Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 92 minuten / 96 minuten (NL blu-ray)
Geregisseerd door: Philip Martin
Met onder meer: John Travolta, Christopher Plummer en Tye Sheridan
Bekijk via Viaplay
Plot The Forger
"Never too late for a final blow"
Ray Cutter (Travolta) is een kruimeldief die erin slaagt om zich uit de gevangenis te 'kopen', zodat hij tijd kan doorbrengen met zijn zieke zoon (Sheridan). Maar Ray en zijn vader (Plummer) moeten samen nog één laatste grote klus doen om het syndicaat dat zijn vroegtijdige vrijlating financierde terug te betalen.
Raymond Cutter
Tommy Keegan
Kim
Raul Carlos
Iron Maiden
Toevallig las ik gisteren nog een artikel over tien grote sterren van weleer, zoals Eddie Murphy en Travolta, die nooit meer in een fatsoenlijke film zullen spelen, omdat ze het voor zichzelf hebben verkloot. Nu heb ik nog altijd een zwak voor Travolta wanneer hij zich lekker kan uitleven, hij tilde films From Paris With Love, Pulp Fiction en Face/Off naar een hoger niveau en ik hoop dan ook dat deze film hem weer een beetje in de spotlight zet.
Norman Mailer
Die verwachting zou ik temperen. Veel drama, weinig thriller. Maar bovenal traag, welhaast ondraaglijk traag op momenten.
Vanzelfsprekend valt dit Travolta niet aan te rekenen, zijn constant uitgebluste tronie is echter treffend.
gauke
Een traag, bedachtzaam en ouderwets overkomend melodrama met een behoorlijk saai verhaal (waar je zeker niet van omver viel), gebrek aan actiewerk en met het nodige pikwerk uit andere producties. De cast speelde redelijk tot goed: in ieder geval was er sprake van chemie tussen de drie hoofdrolspelers (John Travolta, Tye Sheridan en Christopher Plummer). Maar er had zeker meer ingezeten.
N.B. De kop van John Travolta is trouwens ook behoorlijk verbouwd (al lijken me de operaties bij hem wel goed uitgevoerd te zijn).
spirit2011
Wat is in jouw ogen een "fatsoenlijke film"?
Askikker
Schitterend klein en traag drama, vol met subtiliteiten en f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h acteerwerk van Travolta.
Dit kijk je niet voor thriller effecten of actie (al zit dat dr wel in), maar om je in te leven in karakters.
Pazmaster
Prima filmpje hoor. Er zit niet veel actie in en het verhaal is niet erg origineel maar ik kreeg een goede vibe bij deze film. De mix tussen drama en misdaad werkt prima, niet al te dramatisch maar vrij luchtig. Er hangt over het algemeen een rustige, kalme sfeer, iets wat ik wel prettig vond. Het acteerwerk is ook gewoon goed, zowel van Travolta als dat van Plummer en Sheridan.
Erg spannend wordt het niet en het is ook allemaal vrij voorspelbaar maar ik vond dat bij deze film niet zo erg. Het interessantste vond ik de ontwikkelingen tussen vader, zoon en opa.
Brabants
Deze productie is toch zeker geen slecht filmpje geworden, waarbij vooral het stukje drama sterk naar voren komt. Wanneer je als kijker verwacht dat misdaad hier garant staat voor veel actie en geweld, dan snap ik best dat deze film een deceptie is. De film is traag maar past helemaal binnen het verhaal wat bestaat uit een dionysisch familiedrama. Prima acteerwerk waarbij John Travolta vooral veel indruk maakt. De man zou zijn films eens wat nauwkeuriger mogen uitkiezen, want hij laat hier toch maar weer eens zien dat het een groot acteur van naam is.
Askikker
ff herzien naar vijf sterren.
één van de meest fantastische psychologische drama''s ooit.
Bij herziening binnen een maand bleek elke zin raak en elk karakter honderd procent raak
DragQueen
Ietwat onverwacht blijkt dit gewoon een sterk Misdaad Drama te zijn. Een met een goed uitgevoerd verhaal, en sterk acteerwerk. John Travolta heeft het blijkbaar toch nog in zich, want zijn rol zet hij gewoon ijzersterk neer. Dit geldt ook voor Plummer en Sheridan. 4 Sterren.
Heerlijk misdaad drama met een steen goede cast en wat ziet Travolta er weer goed uit ook Christopher Plummer kwqm goed uit de verf maar ja die is al tientallen jaren weergaloos . Verder ook aardig om Anson Mount (Hell on Wheels") een keer te zien als de boef Keegan. Veel mensen zullen wel van de film zeggen het zit vol met clichés maar daar heb ik geen boodschap aan dit is echt zo een film die je achter laat met een goed gevoel ondanks de sluimerende dood die er aan komt bij de zoon van Travolta . Een dikke acht dus 4*
schumacher
Zeker een degelijke film met een goede John Travolta, acteurs waren oke. Verhaal was ook oke.
Wel een trage film waar op zich niks mis mee is en soms zit er wel een saai momentje in dat is mss het enige minpuntje maar de film is zeker eens het bekijken waard.
Alleen zou ik persoonlijk het eerder een drama noemen dan het echt een misdaad/drama te noemen.
