Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The November Man
"A spy is never out of the game."
Ex-CIA agent Peter (Pierce Brosnan) hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David (Luke Bracey) opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat de missie van de CIA directie tot het Kremlin reikt.
Peter H. Devereaux
Meyers
Perry Weinstein
VincentL
The November Man
Bij Brosnan moet ik altijd even het juk van James Bond zien af te werpen. Soms gaat dat goed, vaak lastig. Zo ook deze The November Man, waarin de gelijkenis met Bond niet heel ver te zoeken is. De conclusie van de film is dan ook vrij gelijk: lekkere actie, weinig inhoud. Lekker als tussendoortje.
Het plot wat om de actie is heen gebouwd steek eigenlijk nog wel aardig in elkaar. Een interessant begin doet wel de nodige vragen reizen. Zo blijf je toch geboeid kijken naarmate de film vordert. Als de puzzelstukjes langzaam in elkaar schuiven wordt het verhaal toch wel iets doorzichtiger. Het kat-en-muis-spel dat gespeeld wordt zit lekker in elkaar. Bij het naderende einde kun je de afloop echter al simpel voorspellen. Toch is het hier wel op zijn plaats. Een lekkere Hollywood-cliché was hier ook wel de verwachting.
Brosnan is natuurlijk zijn charmes in de loop der tijd niet verloren. Toch weet hij hier ook een zekere verharding tentoon te spreiden. In tegenstelling tot de wat apathische Bond, is Peter een man die zijn gevoelens iets meer uit. Nu is het nog niet van hoog dramatisch niveau, maar Brosnan blijft op deze manier doorgroeien.
Luke Bracey is een wat slappe vertoning. Zijn personage mist volledig de overtuiging. Helemaal zijn kortstondige romance met Eliza Taylor was belabberd.
Olga Kurylenko speelt een beetje tussen de twee bovengenoemde in. Ze is niet goed, maar ook niet slecht. Een gulden middenweg.
Zoals ik al noemde stak de actie lekker in elkaar. De actiescènes zijn ietwat chaotisch af en toe, iets wat niet mijn persoonlijke voorkeur is. Natuurlijk zitten er een paar achtervolgingen in. Deze sluiten perfect aan op de chaos in de actiescènes. De locaties zijn ook aardig geschoten. Het Zwitserse landschap, waar we maar heel even van mogen proeven, is prachtig. Het grimmige Oostblok is ook goed weergegeven.
The November Man is lekkere actie. Niet speciaal goed of speciaal slecht.
Kondoro
The November Man
Goeie Film!
Het is echt een film die je goed kan volgen, en hij kijkt lekker weg!
Pierce Brosnan heeft zijn rol goed gespeeld! En de actie in de film was ook zeker niet te missen, hebben ze ook mooi gedaan! Het begon al mooi toen hij neer werd geschoten, maar zijn "Collega" hem toch redde met een Sniper!
Soms zat ik wel eventjes te denken van "Hoe is het met die afgelopen?" Hiermee bedoel ik hoe is het afgelopen met dat meisje wat in haar been is gesneden, en die Russische vrouw die neer werd geslagen met een schep..Dit miste ik wel in de film... En dat vond ik toch een minpuntje.
Ik geef de film een 4.0* aangezien ik het toch nog wel een goeie film vond! Maar zoals hier boven (Dit was er 1) zijn er nog een paar min puntjes van de film, Wat ik ook gemist heb was.. "Hoe is die kale man opeens uit het verhoor gekomen, en toen was hij opeens baas van die afdeling???
Maar goed, het einde was natuurlijk ook gewoon goed, dus dat veranderde het ook weer! Was die ene kale man, nou dan dood geschoten door die handlanger van Pierce Brosnan of leefde die nog gewoon?Zo heb toch allemaal dingen waar ik toch nog steeds niet achter ben
r.spronk
Nogal standaard film die je inderdaad al snel aan James Bond doet denken. het verschil is vooral dat James Bond wat meer stijl heeft dan deze hoofdpersoon, die wat meer als een ruige kerel neergezet moet worden. Dit echter niet heel overtuigend door het voorkomen van de stijve, bekakte Pierce Brosnan.
