The Signal (2014)
Geregisseerd door: William Eubank
Met onder meer: Laurence Fishburne, Brenton Thwaites en Lin Shaye
Plot The Signal
"R U Agitated?"
Nic en Jonah zijn eerstejaars studenten die een grote passie delen: hacken. Terwijl ze door Nevada rijden met Nic's vriendin Haley, volgen ze de aanwijzingen van een rivaliserende hacker genaamd Nomad, naar een locatie 300 kilometer verderop. Na een angstaanjagende confrontatie met Nomad, midden in de woestijn, komen ze weer bij bewustzijn in gevangenschap. Terwijl ze proberen te achterhalen wat de reden van hun opsluiting is, ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een veel groter complot.
Nic Eastman
Gas Station Clerk
Boy Playing Claw Game
Hazmat 1
Hazmat 2
HALVE TAMME. (moderator series)
Prima sci-fi film met een zeer geslaagd verhaal en goed gecaste acteurs
/ actrices die meer dan solide acteerwerk afleveren.
Zelf zal ik dan ook totaal geen moeite hebben met een herziening.
4 sterren van mijn kant voor The Signal (2014).
Dejive
Ik hoef hem in elk geval niet nog een keer te zien..zou niet weten waarom.
Kan me voorstellen dat er mensen zij die het wat vaag vinden overkomen. Maar vond het wel en boeiende film die je vast houdt tot het eind omdat je je afvraagt hoe het afloopt en wat er nou aan de hand is.
Hier zou ook prima een vervolg op kunnen komen.
Kortom, een boeiende film, die hier en daar wat traag gaat, maar misschien daardoor juist wel boeiend.
Lady_Chantal
Ik vond dit echt een vage film! De titel al niet echt passend na mijn mening. En in voorstukjes zag ik iemand in het water liggen met stroompleisters op zijn lichaam. Dit de hele film niet gezien..
Het begin was leuk. Dat ze een hacker hadden en een road trip gingen maken en de hacker probeerden te vinden. Dat leek me wel wat. Tot de film een ommekeer kreeg van een leuke film na een horror (in het huis) en uiteindelijk gewoon een vage film werd en je er niks meer van snapt. Dan ga je zelf allemaal dingen bedenken hoe de film zou kunnen gaan en wat er zou kunnen gebeuren. Je word gewoon op het verkeerde pad gezet.
Dat het "maanmannetje" zijn helm af deed en zichzelf kenbaar maakte, was voor mij echt de grootste wtf moment.
Verder een te groot open eind. Wat gebeurd er met Holey? Hoe nu verder met Nic? En dergelijk...
Max.Sprengers
Deze film heeft m'n tijd verspilt. Ik ben het begonnen te kijken omdat iedereen het zo geweldig vind.
ik weet nou niet wat ik zo leuk aan deze film moest vinden, het is onduidelijk (vind ik),
het einde slaat ook helemaal nergens op. ik ben zelf niet van zo'n open einde, en dit was een film met een open einde maar dit einde was ook gewoon vaag.
Ik raad niet aan om t te kijken het is de moeite niet waard
HALVE TAMME. (moderator series)
De titel al niet echt passend na mijn mening.
Terwijl ze door Nevada rijden met Nic's vriendin Haley, volgen ze de aanwijzingen /
signaal ''in het Engels is dat: Signal'' van een rivaliserende hacker genaamd Nomad.
Daarom draagt deze film de titel: The Signal.
Erg passend, al zeg ik het zelf
boozebelly
- 1905 stemmen
Gebakken lucht.
De film stelt zich mysterieus op en het verhaal op zich heeft ook best wel potentie, maar het komt allemaal voor geen porem over.
De spanning komt totaal niet uit de verf en dat is vooral te wijten aan het vlakke acteerwerk.
Er zit totaal geen overtuiging in, er is amper chemie tussen de cast en iedereen draait zodoende maar wat op de automatische piloot. Zelfs Laurence Fisburne loopt erbij van: "het moet allemaal maar, want hey, ik ben tenslotte nog altijd Laurence Fisburne".
Beetje krachteloos vaag doen om het vaag doen... 2.0*
arno74
Poster zag er spannend uit, maar daarmee heb je alle spanning eigenlijk ook wel gehad. The Signal is een typische B-film over een breed front. Het is duidelijk gericht op de jeugd. Jammer genoeg heeft men geen enkele poging ondernomen om een beetje kwaliteit in de film te brengen. Script en acteerwerk zijn ronduit slecht. Het script gaat nergens over en zit vol met gaten, het "acteerwerk" moet het hebben van de Bella-looks van de actrice en de naam en het gezicht van Laurence Fishburne, dat ze ook enige acteerprestaties moesten leveren stond duidelijk niet in het contract.
Slecht script, slechte regie, slecht acteerwerk. 1*
janne163
William Eubank wilt vaak de kijker aan het nadenken zetten maar is bij deze film wel net wat te ver gegaan denk ik. Dit merkte ik bijvoorbeeld op het begin al: Nic legt een kind uit hoe hij een knuffel uit de grijpmachine kan halen maar de kijker zal nooit te weten komen of dit ook gelukt is. Het verhaal hield me de hele film wel vast, alleen merkte ik toen de film tegen het einde aan kwam dat ik steeds meer vragen kreeg en amper antwoorden. De spanning werd heel de tijd opgebouwd alleen door het open einde is deze opgebouwde spanning eigenlijk verwaarloosd. Toch heeft de film mij de hele tijd vastgehouden en vond ik het wel heel interessant hoe het uiteindelijk in elkaar zat dus toch 4 sterren. De vragen kunnen allemaal nog beantwoord worden als er een vervolg komt, maar of deze er ook komt is de vraag.
leatherhead
Hmm, aardig.
