Genre: Thriller / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 25 januari 1991
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Narrow Margin
"It will take you to the edge of suspense."
Carol Hunnicut is getuige van moord op haar blind date voor die avond. Het blijkt de maffia te zijn die achter de moord zit. Carol vlucht en ze neemt de trein. Wie zal haar het eerste vinden, de maffia of de procureur die haar wil laten getuigen in de rechtbank?
Robert Caulfield
Jack Wootton
Martin Larner
Keller

jay73
Van alle gemiddelde films, vond ik deze misschien nog wel het meest gemiddeld. Kan daar ook een top 100 van komen?

Grimley
Spannende film, met opvallend weinig tekst voor acteur Nigel Bennet (die in de film de "hitman" Jack Wootton speelt) met slechts 3 zinnetjes:
"I´m going enjoy this"
"I´m really going enjoy this"
"A honest man, I like that"
Neemt niet weg dat hij angstaanjagend genoeg was om de film spannend te houden. Ook dankzij de andere acteurs zoals natuurlijk Gene Hackman.

Phoenix
Best de moeite waard. Paar erg leuke dialogen en best spannend. Leuke rol van Hackman maar wel een erg flauw einde. 3*

donnie B.
Het was wel een beetje abrupt voorbij ja, hadden ze nog wel 5 minuten kunnen rekken. Maar goed geacteerd door de aanwezige acteurs. Hackman is natuurlijk altijd goed! Weet iemand toevallig wie die acteur is die 1 van die 2 'hitmen' is met die baard en bril?? Goede acteur..

djelle
Een film dat beter is dan je zou verwachten. Spannend verhaal (ook al is het wat aan de eenvoudige kant, het is bijzonder stevig uitgewerkt), verrassend veel actie, boeiende karakters en een onderhoudend tempo. Vrij simpel concept dus, dat toch leuk wegkijkt dankzij een competente uitwerking. 3*

BOND31
Een beetje standaardthriller, niet echt slecht, maar zeker geen topper. Het spel van Hackman hielp mij door de film heen. Aardig tussendoortje, verwacht geen grootse film.

aerts007
Gene Hackman op kruissnelheid. Aardige thriller!

Tarkus
Goede film met Gene Hackman op zijn best.
Het verhaal zit goed in elkaar maar is toch wat voorspelbaar, toch zit er genoeg vaart in de film om het boeiend te houden.
Dat de film goed is, is vooral aan Gene Hackman te denken, die de ganse film bijna op zijn eentje draagt.

De Knip
Was wel weer eens leuk om te zien, had deze nog niet gewaardeerd. Wel hele slechte slechteriken:
***

Parisa
In de gids noemden ze deze film een 'kat en muisspel'. Dat was misschien 20 jaar geleden zo. Hij heeft inmiddels flink wat in moeten leveren. Hij was niet zo spannend, natuurlijk loopt hij technisch achter geen mobieltjes. Maar dat had dan ook weer wat, want hoe kon men in die tijd zonder?, de achtergronden zijn slecht, de effecten en manier van filmen ook zogenaamd mooie scene in de trein waarbij de twee hoofdpersonen bespreken wat moet gaan gebeuren. waarbij een fade out wordt gebruikt, en het licht tussen de lamellen. de manier waarop de b*tch haar hoofd verloor.
Maar ach, het was wel aardig. 2*

- 12037 stemmen
Hele spannende thriller en goed acteerwerk.
Verders beetje standaard.
3,5 ster

voomzap
Redelijke doordeweekse thriller die zich voor 90% afspeelt in een trein. Enigzins gedateerd, soms wat langdradige scenes en ja.... standaard is het zeker.

Marlon Aarssée
Leuke Thriller, spannende film en een hele goed Gene Hackman.
Ik zeg zijn beste film

DragQueen
Een redelijke thriller, met een spannend verhaal. Dat bovendien prima uitgewerkt is. Het acteerwerk is ook van aardig niveau. En dan vooral van Hackman natuurlijk. 2,5 Ster.

