Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Keith Gordon
Met onder meer: Robert Downey Jr., Robin Wright en Mel Gibson
Plot The Singing Detective
"When it comes to murder, seduction and betrayal he wrote the book. Now he's living it!"
Misdaadschrijver Dan Dark belandt in het ziekenhuis. Al ijlend probeert hij te achterhalen wie hij is en hoe hij in deze vreselijke toestand terecht is gekomen. Als zijn toestand kritiek wordt, wordt hij overgedragen aan de excentrieke psycholoog Dr. Gibbons. Aanvankelijk wil Dan niet over zijn pijnlijke verleden praten. Toch wordt hij langzamerhand opener en zijn geest komt uit zijn schuilplaats. Maar niets is zoals het lijkt ...
Dan Dark
Second Hood
Betty Dark / Hooker
Chief of Staff
Nurse Nozhki
Het lijkt me onmogelijk dat deze film het niveau van de serie haalt, maar goed we wachten af...
Goodfella
De serie was inderdaad steengoed, ben benieuwd was ze hiervan gaan maken...
Ukage
Hoi Goodfella,
zou ik een copie van de banden, tegen betaling, kunnen krijgen? Ik ben de mijne tijdens verhuizing kwijrgeraakt. Het waren 6 afleveringen. Mocht je reageren
Heel erg bedankt
petey
- 1901 berichten
De serie wordt herhaald. De eerste aflevering is vanavond (woensdag 6 augustus) op Ned 3 te bewonderen.
Kijk allen.
empirekees
Kijk allen.
Zeker weten!
SlingBlade
bedankt voor de tip Petey, beviel me goed de eerste aflevering
renske
Aangezien de serie geen eigen pagina heeft op MM: godzalmeliefhebben, wat een ge-wel-di-ge serie. Echt helemaal te gek. Elke week een feestje. Tekst, regie, spel, camera. Alles.
Yak
Aangezien de serie geen eigen pagina heeft op MM
Jawel hoor, hier. En vanavond is het weer raak, b'vo!
Sjoerd
Ik ken de serie niet, maar ben toch wel benieuwd geworden na het zien van de trailer:
Atukana
Ik heb de afgelopen maand met veel plezier de serie op tv gevolgd. De laatste aflevering kon ik niet zien, maar met het opnemen is wat verkeerd gegaan. HELP! WIE HEEFT VOOR MIJ DE LAATSTE AFLEVERING VAN DE SERIE OP VIDEO. Liefst omgeving Rotterdam. Mail svp naar [email protected] Thanks!!
Enne... de film heb ik weinig vertrouwen in, geef mij de serie maar!
Phooze
Hmm, lees nu pas dat het ook een serie is. Jammer dat ik die gemist heb, want de trailer ziet er leuk uit.
Redlop
De man heeft volgens mij geen acne maar psoriasis.
Laatst zaten we op de chat klassiekers op te noemen waar Hollywood zo nodig een foute remake moest van maken. 'Gone with the wind' met Affleck en Lopez, Stalker met Richard Gere. Dat soort chatgelul. Maar deze had niemand verzonnen.
The Singing Detective met Robert Downey jr. en Mel Gibson. Hoe halen ze het in hun hoofd?
Wolkenmeter
Dit is in ieder geval een remake waar ik erg naar uitkijk. Dennis Potter, die ook al de prachtige serie schreef, heeft ook het filmscript geschreven. Het is alleen verbazend dat het script zo lang onverfilmd bleef, aangezien Potter al stierf in 1994. Zo goed als de serie kan/zal de film niet worden, maar ik ben toch benieuwd naar de vertolking van Robert Downey Jr., die al veel lof heeft gekregen.
Goodfella
De duistere sfeer uit de serie lijkt hier niet terug te komen, als ik de trailer zo zie. Jammer...
Redlop
De serie heb ik toen ergens jaren '80 gezien. Deze Amerikaanse remake heeft niet de poëtische en zwartgallige sfeer van de serie maar is wel een fraaie compacte versie. Tegenover het origineel minder subtiel en wat te sexistisch. Mel Gibson is bijna onherkenbaar. A la Sean Penn in Carlito's Way.
Toch gaan kijken...3,5*
Deze film komt NIET meer in Nederland in de bioscoop, is vandaag bekend gemaakt.
pjotr
Raar, hij heeft geloof ik 2 weken geleden wel op een 'operateursfilmdag' in de Lux gedraaid.
Heeft dat met de kwaliteit te maken dat de film ge-skipped wordt?
Redlop
Lijkt me sterk. Ik heb veel slechtere films gezien, die helaas wel gingen draaien. Deze ellende bijvoorbeeld.
Redlop
Toch wel. Vanaf 4 maart in ieder geval te zien in Bioscoop Lux in Nijmegen.
Sterke film toch wel. Zeker leuk voor Mel Gibson fans...
petey
- 1901 berichten
niet echt goede waardering op IMDB. Ik vrees toch ook dat het t.o.v. de serie zal tegenvallen.
Daar komt ook nog bij dat niet zo´n fan van Downey ben.
moviemike
Ik heb hem eindelijk gezien en ...
wat een saaie shitfilm.
... je neemt me de woorden uit de mond!
belgojan
Ik wist helemaal niet dat de Amerikanen deze hadden hermaakt. IK WIL HEM NIET ZIEN HOOR!!! Zal wel weer een verkrachting zijn van de prachtige Engelse serie.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime