• 9.197.339 stemmen

Geregisseerd door: Brett Ratner

Met onder meer: Dwayne Johnson, Ian McShane en John Hurt

Releasedatum: 31 juli 2014

Plot Hercules

"Before he was a legend, he was a man."

Hercules wordt achterna gezeten door de zonden van zijn verleden. Daarom reist hij samen met vijf metgezellen door Griekenland. Hij verkoopt zijn diensten voor goud, en gebruikt zijn legendarische reputatie om vijanden te intimideren. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende warlord te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen.

avatar van blackwolves

blackwolves

hercules heeft nooit in al de films die ik gezien heb een kant gekozen om toch niet erg veel hij vecht wel tegen onrecht maar nooit op die manier zoals hier in die film.

avatar van woeler82

woeler82

Ik snap niet waarom deze toch ondergewaardeerd wordt

Misschien zijn we allemaal een beetje verwend , de vechtscènes waren goed en de monsters zagen ook goed uit.

Misschien te weinig bloed

Ik zie ook best veel films , de ene film wordt flink in de hemel geprezen

terwijl er geen actie te zien is , maar ja wie ben ik

Ik geef deze film een 4.5 , gewoon omdat ik vind dat die goed is

avatar van Peterpan48

Peterpan48

Lekkere fantasy over the top film. Bak popcorn erbij. Ziet er allemaal toch nog wel redelijk uit ook. Niet hoogstaand, wel vermakelijk.

avatar van jippie2010

jippie2010

Film met twee gezichten.

Het begint uitermate zwak en het oogt als een slap excuus voor een verkleedpartijtje in minimalistische decors.

Gaandeweg begint het verhaal wel te leven en is het moraal datgene wat de film nog een beetje diepgang geeft. Tegen het einde zakt de film toch weer een beetje in. Helaas. *2,5

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Uitermate zwak. Beroerd verhaal. Maar de casting is nog beroerder. The rock zet een uitermate belabberde rol neer.

avatar van Film Pegasus

Hercules, een held uit de Griekse mythologie. Half god, half mens die 12 werken moest uitvoeren om zich te bewijzen. Ideaal dus voor een verfilming met veel avontuur en fantasy. Niet dus! Geen 12 werken of mythologie. Maar een nieuwe versie van The Magnificent Seven (of Seven Samurai) als een groepje spieren zich ontfermt over een gemeenschap om hen te beschermen tegen een hoop bad guys. Haal de verwijzing naar Hercules weg (die toch overbodig is) en je hebt een slappe B-film.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik ben persoonlijk allang blij dat deze film nergens scènes oplevert waarbij ik twijfel of ze serieus bedoeld zijn of dat ze eigenlijk rechtstreeks uit Monty Python vandaan komen. Dwayne Johnson is een adekwate Hercules, in de supporting-cast zorgen John Hurt, Ian McShane en Rufus Sewell voor de benodigde gravitas, Rebecca Ferguson is weer yummy, de actiescènes zien er gelikt uit en de climax is gepast over-the-top (met een flinke echo van Samson in de tempel van de Filistijnen). Jammer dat met al die legendarische personages de plot niet ook wat uitzinniger en (letterlijk) fantastischer is – nu blijft de film toch teveel hangen in het sjabloon van de gewone commando-eenheid die het opneemt tegen onverslaanbare vijanden en dan ondanks de overmacht enz., zoals Film Pegasus hiervóór ook al aangeeft (en uit The magnificent seven komt dan zelfs nog de twist van die ene held die uit financiële overwegingen "deserteert" maar uit idealisme in het heetst van de strijd terugkeert). Al met al niet slecht, maar ook niet echt goed.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb deze 13 in een dozijn versie van Hercules vanmiddag maar eens herzien. Verstand op zero en gewoon kijken, dan kun je er nog een aardige film aan hebben. Vooral geschikt voor een regenachtige dag. Een magere -3.0

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Helemaal niet onaardig!

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig gebeuren.

Bizarre uitglijder van een regisseur die in zijn loopbaan nog wel verdienstelijk Hollywood-materiaal heeft gemaakt. Vooral X-Men: The Last Stand zag een duidelijke vooruitgang als we over visueel praten in vergelijking met de delen die daaraan vooraf gingen. Wat er dan in deze film mis is gegaan weet ik ook niet.

