• 8.902.945 stemmen

Series 7: The Contenders (2001)

Mockumentary / Drama | 87 minuten

Genre: Mockumentary / Drama

Geregisseerd door: Daniel Minahan

Met onder meer: Brooke Smith, Marylouise Burke en Glenn Fitzgerald

Plot Series 7: The Contenders

"Real People in Real Danger!"

Zes willekeurige Amerikanen worden uitgekozen om mee te doen aan een reality-tv programma waar voor de deelnemers het motto "moord of wordt vermoord" geldt. De regerend kampioen, Dawn Lagarto, is acht maanden zwanger. Zij zal haar vrijheid terugwinnen als ze de zevende serie programma's weet te overleven.

logo tmdbimage

Snufkin

Voor mij ongeveer exact precies helemaal hetzelfde als Flipman.. mooi hoe alles zo overdreven naar buiten gebracht wordt.. ik heb hem ook gezien een paar weken na Battle Royale.. en heb hem ook op een vlooienmarkt gekocht.. voor 3 pond heerlijk..

3** omdat deze film het voor mij toch aflegt tegen BR

Flipman schreef:

Alhoewel, voor die mensen lijkt deze film er misschien wel iets teveel op, omdat het er ook zo op lijkt.

Haha, ik lees het nu pas, wat een debiele zin !

Flipman

Ik zet deze film voorlopig op nr. tien, maar als ik "The Godfather Trilogy" heb aangeschaft, ligt ie er helaas uit.

avatar van tesmo

tesmo

Ik ben blij te horen dat hier mensen zijn die hem niet echt fantastisch vinden. Anders zou Johny de Mol direct aan de slag kunnen.

Het is een boodschap die al vaker is gebracht. Natural born killers, cést arrive pres de chez vous, battle royal.

Deze film gaf meer zicht op de psychologie van de personages. Hoe zou iemand ermee omgaan als je binnen de komende dagen afgeslacht kan worden? To kill or to be killed.

De film bestond uit karikaturen. Zwart-wit wordt je de keuze gelaten. Ben je voor of tegen?

om tegenwicht te bieden voor de lage stemmen. 4*

avatar van Quentin

Quentin

tesmo schreef:

om tegenwicht te bieden voor de lage stemmen. 4*

Dat is dus niet de bedoeling hier ...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Lekker idiote film die erg grappig de hedendaagse realityshows parodieert. En een erg verrassend einde! 3* voor geen bijzondere reden.

Flipman

OMFG!!! Hij komt nog st;e;eds niet boven de drie uit! Waarom snapt men het genie van deze film nou niet??

Flipman

Damn! Ik moest deze film uit mijn Top-10 gooien om Nochnoi Dozor kwijt te kunnen !

Flipman

Uiteindelijk deze film maar weer teruggeplaatst ! En eruit verdwijnen zal hij niet!

avatar van Shinobi

Shinobi

Toch wel een vermakelijke persiflage op al de reality/survivor series. Waarin het vanuit elke perspectief bekeken wordt, je ziet de fans in beeld, de achtergrond van de deelnemers. Allemaal lekker overdreven.

Maar naar mijn mening net iets te overdreven denk ik, waardoor het op sommige momenten niet meer zo leuk was.

Al met al toch 3, 0 sterren voor een originele film.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Ik sluit me volledig aan bij de meningen van Djelle en Flipman; vond 'm geniaal.

Toen ik 'm voor de 2e keer zag samen met mijn vriendin die 'm voor het eerst zag dacht zij de eerste 20 minuten dat het echt was...

Ik liet haar wijselijk in die waan.

avatar van Pistons

Pistons

Onduidelijkheden, dommigheidjes en extreem onwaarschijnlijke toevalligheden daargelaten een vermakelijke, up-tempo film met een aardige cast en een aardige reality show uitwerking.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Flipman schreef:

Haha, ik lees het nu pas, wat een debiele zin !

Helemaal mooi met deze zin erachter:

Flipman schreef:

Verder ben ik het enorm eens met de mening van Djelle hierboven, ik was ook al van plan een wat langer stukje te schrijven, maar dan zeg ik zo veel dubbel !

Hahaha, ja !