menu

Overig / Algemeen / Weertopic

zoeken in:
Graaf Machine schreef:
(quote)


Koude in deze tijd van het jaar is altijd nuttig. Het zorgt voor afkoeling van de wateren, zodat in het holst van de winter minder koude nodig is om een ijslaag te vormen.
Dan kan er eerder geschaatst worden.

Dus: des te meer koude nu, des te nuttiger besteed.
Koude in maart is een ander verhaal, want in april zit niemand meer te wachten op schaatsijs.


Onzin. Bij de juiste drukverdeling kun je eind november schaatsen en begin april naar het strand. Aan teleconnecties doe ik niet, meertjes van een paar meter diep zijn zo afgekoeld of opgewarmd.

avatar van Graaf Machine
Splinters schreef:
(quote)


Onzin.


Nee hoor. Des te harder het water nu afkoelt, des te minder koude je straks nodig hebt om een goede ijslaag te krijgen.
Heel simpele natuurkunde. Hoe kouder het water, hoe minder energie je er aan hoeft te onttrekken om het te doen stollen.

Graaf Machine schreef:
(quote)


Nee hoor. Des te harder het water nu afkoelt, des te minder koude je straks nodig hebt om een goede ijslaag te krijgen.
Heel simpele natuurkunde. Hoe kouder het water, hoe minder energie je er aan hoeft te onttrekken om het te doen stollen.


Ja. Menging. Blablabla. Allemaal onbelangrijk. Drukverdeling, dat is belangrijk.

Laatste decade nov 1 week matige vorst in de nacht en lichte overdag en jij staat in november op natuurijs met op diepte 'warm' water onder je kont.

Vandaag ronduit smerig met langdurig motregen gecombineerd met nutteloze kou. De rest van de week - op donderdagochtend na - gelukkig droger maar aanhoudend smerig koud. Daarbij gelukkig weinig winters ongemak. Volgende week draait de wind waarschijnlijk naar een westelijke richting. Dat betekent in deze tijd van het jaar nutteloze kou gecombineerd met wisselvallig winderig weer. Bah.

Wat nou warmte? Gewoon meer, veel meer normaal ouderwets nederlands pokkeweer. Dat laatste met name in het winterhalfjaar. Maar zoals het artikel perfect aangeeft zijn we zelfs in mei lang niet veilig.
https://www.weeronline.nl/nieuws/2-1-2021-in-2021-krijgen-we-vaker-normaal-weer

Deze week volstrekt nutteloze kou, maar overdag gelukkig veelal droog. Regen valt dinsdagnacht en met wat geluk donderdag in de nacht. Daarbij niet te veel wind. Tegen het eind van de week volgt waarschijnlijk een weersomslag naar winterweer. De smerige nutteloze kou zal derhalve plaatsmaken voor nuttige kou, met toch serieuze kansen op een vorstperiode. Of het tot schaatsijs komt is onzeker. De kans is groot dat het koud genoeg wordt, maar gezien de constellatie kan sneeuwval roet in het eten gooien.

Los daarvan is het gezien de lockdown de vraag of we dit jaar wel schaatsijs willen. Allicht moet de overheid straks met ijsbrekers en gemalen aan de slag opdat mensen niet massaal samenkomen op het ijs en zo de epidemie doen opvlammen.


avatar van Graaf Machine
Prachtige sfeerfoto, AGE-411!

Helaas is de puim flink verslechterd de afgelopen dagen. De nuttige kou komt er voorlopig niet; helaas doodgewone, ordinaire nutteloze kou ohne ende.

avatar van Graaf Machine
Splinters schreef:
Helaas is de puim flink verslechterd de afgelopen dagen. De nuttige kou komt er voorlopig niet;


Dat zullen we nog wel eens zien:

Schaatsen dit weekend !!

Als dit kan, dan kan dat net aan, en dat komt dan mede door de nuttige kou van afgelopen weken.
Pakken wat je pakken kan, zeggen we dan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:00 uur

geplaatst: vandaag om 11:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.