Het komt in ieder geval allemaal behoorlijk klunzig over. Het slaat echt volkomen nergens op. Niet dat dat altijd zo is bij Hollywood-films, maar het is bijzonder waar die 100 miljoen dan in is gegaan, gezien de lelijke visuele kwaliteit van de film. Er gaat een hoop fout daar achter de schermen.

Het is vooral dat er zo'n monsterbudget in rook opgegaan lijkt te zijn. De film pakt bij vlagen nog wel groots uit, maar de meest spectaculaire en pakkende scenes zie je eigenlijk in de eerste minuten bij het oorsprongsverhaal van Johnson. Alles wat daarna komt is vooral saai en droog spektakel.

De gevechten zijn erg levenloos in beeld gebracht. Erg saai camerawerk en weinig materiaal dat intrigerend is. Saai kleurgebruik en saaie locaties vooral. Iets dergelijks als hitte is nooit voelbaar en adrenaline blijft ver weg. Had vooraf op iets meer fantasy gehoopt maar deze film mikt vrijwel alleen maar op wat neutraal spektakel.

Ik zie ook erg weinig visuele pluspunten. CGI is ronduit lelijk. Veldslagen zijn kort, futloos en saai. Alhoewel de formaties van de ridders die vanaf de lucht wordt gefilmd er nog wel leuk uitzien, is dat eigenlijk al het positieve wat ik kan noemen. Ik kreeg echt nooit een betrokken gevoel ergens.

Johnson is een logische, maar niet al te beste keuze. Als hij serieuzer moet gaan acteren valt hij echt door de mand. Bijrollen als McShane en Hurt doen het nog wel aardig, maar de rest van de Hercules-vriendjes zijn nogal slap. Het is ook regelmatig duidelijk dat de acteurs eigenlijk helemaal niet kunnen vechten.

Nee, dit was slappe hap van een regisseur die het blijkbaar zelf ook allemaal niet meer wist. Wat mij betreft hoeft hij ook niet meer in Hollywood te werken, tenzij hij weer echt groots durft uit te pakken en met unieker materiaal kan komen.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Matige vertelling van het verhaal van Hercules.

Bijzonder om te zien dat er zo veel centen in deze film zijn gestoken, maar dat het alsnog overwegend goedkoop en inspiratieloos oogt. Dat The Rock de taak heeft gekregen om Hercules te spelen, maakt het allemaal ook niet beter. Hij heeft er het perfecte uiterlijk voor, maar zijn acteerprestaties stellen bizar weinig voor. Hij is prima te pruimen in wat lichtvoetigere films, maar in een wat serieuzere rol merk je dat het te hoog gegrepen is voor hem.

De gevechten, waar het uiteindelijk om draait, zijn erg statisch vormgegeven en weet daarmee niet te pakken. Ook de dialogen zijn dermate cliché dat het einde van vrijwel elke zin al door jezelf ingevuld kan worden.

Als je een tof verhaal wilt over Hercules, kun je deze onzin beter links laten liggen. Ben je minder geïnteresseerd in Hercules en wil je lompe actiescènes en cheesy one-liners, dan kun je hier wel van genieten.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

De Griekse held Hercules is al talloze malen eerder verfilmd. Hij is dan ook al door diverse krachtpatsers vertolkt. Bodybuilders als Steve Reeves, Mark Forest en Reg Park maakten in de jaren 50 en 60 talloze Hercules-films voor diverse Italiaanse filmstudio’s. Ook beroemde bodybuilders als Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno hebben gestalte gegeven aan de mythologische krachtpatser. In de jaren 90 was Hercules populairder dan ooit dankzij de tv-serie Hercules: The Legendary Journeys met Kevin Sorbo in de hoofdrol en de Disney-animatiefilm Hercules uit 1997.

In 2014 verschenen er maar liefst 3 Hercules-films. The Legend Of Hercules met Kellan Lutz en Hercules Reborn met John Morrison zijn het benoemen nauwelijks waard. Deze versie met Dwayne Johnson is voor een beduidend hoger budget gemaakt en ziet er dan ook een stuk beter uit dan voorgenoemde films. Toch weet ook deze film niet boven de middelmaat uit te steken en dat is met name dankzij het warrige en inspiratieloze script, wat lichtjes is gebaseerd op de stripboeken “Hercules: The Thracian Wars”.

