• 9.372.320 stemmen

Geregisseerd door: Angus Sampson en Tony Mahony

Met onder meer: Hugo Weaving, John Noble en Lasarus Ratuere

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot The Mule

"It's what's inside that counts."

In 1983 wordt een naïeve man door de Australische politie opgepakt. Hij heeft dodelijke drugs in zijn maag verborgen. Hij is bang en alleen en de smokkelaar neemt het desastreuze besluit om het bewijs in te houden...letterlijk. Hij tart al zijn lichaamsfuncties en sleurt de agenten, de criminelen en zijn familie mee in de diepste krochten van de hel, en bevestigt dat het enkel "de binnenkant is die telt".

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brabants

Brabants

Het is bij deze film niet zo zeer het verhaal(wat gebaseerd blijkt te zijn op ware gebeurtenissen), maar eerder de klasse van de regisseurs om inktzwarte humor te presenteren. De uiteenzetting van de diverse belanghebbenden die zich verschuilen achter de anus van een onnozele man maken het briljant, alsmede de man zelf. Ondanks dat het een redelijk trage film is, is deze toch zeer onderhoudend en je blijft je als kijker voortdurend afvragen waar het zal eindigen. De twist aan het einde vond ik zelf geniaal en het acteerwerk is echt pure klasse. Ook het jaren tachtig sfeertje oogt goed en in zijn geheel is het een zeer geslaagde misdaadfilm.

avatar van perceived

perceived

Goed.

Erg mee vermaakt. Vlot lopend, boeiend, wat (zwarte) humor en prima acteerprestaties van de hele cast. 80's sfeertje is raak getroffen en de soundtrack idem dito, met veel fijne tracks en soundscapes die niet zo voor de hand liggend zijn. Niet van die uitgekauwde meuk dus. Tof ook om Hugo Weaving weer eens voorbij zien komen, fijne acteur! 8/10*

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een verhaal wat werkelijk is gebeurd en dat vond ik grappig.

Je ziet hier ook op de omslaghoes van de film Hugo Weaving, een man die zoals hij op ons overkwam in de film, iemand is, voor wie je nog geen cent zou geven.

Hij gedraagt zich als een halve zool en is erg 'droog' overkomend. Totdat hij in de kroeg komt en uit 'zijn dak gaat'. Maar zo iemand stuur je toch niet op pad om drugs op te halen?

Ik tenminste niet!

Zoals hij verder in het verhaal iedereen meesleurt naar de 'diepste krochten van de hel', dat had ik nooit achter deze man gezocht!

Vandaar dat mijn mond open zakte aan het einde van dit verhaal.

Dus toch kan je zo iemand gerust solo laten gaan!

Een 7+.