• 9.373.131 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Hare

Met onder meer: Bill Nighy, Winona Ryder en Helena Bonham Carter

Plot Turks & Caicos

John Worricker (Bill Nighy) schuilt van zijn werk bij de MI5 op de Turks- en Caicoseilanden. Daar ontmoet hij een CIA-agent, waarna hij meegesleurd wordt in de duistere belastingwereld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Worricker

Rollo Madeley

Dido Parsons

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Sterk vervolg op Page Eight, waarin Bill Nighy wederom excelleert als John Worricker, een voormalig, hyperanalytische, MI5 agent die zijn toevlucht heeft gezocht tot het rustige eiland. Hij slijt zijn dagen in gezapigheid; totdat Christopher Walken zijn pad kruist. Ondoorgrondelijk, geslepen én direct – Walken op z'n best, mijns inziens.

Geeft mooie, dynamische, scenes tussen beide acteurs; de behoedzame Nighy versus de theatraal flamboyante Walken.

En dan ontmoet Worricker de mysterieuze Melanie (Winona Ryder); gemankeerd, en bovenal lijkt óók zij meerdere agenda's te hebben. Aldus heeft men iets gemeenschappelijk: alle zijn uiterst berekenend. Zo ontvouwt Turks & Caicos zich tot een sterke politieke thriller uit de BBC stal; veel intriges, weinig wapengekletter. Het zien waard.

avatar van blurp194

blurp194

Tweede deel van een drieluik, en waar Page Eight me al erg goed bevallen was, lijkt Turks and Caicos haast nog sterker. Bill Nighy in een rol die hem op het lijf geschreven is, Christopher Walken daartegenover, en Winona Ryder op dreef als de mysterieuze femme fatale. En nog zo wat beroemde acteurs van mijn favorietenlijstje.

Het verhaal zit leuk in elkaar en brengt een boodschap die zowel geloofwaardig als slim in elkaar zit. Zonder spektakel of CGI-geweld toch een spannende film maken, het kan dus toch nog.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Net iets minder dan het vorige deel, maar ook dit is weer gewoon vakwerk. Winona Ryder is in alles wat ze doet adembenemend.

avatar van gauke

gauke

Een gedegen spionagethriller (deed denken aan de verhalen van John le Carré), waarin (gecompliceerde) politieke moraal verweven was en de dialogen behoorlijk zwaar overkwamen; van mij had het spannender gemogen en was wat meer actie geen overbodige luxe geweest. In het bijzonder Ralph Fiennes en Bill Nighy speelden geweldig.

avatar van joolstein

joolstein

Sterke opvolger van Page Eight. Wederom met Bill Nighy. deze speelt de rol van John Worricker erg goed. Er zijn wat verwijzingen naar deel 1 maar volgens mij kan je ook zonder deze gezien te hebben het nog goed volgen. Het speelt zich ongeveer 3 maanden naar de eerste film af. En dit keer een nog grotere cast van bekende acteurs en actrice`s. Christopher Walken vs. Bill Nighy is een goud team. Maar Winona Ryder stal voor mij de show! Adembenemend en mysterieuseen echte femme fatale. Goh, wat speelt ze deze rol fantastisch. Ook de locatie van dit belastingsparadise is zeer mooi om te zien. Kortom gezegd super-cast, mooie set en goed verhaal. Een zeer goeie aanrader!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Als je niet kan slapen moet je deze film gaan kijken. Het verhaal, de personages én de dialogen zijn namelijk oersaai. Zzzzzzzz...... zzzzzzzz... zzzzzzz..... ik ga naar bed. Lekker verder pitten

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Sfeertje in de film is prima, mar er gebeurt erg weinig wat het ook voor mij saai maakt.

avatar van missl

missl

Flauwe misdaad. Wat jammer is want de locatie en Bill Nighy zijn fantastisch.

avatar van Picker

Picker

Gaaaaaaaaaaaaaaap!!!!!!!

Dit is waarschijnlijk de saaiste film die ik ooit gezien heb!!!

Ik probeer een reden te bedenken waarom ik er nog 1 ster voor geef ipv 0,5.....

Uhmmm...kreeft, lekker!! 1*

avatar van yesplease

yesplease

Goed vervolg, maar het plot van Page Eight is wat beter omdat John Worricker daar meer persoonlijk bij betrokken was en het een gevoel van urgentie opriep.