Dwayne Johnson heeft de nodige uren in de sportschool doorgebracht en nog wat extra spiermassa gekweekt op zijn toch al imposante fysiek, maar helaas kan ook hij weinig maken van dit halfbakken script met weinig interessante personages. Hercules is maar een saaie piet en het zijn vooral de bijfiguren die deze film nog enigszins kleur geven. Acteurs als John Hurt, Rufus Sewell en Ian McShane stellen niet teleur.

De actie kan ermee door, maar ook hier wordt weer teveel vertrouwd op flitsende trucages en snelle montage en niet zozeer op goede, ouderwetse choreografie. Al met al is deze Hercules dan ook een middelmatige actiefilm geworden, die nauwelijks vernieuwend is te noemen.

avatar van Jomo

Jomo

De naam Hercules is misbruikt om een superheld fantasie film te maken, al die computer gegenereerde beelden is niet om aan te zien.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Nou had er minder van verwacht,ik ben niet zo,n dwayne johnson adept.vond de film net weer iets te lang.maar ok toch wel vol te houden tot het einde.twijfel tussen 2 en halve of 3 ster,omdat het niet helemaal mijn type of film is,dan dus 2 en halve.

avatar van teigertje

teigertje

Best een goede film, maar niet onderscheidend.

Persoonlijk vind ik de classic versies met Lou Ferrigno veel beter en leuker, met amusements gehalte en veel meer sfeer.

Dwayne Johnson zet best een prima Hercules neer en zeker met zijn postuur en charisma maar het totaal van deze film, trekt hem niet naar een uitmuntend niveau helaas.

Wel zitten er in deze film met de wezens waartegen hij het moet opnemen best vermakelijke scenes maar de special effecten zijn helaas van een middelmatig niveau.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima onderhoudende avonturenfilm die lekker wegkijkt.

avatar van macrobody

macrobody

Niets mis mee. Griekse helden en historie. Beetje humor erbij en je hebt een leuke filmavond.

avatar van mrklm

mrklm

Een groep huurlingen houdt zijn reputatie hoog door de wildste verhalen over hun leider Hercules [Dwayne Johnson] te verspreiden waarin hij een meerkoppig monster, een reusachtig everzwijn en een onkwetsbare leeuw te doden. Op basis van die reputatie huurt de Griekse veldheer Cotys [John Hurt] de groep in om zijn troepen te trainen om te vechten tegen de barbaren die hem bedreigen. En zo wordt Hercules een pion in een dodelijk spel om de macht dat hij alleen kan overleven als hij en zijn huurlingen laten zien dat ze hun reputatie waard zijn. Vlotte mythologische actiefilm met Johnson in een rol die niemand anders had kunnen spelen. Sterke karakteracteurs als Ian McShane, Rufus Sewell en Joseph Fiennes geven extra kleur aan deze vermakelijke nonsens en Ratner houdt het tempo erin met een serie puike actiescènes. Pretentieloos vermaak is voer voor de fans van dit genre.

avatar van nadrin

nadrin

Schijnbaar heb ik deze film enkele jaren terug ook gezien. Ik gaf toen 2 sterren. Ik was toen waarschijnlijk dronken. Deze film is tenenkrommend slecht. Ondanks de toch wel sterke cast. Die het ondermaats doet. En de soms mooi in beeld gebrachte massa. Feit is dat er om de actie te kunnen tonen. Geen enkel ruimte meer reste om een degelijk scenario te schrijven. Na de scène met de strijdwagens bedacht ik me dat enkel high of dronken dit vol te houden zou zijn

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Hercules maar ontdaan van veel mythologie. Wel geinig an sich (in feite deed Nolan zoiets met zijn Batman-trilogie door iets heel down to earth te maken) maar jammer dat de film zo mak is verder. Actie is saai, acteerwerk matig, cgi lelijk en de hele plot kon me ook maar matig boeien. Visueel wat betreft aankleding ziet het er allemaal wel prima uit maar daar kan een hele film niet op teren. 1,5*.

avatar van Glacius

Glacius

Het blijft bijzonder dat filmmakers blijkbaar niet in staat om enigszins bij het bronmateriaal te blijven. Geen enkele film over de Griekse mythen weet dit voor elkaar te krijgen.