• 9.373.211 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ian Kessner

Met onder meer: Robert Patrick, David Lipper en Elise Gatien

Plot Lost after Dark

"And you thought the '80s were dead..."

Een groep tieners glipt stiekem weg van een schoolfeest en gaat naar een feest in een hut van een vriend. Onderweg stranden ze met pech bij een verlaten boerderij. Wanneer een van hen op brute wijze wordt vermoord verandert hun zoektocht naar hulp in een manier om te overleven.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Hommage aan de slasher films uit de 80's aldus de tagline op IMDB

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Laat maar komen die handel .

avatar van tattoobob

tattoobob

Jep...ik heb er zin an.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een lekker 80's sfeertje in die trailer!

avatar van tattoobob

tattoobob

Lekker nep sfeertje zal je bedoelen het kwam namelijk voor geen meter over....veels te fake allemaal en al helemaal niet grappig.

Slecht acteerwerk,een killer die totaal niet aanspreekt of eng is...en de gore is ook om te janken.

Visueel heeft deze film ook niets speciaals te bieden.

Zonde van je tijd

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Lang leve de afro's en Rubix Cubes in deze 80's kaas! Érg geslaagd. Het bekende assortiment aan stereotypes stelen een schoolbus en komen terecht bij een verlaten boerderij waar ze kennismaken met de kannibalistische Junior Joad. Het is één van de vele (recente) 80's-revival flicks, maar Kessner doet het met deze Lost After Dark uitermate slim. In plaats van er een tongue in cheek gimmicky bende van te maken, is het slechts refererend naar het genre, met een subtiel gevoel voor humor. Al kan hij het niet weerstaan om er een stukje tussenuit te knippen met een ''missing reel'' boodschap (beetje flauw). Waar het echter punten scoort is de herkenbare cinematografie (met Curtis Petersen als zeer ervaren man). Nogal clunky en straight forward, maar wel in de geest van de meeste slashers destijds. Had alleen wat problemen met het wisselende tempo van de film. Met enkele puike practical effects (maar niets bijzonders), is het een old school slasher zoals er nog maar weinig zijn. Koesteren dus!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Tegenvallertje, omdat ik qua gore op veel meer had gehoopt. Dat mag ook wel met een kannibalistische killer. Maar het is allemaal erg tam. De 80's vibe is wel geinig en de volgorde van slachtoffers is behoorlijk verrassend maar verder kon ik er niet veel mee.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

"I don't wanna be eaten by a cannonball!"

avatar van joolstein

joolstein

Heerlijke `80 jaren sfeer hangt er deze in wat tegenvallende "hommage" aan slashers. Een slasher kijk je niet voor de verhaallijn. Nee , die lig bij voorbaat al vast. ( tieners stranden ergens en worden daarna 1 voor 1 afgemaakt) Wat er dus overblijft hoe is het gefilmd en hoe zijn de kills? En tja, de kills zijn matig. Niet goed in beeld gebracht of worden zelfs een keer weggezapt ( ''missing reel'' boodschap).Positief was dat de volgorde niet standaard was. Daarnaast vond ik Robert Patrick een verschrikkelijke rol hebben als Mr. C. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Hoe het eruit ziet is een stuk beter! Het is toch wel een aandoenlijk film die probeert om boven de middelmaat uit te steken. Dit lukt voor een gedeelte met het nostalgische uit de `80 jaren. We zien afro's,cassettebandjes, Rubix Cubes en kleding alla Madonna (inclusief ketting met kruis). En zelf een foto van Ronald Reagan. Leuk om gezien te hebben maar het is het net niet!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Matige film, maar hij had wel zijn momenten.

De kills zien er goed uit, sommige zijn zelfs wat goor. Maar de film komt te traag op gang, eerste "echte" kill gebeurd ook pas na 45 minuten en dat is gewoon te laat. Ook is de film te donker op bepaalde momenten. Er is ook te weinig spanning om te blijven boeien, wel zijn er een aantal onverwachte wendingen , denk maar aan de keuze van de final girl, de hond,....

Het acteerwerk is bovendien goed en de 80's setting is goed weergegeven.

Niet slecht, maar ook niet super!

avatar van Collins

Collins

Film over een groepje jongeren dat in een oud vervallen huis terechtkomt waar vervolgens enge dingen gebeuren. Lekker simpel. Lekker basic.

Ook een film die waarschijnlijk een eerbetoon moet zijn aan films met hetzelfde concept uit de jaren '70 en '80.

Helaas overtuigt de film niet. Zeker niet als eerbetoon. Het verhaal is heel stompzinnig, kent geen enkele relativering en heeft totaal niets oorspronkelijks. Is sfeerloos.