Het verhaal is moeilijk te volgen en wordt niet duidelijk gepresenteerd, waardoor het allemaal wat verwarrend overkwam.
De actie was wel aardig, maar over het algemeen vond ik het een wat zoutloze film. Vooral de tegenspeler van Brosnan voegde weinig toe en vond ik ronduit saai.
Deze film is oké om wat tijd te doden, maar zeker geen aanrader.
Door het acteerwerk van Brosnan haalt deze film nog net 3*..
_Casper_
AArdige snelle actiefilm, verhaal heeft zelf niet heel veel diepgang.. maar de actie is zo snel dat je geeneens tijd heb om na te denken over het verhaal.
Gewoon een lekkere vlotte film om een keer op een avondje te zien
dvdfreak123
Ok filmpje om eens te zien met redelijk veel actie erin. Brosnan speelt wel goed was blij om hem nog eens terug te zien. Film is vermakkelijk maar nergens echt wow. Goed om eens te zien ma zou hem wel niet echt willen herbekijken. 3.0
Kuwiel
Lijkt idd op een James Bond verhaal , maar heeft toch een eigen "stijl" .
filmt blijft boeien , en verveelt geen moment.
prima acteer werk.
blurp194
Een wat middelmatige actiefilm met net iets teveel James Bond om die rol van Brosnan te doen vergeten. In vergelijking valt het nu vooral op dat hij wat ouder geworden is - sommige actiescenes doen aan alsof hij eigenlijk te oud is geworden.
De actiescenes zijn wel ok, maar ook weer niet opzienbarend. In de bijrollen is eigenlijk alleen Kurylenko wel aardig bezig, de rest past goed in de middelmatigheid van de film zelf.
gauke
Een onderhoudende en solide bewerkte (volgens de oude school) spionageactiethriller, vol met autoachtervolgingen en wapengevechten, die aan de James Bond cyclus deed denken. Het in het algemeen dunne en pretentieloze verhaal was aan de voorspelbare en ongelovige kant. Natuurlijk werden de personages oppervlakkig neergezet en de shots van Servië waren mooi. Pierce Brosnan, cool en soeverein (de 61 jaar is hem niet aan te zien) is geknipt voor dit soort producties. In ieder geval heb ik me vermaakt en ik heb begrepen dat deel 2 onderweg is.
feyenoordfan01
gisteren gedowload. ben benieuwd wat deze thriller me gaat brengen!
Re73
Beetje bond en een klein beetje Bourne-style, leuk tussendoortje, aangenaam vermaakt.
Nohands
Leuke mattige B film voor een doordeweekse avond, dat een Pierce Brosnan zo diep gezakt is in zo een slap verhaal aktie film mee te spelen is al triest genoeg. Lijkt wel of er in deze jaren geen ene goede aktie/thriller gemaakt kan worden en dat je altijd terug moet gaan naar de oude films jaren 90....en paar in 2000
tattoobob
Leuke tussendoor film met een niet al te moeilijk verhaal en hier en daar een verrassinkje.De actie had van mij wel wat pittiger gemogen. Olga Kurylenko blijf ik gewoon een lekker wijf vinden in welke film dan ook en kijk ik graag naar
Brosnan speelt een goede kille Ex-Cia agent wat ook wel prettig is om naar te kijken.
