• 9.377.956 stemmen

Geregisseerd door: Brett Ratner

Met onder meer: Dwayne Johnson, Ian McShane en John Hurt

Releasedatum: 31 juli 2014

Plot Hercules

"Before he was a legend, he was a man."

Hercules wordt achterna gezeten door de zonden van zijn verleden. Daarom reist hij samen met vijf metgezellen door Griekenland. Hij verkoopt zijn diensten voor goud, en gebruikt zijn legendarische reputatie om vijanden te intimideren. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende warlord te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I am Hercules!"

Vandaag in IMAX 3D met enigszins lage verwachtingen meegepakt, omdat de reviews over het algemeen negatief zijn. Maar ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen.

De 'realistische aanpak' waarmee de legende van Hercules gebracht wordt, is iets wat ik wel kan waarderen. Zeker de manier waarop er een loopje wordt genomen met de mythologie. Het - minieme - verhaaltje is dan ook vrij rechttoe-rechtaan zonder echte diepgang, maar het blijft onderhoudend genoeg. Tevens zit er een aardige plotwending in.

Met The Rock als protagonist zit je sowieso geramd; zijn fysieke voorkomen is indrukwekkend. Helaas is hij nog niet overtuigend genoeg in enkele serieuze dialogen, maar het is hem vergeven want de dikke actie maakt dat ruimschoots goed. Er zitten namelijk een aantal toffe veldslagen tussen waarin hij flink kan huishouden. Deze actiescènes zijn lekker over-the-top en zorgen ervoor dat je er als kijker helemaal in zit.

Daarnaast zijn de kameraden van Hercules een leuke toevoeging. Ze zijn stuk voor stuk prima gecast en hebben zo hun charme. Met name om de voorspellingen van Ian McShane's personage ging ik geregeld stuk. Wat dat betreft zit er zo toch nog een stukje humor in de film verwerkt, waardoor het niet te serieus blijft.

Al met al best vermakelijk, ondanks het simpele plot. Als het waar is dat er nog meer delen komen, dan juich ik dat van harte toe. The Rock is gewoon een baas in dergelijke films en daar zie ik graag meer van.

3,0 Sterren.

avatar van kostaboda

kostaboda

Gisteren geweest en moet zeggen was zwaar teleurgesteld. Met volle zin naar de bios wordt een domper, Doordat het verhaal van hercules anders wordt verteld dan ze je in de trailer als Op tv doen geloven. Erg jammer.

*1,5

avatar van IcU

IcU

Omdat Dwayne Johnson zijn strepen als actie held wel verdiend heeft, werd het blijkbaar voor hem tijd om een klassiek personage onder handen te nemen. Hercules.

Ratner's Hercules wordt flink gepromoot. Als bioscoopganger kun je bijna niet ontkomen aan grote posters en de actie rijke trailers. Er wordt een duidelijk beeld geschetst van een fantasievolle Hercules die het opneemt tegen de grootste monsters op de meest ambitieuze locaties. De zoon van een god met spieren van steen. Dat is de film waar ik voor naar de bioscoop ben gegaan.

Een van de grootste irritaties bij de marketing van dit soort films is dat deze posters en trailers iets beloven wat ze gewoon niet leveren. Dit is nog enigszins begrijpelijk als de artistiek verantwoordelijke prent niet aansluit bij het beeld van de mainstream, maar Hercules is bij voorbaad al een groots opgezet 'spektakelstuk'.

Wat we krijgen is een insteek die ik zelf nooit bij een Hercules film gezocht zou hebben. Een vlak verhaal waar mythe anders wordt geïnterpreteerd. Tuurlijk, Johnson is een goede Hercules. Een echte 'crowd-pleaser'. Het struikelpunt zit hem dan ook in alles wat er zich om hem heen bevind.