Aardige film waarin een vrouw getuige is van een mafiamoord en haar leven niet meer zeker is. Een simpel plot, dat zich grotendeels afspeelt in een trein. De film kijkt gemakkelijk weg en is hier en daar zelfs wat spannend. De scène waarin Gene Hackman in de restauratie-wagon met de twee bad-guys onderhandeld is nog wel het vermelden waard. Met gemak 3.0 sterren.

ipman-99
"I feel like Phil Donahue.." ... " !!!
Knappe Actie-Thriller (Heropfrissing) !!! 'Narrow Margin' is in mijn
ogen een nostalgische spannende rit.
Gene Hackman speelt een overtuigde krachtige rol om een getuige
van een moord te beschermen. Wat volgt zijn spannende kat en muis spelltjes
aan een heerlijk tempo. Enkele krachtige Actie scènes overtuigen
volledig in deze Actie -Thriller van regisseur Peter Hyams.
De scènes op en naast de trein hebben nog steeds een heerlijk
sfeertje ! Anne Archer geeft een goed performance als Carol die getuige
was van een bloedstollende moord op een hotelkamer na
een blind date ! Heerlijke suspense Thriller
!

loneranger
Een onderhoudende film die voornamelijk gedragen wordt door Gene Hackman.

Left4Dead
Ik zou hetzelfde willen schrijven maar BOND31 was me voor.
Goed verwoord BOND, 31 BOND!

Filmkriebel
Kat en muis op een trein
Spannende en speelse thriller met een procureur die een moordgetuige moet beschermen. Eén detail: ze zitten vast op een trein met twee huurmoordenaars die er alles zullen aan doen om de getuige te liquideren voor aankomst. Hackman speelt weer een leuke rol en tilt de film op een hoger niveau. Actie is er genoeg. Beetje veel weg en weer geloop op de trein maar ik heb me de hele rit vermaakt. Het einde is helaas wel erg zwak; er zat nochtans potentieel voor een sterke finale.

loneranger
Gisteren wederom bekeken en het blijft een prettig wegkijkende film met fijn acteerwerk van Gene Hackman. Een halfje erbij.

AniSter
Slechte omschrijving: 'Carol vlucht en ze neemt de trein. Wie zal haar het eerste vinden, de maffia of de procureur (Gene Hackman), die haar wil laten getuigen in de rechtbank?'
Neemt niet weg dat ik naar een prima film heb zitten kijken. Het gebeuren tijdens de treinreis nam teveel tijd van de film in beslag. Gelukkig vonden daar nog enkele verassingen plaats. Goede spanningsopbouw, prima cast en wat mooie landschappen brengt deze voor mij op een 7.

wihu61
Hackman valt mij vrijwel nooit tegen, maar geen idee wat hij hier aan het doen was. Dat geheen-en-weer in die trein met al die "verrassende" ontwikkelingen duurde te lang en was gewoon volkomen ongeloofwaardig, en er werd over de gehele linie beroerd geacteerd (die toenaderingspoging van die blonde vrouw, dat gedoe rond het waterpistooltje, de onderhandeling met de twee bad guys, dat gesprek over de verkeerde coupé enz.). Neen, dit leek echt nergens op.

BBarbie
Doorsnee actiethriller. Wanneer mensen op het dak van een rijdende trein klimmen om het daar vervolgens uit te vechten, dan haak ik af. Zó ridicuul. Gene Hackman speelt op zijn eigen vertrouwde wijze een stoere openbare aanklager, die in z’n eentje een maffiabaas aanpakt, maar daarmee kan hij in z’n eentje deze film niet redden.

Filmkriebel

BBarbie
(...)Zo oldskool zou ik eerder zeggen. Maar Indiana Jones geef je dan toch maar lekker 4,5*
Oei, schande!

Nieuwe Nederlandse film 'Drie Dagen Vis' doet het goed op MovieMeter

Aangrijpende dramafilm 'Ordinary Angels' met Hilary Swank is een kijktip op Netflix

'Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)' met Michael Keaton komt naar Netflix

Actiefilm 'King Arthur: Legend of the Sword' haalt momenteel hoge kijkcijfers op HBO Max

Papa, Sdokhni

Feels Good Man
Documentaire, 2020

Southern Comfort
Drama / Thriller, 1981
witness protectiontrain ridenight trainjump from train
Social media
- Registreer |