• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Jeremy Seifert

Met onder meer: Dennis Kucinich

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot GMO OMG

"Is this the end of real food?"

Vandaag de dag neemt men in de Verenigde Staten onbewust deel aan het grootste experiment dat ooit uitgevoerd is op de mens. Nagenoeg iedereen consumeert dagelijks genetisch gemanipuleerd voedsel terwijl de risico's en de gevolgen voor de gezondheid en het milieu grotendeels onbekend zijn. Ondertussen worden wereldwijd steeds meer studies gedaan waarvan de uitkomsten bij het publiek tot bezorgdheid leiden. De consument blijkt het onbewuste proefkonijn van grootschalige experimenten van de moderne biotechnologie.

MeteoraXV schreef:

Sowieso is Amerikaans voedsel vaak goor. Vooral het supermarktvoedsel en junkfood. Het ziet er niet eens echt uit als eten, het lijkt zo nep, zoveel kleurstof en allemaal andere onnodige troep

Vind met name groente en fruit er in Amerika niet uitzien. Appels die chemisch groen zijn, Aardbeien zo groot als tennisballen...

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Interessante docu over genetisch gemodificeerd voedsel en de schade die het waarschijnlijk toebrengt. Het zet je aan het denken over de troep die we allemaal binnen krijgen via ons voedsel, en de meeste mensen weten het niet eens. Ook als je denkt gezond te eten krijg je toch nog rotzooi binnen. Allemaal dankzij bedrijven die alleen maar uit zijn op zo veel mogelijk winst. Deze docu is zeker een eye opener. Ik wist wel dat er gerommeld wordt met ons eten maar dat het zó erg is had ik ook niet verwacht. Ik had wel wat meer feiten willen zien, nu moet je maar geloven wat er gezegd wordt. Maar het zet je wel aan het denken en ik heb een vermoeden dat knoeien met voedsel niet echt gezond voor ons zal zijn.

avatar van royals

royals

Toch wel van de betere documentaires over dit onderwerp. Ik denk dat de meeste mensen alleen nu inmiddels wel bekend zijn hiermee. Alleen zullen sommige mensen nooit veranderen hoe veel feiten je ze ook in hun gezicht gooit.

royals schreef:

Feiten, onzin, insinuaties, het kan allemaal. In plaats van mensen dingen in hun gezicht te gooien zou je als documaker ook eens iets afgeborsteld met een strikje erom kunnen afleveren.

avatar van John Milton

John Milton

royals schreef:

Als ik heel eerlijk ben, was het wat onwerkelijk om deze zin te lezen, direct nadat ik net je verdediging van God's Not Dead (2014) had gelezen.

Ik wil niet zelfgenoegzaam klinken, maar de neiging tot een discussie jeukt

avatar van royals

royals

John Milton schreef:

Ik wil niet zelfgenoegzaam klinken, maar de neiging tot een discussie jeukt

Ik wil wel een Bijbelse discussie houden maar dat is een geheel ander onderwerp wat hier niets mee te maken heeft