Het verhaal gaat helaas een kant op die ik niet graag had gezien. Goed, de makers willen een andere richting op gaan. Het welbekende Hercules verhaal is wellicht al te veel verteld. Maar dan brengt deze insteek niets vernieuwend. De stereotype personages en het keurig binnen de lijnen gestructureerde plot sijpelen als voorspelbare dikke drap van het scherm. Ook vond ik de humor vrij eigenaardig. Er zaten leuke vondsten bij, maar de meeste grollen waren niet karakter consequent. Het spel van iedereen behalve 'The Rock' waren ook laf en inspiratieloos. Niemand vond ik overtuigende delivery hebben. Zelfs niet voor een uitgekauwde popcorn prent als Hercules.

Maar, zoals gezegd, maakt reus Dwayne veel goed. Zijn aanwezigheid was in de meeste scenes al voldoende en sommige sequenties waren de moeite waard. De vraag of Hercules zich, hoe voorspelbaar ook, kan waarmaken aan de mythe is gedurende de film een interessant gegeven. De sets en kostuums zaten prima in elkaar. Het is dan ook niet dat ik me verveeld heb in de bioscoop. Over het algemeen was de film gewoon jammerlijk eenvoudig en weinig origineel. Maar vermaken doet het wel.

Ook bij deze film heeft het 3D element niet voor meer gezorgd dan een duurder kaartje. Maar deze ergernis probeer ik al langere tijd te onderdrukken.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vrij doorsnee blockbuster die op zich wel lekker wegkijkt. Ook een leuke rol voor Dwayne Johnson, die ditmaal een serieuze gelaatsexpressie moet zien vast te houden. Ik vond de special-effects helaas niet altijd heel deftig (het vuur op de trappen, het vallende beeldwerk...) en ook hoorde ik incidenteel het geluid van hout terwijl er een zwaard op de grond viel. Verder zijn er veel voorspelbare situaties terug te vinden (bijvoorbeeld Amphiaraus die zich tentoonstelt voor de vallende speren - omdat volgens hem 'zijn tijd' aangebroken was - en vervolgens op droge wijze ontdekt dat hij nog leeft). Overigens had ik twijfels bij die strijdwagen die over uitklapbare messen beschikte (dit leek me iets te modern voor die tijd). Een misbaksel is dit echter niet en ik blijf het gaaf vinden om manschappen te aanschouwen die zichzelf moeten verdedigen met ouderwetse schilden en primitieve gevechtsstrategieën.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijke amusementsfilm waar wel veel meer in had gezeten. Zoals wel vaker is de trailer erg misleidend. Er had meer spektakel in gemogen en de spanning ontbrak een beetje in de film. Echter de aanwezige actie was natuurlijk wel om te smullen. Decor en alles was ook erg goed en de special effects meestal ook. Maar het belangrijkste in deze film is natuurlijk Dwayne Johnson. Geboren voor deze rol en heeft er ook heel veel energie ingestoken en dat zie je er ook vanaf. Nou vind niet iedereen hem fantastisch, maar voor mij is hij toch wel de actieheld van dit moment. De aanwezige humor is ook wel leuk, al had de toon wel wat serieuzer gemogen.

avatar van J filmrecent

J filmrecent

ja reborn, dit is mislukt.

acteerprestaties matig, verhaal simpel, aktie goed

een kleine voldoende 6-

avatar van VincentL

VincentL

Hercules

Mocht je last hebben van een minderwaardigheidscomplex: kijkt dit dan niet. Mocht je gewoon vertier en lekkere actie zoeken: kijk dit dan wel. Veel testosteron, brullende beren, kleine kinderen, brandende bouwwerken, zwaaiende zwaarden, stekende speren en fleurige vrouwen; Ik denk wel dat je kan stellen dat Hercules het soort actiefilm is wat we vaker zijn tegen gekomen. Vermakelijk, maar allemaal wel heel erg makkelijk gedaan.

