134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.824 berichten | 4.931.328 stemmen

locatie: Films » Page Eight (2011) » Info

Thriller
99 minuten

geregisseerd door David Hare
met Ralph Fiennes, Rachel Weisz en Bill Nighy

Johnny Worricker (Bill Nighy) is een MI5-officier met een lange staat van dienst. Wanneer zijn baas en beste vriend Benedictus Baron (Michael Gambon) plotseling overlijdt, laat hij een onverklaarbaar dossier achter dat een bedreiging vormt voor de stabilitiet van de organisatie. Ondertussen lijkt een toevallige ontmoeting tussen Johnny en zijn buurvrouw, de politieke activiste Nancy Pierpan (Rachel Weisz), te mooi om waar te zijn. Johnny wordt gedwongen om zijn werk en zijn identiteit naast zich neer te leggen om de waarheid te ontdekken.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 20:43 uur

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 23:51 uur
de BBC is weer bezig met een nieuwe film elke zondag avond, en volgende week zondag, 28 augustus, krijgt deze z'n premiere, op BBC2 om 22:00uur

director David Hare vertelde zelf over deze film "Set in London and Cambridge, PAGE EIGHT is a contemporary spy film for the BBC, which addresses intelligence issues and moral dilemmas peculiar to the new century."

David Hare was o.a. verantwordelijk voor de script van de films The Reader uit 2008 en The Hours uit 2002

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 10:03 uur
kappeuter schreef:
Teaser (YouTube)

krijgt televisie premiere morgen avond op bbc2 om 22:00uur

BBC - BBC Two Programmes - Page Eight - bbc.co.uk

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 23:58 uur
een zeer boeiende espionage drama, en voor mij de beste nieuwe film op tv dit jaar.
Kan ook gelijk begrijpen waarom het zoveel positieve recensies kreeg op Edinburgh Film Festival.
ik zag ook Marthe Keller ineens voorbij komen als art dealer. De laatste keer dat ik haar zag was in de jaren 70 als vriendin van Dustin Hoffman in Marathon Man!
een aanrader.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 9:41 uur
Goede cast en goed geacteerd, maar het is mij allemaal iets te gewoontjes. Het camerawerk en de belichting, als mede de locaties en set dressing. Het is allemaal net iets teveel een tv productie. Evenals de weinig inspirerende montage en soundtrack. Dat samen met een script dat in een en detzelfde cadans voortkabbelt, maakt het als muziek die je graag waarneemt, maar waar je niet graag alleen maar naar luistert...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 20:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Bijzonder hoe een spionagefilm zonder enige moord, schot, geweld en eigenlijk ook echte spanning toch 99 minuten lang kan boeien. Een van de betere TV films.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 17:55 uur
Mars4i schreef:

mee eens. eigenlijk was het gemaakt in die jaren 50/60, koude oorlog stijl

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 23:39 uur
Uitstekende Engelse spionage film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 18:16 uur
Oerdegelijke spionagethriller.

Het verhaal bevat genoeg om het lijf om de volle speelduur te weten boeien. De personages zijn variërend en allen hebben ze hun sterktes.
De ontknoping is wat mij betreft bevredigend al hoeft zo'n romance tussen Rachel Weisz en een ouwe pee als Bill Nighy niet.

Het acteerwerk is de ruggegraat van deze prent. Bill Nighy is heel geloofwaardig in zijn rol van ervaren spion. Rachel Weisz heeft me nog nooit teleurgesteld en ook nu doet ze dat niet. Michael Gambon is eveneens oerdegelijk. Bij Ralph Fiennes bleef ik wel wat op m'n honger zitten, maar dat komt volgens mij door z'n kleine en beperkte rol.
Bijrollen van de vrouwen in Nighy's leven zijn allen uitstekend neergezet.

De film probeert niet hip of iets dergelijks te zijn en da's maar goed ook. Het is sober, maar sober past bij een spionagethriller.
Met het camerawerk wordt op safe gespeeld. De jazz-soundtrack is weinig memorabel.