Het script zet de personages aan tot onverklaarbaar en onbenullig gedrag. De engerd is eerder vervelend dan eng. Het acteerwerk is bar slecht. Te veel scenes zijn donker gefilmd. Erg storend.

Kortom, heel teleurstellend en (op een paar schrikmomentjes na) eerder saai dan eng.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Met een schoolhoofd die Mr. Cunningham (gespeeld door Robert Patrick) en een tiener die Adrienne (gespeeld door Kendra Leigh Timmins) heet kan je al raden waar de maker veel naar heeft gekeken.
Al met al nog een best redelijke hommage aan de klassieke slashers waarin de "zondaar tieners" een voor een er aan moeten geloven. Dan hadden ze maar niet moeten gaan joyriden en wiet roken.
Het begint nog best aardig met een aantal vermakelijke personages, waarbij Jesse Camacho sympathiek overkomt als de klassieke nerd en Robert Patrick (de bekendste kop in het midden van deze cast) een vermakelijke ex-Vietnam vet/principal neerzet.
Na de eerste, best verrassende moord (vooral de keuze van de persoon) word het echter wat wisselvalliger. Het uiterlijk van "Junior Joad" is nou niet bepaald angstaanjagend en doordat ze een behoorlijk klassiek stramien volgen komen er geen echte verrassingen voorbij.
Wel leuk dat ze er een oogbal moord in verwerkten. Lekker over-the-top. Daardoor wellicht ook wat fake, maar dat is bij slashers (in het verleden) ook nooit zo problematisch geweest.
De meeste gewone grappen die gemaakt worden zijn wat te flauw voor mijn doen, maar hier en daar hebben ze dan weer (onbedoeld?) grappige stukken. Zo moest ik dan weer lachen om de overduidelijk neppe snor van Adrienne's vader.
Waar ik dan niet om moest lachen waren de erg flauwe "dom blondje" gags die ze hier en daar erin verwerkten.
En nog iets heel erg ander: ik vind het jammer dat ze de clash tussen Cunningham en Joad niet on-screen deden, maar afhielden met wat geluiden en het afgehakte hoofd van Cunnigham.
Redelijk, maar daar is alles ook wel mee gezegd.

avatar van Rickyman

Rickyman

Voor de liefhebber van horrorfilms uit de jaren '80.

Deze film is exact nagemaakt en tot in detail in '80 stijl. Ook het camera- en acteerwerk, schrikeffecten, soundtrack en onderwerpen zoals bijv president Reagan, Vietnam-veteraan, lp's, enz. zie je er in terug. Een kopie van matige en foute slasher's zoals bijv Halloween ed.

Het is met veel plezier gemaakt en zit het gewoon goed in elkaar, met prima acteurs, een fijn sfeertje, al is de humor wel wat flauw.

In die tijd zou ik 'm geweldig vinden, maar is nu natuurlijk heel voorspelbaar en cliché.

avatar van Daan258

Daan258

Helemaal eens met tattoobob.

Vreselijke saaie en slechte film. Had echt wat leukers verwacht.

Heb me 89 min dood verveeld.

avatar van keimpeS

keimpeS

Lekker jaren 80 sfeertje, wel lekker om deze typische 80's slasher te zien. Uiteraard is het allemaal cliche en voorspelbaar, maar ja dat kan je verwachten. Er zaten ook zeer zeker een paar leuke killings in.

Wel grappig om te lezen dat de meesten de film helemaal niets vinden.

avatar van Noodless

Noodless

Basic slasher met weinig sfeer en vaak donker gefilmd. De personages zijn weer typisch gelinkt voor deze tienerhorrorfilm : een nerd, de stoere bink, model, donker type....en natuurlijk hun handelingen. Bizar is wel één bepaalde scène wanneer een tiener eigenlijk niet meer kan ontsnappen en wacht op haar dood tot opeens er zogezegd geknipt wordt en niks meer ziet van die scène. Even later verschijnt dezelfde tiener doodgewoon uit een boom om samen met een andere tiener het op een lopen te zetten. Heb ik iets gemist? Echt spannend wordt het niet en de boeman ziet er echt niet uit. 4/10

avatar van TimF

TimF

Een beetje in de stijl van de laatste reeks American Horror Story, al vond ik die beter. Het is natuurlijk allemaal heel slecht, maar met een knipoog naar klassieke slasherfilms. Nou vooruit, 3 sterren.

avatar van perceived

perceived

Alweer een hele tijd geleden dat ik 'm heb gezien, maar ik herinner me het lekkere old-school sfeertje nog prima. Beetje jammer dat de regisseur geen film meer gemaakt. Ik had graag nog iets nieuws uit zijn koker willen zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke slasher die lekker wegkijkt.

avatar van flurk

flurk