Candyman (1992)
Met onder meer: Virginia Madsen, Tony Todd en Xander Berkeley
Releasedatum: 22 april 1993
Bekijk via SkyShowtime
Plot Candyman
"The pain will be exquisite."
Studente Helen maakt een scriptie over mythes en legendes. Dit brengt haar tot de mythe over de Candyman. Een eenarmige man die, als je zijn naam 5 keer zegt, verschijnt en je dan meteen van kant maakt. De nuchtere Helen gelooft deze verhalen niet en gaat op onderzoek uit in de buurt waar hij vandaan schijnt te komen. Als zij door de buurtbewoners wordt gewaarschuwd om haar onderzoek te staken, begint er een reeks van mysterieuze moorden waarvan Helen verdacht wordt. Gaat Helen langzamerhand doordraaien of bestaat de Candyman echt?
Helen Lyle
Monica
Student
geronimo
- 1955 berichten
Ik vond 'm wel spannend, maar op de een of andere manier is een zwarte/donkere boogieman niet angstaanjagend.
Blindfold
Ik kan me herinneren dat ik hem naar het einde toe steeds minder vond
You_bastard
Nee een lange donkere man wordt je inderdaad niet bang van als je hem tegenkomt op straat. Maar als hij ook nog eens een hele zware stem heeft en een haakje ipv een hand dan beginnen mijn haren een beetje overeind te komen.
geronimo
- 1955 berichten
Een lange donkere man word ik niet bang van, nee. Zo ziet m'n broer d'r ook uit! Ik bedoel dat ik het personage best zielig vond, ik had niet zoiets van: die engerd moet absoluut dood.
Jerome-B
Heb hem zo'n 6 jaar geleden gezien ofzo, dus dat is best een eind terug, maar toen vond ik hem erg eng en goed, 4 sterren voor deze horror film.
Chainsaw
Indrukwekkend en naargeestig sfeertje in deze stijlvolle thriller. Vond de film vroeger altijd behoorlijk beangstigend, mede door de spannende intro en het bijzondere hoofdkarakter. Verder uitstekend acteerwerk van Madsen en tja, Tony Todd is geweldig als de angstaanjagende boeman met haak en bijzonder stemgeluid.
3,5 sterren.
Hemdale
Leuke en best enge film goed acteerwerk! 3,5 ster voor deze zeer amusante horror film!
U-96
- 2064 stemmen
Pffff, lange tijd geleden dat ik deze gezien heb. Ik vond hem toen zeer spannend. Ik heb de Candyman 3 ook weleens 'gezien'. Ik zette mijn gluurdoos maar uit omdat ik hem zo slecht vond. Voor deze film ***
Rascal
Vond hem boeiend genoeg om 5 keer voor de spiegel zijn naam te zeggen.
U-96
- 2064 stemmen
Vond hem boeiend genoeg om 5 keer voor de spiegel zijn naam te zeggen.
Zou je dat durven om precies 0.00, terwijl je alleen thuis bent?
damon
Zou je dat durven om precies 0.00, terwijl je alleen thuis bent?
redelijk goede horrorfilm, alleen jammer dat je niet veel ziet van de moorden (veel buiten beeld of niet te zien)
Banjo
- 2032 berichten
Candy man is een al time favoriet van mij
de dvd heb ik voor een prikje zien liggen waar was dat ook al weer?
3 1/2 ster
Diesel
Prachtige score van Philip Glass.
Binnekort maar eens herzien deze film, it's been a long time...
cenobite
Heb 'm net gekocht...kon het niet laten.
Vorig jaar de soundtrack aangeschaft, inderdaad erg gaaf.
predator
- 1948 stemmen
muziek is ok. idee is ok, virginia madsen is erg ok. Maar het totale geheel is toch wel een beetje aan de magere kant voor een horrorfilm.
RjK
Heel goede film, voral op het einde. Wel spijtig dat ze daar niet meer verder mee zijn gegeaan.
FillumGek
Dit is ongeveer de eerste horror die ik ooit heb gezien. Was toen een jaar of 7. Ik vond hem vooral spannend en dat moment met al die bijen/wespen is me ook nog altijd bijgebleven
Nomak
IK ben er nu veel van vergeten, maar ik weet nog dat ik dit toen een goede horrorfilm vond.
Candyman was 1 van mijn helden vroeger. Moet hem dringend nog eens bekijken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Erg goede film. Candyman is niet alleen slasher, het is een volwassen horrorfilm die het broodje-aap gegeven beter uitwerkt dan het latere Urban Legend. Hoofdrolspeelster is af en toe vrij saai, maar wat een mooi einde!
En trouwens ook mooie muziek van Philip Glass. 3,5*
Mac Hammer Fan
Bij een tweede visie, zowat twaalf jaar later, vond ik de film beter. Het is wel een orginele prent.
dr walgvogel
Geweldige horror film. Sterk verhaal. Vooral de 'Helleeeeen. Heleeen. Helen" scene moet je op een zo'n hoog mogelijk volume afspelen.
Halcyon
Sterke horrorfilm die balanceert tussen droom en werkelijkheid. Candyman is goed voor een handvol schrikmomenten, iets waar tegenwoordig nog maar weinig horrorfilms in slagen en alleen daarom al de moeite waard. Het verhaal op zich is leuk gevonden maar eerder matig uitgewerk. Meer aandacht voor de motieven van The Candyman zou de film iets overzichtelijker en interessanter maken. Nu heb je zo'n beetje een collage van sterke en zwakke scènes. MAAR, die sterke scènes zijn dan ook écht sterk. Vooral het slot is in mijn ogen subliem.
Ook heeft Candyman een prachtige soundtrack die nog lang in je hoofd blijft rondspoken.
Heb me goed vermaakt met deze neo-slasher en een hogere score zou hier meer op z'n plaats zijn.
dutchtuga
Dit is nou zo'n film die ik zo graag weer zou willen zien, alleen is de DVD overal veel te duur. Heb prettige herinneringen aan Candyman, en vooral de soundtrack van Philip Glass die jij ook zo goed vond. Waar heb jij de DVD van Halcyon?
Nomak
Bij Van Leest in Amsterdam heb ik hem gekocht voor 7,5 euro.
dutchtuga
Bij Van Leest in Amsterdam heb ik hem gekocht voor 7,5 euro.
Goede tip! Dank
Alastor
Hmm, alleen het feit dat Philip Glass de soundtrack gedaan heeft, maakt me al nieuwsgierig naar deze film.
Halcyon
Waar heb jij de DVD van Halcyon?
Mediamarkt Antwerpen. Prijs weet ik niet exact meer, maar ik schat rond de 12 euro.
Waku
Behoorlijk angstaanjagende horrorfilm.
Boordevol schrikeffecten en hij heeft een sinister sfeertje.
Ook een diepere achtergrond en dat kennen de meeste
horrorfilms niet..

Candyman
2021

Candyman: Day of the Dead
1999

Candyman: Farewell to the Flesh
1995

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

'Candyman'-remake krijgt trailer voor aankomende bioscooprelease

Ook 'Candyman' tegelijk met bioscooprelease op Video On Demand?

Bound by Honor

Papa, Sdokhni
Komedie / Thriller, 2018

Braindead
Komedie / Horror, 1992
gebaseerd op boekonderzoekurban legendurbanleerlinguniversiteitkwaadaardigcandymanhook for a handhousing project urban decaybelief urban gothicloose adaptationromantic