menu

Film / Festivals en evenementen / Gratis Suikerzoet Filmfestival Schiedam

zoeken in:
avatar van citizen kane
In Film > Festivals en evenementen > Suikerzoet Filmfestival 2012:

Het festival groeit ieder jaar stukje bij beetje. Dit jaar is er plek voor zo'n 10.000 bezoekers. Hoe dit alles werkt kun je terug lezen op:

www.suikerzoetfilmfestival.nl

avatar van citizen kane
9e editie SuikerzoetFilmfestival
28 november t/m 1 december 2013

Ook dit jaar zijn er weer 4 dagen volop feelgood en dramafilms te zien in het centrum van Schiedam.

Tijdens het festival kunnen de bezoekers genieten van meer dan 80 films op verschillende locaties, maar ook exposities en live optredens.

Zaterdag 30 november is er een Suikerzoete afterparty vanaf 23.30 u in de Grote zaal in het Wennekerpand.

Vanaf half oktober zal het programma langzaam verschijnen op de website en zal er half november weer een festivalkrant verspreid worden.

Wil je vrijwilliger worden? Meld je aan via [email protected]

www.suikerzoetfilmfestival.nl

avatar van citizen kane
Het programma van 2013 is compleet terug te vinden op www.suikerzoetfilmfestival.nl

avatar van citizen kane

[embed][/embed][img][/img]10e editie wordt een bijzonder feest
Schiedams Suikerzoet Filmfestival
biedt 100 gratis films in 4 dagen

Wie van donderdag 27 tot en met zondag 30 november door het centrum van Schiedam wandelt, komt onderweg zeker honderden filmliefhebbers tegen. Drama en feelgood staan ook tijdens de feestelijke, tiende en – ja wel alweer ! – gratis editie van het Suikerzoet Filmfestival centraal en dat trekt bezoekers van heinde en ver. De vrijwilligersorganisatie combineert in 4 dagen meer dan 100 films op 17 bijzondere historische locaties met live muziek en verschillende exposities. Een scala aan jeugdfilms, de Rode-loper-avond, de eerste Zilveren Traan en een roze Gay-night geven extra kleur aan dit jubileumjaar.

Initiator van het festival en grote organisator Edwin Spek raakt niet uitgepraat over alle feestelijkheden: “Op donderdagavond vindt de aftrap plaats met een Rode-Loper-avond waaraan professionele cocktailshakers van De Kuyper en live muziek een echte première-sfeer geven. Kom dus feestelijk!” Op vrijdagavond wordt vanaf 23 uur de Roze Avond gevierd in de Korenbeurs. “In samenwerking met de Homo Ambassadeurs Schiedam hebben we het subthema Gay Cinema ingevuld met acht prachtige gay films.”

Elke avond een feestje
De Sprockets musiceren die vrijdagavond live bij klassieke films van Buster Keaton en Charles Chaplin. Voor de echte filmliefhebbers verzorgt Suikerzoet Film Festival een 24-uurs filmmarathon met de 10 beste Suikerzoet films van de afgelopen 10 edities. Zaterdagavond is er weer een grootse afterparty. Dit keer met een bekende band en DJ. Dat wordt dansen tot in de kleine uurtjes in de Grote Zaal van het Wennekerpand. In diverse ruimten in het Wennekerpand en de Bibliotheek Schiedam zijn films met zingende filmsterren te zien.

Fans denken mee over programma
Dit jaar is er aan fans gevraagd via Facebook welke films zij graag wilden zien tijdens dit jubileum. Daaruit kwamen onder andere naar voren: Walk on Sunshine, Hartenstraat, Her, Ida, Philemona, The Fault in Our Stars, Boyhood, Club Sándwich, Hector and the Search for Happiness, Rosie en L'Inconnu du Lac.

Vrijwilligers
Suikerzoet Film Festival werkt al tien jaar met een geweldige ploeg vrijwilligers. Ook alle beheerders van historische panden staan pal achter het festival. Sommige particulieren met grote patriciërswoningen zetten hun deuren open voor een onvergetelijke thuisbioscoop. Met vijf horeca-gelegenheden worden speciale activiteiten georganiseerd, variërend van een filmdiner tot een filmquiz.

Bijzondere locaties
Wie ooit een Suikerzoet Filmfestival heeft meegemaakt, kent het bijzondere gevoel dat de historische panden toevoegen aan het filmgenot. De films worden niet aan vertoond in de (film)theaterzalen van het Wennekerpand, maar ook in
Westvest 70 (Cooperatie Gym), Westvest 90 (Westvestkerk), St. Joris Doele, Hoogstraat 85, de Kunstruimte aan het Stationsplein, Pand Paulus, de Bibliotheek Schiedam, Grote Kerk, Galerie Jabelle, Oudkatholieke kerk ’t Huis te Poort, de Korenbeurs, Hosman Vins, Ruimte in Beweging, Muziek-eetcafé van der Wal, bij mensen thuis in de enorme patriciërswoningen aan de Warande en Tuinlaan, en in Theater aan de Schie.

Programma compleet
Op 5 november staat het complete overzicht van alle films en locaties op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl. Like ook Facebook: suikerzoetfilmfestival en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!


Het SuikerZoet Film Festival is een gratis feelgood-filmfestival in Schiedam, dat in 17 schitterende historische locaties meer dan 100 films biedt. In de afgelopen tien jaar is het uitgebreid met muziek, dans en exposities. Van 27 tot en met 30 november bruist het centrum van Schiedam met feelgood films!

avatar van citizen kane
Vanaf donderdag 26 t/m 29 november is alweer de 11e editie van het Suikerzoet Filmfestival.

Kijk op https://www.facebook.com/Suikerzoetfilmfestival

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Gratis naar een filmfestival? Dat kan nog steeds op het Suikerzoet Film Festival in Schiedam. Op het jaarlijkse festival, waarvan de elfde editie van 26 t/m 29 november op dertien locaties in het centrum van Schiedam wordt gehouden, zijn de film gratis toegankelijk.

Programma

avatar van Mr Thee
Ook dit jaar weer GRATIS films te zien van 14 tm 17 november 2019 in Schiedam op verrassende plekken!

Onder meer:
Manbiki Kazoku (2018)
Leto (2018)
The Favourite (2018)
Lazzaro Felice (2018)
Tel Aviv on Fire (2018)

En een heel aardig kinderprogramma!

Meer info:
Suikerzoet filmfestival : Programma
https://www.facebook.com/Suikerzoetfilmfestival

Gast
geplaatst: vandaag om 18:15 uur

geplaatst: vandaag om 18:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.