menu

Overig / Televisie / Deadwood (HBO)

zoeken in:
avatar van Dying Rose
Oh Tony Curran doet mee! Fijne toevoeging hoor, zal wellicht weer de schurk uithangen.

avatar van Dogie_Hogan
Na jaren de 3 TV-seizoenen op DVD, deze inmiddels besteld op Blu-ray.
(Nu het nog kan. Immers, Lumière.be is gestopt met TV-series op Blu-ray. "Cocksuckers!" ).

avatar van Dogie_Hogan
Dying Rose schreef:
Oh Tony Curran doet mee! Fijne toevoeging hoor, zal wellicht weer de schurk uithangen.
Vermoedelijk 1 van de henchmen/handlangers van Hearst. Immers, afgaande op de castlijst van de tv-film een comeback van Hearst, nadat hij in laatste aflevering van 3e seizoen dan eindelijk uit Deadwood vertrok.
Na onlangs de 3 "Deadwood" seizoenen opnieuw achter elkaar gezien te hebben, domineert dit zeer irritante personage toch wel seizoen 2 en vooral 3. Was dus blij dat die Hearst vertrokken was, maar hij keert dus terug in de film, en is deze tv-film min of meer een verlengstuk van het 3e seizoen. Overkill, jammer; pre-fereer hierdoor het 1e seizoen, met een sterke variatie in personages en gebeurtenissen in kamp Deadwood. Nu te veel in "Deadwood" de focus op "cocksucker" Hearst...http://i64.tinypic.com/6hnl38.jpg
G. Hearst, seizoen 3 (2016)

avatar van Dying Rose
Wellicht wel he. Zie Curran niet meteen de grote romanticus vertolken.
Hearst was inderdaad een irritant ventje, maar vond de interactie/kleine oorlog tussen hem en de rest van Deadwood wel boeiend. De film zou zich tien jaar na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering afspelen, dus vermoed een terugkeer van zijn personage naar de plek waar hij dan toch hopelijk, eindelijk, zijn welverdiende loon krijgt. Met dank aan Swearengen uiteraard.

En indien niet, nou we hebben weer die fijne personages met hun ijzersterke mono-/dialogen. Laat ze de hele film een kamer verven en ik zou er nog met plezier naar kijken.

avatar van Dogie_Hogan
Willen de scenaristen historisch correct blijven, dan kan Hearst niet uitgeschakeld worden in Deadwood.
In de tv-film zal Deadwood van status "kamp" inmiddels wel stadje van South-Dakota geworden zijn.
Interessant is ook hoe HBO met die #me-too hype zal omgaan, cq. in hoeverre van invloed op het script.

Afgaande op de cast-lijst hebben Martha en Seth Bullock inmiddels samen een dochter en een zoon. En Sofia is ondertussen een tiener. Lily Keene lijkt mij -in elk geval qua look- een uitstekende keuze.
Verder veel verwijzingen in deze cast-lijst naar een bruiloft: van alsnog Alma en Seth, of Trixie en Sol?
En i.v.m. het overlijden van de vertolker van Cy Tolliver krijgen we straks te maken met de crew van Hotel Cook, wat ook nieuwe personages triggert. Kijk daar naar uit, aangezien de crew van Cy, op Joanie na, geen interessante personages bevatte. In elk geval niet in balans met de crew rond Alfred Swearengen.

edit
Echt irritant is die dronkaard "Calamity" Jane, zeker na herkijken serie. Na een paar afleveringen kennen we haar onzinnige gebral en gevloek wel, maar gaat in alle episodes steevast door, vermoedelijk met conti-nuering in de tv-film. Eigenlijk verrassend haar deelname hierin, aangezien de Doc haar (lever) -ik meen in 3e seizoen- al had afgeschreven.
Jane's toegevoegde waarde in "Deadwood" is bijna nihil geweest, hooguit verpleegster tijdens die pokken epidemie. Onduidelijk is ook hoe zij, ondanks zwerversbestaan, haar drankverslaving en opstal paard (bij Hostetler) bekostigt. De blikken van Seth Bullock naar haar spreken boekdelen. De begripvolle Utter blaft ze steeds af; Wild Bill, die haar overwegend negeerde, adoreerde ze. Jane in 3e seizoen "koppelen" aan Joanie komt ook geforceerd over, alsof de scenaristen met beiden geen raad wisten...

avatar van Dogie_Hogan
Deadwood - the movie, teaser:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=tAcftIUE6MQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van Dogie_Hogan
recap seizoen 1 - 3:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=F6QboNS6FRM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.N.a.v. tv-film Deadwood (2019): http://i63.tinypic.com/slpwgl.jpg

avatar van John Milton
Fuuuuck, David Milch heeft Alzheimer

David Milch’s Third Act | The New Yorker

avatar van Dogie_Hogan
Via site van Rotten Tomatoes inmiddels 9 reviews van tv-recensenten over Deadwood-The movie: Deadwood (2019) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com

John Milton schreef:
Fuuuuck, David Milch heeft Alzheimer
Dus geen 2e Deadwood-The Movie. McShane en Oliphant zouden Milch al geholpen hebben met scenario en uitwerken van huidige Deadwood-The Movie.


Gast
geplaatst: vandaag om 00:54 uur

geplaatst: vandaag om 00:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.