De nieuwe Duitse Netflix-serie Das Signal mag dan qua beoordelingen geen meesterwerk zijn, de kijkcijfers zitten desondanks in de lift. Dat valt te lezen op de website van FlixPatrol. De reeks, die al sinds 7 maart in het aanbod te vinden is, stijgt nog altijd in de top 10 best bekeken series van het moment en staat zelfs naast het podium.
In Das Signal worden we geconfronteerd met het lot van Paula, een wetenschapper aan boord van het internationale ruimtestation ISS, die tijdens haat terugkeer naar huis op mysterieuze wijze verdwijnt. Haar man Sven en dochter worden achtergelaten met een raadsel dat de wereld kan veranderen. Terwijl ze worstelen met het verlies, ontdekken ze dat Paula een buitengewone ontdekking heeft gedaan in de uitgestrektheid van de ruimte. Hun zoektocht naar antwoorden voert hen door een web van intriges en geheimen, waarbij ze worden geconfronteerd met de grenzen van menselijke kennis en de krachten die daarbuiten liggen. Hun reis brengt hen niet alleen dichter bij het ontrafelen van het mysterie van Paula's verdwijning, maar ook bij het begrijpen van de ware aard van het universum zelf.
Das Signal is het werk van Amir Hamz, Christian Springer en Fahri Yard?m, van wie laatstgenoemde onder meer meewerkte aan series als Tatort. Ook Springer heeft vanwege zijn medewerking aan Die Fälscheral enige ervaring opgedaan. Hoofdrollen in de reeks worden gespeeld door onder meer Peri Baumeister, bekend van The Last Kingdom, en Florian David Fitz, die voornamelijk in Duitse B-films te zien was. De serie verscheen in 7 maart van dit jaar op de streamingdienst en belandde al gauw wereldwijd in de top 10 van best bekeken series van het moment. Nu, een kleine twee weken later, boekt de sciencefictionserie nog altijd terreinwinst en hoeft deze in Nederland enkel nog zijn meerdere te erkennen aan Avatar, Iron Reignen The Gentlemen.
Hoewel de reeks dus massaal gestreamd wordt, lijkt deze echter niet zozeer in de smaak te vallen. Op IMDb heeft men er slechts een 5,9 voor over en ook de 14 MovieMeter-gebruikers die ermee aan de slag gingen, komen tot een magere 2,71 uit 5. "Bah bah. Wat een slecht acteur, constante blik als een verschrikt konijn in een koplamp. Komt overal net te laat. Dochter speelt als enige wel goed. Een woke einde. Kortom: sla maar over," zo schrijft Apate, terwijl AniSter toch best goed te spreken was. "Ik vond dit best een goede miniserie, vooral vanwege het ingenieuze verhaal. Je verwacht zo'n beetje een close encounter, maar het pakt uiteindelijk compleet anders uit. Spannend sfeertje, het acteren was niet echt uitstekend alhoewel de dochter een prima rol neerzette. Boeiend geheel met enkele verrassende twists."
Dat een serie/film op Netflix (dat werelwijd nog steeds de grootste streamingdienst is) volop en naar hartelust wordt bekeken, is toch zowaar de logica zelve, zonder dat deze content automatisch gelinkt wordt aan goede tot uitstekende recensies en scores. Zeker als het dan nog om miniserie gaat. Maar indd 14 stemmen is echt losgaan sech
Het is eerder van ooh iets nieuws op Netflix, laten we dit maar kijken.
Begin zelf net met de tweede aflevering, na een best aardige eerste aflevering.
Van Humo krijgt deze miniserie alvast positieve recensie, met 4/5* en voor Humo's normen is dat echt wel goed.
Maar ben het veelal oneens met hun recensies en scores. Zo kreeg The Beekeeper een matige 3/5 met als titel: Het verhaal van ‘The Beekeeper’ is te idioot voor woorden, maar ons primitieve reptielenbrein vond het zálig om The Stath te zien johnwickeren . Tja.
Waar zijn de cijfers dan? Het enige wat er staat is dat het in de top 10 staat. Is dat 'kapot gestreamd'?
Een serie die elf dagen lang wereldwijd in de top tien staat en daarin nog steeds klimt, is over het algemeen een zeer goed bekeken titel. Met 'kapot gestreamd' schiet ik inderdaad wat door.
De cijfers zijn overigens hier te zien, om de volle details te kunnen zien, zul je helaas een abonnement moeten afsluiten:
Reacties (6)