3,5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 10:58 uur
Sterke triller.
De juiste actrices Rachel Weisz die ik de laatste tijd steeds meer waardeer voor haar spel.
Verhaal komt goed over geloofwaardig en spannende boeiend sfeer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 19:53 uur
Leuk en slim verhaal, en heel geloofwaardig ook nog eens. Tot het laatste moment spannend, het lijkt alsof de film veel korter duurt dan de bijna 100 minuten op de klok. Prachtig gespeeld door Nighy en Weisz. Vooral Nighy is echt heel goed gecast, zijn ietwat sullige slungelachtige uitstraling past echt perfect op de wat professorachtige bureauspion die hij hier speelt.

Alice Krige valt me ook op, we kennen haar natuurlijk al van heel lang geleden uit Barfly (1987) waar ze een klein rolletje had als erg mooie meid. Of van wat later als Borg Queen. Hier heeft ze ook een klein rolletje, maar waar ik heen wou is dat ze echt mooi oud geworden is. Leuk mens.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2011, 14:31 uur
Kan me helaas niet aansluiten bij de lovende commentaren. Het verhaal is in orde, maar uitvoering is te mat. Vooral het personage dat Bill Nighy neerzet is te vlak om een hele film te boeien. De film komt alleen wat tot leven op de momenten waarop Ralph Fiennes in beeld komt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 21:36 uur
Goed geacteerd, goed verhaal, maar net te traag en er gebeurd net te weinig naar mijn zin.... had wel wat meer pit in mogen zitten (en dan doel ik niet op stompzinnige actie)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 18:51 uur
Goeie film! Leuk om naar te kijken, interessant verhaal, blijft boeiend. Bill Nighy vind ik echt helemaal geknipt voor een rol als deze. Heb ook al erg genoten van hem in 'Gideons daugther' en 'the girl in the cafe'. Sluit me aan bij blurp194 wat betreft zijn comment over Bill Nighy.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2011, 19:41 uur
Mooie en zeer degelijk uitgewerkte spionagethriller met een formidabele cast.

In tegenstelling tot veel soortgelijke Amerikaanse films wordt dit Britse verhaal op een zeer ingetogen en rustig manier verteld met veel sfeer en oog voor detail. Langzaam wordt je als kijker ingewijd in de wondere wereld van Mi5 vol intriges en politieke spelletjes. Sterkste punt van de film is de rol van Johnny gespeeld door Bill Nighy. De kalmte en respect dat deze charmeur uitstraalt is een genot om naar te kijken en geeft het geheel een bepaalde klasse. Weisz lijkt in eerste instantie een beetje een vreemde eend maar weet naast Nighy prima te overtuigen en is zelfs het kleine rolletjes van Fiennes noemenswaardig te noemen.

Het vergt wat geduld alvorens je volledig in de film zit maar wie volhoudt zal zeker beloont worden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 13:55 uur
Ouderwetse, enigszins chique en intelligente politieke thriller/(eigenaardig) drama met een dosis bittere, cynische, droge en zwarte humor, geproduceerd door de BBC. Het verhaal moet het meer hebben van het slimme plot dan van actie en is meer geënt op de karakters van de personages en hun onderlinge relaties. De cast is fenomenaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 1:29 uur
Politiek drama dat intelligent gemaakt is en waarin prima acteurs resideren. Probleempje: Het wil maar niet echt spannend worden door een te onderkoeld sfeertje. Zeker niet slecht, maar wel een beetje saai en belegen. Vond het plot ook niet echt gedenkwaardig. Prima verder voor een regenachtige zondagmiddag als je in de stemming bent voor politieke intriges in een decor van Engelse degelijkheid.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 22:00 uur
Goede film. Maar naar het einde zwakte hij af waardoor het geheel wat minder werd.
Rachel Weisz zet zoals altijd een zeer goede rol neer.
Bill Nighy vond ik ook vrij goed doen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 12:18 uur
Helaas het boeide mij voor geen meter, dacht eerst waar zit ik nu naar te kijken.
Al is Bill Nighy altijd goed natuurlijk, wat heerst die man over het scherm.
Maar verders vond ik dit helaas maar een saaie film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 3:20 uur
Drama GEEN thriller!
Weinig verhaal, geen actie en geen spanning.