• 9.372.317 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terry Winsor

Met onder meer: Sean Bean, Alex Kingston en Charlie Creed-Miles

Plot Essex Boys

"Some lines should never be crossed."

Een jonge taxichauffeur begint aan een crimineel avontuur als hij Jason, die net uit de gevangenis is ontslagen, moet rondrijden. Het in het begin zo interessante nachtleven verandert al snel in een wereld van drugs, bedrog, ontrouw en moord. Zijn 'nieuwe' vrienden drijven hem rechtstreeks het misdaadcircuit in.

avatar van gotti

Zeer matig filmpje.

avatar van d3m0n

d3m0n

Ik vond het best een aardige film. Het vermaakte me wel. De snelle jongens krijgen een koekie van eigen deeg...

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

Aardige film...Haalt het echter niet bij Layer Cake, Lock, Stock en de rest in dit genre

avatar van donnie B.

donnie B.

Nou.., Sean Bean was weer aardig op de rit hoor!! Onderschat deze acteur niet. Gewoon een lekkere Britse gangsterflick! 3,5*

avatar van Gerritj

Gerritj

Ja, van deze lui lopen er nogal wat rond hier en daar.

Nietsonziend en alleen uit op drugs en daarmee gepaard gaat natuurlijk "MONEY" "MONEy" "MONEY"

Wat ze in hun hebzucht andere mensen aandoen is verschrikkelijk

En deze film laat de afschuwelijke karakters van deze mensen ? tot in details zien.

Voor mij geen aardige film, wel spannend en soms totaal verrassend.

3.0

Waargebeurt verhaal:

Rise of the footsoldier die dit jaar uitgekomen is is een mooier versie ervan.

avatar van Theunissen

Prima thriller met een goede cast. Is erg lang geleden dat ik deze voor het laatst gezien heb. Ze zenden hem overigens ook niet vaak uit en als ze hem uitzenden is het meestal erg laat in de avond.

Alex Kingston vond ik een mooie verschijning en naakt zag ze er ook fraai uit (dat was me nog bijgebleven).

avatar van Curry

Curry

gangster thriller drama van engelse makelij met behoorlijk wat pittige scenes en een stuk harder dan usa soortgenoten. Sean Bean overtuigt hier heel erg.
de "twist"waarin Alex Kingston ook al de taxi-jongen laat stikken had ik niet verwacht

avatar van ipman-99

ipman-99

"And that was that. Job done. Jason needed a new shirt - and the geezer needed a new face!" ... " !!!

Fantastische Gangsterfilm !!! Heerlijke Gangsterfilm die echt bij momenten heerlijk bruut is.

De cast levert uitstekend werk met charismatische slechterik Sean Bean als de badguy Jason Locke.

Alex Kingston alias Lisa Locke is een opvallende verschijning en zet een prima rol neer. Ze gaat verschillende

keren naakt in deze Gangsterfilm. Volgende aspecten zijn nooit ver weg ..., Geweld, seks, naakt, afrekeningen en een hoop

'fuck' dialogen ! Een geweldige Gangsterfilm met betrekking op de Range Rover Murders.

avatar van Brabants

Brabants

Welbekende 1995 Rettendon Range Rover moorden, waar diverse films op geïnspireerd zijn, zoals ook deze titel. Essex boys is hierin een serieuze interpretatie en probeert het met het materiaal wat er is zo scherp mogelijk te benaderen. De zwarte humor die we kennen uit de films die binnen dit onderwerp volgen, ontbreekt hierbij en daardoor komt het allemaal wat stijfjes over.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Deze film een aantal jaren terug gezien, vooral het einde heeft toch een indruk achter gelaten. Tijd om hem binnenkort weer eens op te pakken. Was volgens mij wel een redelijk harde film, plus het feit dat dit gebaseerd is op werkelijke feiten wel weer zin in. Dat beeld met de Range Rover.... ja dat weet ik nog duidelijk terug te halen.

Nogal doorsnee.

Had wel zin in een Brits misdaadfilmpje, in dat opzicht stelt het ook niet echt teleur. Lekkere scruffy types, een vet accentje en wat moorden links en rechts. Ook de hoofdrol is een leuke, die iele typetjes doen het ook altijd wel goed in dit soort film.

Maar waar andere Britse misdaadfilms vaak swingen, is dit een nogal droge weergave. Regie is iets te functioneel, waardoor het soms wat kaal en saai aanvoelt. Dat wordt dan opgevangen met een aantal twists in het verhaal, maar da's iets waar ik niet erg ontvankelijk voor ben.

Zeker niet vervelend om een keer gezien te hebben, maar echt hoogstaand of memorabel is het niet. Degelijk tussendoortje voor liefhebbers van Britse misdaad.

avatar van Survivor87

Survivor87

Lekkere, iets wat harde, gangsterfilm met een goede Sean Bean als bad guy. Dat vrouwtje van hem blijkt alleen nog iets gevaarlijker te zijn...op het laatste heeft ze ze allemaal mooi bij hun.....haha, maarja, vrouwen die met gangsters optrekken tja...