Het flinterdunne verhaal is al na een minuut of tien te doorzien, op een paar kleine volta's na dan. Het wat aardse karakter van Herkules is voor mij persoonlijk teleurstellend, maar dat komt door een interesse in de Griekse mythologie. Een uitwerking van de twaalf werken had ik beter op zijn plek gevonden. Verder zit het met de actie in het verhaal goed. Een paar erg leuke scènes passeren de revue. Je hoeft je dan ook niet te vervelen. Lekker.

Dwayne Johnson heeft qua CV nou niet het meest indrukwekkende lijstje. De films waarin hij speelt blijken toch altijd verrassend simpel te zijn. Fast and the Furious, The Scorpion King... Hercules. Toch speelt hij zeker niet slecht. Zeker niet voor een actiefilm.

Zijn compagnons zijn stuk voor stuk erg vermakelijk, en trekken Johnson dan ook een beetje door de film. Zo zijn Ian McShane, Rufus Sewell, Aksel Hennie en Ingrid Bolsø Berdal erg vermakelijk.

John Hurt is als slechterik wat matig eigenlijk. Hij boezemt niet veel angst of tegenstand in.

De film ziet er cinematografisch gezien goed uit. Dat mag ook wel tegenwoordig. Er zitten een paar mooie kiekjes van de omgeving van Tracië tussen. Een klein pluspuntje dus. Verder is de derde dimensie totaal geen toevoeging aan de film. Een enkele keer wordt er gebruik van gemaakt. Verrassend weinig voor een film met zo veel mogelijkheden. Een klein minpuntje dus.

Hercules is heerlijk zaterdagavondvermaak. Nu de televisie niets dan matige film en herhalingen van programma's uitzend is een bioscoopbezoek aan deze film een goed alternatief.

avatar van hardstylebay

hardstylebay

Zeer matige film andere hercules van 2014 was beter

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorig weekend gaan zien in Antwerpen.

We wilden eigenlijk naar Sin City 2 gaan, maar die bleek in België nog niet te draaien, dus snel voor deze toen gekozen.

Ik had vooraf -behalve een keer de trailer- verder helemaal niets over deze film gezien of gehoord en dat was achteraf waarschijnlijk een voordeel, want mijn verwachtingen waren niet hoog en de film kon dus eigenlijk niet echt veel tegen vallen.

Ik heb mij er ontzettend bij vermaakt, film had duidelijk niet veel pretentie en was een lekkere wegkijk popcornfilm, met mooie uitgevoerde veldslagen, een koene held en goede SFX's.

Het beste gedeelte was nog het begin, misschien was het nog beter geweest om een film te maken over de "12 Werken van Hercules", maar wellicht is dit iets voor een mogelijk, toekomstige prequel.

Johnson was een goede keuze om het hoofdpersonage uit te beelden, hoewel hij vooral in het begin wat matig acteerde, leek hij toch in de rol te groeien. Ook had het groepje wat rond hem was verzameld een meerwaarde. Stuk voor stuk leuke, interessante karakters.

Verder gelukkig weer eens een actiefilm, die geen twee en half uur hoeft te duren. Dat is ook een verdienste!

Geen hoogstaande cinema, maar genoeg vermaak voor een leuk bioscoopmiddagje.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Thorongil