Leuke wegkijker.
hoffhaan
Lekkere spionage thriller, vlotte actie en spanning. Ik heb genoten. 4.0
boemboem27
lekkere goede actie-film
niet te moelijk gewoon kijken en genieten
3.5 ster dik waard
wwelover
Oppervlakkige thriller zonder echte spanning maar voor in de bioscoop leuk voor tussendoor. Moet wel zeggen dat ik Brosnan hier meer kon waarderen dan in zijn James Bond films. Zijn mannelijke tegenspeler vond ik dan weer erg matig. Olga is wel leuk natuurlijk en ik had graag wat meer gezien van het buurmeisje. Cliché einde overigens en die huurmoordenaar was erg ongeloofwaardig. Vond de muziek en beelden wel goed.
mcdaktari
Toen ik de trailer op tv zag net voordat The November Man in de bios zou komen, dacht ik dat weer een ouderwetse spannende thriller zou zijn. Maar dat valt dan toch tegen vind ik. Het is een aardig filmpje, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Dus niet wat ik ervan gehoopt had. Pierce Brosnan heb ik trouwens wel beter gezien in films, maar laat ik niet al te negatief zijn want om de film een keer te kijken op een saaie dag is best wel om te doen. Persoonlijk had ik er toch wel iets meer van verwacht.
John Lee Hooker
Zoals verwacht behoorlijk doorsnee met alle bekende ingrediënten die je maar kunt bedenken. Op zich wel een originele titel, maar aan de andere kant ietwat vreemd als je je bedenkt dat deze benaming door één van zijn Russische tegenstanders is bedacht; ''after you are gone, everything is dead''. Ik had het idee dat het hoofdpersonage (Pierce Brosnan), in tegenstelling tot zijn vijanden, voornamelijk als een winnaar werd afgeschilderd. Om dan zo'n uitspraak van zijn rivaal als acceptabel te zien voor de benaming van je productie, levert mij wat twijfels. Er waren enkele lichtpuntjes op te merken maar over het algemeen blijft het me achter als een gemiddelde herhalingsproef van soortgenoten in het genre.
Standaard werkje, maar zeker onderhoudend de goede cast doet de rest.
De drie woorden van de titel doet een Steven Seagal-vehikel vermoeden, maar niets is gelukkig minder waar. Dit is een best oké aktiefilmpje, met Brosnan in vorm als ex-CIA agent die wordt teruggehaald voor een vriendendienst, waarna de welbekende pleuris uitbreekt. De aktiescenes zijn lekker bot en bloederig, de rest van de cast is degelijk en de plot zit vakkundig en spannend in elkaar. Een geslaagde reunie derhalve van de regisseur en de hoofdrolspeler van Dante's Peak.
Waku
Brosnan een beetje op de automatische piloot.
Verder een vermakelijke spionage actiefilm.
Melvin Udall
Lekkere actiefilm, niet bijzonder maar gewoon met de goede ingrediënten. Vlot, goed verhaal, Brosnan in shape, een verder prima cast en af en toe best spannend. Gaat erin als koek dit soort vermaak!
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Pierce Brosnan
Pierce laat hier toch weer zien wat hij in zijn mars heeft. Heerlijk om hem weer zijn stropdas goed te zien doen na een vechtpartij. Weliswaar niet de jongste meer, en ook in een rol die niet zo gestileerd is neergezet als James Bond in zijn tijdperk was, maar wat weet hij weer met flair en overtuiging zijn rol als spion/actieheld neer te zetten. Juist in deze wat ruigere ongecontroleerdere rol laat Brosnan eigenlijk zien wat een kans de afgelopen Bond films hebben liggen door hem af te schrijven. Ook al was hij te oud geweest voor deze "jonge roekeloze" serie Bonds. Inmiddels ben ik Craig wat meer gaan waarderen, maar Brosnan is in deze rol gewoon een klasse beter. Jammer dat hij weinig goede Bond scripts uit heeft mogen werken. Wie weet krijgt hij nog eens een kans als er een vervolg op Die Another Day komt.
Voor de rest, aardige film met een prima plot voor een actiefilm van dit kaliber. De wonderschone Kurlyenko en het charisma van Pierce vullen de rest aan.
jippie2010
Typische hollywood film, met een dito scenario.
Prima film, maar ook niet meer dan dat *3.0
Picker
Leuke wegkijker.
Ok nou vooruit dan maar....ik ben het een keer volledig met je ééns!!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen