Candyman (1992)
Met onder meer: Virginia Madsen, Tony Todd en Xander Berkeley
Releasedatum: 22 april 1993
Bekijk via SkyShowtime
Plot Candyman
"The pain will be exquisite."
Studente Helen maakt een scriptie over mythes en legendes. Dit brengt haar tot de mythe over de Candyman. Een eenarmige man die, als je zijn naam 5 keer zegt, verschijnt en je dan meteen van kant maakt. De nuchtere Helen gelooft deze verhalen niet en gaat op onderzoek uit in de buurt waar hij vandaan schijnt te komen. Als zij door de buurtbewoners wordt gewaarschuwd om haar onderzoek te staken, begint er een reeks van mysterieuze moorden waarvan Helen verdacht wordt. Gaat Helen langzamerhand doordraaien of bestaat de Candyman echt?
Helen Lyle
Billy
Monica
Student
pompoen
Leuk verhaal, bijhorend muziek, new icon of terror candy man.
Klassefilm!
DiDa
Heb gister Candyman gekocht en hem nog maar eens bekeken. Candyman heeft sowieso het voordeel dat het geen standaard horrorfilm is. Het is geen film waarbij tieners door een seriemoordenaar worden afgeslacht.
Candyman is mysterieus, spannend en bij vlagen toch wel eng. Het verhaal is verder goed opgebouwd en balanceert tussen droom en werkelijkheid. Alleen vond ik de film persoonlijk tegen het einde iets minder worden, omdat je dan Candyman in beeld hebt gezien. Op het begin is de film eng door het suggestieve personage van de Candyman. De slotscene is daarentegen weer wel erg sterk.
Tony Todd speelt de rol van Candyman perfect. Tony Todd is gewoon Candyman. Virginia Madsen is heel vaak onderschat als actrice. Ik vind dat ze goed speelt en laat zien dat ze echt kan acteren. Ook de rest van de cast is gewoon goed. De personages komen zeer geloofwaardig over. Iets wat in mijn ogen zeer belangrijk is voor een horrorfilm.
Candyman is een horrorfilm die zich niet zo makkelijk in een rijtje laat plaatsen vanwege de aparte, grimmige en akelige sfeer. De film bevat sterke scenes (in de verpauperde wijk) en sterke schrikmomenten. De acteurs doen hun werk goed en het verhaal is een beetje suggestief. Gewoon een goede horrorfilm......misschien past deze toch wel in een rijtje: horrorklassieker? 3,5 ster
dutchtuga
Dit was één van de films die ik zeer graag weer wou zien. Zag m eindelijk voor een fatsoenlijke prijs liggen dus heb m gelijk meegenomen en vanavond bekeken.
Candyman is een naargeestig werkje dat lang door je hoofd blijft spoken. Motieven zijn, zoals Halcyon hierboven al zei, niet al te duidelijk nee, maar op één of andere manier vind ik dat hier een toevoeging. Maakt de film alleen maar mysterieuzer en angstaanjagender als je het mij vraagt. De soundtrack maakt het allemaal nog beklemmender. Wat een geweldige soundtrack zeg. Was mij nog het meest bijgebleven uit mijn jeugd, plus het geweldige einde.
Setting van Candyman is ook behoorlijk bizar. Een eng horrorsprookje in een achterstandswijk van Chicago? Ik heb een ghetto nooit op deze manier ervaren en vind het erg knap dat ze dat zo'n nachtmerriesfeer hebben kunnen geven.
Candyman mag van mij best een horrorklassieker genoemd worden. Een horrorfilm zoals je ze weinig ziet.
Belachelijk lage score ook.
Puck.
Goede horrorfilm. 4'3, je kan echt zien dat De Candyman
het meent...
JurassicPark
een 3,0. niet echt zo heel erg leuk maar wel om te 1 keer te zien
Frank7
Goede, leuke horrorfilm waarin het personage de Candyman pas laat in de schijnwerpers komt. Net als de meeste horrorfilms staat hij bol van de schrikeffecten. Jammer dat alleen de Candyman zelf zó'n gewoon personage is, het had je buurman kunnen zijn. Wel goed is dat de film niet te overdreven is, precies goed eigenlijk. Dus niet te veel bloed en dito lichaamsdelen. Film is nogal fantasiematig hier en daar, is ook wel een sterk punt van de andere kant. 3,5 ster.
Gehenna
Candyman is het laatste grote horror icoon waar ik nog niet alles van gezien had. Ooit de dvd van deel 3 gezien, vond het toen best aardig.
Maar deel I is absoluut top, ontsproten uit het brein van Clive Barker en geregisseerd door Bernard Rose, is Candyman niet het zoveelste standaard horrorwerkje. Virginia Madsen als het beoogde slachtoffer en Tony Todd als de Candyman hebben een zeldzame chemie samen, dit maakt de film nog beter en spannender. Een vreemde soort spanning tussen die twee, erg intrigerend om te zien en sterk geacteerd.
Ook zag ik een aantal overeenkomsten met films die later uitkwamen, zoals Urban Legend en de I Know What You Did franchise. Duidelijk geïnspireerd door deze mythische horrorfilm. 3.5*
Regan_Robbie24
ik vind deze film heel goed geacteerd en het verhaal is wel sterk, maar ik had em enger verwacht. Mijn tante heeft er nachtmerries van gehad (ik snap dat echt niet!), en ze zei dat deze film te eng was voor mij, maar ik vond em wel meevallen. 3,5* voor het goeie acteerwerk en de spanning.
dr channard
Heel erg underrated op moviemeter hoor , vond hem echt keigoed met spannende momenten en heerlijk monster
Linn
Leuk om weer eens een oude horrorfilm te zien. Lekker vermaak maar ik weet dat ik toendertijd het derde deel wat spannender vond.