Thorongil

Gisteren gaan zien in de bioscoop. Echt een leuke verrassing. Deze film is een pak beter dan de laatste op Griekse mythologie gebaseerde films zoals Clash en Wrath of the Titans en Immortals. Dwayne Johnson zag er echt impressionant uit en heeft ook de charisma om deze rol te spelen.
Zijn team huurlingen was ook een interessant bont allegaartje met elk hun talent en karakter.
Actiescènes zaten leuk ineen, goed overzichtelijk.
Verder vond ik het een verademing om terug grote sets en locatie werk te zien en niet green screens overal zoals de 300 films (hoewel ik die ook zeer vermakelijk vind). Deze film deed me denken aan Troy, een van mijn lievelingsfilms, met grote sets en mooie locaties. Ook Troy was een film die de goden buiten beschouwing liet en een realistische wending gaf aan de legendes. Het was vaak zo dat in die tijd, toen het grootste deel van de bevolking ongeletterd was, alle verhalen mondeling werden door verteld en deze op den duur nogal opgeklopd werden.
Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell, allemaal klasse acteurs die de film omhoog trokken. De film zat ook vol epische scenes zoals Hercules die zich losbreekt van zijn boeien of een metershoog standbeeld omver duwt maar had ook een goede dosis humor. Deze film is ook een pak beter dan The Rock's vorige Sword & Sandal film. Vreesde dat deze nogal een kopie zou worden van Scorpion King, maar deze is een verbetering op dat vlak. The Rock is qua acteertalent sterk gegroeid. Denk ook dat dit voorlopig de 'definitieve' Hercules film is. De B-films met Reeves, Schwarzenegger of Ferrigno zijn hierbij niets vergeleken.
Legend Of Hercules moet ik nog eens zien, al verwacht ik daar niet superveel van.

avatar van tattoobob

tattoobob

Aardig filmpje die er goed verzorgd uitziet maar over het algemeen een beetje simpele koek is.Ik bedoel tis allemaal wel vermakelijk maar van mij mogen dit soort films altijd een spectakel zijn...en dat is deze niet echt.

Verder is het allemaal wel leuk geacteerd en ziet iedereen er tof uit in hun apepakjes.

Vermakelijk maar niet zo vermakelijk als ik gehoopt had.

Begrijp me niet verkeerd tis geen slechte film maar ik had iets meer verwacht.

Nou voorruit dan maar....net aan 3,5 ster.

avatar van ME669

ME669

Jammer, maar had er meer van verwacht. Filmwereld is een beetje verwarrend bezig.

Waar men NOAH tot een fantasiestuk heeft gemaakt probeert men in deze film de mythe rond Hercules (wat een prachtig fantasieverhaal op zich vormt) af te bouwen tot “menselijke”waarden.

Persoonlijk zie ik dit soort films graag in een “verstand op nul modus”. Hier heeft men echter getracht een soort boodschap achter het verhaal te plaatsen wat mijn inziens afbreuk doet aan de mythe van Hercules en de Griekse mythologie.

Neemt niet weg dat een vermakelijk filmpje is om een keer gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Brabants

Brabants

Uiterst vermakelijke interpretatie van een klassiek verhaal wat geregisseerd is door Brett Ratner. De ironische manier waarop dit mythische figuur gestalte is gegeven werkt duidelijk op de lachspieren. De luchtige benadering wordt rijkelijk aangevuld met heerlijke actie en avontuur. Dwayne Johnson past perfect bij deze benadering van hercules en zijn spierballen maken het plaatje zeker compleet.

avatar van filmkul

filmkul

Lekkere film van het niveau verstand op nul en kijken. Het verhaal is niet bijzonder, maar wel pakkend. Het tempo is hoog met voldoende actie. De special effects zijn soms van wat minder niveau. Verder bevat de film mooi beelden en is de aankleding redelijk. Johnson doet het aardig. Een stuk beter dan de andere Hercules film van dit jaar. 3.5

avatar van schram101

schram101

Op de climax na een behoorlijk cool filmpje. Af en toe lekker hard (ik verbaas me nu eigenlijk dat deze een rating van 12 heeft) en visueel indrukwekkend. Het is even wennen aan de looks van The Rock, maar wat hij ook op zijn hoofd heeft, zijn bizarre fysiek blijft imponerend. En daar draait het natuurlijk om.

