Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Alejandro Monteverde
Met onder meer: Emily Watson, Tom Wilkinson en Ted Levine
Plot Little Boy
"Believe the impossible."
In een klein Amerikaans dorpje in de jaren 40 woont een 8-jarig kind dat de bijnaam 'Little Boy' heeft. Vanwege zijn kleine postuur wordt hij gepest en buitengesloten door leeftijdsgenoten. Zijn enige echte vriend is zijn vader James. Het leven van Little Boy staat dan op z'n kop als zijn vader wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog. Geïnspireerd door zijn stripboekheld gelooft Little Boy dat hij zijn vader terug naar huis kan laten komen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij bevriend moeten raken met de persoon die hij het meeste vreest; een oude Japanse man die immers het gezicht van de vijand representeert.
Pepper Flynt Busbee / Little Boy
Fr. Crispin
Sam
Teacup
MovieHolic
Zo zeg! Echt een hele sterke mooie film! Ik ben helemaal niet sentimenteel maar deze film weekte de emoties best los. Ik begon helemaal mee te leven met dat kleine mannetje.
Zeker een aanrader!
Spotje
Prachtige film. Wel eens waar met veel Amerikaans sentiment. Beetje Spielberg-achtig.
3,5 ster
no offense, maar dat vind ik er echt af-grij-se-lijk uitzien
Van het sentiment, tot de line delivery, de kleuren en muziek, de tagline op de poster, tot de hoofdpersoon met nadeel (die dat uiteraard! overkomt!) en het respect van zijn criticasters/pestkoppen wint, If only you just have faith... bleeeeegh...
Nee, dit lijkt mij een regelrechte teiltjesfilm, ik snap de opmerking Spielberg-sentiment (War Horse, anyone?) wél, maar dit lijkt zowaar de overtreffende trap! Met een paar flinke snufjes geloof er doorheen dan.
De ontvangst is ook bepaald niet denderend, hier een blik van de niet zo vleiende critici.
limelight73
no offense, maar dat vind ik er echt af-grij-se-lijk uitzien
dit "lijkt jou" ... misschien eerst kijken!?
Uiteraard "lijkt" limelight73, want ik heb hem nog niet gezien
, hij is hier toch overigens ook nog helemaal niet te zien geweest? Dat is toch een van de functies van een trailer, om het publiek aan te spreken waar de film op gericht is door te laten zien wat voor soort film het is? En daardoor kan natuurlijk ook het tegenovergestelde gebeuren...
En aan de hand van de trailer en de blurbs van die reviews (movie about faith, corny, sunday school lesson, hokey, selfcongratulating moral lesson, noxious examination of faith) LIJKT het alsof dit zo'n beetje het tegenovergestelde is van wat ik leuk vind, als wetenschappelijk ingesteld persoon met een voorkeur voor toch iets rauwere, in de realiteit verankerde cinema. "You wanted the bottle to move so much, it moved! Faith is powerful. But your faith won't work if you have even the slightest bit of doubt." Dat lijkt een instelling van blind faith te promoten, er mag immers geen twijfel zijn. Than you can literally move mountains, lijkt de trailer te suggereren.
Of het nu een metafoor is (want toevallige aardbeving) of het joch dit echt met zijn rotsvaste geloof voor elkaar krijgt of niet, de boodschap lijkt onmiskenbaar. En ik vind dat toch wel een beetje eng idee, wanneer je het extrapoleert van dat kleine zoete jongetje, naar een enorme groep volwassenen die allemaal zonder twijfel blind in iets geloven. What happens to me if I don't? Misschien trek ik het veel te ver door hoor, maar het lijkt een beetje haaks te staan op mijn eigen ideeën. Geen ruimte laten voor twijfel vind ik gewoon wat beangstigend en counterproductive. Heel wat anders dan een boodschap van in jezelf geloven. Dat is meestal ook wat zoet voor mijn smaak, maar echt andere koek dan wat hier gepredikt wordt.
Het is niet dat ik niet realistische films niet goed kan vinden hoor, dat zijn ze zo vaak niet (daar is suspension of disbelief voor), maar dit lijkt me zo afgrijselijk dat ik het niet eens proefondervindelijk wil testen. Aan de andere kant, als het echt zo wanstaltig is als het lijkt, kan ik er daarna natuurlijk wel een leuk stukje over schrijven
Stephan
Ik vond het een zalige film en het jochie draagt de film moeiteloos. Alleen daarom al een erg plezierige rit. Bijrollen zijn ook allen prima.
De film wordt nergens onrealistisch. Dat is juist het leuke aan deze film. Visueel erg mooi gedraaid en ik vond het kleurgebruik en de "uitstapjes" vanuit de ogen van een kind gezien juist erg passend.
Sentiment... welja, maar zeker geen "geloof maar in God" sentiment want daarvoor is de film zelf uiterst kritisch (in niet mis te verstane beeldrijm). Ook de Amerikanen in oorlogstijd worden behoorlijk gefileerd.
Aanrader.
Zangeresje01
Wouw, wat een ontroerende film. Rustig maar zeker niet saai!
De film bleef mij boeien van het begin tot het eind terwijl ik geen liefhebster ben van oorlogsverhalen.
Ik zeg een AANRADER!
mcdaktari
Inderdaad een hele leuke film met een mooi verhaal. En tegen het einde ontroerde de film me zelfs nog. En dat gebeurt niet snel. Ja een aanrader voor wie zin heeft in een sentimenteel avondje.
John Milton
Maar sentimenteel op een positieve wijze, zonder suikerzoet en clichématig te zijn? Heb ik dan echt een verkeerd beeld naar aanleiding van die trailer, of is mijn aversie daartegen gewoon veel groter dan bij jullie?
mcdaktari
Op een positieve wijze ja.
Ach, en niet iedereen zal de film goed vinden, ik heb me er prima bij vermaakt.
weberanja
Phoe phoe, hier moest ik toch even van bijkomen..wat een prachtfilm! Zo mooi gemaakt en die kleine wat kan die acteren zeg! Dikke aanrader!
Onweersvlieg
Redelijke film maar toch niet zo bijzonder? Ik ben verbaasd over de vele geweldige recensies. 2.5*
John Milton
en ik maar denken dat iedereen hem braaf op film festivals had gezien. Ok, dan ga ik hem ook maar even kijken. Misschien zitten die voorgevoelens er wel compleet naast, we gaan het zien!
Actarus
Kleine jongen, kleine parel van een film!
Mooi gefilmd, goede montage, goed acteerwerk...het enige minpunt was het over-sentiment op het einde. Ik vind het heerlijk, wat sentiment, maar teveel kan me storen. Vooral het jongetje, dat de ganse film zo fantastisch en aandoenlijk acteerde, vond ik bij de ontroerende scenes niet zo goed.
Maar het verhaal op zich...Wauw! Dat staat als een huis, fantasierijk, maar nooit onrealistisch...En hoeveel men ook mag zeggen hoe voorspelbaar het allemaal is, je wordt door de knappe montage zo in spanning gehouden, dat het toch weer een wending teweeg brengt....
RobinSon6
In mijn ogen op veel momenten te zoetsappig waardoor ik moeite had om de wat zwaardere momenten op een serieuze toon te volgen. 2.5*
84robkuh
Als een film waarin eigenlijk maar heel weinig gebeurt toch 106 minuten interessant is, dan kun je maar 1 ding doen en dat is minimaal 4 sterren geven. Mede door het ijzersterke acteren van de jonge Jakob Salvati krijgt deze film van mij zelfs 5 sterren. Ook de overige acteurs zetten een geloofwaardig personage neer, maar Jakob Salvati steelt echt de show.
Pazmaster
Een zoet, soms wat kinderachtig overkomend, drama met een schattig klein jochie in de hoofdrol. Het verhaal is best oké maar de manier waarop het gebracht wordt komt nogal nep op me over. Ik vind het allemaal net iets té schattig, te lief en te braaf. Ik kreeg soms een beetje het gevoel dat ik naar een Disney film zat te kijken. Er wordt wel goed gespeeld, met name door het kleine ventje, maar echt serieus kon ik het allemaal niet nemen. Daarvoor is het gewoon iets té gemaakt. Als je van tranentrekkende voorspelbare hollywoodfilms houdt moet je deze zeker gaan kijken maar voor mij is het gewoon te zoet. Net aan voldoende.
Neovyn
Als je deze film bekeken hebt en er is tijdens het kijken geen traanvocht ontstaan dan heb heb je geen kinderen en / of het wordt eens tijd om je eigen emoties eens onder de loep te nemen...;-)
Goede film, goed camerawerk met belichting, goed acteerwerk, het einde had niet gehoeven...maar ja het blijft een amerikaanse film
schumacher
Sterke en leuke film al zou ik zoiets wel niet iedere week willen zien maar af en toe mag dit wel eens en ik vond het goed.
Acteurs, het verhaal en dergelijke meer vond ik allemaal goed.
Het is zoals hier gepost geweest een film waar in feite niet zoveel in gebeurt haha en toch kan die blijven boeien, dan is het een teken je goed werk hebt verricht
vlerk00
Sterke film, knap als je je emotie kan bedwingen tijdens de scene op de begraafplaats. Wat speelde dat jongetje goed zeg!
Heerlijke film met een werelddrol van Jakob Salvati als Pepper Flynt Busbee / Little Boy ook de rest van de cast was top in een mooi gevoelig drama.
hoffhaan
Mooi sentimenteel familiedrama, hou de zakdoekjes maar bij de hand. Neigt naar een jeugdfilm. 3.5
filmkul
Mooi licht zoetig drama. Het verhaal is leuk met een mooie twist en wordt prima opgebouwd en neergezet door Monteverde. De film kijkt heerlijk weg en bevat een aantal mooie, sentimentele scenes. De acteurs zetten stuk voor stuk goeie rollen neer en de kleine Salvati doet daar niet voor onder. Visueel ziet het er ook fraai uit in de jaren 40 stijl. Tel daarbij een mooie soundtrack op en je hebt een redelijke topper. 3.5/4.0
Tangmere>xi<
Wat een mooie film , ik kan best wel zeggen dat ik de afgelopen jaren niet meer zo,n
mooie film heb gezien (ook ik hield het niet droog)!
.5.0
Flat Eric
Lieve film met een erg aandoenlijk jochie in de hoofdrol.
Met de oorlog op de achtergrond brengt de film positieve onderwerpen als liefde, hoop en vriendschap op een vrolijke kleurrijke manier in beeld. Smalltown America in the 40's.
Fijne feelgood film. Aanrader.
Zigane
Eindelijk weer eens een goede film. Mooi verhaal, visueel erg mooi en goed geacteerd. Ook ik heb een traantje weg gepinkt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

McFarland, USA