Ik vind vaak dat het een leuk verhaal is maar dat er te weinig mee gedaan word. De candyman komt hier niet echt als een supereng character over. En het was al helemaal lachwekkend om hem met een donkere stem door een verlaten autogarage te horen roepen 'Be my victim!' Maar verder zoals ik al zei aardig vermaak en wil de andere twee delen nu ook nog wel een keer terugzien. 3*
Leuk om een keer terug te zien. Waar je als kind vroeger niet helemaal van in de zetel wegkroop
Verrassend rustige film waar eigenlijk bitter weinig in gebeurt. Het concept is leuk en de opbouw goed, maar de film mist na al die jaren toch wat effect.
Beetje jammer dat die Candyman klinkt als een idioot figuur uit de nieuwe Donna (radiozender) reclame, maar verder wening aan te merken op dit filmpje.
Keertje lekker ouderwets griezelen, aardig sfeertje, maar nergens indrukwekkend of opvallend.
jedje
Wel geinig filmpje, na het einde toe werd het jammer genoeg een beetje slappe hap. Toch wel vermakelijk voor een avondje 2,5*
bianca218
Het begint als een 'beetje standaard horrorfilm' maar dan...heerlijke film, goed geacteerd en mooie muziek. Heb de filmmuziek nog nergens kunnen vinden. Ik ga echt niet voor de grap voor de spiegel staan en dan...candyman, candyman......neee echt niet.
jumpstylemovie
Eerst en indrukwekenste deel uit de candyman reeks.
die andere zijn gewoon zo slap als wat.
3.5***
Kricky
deze was best eng, al is het jaren geleden dat ik hem heb gezien. Ik herrinner mij tony Todd die daar ineens met zijn haak stond en een vrouw + spiegel. Ik zou hem graag eens weer willen zien
COBHC
Geweldige dramatische horror! Wat me vooral erg is bijgebleven is de geweldige soundtrack. De Candyman is goed neergezet als moordenaar en de film heeft een hele goede paniekerige sfeer. De scene bij het vuur is echt geweldig gefilmd en de schrikmomenten zijn niet ver te zoeken. Candyman is een film die je lang zal blijven heugen!
Cijfer: 4,0
VierkanteOogjes
Nou, sluit me helemaal aan bij COBHC, net als het aantal sterren!
Heerlijke film, knap einde, respect voor Virgiana Madsen, stoere vrouw!
Lord Flashheart
Verrassend sfeervolle horrorfilm, 1 van de weinige horror-franchises die ik nooit had gezien.
Verder kan ik me volledig aansluiten bij dutchtuga en COBHC, ook wat betreft de score, die inderdaad belachelijk laag is. 4****
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De film had zijn momenten, maar kenden ook zijn minpunten.
Vond het verhaal vrij rommelig op bepaalde momenten en vond de candyman zelf nu ook niet echt angstaanjagend.
Bloedhond
Roep vijf keer Bloedhond in de spiegel en ik kom eraan als de candyman
met een handycam schiet ik films over rappers met een rap handycap
ik ben niet gek! ik ben bloedhond alias de man in black
Bloedhond
nu even serieus haha dit is een prachtige film ik moet nog even nadenken over mijn waardering
sabsabsab
mooie film en het emotienele creepy theme nummer hier van is ook zeker mooi. deze vind ik dan ook de mooiste uit de reeks. deze film had ook gewoon iets aparts en engs over zich heen. aan die ene kant vond ik het wel een beetje nightmare on elm street idee. maar dat maakt de film niet slecht
OlafK
Mwah, vond m toch wat tegenvallen. Ik denk dat dat vooral komt omdat deze film heel gedateerd aanvoelt. Dit hoeft niet per sé een probleem te zijn maar in Candyman vind ik het toch wel storend.
Wat wel echt geniaal is, is de themesong van deze film. Echt fenomenaal!
Mr_White
- 2067 berichten
Klassieke horrorfilm die (net als andere Clive Barker verfilmingen) een beetje gedateerd aanvoelt. Overigens is de sfeer nog wel uitstekend, de acteerprestaties goed en de film bij vlagen echt spannend. Overigens is de film nu nog steeds briljant door de muziek van Philip Glass, die met zijn onheilspellende klanken een wortel nog eng kan maken.
damianodebeste
Goede horrorfilm Tony todd speelt goed als the candyman appart verhaal mischien ontbreekt er wel wat gore telkens als er iemand vermoordt werd draaide de camera weg ik hou het op een 3,5
damianodebeste
Stem verhoogd naar 4,5 ik heb hem nog eens gezien en het blijft toch een hele goede film vind ik heel spannend goed gebruik van muziek het lukt gewoon om je de hele tijd in spanning te houden terwijl er eigenlijk maar weinig gebeurd.
Vinokourov
Wel een aardige horror, zoals er zoveel aardige nooit echt uitblinkende horrorfilms zijn. Echt griezelen zit er namelijk niet bij. Af en toe een beetje slordig in de afwerking. De muziek van Philip Glass vond ik overigens vaak irriterend werken.

Candyman
2021

Candyman: Day of the Dead
1999

Candyman: Farewell to the Flesh
1995

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

'Candyman'-remake krijgt trailer voor aankomende bioscooprelease

Ook 'Candyman' tegelijk met bioscooprelease op Video On Demand?

Bound by Honor

Papa, Sdokhni
Komedie / Thriller, 2018

Braindead
Komedie / Horror, 1992
gebaseerd op boekonderzoekurban legendurbanleerlinguniversiteitkwaadaardigcandymanhook for a handhousing project urban decaybelief urban gothicloose adaptationromantic