Casting is vrij sterk. Zo vond ik het groepje huurlingen dat Hercules om zich heen had verzameld stuk voor stuk wel cool eigenlijk. Stereotype misschien, maar wel degelijk stoer. Het was zeker geen one-man-show van Dwayne Johnson. De film telt drie grote actiescene's en zeker de eerste is een genot om te zien. Snoeihard en ook knap geregisseerd. De climax is met afstand het minste stuk van de film. Te groot, te verplicht. Ratner neemt hier duidelijk te veel hooi op zijn vork. En dat is veelzeggend, want in de 75 minuten daarvoor heeft hij ook de rem er niet op.

avatar van The Oceanic Six

Dit is niet mijn filmweekend. Alleen maar middelmaat gezien, helaas. Hercules valt ook in dat kader. Op geen enkel vlak komt dit boven gemiddeld uit. Johnson doet zijn best, maar zijn rol is te simpel om uit te kunnen blinken. Sowieso vind ik hem niet echt een geweldige acteur. Ik zie liever actiehelden met of wat meer gevoel voor humor of meer coolness. Qua actie was de film wel aardig, maar er zat ook niks memorabels in. Typisch filmpje die de komende 10 jaar nog vaak op RTL of SBS voorbij gaat komen als ''gigantische actiefilm die je niet moet missen''. Maar ik hoef 'm geen tweede maal meer te zien.

avatar van Theunissen

Best een leuke en luchtige Hercules verfilming waarbij de nadruk van het verhaal vooral ligt op avontuur en vermaak.

Het verhaal is zeker niet hoogstaand, maar de uitvoering ervan was dik in orde en ook leuk. Visueel zag het er allemaal zeer fraai uit en de film bevat ook de nodige harde actie welke er geregeld spectaculair en indrukwekkend uitzag. Zeker wat betreft de veldslagen (met name de eerste met de groen geverfde mensen). Ook zitten er regelmatig wat komische elementen in waardoor het geheel luchtig wegkijkt. Het laatste gedeelte met de cliché wending was misschien wat flauw, maar het einde was zeker niet onaardig.

De cast deed het leuk en dan vooral natuurlijk de altijd imponerende Dwayne Johnson (dit keer met baard) in de rol van Hercules. De fraaie Ingrid Bolsø Berdal in de rol van "Atalanta" mocht er wel wezen en ze speelde ook leuk. Ze had qua uiterlijk ook wel iets weg van Nicole Kidman. Omdat de film niet al te lang duurt en er best veel in gebeurt, kijkt hij tevens lekker weg.

Gewoon een lekkere avonturen film met een rechttoe-rechtaan verhaal welke zich lekker wegkijkt. Kortom, prima entertainment.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mja.

Het is ongeveer wat ik ervan verwacht had, en dat is negatief noch positief. Hercules is vooral vergeetbaar. Ik ben blij dat de toon luchtig gehouden wordt zonder kinderachtig te worden, maar Hercules zelf heeft nogal wat kwellingen en die zijn alsnog te druk aanwezig.

Dwayne Johnson is daarbij ook niet de acteur die zo'n rol met genoeg zelfspot kan neerzetten. Met hem in de rol is Hercules een belachelijk gespierde bruut die vijf tegenstanders tegelijk neer mept met z'n knots. Alles wat op acteren lijkt - zij het een komische oneliner of de serieuze tegenhanger daarvan - kan hij niet.

Met Rufus Sewell en Ian McShane worden zijn steken nog wat opgevangen.

Verder duurt het gelukkig niet al te lang. Het tempo zit er redelijk in - qua actie zelf is het wat wisselvallig. Zo'n Aksel Hennie als doorgeslagen aap had wat meer scènes verdiend, terwijl de makers zich vooral focussen op Hercules en z'n primitieve knots. Qua setting lijkt Johnson terug te keren naar z'n Mummy/ Scorpion King-periode en in dat geval heb ik genoeg aan één filmpje.

2,5

avatar van henriz

henriz

Zeer onderhoudende film. Ben je op zoek naar een lekker wegkijkende actiefilm met enigszins geloofwaardige karakters die wel goed in elkaar zit (geen absurde plot-holes), dan zal deze film je niet tegen vallen. Nee, het is geen hoogstaand drama, maar wel een lekkere knokfilm. Eigenlijk gewoon een achtbaanritje. Ik heb me niet verveeld!

avatar van terschelling

terschelling

Gelukkig toch de film gekeken, hoewel ik vaak bij de naam Dwayne J. al weg ben.

