• 9.373.533 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Boorman

Met onder meer: Vanessa Kirby, David Thewlis en Caleb Landry Jones

Plot Queen and Country

1952. Percy (Caleb Landry Jones) treedt als 18-jarige man toe tot de Britse National Service. Daar ontmoet hij een amorele grappenmaker die een van zijn beste vrienden wordt. Ze worden beide toegewezen als instructeurs in een trainingskamp, terwijl anderen erop uitgestuurd worden om te vechten in de Koreaanse Oorlog.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Vervolg op Hope and Glory (1987) die ook geregisseerd is door Boorman.

avatar van Prudh

Prudh

Jammer dat er nu al zo'n laag stemgemiddelde staat. Ik schuur tegen de 4 aan, maar als film is dit net iets te licht. Maar Boorman slaagt er met zijn 80-nogwat in om er een verdomd vlot en grappig filmpje van te maken. Beetje à la MASH (maar dan grappig).

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Bij het kijken schoot 'die andere' WOII films van Boorman wel meermaals door mijn hoofd, maar me niet gerealiseerd dat het een werkelijk vervolg erop was. Hope and Glory is ook al lang geleden. Mooi en aandachtig gemaakt, maar het mist toch wat om het geheel meeslepend en voelbaar te maken.

Ik zal de synopsis even corrigeren want Percy (Caleb Landry Jones) is juist zelf de grappenmaker, de hoofdpersoon is Bill/William, gespeeld door Callum Turner.

avatar van gauke

gauke

Ik had meer een oorlogsfilm verwacht, maar zag een mooi en ouderwets overkomend verhaal over jongemannen en hun ervaringen als militair. De eerste helft had een teveel aan humor (en dat ging te koste van het boeiend maken) en te weinig vaart (de productie had korter gekund). Het liefdesverhaal was te overtrokken of overdreven en leek zo bovendien niet in het geheel te passen. Een aantal personages waren kleurrijk, een aantal ronduit saai.

avatar van voskat

voskat

De personages maken deze film hoogst charmant. Vooral de incestueuze zus, die werkelijk geen ene fuck geeft.