• 9.372.468 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Leon Gast en Ryan Moore

Met onder meer: Liam Neeson, Mark Wahlberg en Manny Pacquiao

Plot Manny

Een man overwint de grootste onoverkomelijkheden om één van de meest geliefde en gerespecteerde atleten aller tijden te worden. Van een uitgehongerde tiener die vecht om zijn familie te voeden, tot een congreslid dat zich onvermoeibaar inzet om het leven van zijn volk te verbeteren. Dit is de documentaire over het keiharde leven en vele triomfen en beproevingen van de Fillipijnse bokssensatie Manny Pacquiao.

avatar van Insignificance

Insignificance

Manny Pacquiao's wikipedia pagina, maar dan met beeld en geluid. Een docu die vlotjes een overzicht geeft van zijn leven in en buiten de ring. Een brave, want veel aandacht voor zijn religieuze kant, terwijl zijn gokken en ontrouw slechts terloops worden genoemd. Maar misschien is dat al heel wat. Het is er per slot van rekening eentje die The Mexicutioner in het zonnetje wil zetten. En dat lukt uiteraard wel.

Informatief voor iemand die weinig tot niets van de held weet, want dat is-ie, boksfanaten zullen er niet zo gek veel aan hebben, vermoed ik. Met een dikke Amerikaanse stempel. Geen idee waarom Wahlberg zich hiermee bemoeit, Neeson is gelukkig niet al te veel aanwezig als verteller. Wel een beetje wollig af en toe, iets dat ook geldt voor Manny zelf. Die dominee act sprak me nou niet zo aan.

Het acteren en zingen is dan wel weer leuk. Sowieso lijkt het verder wel een grappig ventje. Brede grijns ook als hij opkomt. Het kijkje op de Filipijnen is ook niet onaardig. Dan blijkt hoe groot Pac-Man eigenlijk is. Het hele land staat stil. Een redelijke docu, al had Gast met zijn When We Were Kings interessanter materiaal te bieden. Maar wellicht komt dat nog. Toch, Mayweather? Het wordt nu echt wel eens tijd.