Plotseling kwam een accountant opdagen, die kleine vrouw. Ik neem aan dat zij door de CIA agent geronseld was, maar dat heb ik blijkbaar gemist.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een gepensioneerde MI5-agent ontdekt wordt door een CIA-agent. Wederom een redelijk ingewikkeld plot. Deze spionage-thriller is geheel zonder actie-scenes en volledig dialoog gedreven. Hierdoor wel wat eentonig en niet echt spannend. Verder wel solide en ook de cast met toch aardig wat bekende namen speelt uitstekend.

avatar van Theunissen

Best wel een vermakelijke politieke thriller, die het vooral moet hebben van de dialogen, de bekende cast (speelt overigens prima) en de visuele beelden van de fraaie Turks- en Caicoseilanden (waar het draait om toerisme en financiële dienstverlening, daar werd ook op een leuke manier naar gerefereerd in het verhaal door een eilandbewoonster) waar ik eerlijk gezegd nog nooit van had gehoord.

Het verhaal, je moet er goed de aandacht bijhouden, zit aardig in elkaar (mede door de lekkere sfeer) en wist me ook te boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut. Ondanks dat er misschien weinig tot niets in gebeurt (er zit inderdaad geen actie in terwijl er wel iemand wordt vermoordt) en de film misschien wat saai en langdradig overkomt, weet de film wel te boeien door de vele goede dialogen en de uitstekend acterende cast die deze film vooral genietbaar maakt. En dan vooral de hoofdrolspelers Bill Nighy in de rol van MI5 medewerker Johnny Worricker, de inmiddels zeer volwassen en nog steeds fraaie Winona Ryder in de rol van PR-medewerkster Melanie Fall, Helena Bonham Carter in de rol van Margot Tyrrell en natuurlijk ook Christopher Walken in de rol van CIA-agent Curtis Pelissier. De overige cast doet het overigens ook verdienstelijk. De ontknoping op het einde van het verhaal was best goed en het einde vond ik mooi.

Al met al een vermakelijke televisiefilm (zonet gezien op de televisiezender HBO), die zich lekker wegkijkt en ook mijn interesse heeft gewekt om het vorige deel "Page Eight (2011)" een keer te gaan bekijken (die ben ik nu ook al aan het pindakazen ).

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goed drama, met een wat bizar verhaal.

Sterke cast in deze prent met nogal wat grote namen van de Britse en Amerikaanse cinema.

avatar van coumi

coumi

Lekkere praatfilm. Er wordt hier wat afgeluld maar het is tamelijk ingenieus bedacht en het gaat wel ergens over. Veel mysterie en puzzelstukjes die op het einde redelijk soepel in elkaar vallen. Beetje stijl van David Mamet, niet zo goed misschien, maar heb me geen moment verveeld. Dankbare projecten voor goede acteurs van naam en zij maken het allemaal waar. Zelfs actrice/dievegge Winona is hier behoorlijk op dreef en haar personage zeer aandoenlijk, jammer dat we de laatste jaren zo weinig zien van deze intrigerende vrouw. Meer van dit soort films, en ik ben een gelukkig mens.

avatar van Fransman

Fransman

Heerlijk. Nog een slag beter dan het eerste deel van deze trilogie (Page Eight). Misschien ook door de exotische locatie op deze Caribische eilanden, waar ik nog nooit van gehoord had. Bill Nighy is m'n favoriete acteur en hij draagt deze film moeiteloos. Op Helena Bonham Carter ben ik al 35 jaar verliefd. Ze wordt wel een stukje ouder, maar is nog steeds een schoonheid. Het verhaal zit ingenieus in elkaar maar is heel goed te volgen. Het is wel zaak de drie delen (samen met Salting the Battlefield) achter elkaar te zien, met niet te veel tussentijd.

avatar van mrklm

mrklm

Vervolg op Page Eight met opnieuw Nighy als de gepensioneerde MI5-spion Johnny Worricker die zich heeft teruggetrokken op de Caraïben. De komst van vier vermeende zakenlieden doen bij hem alarmbellen rinkelen omdat hij weet dat één van hen voor de CIA werkt. Worricker heeft veelvuldig contact met de stevig drinkende financieel expert Melanie Fall [Winona Ryder], maar die probeert hem met een kluitje in het riet te sturen. Opnieuw een indrukwekkende cast, maar ook opnieuw heel veel gepraat en nauwelijks actie. Nighy et al houden de zaak drijvende. Hare sloot zijn Worricker-trilogie hetzelfde jaar nog af met Salting the Battlefield.