Geen moeilijk doenerij om het als een historisch correct epos neer te zetten ( want wat is hier de waarheid?) maar een goede cast met prima acteerwerk waarbij Hunt natuurlijk staat als een huis.

Voldoende actie mèt de nodige humor. Gewoon een lekkere 'kijkert'.

avatar van james_cameron

Eigenlijk wordt al vanaf het begin precies de verkeerde toon getroffen. De entree van Dwayne Johnson zorgt direct voor plaatsvervangende schaamte en de film weet zich daarna niet te herpakken. De dialogen zijn te modern, de humor te oubollig, de kostuums te nieuw, de personages te dik aangezet. Oké, de film is vlot gemonteerd en visueel ziet alles er netjes uit, maar nergens weet dit werkje te overtuigen. Ook de spektakelscenes zijn het net niet.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Had meer van Ratner verwacht. Van het mythische personage Hercules valt een spannende avonturenfilm te maken, alleen jammer dat hij zijn 12 beproevingen al heeft doorstaan. Wat volgt is een wel heel inspiratieloos verhaal over Hercules die niet met zichzelf in het reine kan komen door wat er in het verleden met z'n familie is gebeurd.

Visueel is het allemaal nog prima te behappen, schitterende locaties zijn er te kust en te keur. Qua opmaak ziet de film er verder best aardig uit. Ook de CGI was best oké, kan zat slechter.

Wat deze film opbreekt is het gebrek aan inspiratie en het uitvergroten van clichés. Zo'n plottwist aan het eind zie je al van heinde en verre aankomen.

Over Johnson zal ik het maar niet meer hebben. Heb hem ongeveer bij elke film waarin ik hem tegenkwam, en dat zijn er nogal wat de laatste tijd, behoorlijk afgekraakt. Ook nu is weer bevestigd dat hij niet capabel genoeg is om een titelrol te dragen, hoe imposant z'n uiterlijk ook is.

Wel leuk is de rol van McShane, één van de weinige lichtpuntjes in deze verder inspiratieloze film.

Kleine onvoldoende.

avatar van blurp194

blurp194

Flauwe hap.

De actiescenes - en daar gaat het toch om - weten me al niet te pakken. Saai gefilmd, op zich is de cgi nog wel in orde, maar ook wat oubollig - echt spectaculair of meeslepend wordt het nergens. Valt daarmee des te meer op dat het verhaal niet heel sterk is. De paar behoorlijke acteurs die in de film rondlopen krijgen geen ruimte, en er is nauwelijks iets van humor of zelfspot te bespeuren.

Zelfs voor een regenachtige zondagmiddag nog te saai. Een aflevering van Xena the Warrior Princess is leuker.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hercules

Toch een goeie vermakelijke film met als hoofdrolspeler Dwayne Johnson A.K.A. Hercules! Dwayne Johnson deed zijn rol prima, en als een echte spierbundel / bodybuilder dat deze man is, is hij echt geboren voor een rol als deze! Past opzich wel goed bij hem! Uiteraard deze Ian McShane en John Hurt en de rest van de crew het goed! Het verhaal daar bij was ook wel oke...

Hercules is natuurlijk de zoon van Zeus (dat zeggen velen altans).. Maar natuurlijk heeft Hercules in het echte leven veel mee gespeeld in de Griekse mythologie. Toen ik naar deze film keek kreeg ik vaak het gevoel dat ik naar The Hobbit of LOTR keek... Met dank aan al die gekke wezens die ze hadden verzonnen in deze film zoals dat 8 koppige beest in het water! Vrijwel aan het begin van de film maak je kennis met het team van Hercules, erg handig ook en was goed in elkaar gezet! De actie scenes waren wel goed en vooral was het vet om te zien toen het leger getraind werd en daarna ging vechten.. Alleen vond ik het wel zonde hoe onoverwinnelijk Hercules was... Tilt even een paard op die man LOL!! Dat was soms wel jammer aan de film!! Maar goed de slachtvelden maakte het ook allemaal wel weer goed!! Ook vond ik het einde erg jammer.. Dat het hoofd van dat standbeeld de koning vermoorde..Had ik liever gezien dat Hercules hem een meer pijnlijke dood zou geven na alles wat die deed.. Maar goed..

