• 11.217 nieuwsartikelen
 • 163.270 films
 • 10.384 series
 • 30.276 seizoenen
 • 617.626 acteurs
 • 193.834 gebruikers
 • 9.020.315 stemmen
Avatar
 
Leah Remini uit haar zorgen over Scientology-gedachtegoed Tom Cruise
Foto: © ANP

Leah Remini uit haar zorgen over Scientology-gedachtegoed Tom Cruise
Foto: © ANP

Volgens actrice Leah Remini zouden mensen zich niet moeten vergissen in acteur en Scientology-gezicht Tom Cruise. Dat vertelt ze in een interview met Us Weekly. De actrice was zelf jarenlang lid van de wereldwijd opererende sekte en noemt Tom Cruise een meester-manipulator die steeds meer op de sekteleider begint te lijken. 

Actrice Leah Remini, onder andere bekend van haar rol in de sitcom King of Queens, heeft in een interview met Us Weekly gewaarschuwd voor de wereldberoemde acteur Tom Cruise. Volgens de actrice, die zichzelf na jarenlang lidmaatschap wist los te weken van de Scientology Church, is Cruise een meester-manipulator die precies weet hoe hij goed voor de dag moet komen. Iets waarvoor we met zijn allen moeten oppassen, aldus Remini. "Ik denk dat mensen hun oogkleppen eens moeten afzetten wat betreft Tom Cruise. Hij manipuleert zijn imago al jarenlang, door te doen alsof hij een prima vent is. Ik geloofde ook heel lang dat hij een ontzettend aardig en goed persoon was, maar dat is absoluut niet zo," zo zegt ze.

De actrice is tevens van mening dat het gedachtegoed van Cruise steeds meer op dat van Scientology-leider Miscavige begint te lijken. En dat is volgens haar erg gevaarlijk. "Cruise is ervan overtuigd dat alles wat Miscavige verkondigt waar is en heeft er zijn missie van gemaakt om de Scientology gedachte 'ruim de wereld op' in stelling te brengen. Dat houdt in dat 80 procent van de wereldbevolking zich tot Scientology zou moeten wenden," zo vervolgt de actrice. Zelf verliet Remini het genootschap nadat ze haar vraagtekens had gezet bij het leiderschap van Miscavige, die ervan overtuigd is dat zogenoemde 'afvalligen' een gevaar voor de samenleving vormen. 

Imago Cruise

De reputatie van Cruise is al jaren discutabel, maar vanwege zijn zogenaamde goede voorkomen verdwijnt deze telkens opnieuw naar de achtergrond. Onlangs kwam collega-actrice Thandie Newton nog met het bericht dat ze tijdens de opnames van Mission Impossible II oprecht bang was voor haar tegenspeler, die volgens haar "een erg dominant persoon" is. Ook zou acteur Christian Bale zijn personage van psychopaat Jason Bateman uit de film American Psycho hebben gebaseerd op het geforceerde hysterische doen en laten van Cruise tijdens een interview bij de live-show van David Letterman. 

Poll: Denk jij ook dat we Tom Cruise niet moeten onderschatten?

Reacties (4)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 978 berichten
 • 94 stemmen

Tsjonge, ik denk dat we Tom Cruise niet moeten onderschatten want hij houdt er best een dubieuze denkwijze op na maar misschien valt het best wel allemaal mee want ik heb hem nog nooit ontmoet.

Die Tom..


avatar van Draakje1968

Draakje1968

 • 73 berichten
 • 122 stemmen

Heb een documentaire gezien over die fijne beweging en de rol die Cruise daarbinnen inneemt, of lijkt in te nemen, is op zijn minst discutabel.Binnen de scientology wordt hij behandeld als een zonnekoning.

Afgaande op zijn gedrag in diverse interviews, waaronder die bij mejuffrouw Oprah Winfriet, heb ik de conclusie getrokken dat het mannetje ergens een afslag gemist heeft. Daarnaast valt niet te ontkennen dat hij in interviews tracht mensen te beinvloeden, op een weinig sympathieke manier bovendien. Het trieste voor hem is echter dat hij argumenten aanvoert waaruit blijkt dat hij zelf sterk geindoctrineerd is. Hij is een acteur en imponeert heel graag.

Een typisch voorbeeld van een persoon die als kind al op een hoog paard is gezet en te veel in zichzelf is gaan geloven, maar wellicht ook wel wat stoornissen heeft ontwikkeld. Over het algemeen zijn het niet de meest stabiele mensen die zich aansluiten bij extreme religieuse bewegingen....


avatar van Zandadder

Zandadder

 • 2547 berichten
 • 2849 stemmen

Wat hier staat over inspiratie van Bale , dat klopt niet. Het voorval bij Oprah was van 2005. American Psycho was 5 jaar eerder.


avatar van Flipman

Flipman

 • 6450 berichten
 • 1078 stemmen

Maar Zandadder, het gaat over een interview met David Letterman, niet met Oprah - tenzij dit achteraf nog gewijzigd is, weet ik niet.

't Interview waar Bale inspiratie vandaan zou hebben gehaald is overigens niet degene waar naar wordt verwezen in deze video. Die komt uit '04, terwijl American Psycho inderdaad in '99 al aan 't draaien was. Om 't jaar erop uit te worden gebracht.