Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Huub Stapel, Willeke van Ammelrooy en Josine van Dalsum
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 11 mei 1983
Bekijk via Videoland
Zondag 15 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot De Lift
"Take the stairs, take the stairs. For God's sake, take the Stairs!!!"
Op het einde van een landbouwtentoonstelling nemen enkele bezoekers de lift. Op het ogenblik dat ze lichtelijk beschonken instappen, slaat de bliksem in. Er ontstaat niet meteen paniek, maar tot overmaat van ramp valt ook de luchtverversing uit. Nadat de lift onverwacht opnieuw in werking is getreden, moeten vier mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Elektricien Felix Adelaar wordt erbij geroepen, maar hij staat voor een raadsel. Alle zekeringen zijn intact en aan de lift zelf mankeert niets. De lift gaat verder zijn eigen gangetje en er vallen doden en verminkten. Wanneer journalist Mieke De Beer zich in de zaak mengt, wordt Felix door zijn baas op ziekenverlof gestuurd. Dat doet hem vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is...
Felix Adelaar
Ober
Gérant
Ober
raymon
hij is gewoon hard gen**id, hij heeft niks meer alleen de geweldige projecten en het afgegoten hoofd van Gerard Thoolen
Nu zal het allemaal wel iets ingewikkelder in elkaar zitten dan er in die twee minuten gekernschets werd. Sterker nog, er werd eigenlijk helemaal niks gezegd, behalve enkele krantenkoppen en Huub Stapel die zegt "dat het er stonk" of iets in die orde.
by_the_way
Haha hij zei: 'Je rook dat er van alles niet klopte', en dat klopte ook natuurlijk.
lucdecoster
Voor mij 1 van de beste Nederlandse films, ik kan er blijven naar kijken naar deze film qua spanning en ook de muziek vind ik goed.. Als Belg zijnde vind ik dat wij geen thrillers kunnen maken, het zijn atijd drama's en komedies.
Barrie vd Laan
Is deze film nog ergens te koop?
Barrie vd Laan
Laat maar ik heb hem al. Samen met Amsterdamned de beste van Dick Maas. Ik verhoog naar 4 sterren.
matthijs87
Kan iemand mij vertellen wat er met schoonmaker Michiel Kerbosch gebeurd zou moeten zijn?
xangadix
Van wat ik me kan herinneren is hij de persoon is die op Serge-Henri Valcke aan het druppelen is...
matthijs87
Misschien hard het gebouw uit gerent door de schrik.
Dan is hij niet ver gekomen
Ja, inderdaad. Maar hoe is hij daar gekomen en hoe komt hij zo gewond?
raymon
Dat is het Mysterie van.....DE LIFT
Zonnedaeler
Erg leuke film, alleen heb ik het nooit eng gevonden, maar ik heb nog nooit zo geschrokken bij een film als toen die man uit het plavond van de lift kwam...
Mac Hammer Fan
Onderhoudende horrorfilm, heb hem vroeger in de bioscoop gezien en dan later eerst op video en dan op DVD aangeschaft. (dit laatste al een paar jaar geleden, misschien is de DVD nu out of print) .Origineel verhaal, knap in beeld gezet.
Eindelijk eens gezien. Eén van Maas' beste. Bij vlagen huiveringwekkend.
uhmmmmmmm
Dit was nou niet een film waar ik onder de indruk van was. Het acteren was niet zo goed en dat verpestte naar mijn mening de film.
lucdecoster
Acteren in een horrorfilm is niet zo belangrijk : de muziek, spanning en akelige scènes zijn het belangrijkste. Volgens mij kunnen toch sommige Nederlanders in die film acteren zoals Willeke Van Amelrooy.
Al 5 keer gezien, grandiose film. Telkens ik in een lift stap denk ik aan de film.
tonton
Al 5 keer gezien, grandiose film. Telkens als ik in een lift stap denk ik aan de film.
In de meeste horrorfilms wordt belabberd geacteerd,Daarom kijk ik ze nooit,heb deze wel eens gezien,Maar hield er nou ook geen trauma aan over .
lottealma
Ik heb te koop : het originele "rollende hoofd ven Tholen" t.e.a.b.
groeten Lotte.
Voor meer info of foto mailen naar : [email protected]
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Dan wens ik je succes, want het originele rollende hoofd van Thoolen ligt nog altijd bij Dick Maas zelf.
Vermakelijke nederhorror!
Ik moet trouwens wel zeggen dat dat idee van die liften erg orgineel is. 3,5*
by_the_way
Haha klopt, dat zag je bij 'Allemaal Film'.
GinolaEHV
Ik heb hem tot nu toe een maal gezien en dat was 10 jaar geleden toen ik 13 was... derhalve weet ik er niet veel meer vanaf. Maar: ik heb hem nu op dvd en ga de film vanmiddag kijken. Oordeel volgt.
GinolaEHV
Oordeel: het blijkt niet voor niets tot een van de beste Nederlandse films te behoren. Leuk en origineel script, redelijk tot goed geacteerd.
Mooi einde ook.
TheVoice
En eindelijk, na lang zoeken heb ik de soundtrack op internet gevonden
En gedownload natuurlijk
Vermakelijke cultfilm van eigen bodem. Niet zo heel goed, maar wel regelmatig spannend. Het idee was ieder geval leuk.
klute89
Inderdaad het idee is in iedergeval leuk en orgineel, gek dat hollywood nooit zelf op het idee kwam met de liften.
henristroe
Mooie film, had mezelf echt vermaakt met die oude hollandse horror.
klute89
Mooie film, had mezelf echt vermaakt met die oude hollandse horror.
Oud en dan toch nog zo sterk, en vermakelijk en dan ook nog eens een nederlandese film. Die combinatie is zeer goed gelukt, echte nederhorror!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'