Ik vond de film wel wat hebben! Ik geef hem een 3.5*! Prima cijfer al vind ik het zelf !

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb alle "grote films" van 2014 al gezien, op volgorde van mijn smaak. Zodoende ben ik aangeland bij de films die een beetje zijn blijven liggen. Hercules bleef liggen. Omdat ik niet zo houd van die epische historische shit, zeker niet als er goden bij worden betrokken. Maar ja, ook ik heb af en toe wat dom vermaak nodig dus met de blik op oneindig zette ik deze film op. Dwayne Johnson en John Hurt waren de enige namen die een belletje deden rinkelen, maar er zitten ook veel "oh ja" koppen in. Het totaalplaatje van de cast trok me over de streep om de film te gaan kijken en compleet weggegooide tijd was het niet. Ondanks wat achterlijke momenten is het een redelijke film.

De film doet een aantal dingen heel goed: Hercules en zijn maten zijn een soort A-Team die tegen betaling mensen helpen. Een andere leuke vondst is dat Hercules wel heel sterk is, maar absoluut geen magische krachten bezit en dat hij dit met list en bedrog weet te verhullen, wat tot een aantal grappige scènes leidt. Ik vind dit een leuke interpretatie van het personage Hercules, omdat een werkelijk onoverwinnelijke halfgod nooit kan leiden tot een film die ook maar enigszins spannend is.

De openingsscène introduceert Hercules en zijn team. Uiteraard allemaal van een zeer divers pluimage met de obligatoire vrouw, de jongeling, de wildebras, de gek en de wijsgeer. Eigenlijk ontbrak alleen de dikzak met bril en de Aziatische hacker, maar ja, je had toen nog geen McDonalds of computers. In deze buitengewoon slecht geschreven scène noemt Hercules ze allemaal even heel dom en geforceerd bij hun naam, maar die malle Griekse namen onthoud je natuurlijk niet. De entourage van Hercules lijkt vooral te dienen als cannon fodder en je verwacht dat ze één voor één het loodje gaan leggen om Hercules steeds een hernieuwd wraakmotief te geven, maar dat valt mee. Sterker nog; de homies van Hercules komen redelijk uit de verf en krijgen allemaal nét genoeg diepgang.

De veldslagen en andere actiescènes waren van een niveau dat je van een grote productie mag verwachten. Het zag er heel goed uit. Ook hier wel wat dommigheden: ik weet niet veel van oorlogsvoering uit die tijd, maar meer bevelen dan "houd stand" en "bescherm de koning" hadden generaals destijds niet in hun reportoire. Het staat gewoon erg lullig als een bevelhebber in verschillende bewoordingen steeds hetzelfde zegt: dat zijn soldaten vooral moeten blijven staan en stand houden. Lijkt me nogal fucking logisch.

Ook hier valt me weer op dat je geen historische film kunt maken zonder eyeliner en Engelse accenten. Die twee dingen horen bij een historische film als Ernie bij Bert. Met name Ian McShane en Rufus Sewell hadden de nodige Edding-permanent-marker onder en boven hun ogen. En de accenten - alleen Dwayne Johnson had een Amerikaans accent, de rest van de cast was ofwel geboren Brits ofwel Zweeds met een aangeleerd cockney-accent. Het blijft een raar fenomeen.

Ik ben blijkbaar ook niet de enige die dit vindt: BBC News - Why are fantasy world accents British?

A British accent is sufficiently exotic to transport the viewer to a different reality, argues Seitz, while still being comprehensible to a global audience.

The neutral Mid-Western accent is still what counts as "normal" in the US dominated entertainment industry. A British accent provides a "splash of otherness", when set alongside it.