Een (echte) misdraad/drama is voor mij een film als American Gangster
Hansopje
Beetje fout neergezet als misdaadthriller, waardoor je ietwat bedrogen uitkomt. Ondanks de inderdaad wat clichématige aanpak toch wel redelijk te pruimen als drama. Travolta was goed bezig en Sheridan kwam heel natuurlijk over. De politie-inbreng wel heel onrealistisch.
weberanja
Prachtige film! Zou zo weer verliefd kunnen worden op John Travolta, wat een acteur!
bjerik76
Wat ziet Travolta's gezicht er wit plastic achtig uit in deze film.
Verder een aardig matig filmpje, waarvan je al weet hoe het allemaal gaat verlopen.
Erg Amerikaans allemaal.
Die agenten vond ik een beetje erg buiten de film/ het verhaal passen.
ikkegoemikke
“You ever going to Tahiti like Paul Gauguin?
I don’t know.”
Als er iets is waar Travolta altijd trouw aan bleef, dan is het toch wel zijn kenmerkende, triestige blik. Al sinds ik hem de eerste keer zag verschijnen in “Saturday Night fever” (een eeuwigheid geleden) gebruikt hij die droevige uitdrukking alsof hij elk moment in huilen zal uitbarsten. En deze “The Forger” is inhoudelijk perfect geschapen om die typische gelaatsuitdrukking op de juiste moment terug boven te halen. Een film die handelt enerzijds over een veroordeelde vervalser die zijn voormalig beroep de rug heeft toegekeerd en anderzijds over een bezorgde vader die er alles voor over heeft om de korte tijd die er nog resteert, door te brengen met zijn doodzieke zoon. En daar knelt het dan ook een beetje. Ligt de klemtoon nu op de vader-zoon relatie of was het de bedoeling om er een misdaad verhaal van te maken ? Het uiteindelijke resultaat is een mengeling van deze beiden met als gevolg dat die dan ook niet echt goed uit de verf komen (hoe toepasselijk).
Waku
Goede balans tussen misdaad en drama.
Dankzij goed acterende cast zit je goed in het verhaal.
Het gehele gebeuren met de schilderij diefstal loopt mij net allemaal ietsjes te soepel.
3*/3.5*
cor1946
Vond het een goede film. Drama en misdaad was het kijken waard zeker met zo oud gediende als Plummer. Ik ben geen fan van Travolta maar ik vond hem goed spelen.
Matige film over een meester vervalser die een deal sluit met een crimineel om zo zijn stervende zoon te kunnen zien. De mix van thriller en drama werkt hier niet helemaal omdat er daarvoor teveel een tweedeling in het verhaal zit. De vader/zoon-relatie wordt wat geforceerd neergezet (iets wat het verder prima acteerwerk ook niet kan verbloemen). Vervelend wordt het zeker niet, maar 3.0 zou net te veel zijn.
Leno
Het verhaal heeft weinig om het lijf en de nadruk ligt te veel op het drama, waar het script simpelweg te slap voor is. De climax is erg matig bovendien. Het prima acteerwerk van met name Travolta, hij moet toch beter kunnen, houdt de film enigszins overeind. Toch weet hij de film niet te redden.
diekes
Goeie film, geen overdreven zever waar je zogezegd je sterren moet aan geven.
Heeft me meegenomen van begin tot einde, dus gewoon goed!
mixmaster
Mooi misdaad/drama met een uitstekende rol van John Travolta.
Hij laat hier zien dat hij een groot acteur is die niet alleen maar recht toe recht aan actie types speelt maar ook dit soort rollen.
Heb er echt van genoten, een prima film !!!
Elchapo
- 1925 stemmen
Out of the blue op blu ray gekocht.....had ik beter niet kunnen doen!!! Trage saaie film zeg maar slaapverwekkend.acteerprestaties zijn echter wél ok.....2stars.
Rodger
Meer drama dan misdaad.. tsja... ok voor een keer...
mijn mening... een beetje te soft.. 2.5 **
jippie2010
Wat een geweldige film met een heerlijke cast.
Travolta die overtuigend speelt en wat speelt Sheridan verfrissend.
Ook Plummer is goed gecast. De drie generaties weten elkaar opnieuw te vinden in een sterke misdaad-film die vooral een overtuigend drama is. Fijn om Travolta weer eens in een sterke rol te zien. *4.0
terschelling
En weer een Travolta die me verrast
Ingetogen, niet traag zoals anderen beweren. Een mix van drama met wat hoop, spoortje misdaad, een glimlach en not realy an happy ending. You can't have it all!!!
En voor velen, stop eens met vergelijken, iedere film is als een geboorte, zie het puur en oordeel dan!
willymeuf
Je zit bij deze film absoluut niet op het puntje van je stoel, maar dat is niet storend, aangezien het interessant is om de relatie te zien tussen opa, vader en zoon. Boeiende film, maar niet super uitgewerkt. 3.0*
K. V.
Ook deze eens opgesnord en het was niet zo bijzonder. De film kwam in het begin wel wat traagjes op gang, maar weet dan uiteindelijk wel te boeien. De film is wel veel meer drama dan actie.
De cast was niet slecht, maar er springt ook niet echt iemand uit.
Uiteindelijk niet slecht, maar ook niet echt memorabel.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod