menu

Film / Cast en crew / Ko van Dijk

zoeken in:
Vandaag wordt de dvd-box gepresenteerd "Ko van Dijk - een hommage". Deze box bevat tien dvd's met daarop ruim 35 uur beeldmateriaal met Ko van Dijk. De box is een initiatief van de Joop van den Ende Foundation en de erven van Van Dijk. In samenwerking met Beeld en Geluid (eindelijk doet men iets met al het mooie materiaal dat daar ligt) heeft men nu dus flink wat televisie- en theaterstukken van Van Dijk verzameld. Hieronder meer info over de dvd, afkomstig van Bol.com:

Ko van Dijk (1916-1978) komt uit een roemrijk acteursgeslacht. Al op zestienjarige leeftijd besloot Ko dat ook hij acteur wilde worden. Maar drie pogingen om toegelaten te worden tot de toenmalige Amsterdamse Toneelschool mislukten. Toch zagen anderen gelukkig zijn talent en zo begon in 1932 de carrière van de man die tot een van onze theaterreuzen van de vorige eeuw gerekend kan worden. Onder regie van Ko van Dijk speelde ik in 1975 de rol van Christian in Cyrano de Bergerac. Een onvergetelijke ervaring. Ik ben dan ook erg blij dat dit prachtige stuk, samen met zo'n 20 andere stukken met die briljante Ko van Dijk nu opnieuw voor het publiek toegankelijk is. Deze 10-delige dvd-box bevat televisiebewerkingen en - registraties van zijn grote successen zoals De man, de vrouw en de moord, Karakter, Dood van een handelsreiziger. Ruim 35 uur kunt u genieten van de onvergetelijke prestaties van deze fantastische acteur.

DVD 1:
Ko van Dijk, Documentaire
Dood van een Handelsreiziger

DVD 2:
De veroordeelde
Oscar
De komiek

DVD 3:
Een midzomernachtsdroom
De man, de vrouw en de moord

DVD 4:
De dertig seconden
Zwanezang, Koll, op reis met Willie

DVD 5:
Hendrik IV
Mooi weer vandaag
Fragmenten uit Schakels

DVD 6:
Karakter

DVD 7:
Cyrano de Bergerac
Standrecht

DVD 8:
De Marseillaanse Trilogie
Deel 1: Marius
Deel 2: Fanny

DVD 9:
De Marseillaanse Trilogie
Deel 3: César

DVD 10:
Liefde half om half

+ boekje over Ko van Dijk.

De prijs bedraagt bij Bol.com 34,99 ... zeer schappelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:32 uur

geplaatst: vandaag om 16:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.