• 9.160.007 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Harvey Keitel en Valerie Perrine

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 juni 1982

Plot The Border

"He is as divided as the land itself."

Charlie (Jack Nicholson) is agent bij de U.S. Border Patrol in Los Angeles. Onder druk van zijn consumptiezieke vrouw Marcy (Valerie Perrine) verhuist hij naar El Paso om er naast Savannah, een voormalig klasgenootje, te gaan wonen. Savannah’s man Cat (Harvey Keitel) is er grenswacht en leidt Charlie rond op zijn nieuwe werkterrein. Zijn nieuwe taken zullen erin bestaan om de dagelijkse toestroom van Mexicaanse vluchtelingen aan de grens in te dijken, illegalen op te pakken en ze opnieuw richting Mexico te sturen. Wanneer aan het licht komt dat Cat niet zuiver op de graat is en een deel van de winst opstrijkt van een welbepaalde mensentrafficant, begint het geweten van Charlie te knagen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van neo

neo

Zeer realistisch ogende film heb ik dit altijd gevonden. Met een overweldigende Nicholson en Ry Cooder score!

avatar van Querelle

Querelle

Goeie film inderdaad, deed me erg aan de films van Sam Peckinpah denken.

avatar van Zinema

Nicholson is meesterlijk in dit sfeervolle drama met een ontzettend goede soundtrack van de legendarische Cooder. De tempowisselingen zijn mooi maar komen de film niet altijd ten goede. Het eindresultaat is echter goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weinig bekeken film door MovieMeter leden zo te zien. Nicholson speelt één van zijn sympathiekste rollen als een grensagent die omringd is door corrupte collega's en geplaagd wordt door zijn geweten Hij heeft ook een gouden hart voor dat Mexicaanse meisje en haar broer. Alleen het einde wordt nogal vlug, en met iets te veel zelfvoldaanheid, uitgewerkt. Zeker het bekijken waard.

avatar van Querelle

Querelle

Al een behoorlijke tijd geleden, maar ik herinner me deze film als zeer sfeervol en geladen. Nicholson (een van de weinige supersterren die ik meer dan goed vind) past perfect in zijn rol.

avatar van Lololiver

Lololiver

It's a decent film but I expected more from it.

The story started out great but got kind of thin/unclear as it progressed. When the movie came to be about the lost baby it lost it's value. Went from being perfectly realistic to so unrealistic that it made no sense. Also the ending was way too happy/american for my liking. Other than that it was a pretty good movie still with superb acting from both Nicholson and Keitel. The rest of the cast was useless but what can you do.

Expected it to be more of a rampage movie than a moral cookie.

*2.6/5

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Onderschatte en weinig bekende film, zo blijkt hier. Toch is hij zeer de moeite waard. Een atypische, maar zeer sterke rol van Nicholson. De film verveelt geen minuut en iedereen acteert op niveau.

avatar van DDT

DDT

Lololiver schreef:

It's a decent film but I expected more from it.

Expected it to be more of a rampage movie than a moral cookie.

*2.6/5

Dit is nog steeds een nederlandstalige site he *zucht*

avatar van ipman-99

ipman-99

"No more, Marcy. No more's no more. No more does not mean more, and more, and more! No more means no more! ." ... " !!!

Geweldige Drama-Misdaad !!! Een sfeervol drama met een heerlijke soundtrack !

Jack Nicholson speelt hier weer geweldig in deze 'broeierige' misdaad-drama film !

Zijn koopzieke vrouw heeft me meermaals doen lachen ..., heb zou iets in je kot zeg ?!!

Ik heb zeker en vast genoten van het verhaal, de ontwikkelingen en het acteerwerk van de

hele cast !

avatar van BBarbie

BBarbie

De film start veelbelovend, maar het verhaal zit naar het einde toe zo vol met gaten en toevalligheden dat mijn waardering allengs minder begon te worden. Niettemin petje af voor Jack Nicholson, die op overtuigende wijze heen en weer pendelt tussen de rauwe werkelijkheid van zijn werk en zijn behaag- en koopzieke vrouw. Het beste deel van de film is allicht de soundtrack van Ry Cooder. Al met al wel een beetje een tegenvaller.

avatar van ChrisM

ChrisM

Iedereen heeft het alleen over de geweldige Nicholson maar vergeet Keitel niet !! ijzersterke film

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een grenswachter met veel problemen krijgt te maken tijdens zijn werk. De film geeft een vrij rauwe en realistische kijk omtrent de problematiek rondom de grens met Mexico en de Verenigde Staten (mede dankzij het goede locatiewerk). Meerdere kleine plot-lijntjes zonder dat het onevenwichtig wordt. Onderhoudend van begin tot eind en Jack Nicholson stelt nooit teleur.

avatar van Basto

Basto

Zeer degelijk politiedrama over corruptie aan de grens. Film is prachtig geschoten en heeft natuurlijk ook een prima cast. Het tempo ligt niet erg hoog, maar het neemt de tijd om alle personages en situaties goed neer te zetten.

De blu ray van Indicator is wederom prachtig.

Dikke 3,5

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2023 berichten
  • 1925 stemmen

Goeie sfeervolle noirachtige film. De context van grens- en immigratieconflicten is ongetwijfeld actueler dan nooit al is dat nu ook geen verdienste op zich. Wel goed is de vertolking van cop op de grens van goed en grijs gespeeld door Jack Nicholson. Zijn snor maakt het dan nog helemaal af. De thema’s zijn helder genoeg. Arme Mexicanen willen grens over - Amerikaanse middenklasse aan de andere kant leeft in bubbel. Tussen die twee zones bevindt zich een donkere zone waar zaken gebeuren die het daglicht schuwen. Ik was me van het bestaan van deze film niet echt bewust en het lijkt me toch wel onterecht een vergeten film. Naast Nicholson zien we hier ook nog Harvey Keitel aan het werk, toch ook een grote naam die het goed doet. De film heeft een relatief happy end wat ik niet meteen verwacht bij dit soort thematiek maar in het Hollywood van toen kon of moest dat blijkbaar nog.