Goed, daar is mijn antwoord. Seems legit.

Hercules is een aardige film die niet verveelt en gaandeweg stiekem nog best weet te verrassen. Maar echt heel indrukwekkend wordt het nooit.

avatar van tbouwh

tbouwh

Geef Dwayne Johnson een knots en een leeuwenhuid en zet hem op een filmset, en je hebt de ideale Hercules te pakken. Ik zal de eerste zijn die erkent dat Johnson niet de beste acteur is, en dat zijn dialogen de inhoud van een gemiddeld whatsapp-bericht nauwelijks evenaren, maar hier doet hij wat hij moet doen; z'n spierbundels tonen en erop los slaan.

Hercules voldoet daarom ook prima; Johnson's nachtmerries en daaraan gelieerde dialogen wisten me niet echt te boeien, maar de actie vond ik toch echt fenomenaal. De twee 'veldslagen' zijn heerlijk kijkplezier, en ook de eindscenes vond ik prima. Gelukkig kreeg Johnson met McShane en Sewell hulp van 2 karakters die het er acterend beter vanaf brachten, en ook de 2 dames in de hoofdcast voegden mijns inziens wat toe. Voeg daar een heerlijke prominente, bombastische soundtrack aan toe en een aantal komische aspecten ( zoals die idioot die op de schildmuur inrent, en McShane's bijna-dood ervaringen) aan toe, en je hebt een uiterst geslaagde actiefilm te pakken. Ook vond ik het pluspunt dat we hier een ander verhaal van Hercules te zien kregen dan dat van de 12 werken, wat in deze film maar zijdelings naar voren komt.

Eenvoudig, clichematig en soms wat voorspelbaar, maar uitermate doeltreffend.

avatar van sean-penn

sean-penn

Verfilming van Grieks mythologie en de superhelden van Marvel en DC Comics zijn hot in hollywood.Verwacht niet dat Europa buiten schot blijft want de Smurfen en kuifje zijn al verfilmd. Whats next? Suske en Wiske ? of mijn favoriet, Guust Flater mischien.

Maar goed we hebben het over Hercules en vergeleken met z'n titel genoot ' the legend of Hercules' is deze film vele malen beter. Mijn god ( of moet ik mijn Zeus zeggen) wat was dat een misbaksel eerste klas.

Dwayne Johnson doet het aardig en met de aktie zit het ook wel goed alleen er is een film jaren geleden gemaakt genaamd ' 300 ' en vergeleken met dat is dit toch wel middelmaat.

Om positief te eindigen, maak wat popcorn, drink 7 of 8 biertjes en kijk naar al dat wapengekletter en de mooie benen van Atalanta met je verstand op nul. Mocht je de volgende dag met een kater wakker worden dan lag het niet aan de film.

avatar van TMP

TMP

Rondom een figuur als Hercules valt op zich wel een (veel) betere film te maken. Qua plot is het, op een aardige plottwist na, vrij matig. Dwayne Johnson doet het redelijk en de actiescènes zijn ook niet slecht, maar verder biedt de film toch vrij weinig. Redelijk vermaak, maar zeker niet meer dan dat.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

In het genre actiefilm tegen een historische achtergrond doet deze Hercules het bijzonder goed.

Prima cast, sterke actiescenes en redelijk vlot lopend plot tegen een indrukwekkend decor. Sterke slotscene. The Rock is een aimabel acteur die ondanks dat hij een zweem van zelfspot over zich heeft hier geloofwaardig zijn rol als Hercules neerzet.

Ik zeg lekker kijken.

avatar van Leno

Leno

Duidelijk beter dan de gelijknamige film uit hetzelfde jaar. Het uitgangspunt waarbij Hercules, zonder speciale krachten, zich laat inhuren en best aardig. Richting de climax wordt het allemaal erg voorspelbaar maar tot die tijd zitten er aardig actiescènes in en ligt het tempo lekker hoog.