Het eerste uur, zo'n beetje totaan de ontsnapping was zonder meer het beste. Lekker mysterieus, en doordat je constant met allerlei vragen zit blijft het boeiend. Soms wat clichématig, zoals dat stukje in dat huis, wat overkwam als een soort mislukte poging tot horror, maar over het algemeen erg sterk. Audiovisueel is het ook allemaal keurig, dus dat helpt ook al veel mee.
Helaas wordt het na de ontsnapping allemaal steeds iets minder boeiend eigenlijk. Snap echt niet waar al die onzinnige plottwists en ingewikkelddoenerij nou voor nodig is. Sowieso nogal vaak een probleem bij veel science-fiction films wat mij betreft, waarschijnlijk dat het genre me daarom niet zo ligt. Bij de scene waarin die gast zijn masker af deed zat ik al met m'n ogen te rollen, en de uiteindelijke eindscene daarna vond ik nog flauwer. Wat het gelukkig wel nog enigszins red, zijn wederom de visuals en de special effects. Zeker die slow-motion scenes zagen er erg mooi uit.
Krappe 3,0* hiervoor. Film die zeker zijn sterke momenten kent, vermakelijk is, maar wel wat beter had kunnen zijn.
Roger Thornhill
Ik was zelf al blij dat dit weer eens een film is die me tot de laatste seconden geïnteresseerd en vooral geïntrigeerd hield – vaak eindigt een tot dan toe boeiende film toch met een achtervolging en/of knokpartij tussen held en schurk (Elysium) gevolgd door een ondubbelzinnig happy end. Dat deze film die valkuil wist te omzeilen is al heel wat, en de sfeer, de visuals en de FX doen de rest. Geen briljante hoogvlieger, wel een verrassend goede en ambitieuze subtopper.
Redelijke film waarin drie vrienden op zoek gaan naar een hacker in de woestijn. De mix van aardig wat genres werkt goed hier en maakt de film onvoorspelbaar. Wel wat langdradig hier en daar. Sfeervol in beeld gebracht zonder dat het echt spannend wordt. Tegen het einde een aantal mooie shots.
Glacius
Een soort van matige versie van Dark City qua plot. Bij vlagen mysterieus en vreemd maar ook vaak saai en zeer ongeloofwaardig door toevalligheden. Daarnaast teveel niet-functionerende scenes die niet passen in dit type film.
brabusRUS
Matige poster, waardoor ik de film bijna niet heb gekeken. Gelukkig na het zien van de reviews hier op MM toch maar gekeken. Ik ben blij dat ik 'm gezien heb! Hele aparte film, waar ik mijn geen enkele minuut heb verveeld. Paar dingen vond ik wel raar, maar dat heeft mijn plezier niet beperkt.
Dikke 3.5*
(verwijderd)
Echt de perfecte film als het gaat om je nieuwsgierigheid naar recensies, en zoals ik al had gedacht: de meningen lopen erg uiteen. Gelukkig hoor ik bij de positieven, deze film was heerlijk en de soundtrack nog heerlijker! Thwaites is gewoon een erg groot talent die me ook in Son Of A Gun al deed verrassen. Het eind van deze film is zo geweldig, waar het sommigen met een leeg gevoel achter liet zitten, zat ik juist te genieten en te 'brainstormen'. Iemand hier haalde de volgende citaat van Fishburne bedoeld voor Thwaites al eerder aan, die denk redelijk concludeert, naar mijn mening, wat het doel van de film is:
Wat een geweldige trailer heeft deze film. Je wil niet weten hoe lang ik al aan het jagen ben op de muziek. Nog altijd zonder resultaat jammer genoeg.
Een jaar later, maar gun niemand het missen van het prachtigste stuk uit deze soundtrack:
Nima Fakhrara - Nomad
The Signal - Soundtrack :: 20 Nomad - YouTube
Genieten geblazen. Ook de rest valt via deze link te vinden.
Dikke 4*!
Spoilalot
DIt is niet de muziek waar ik het over had. Ik bedoelde deze track (zeer matige edit), schijnbaar nooit uitgekomen.
(verwijderd)
Ah oké, ieder zijn favoriet.
joolstein
Verrassende opvallende SF- film. Zeer mooi gefilmd en zo te zien geen al te groot budget. Hierdoor zijn de speciale effect meer ondergeschikt aan het verhaal. Dit is bij deze film zeker een pluspunt! Ik kan de film helaas geen vier sterren geven. Er zijn namelijk nogal wat opmerkelijke scene`s die niet verder worden uitgewerkt. Zo is er een koe in een onderzoeksruimte, naar dat het licht is uit gedaan, vlieg er een stoel tegen het raam? Vervolgens is er een uitbraak? De markante figuren die we krijgen te zien worden door Laurence Fishburne neer- geschoten, waarom? Je kan de film pakweg in drie gedeeltes opsplitsen: 1. Een zeer fijn Road-movie gedeelte 2. Het onderzoeksgedeelte (wat best spannend was) 3. Uitbraak en achtervolgingsgedeelte. Dit laatste gedeelte is voor mij het minste stuk. Al met al erg genoten van deze SF- film!
horizons
Best interessante mysterieuze SF film. Het rustig gekozen begin is erg goed gedaan. Het minste punt is nog wel als ze in het donker dat huis binnen gaan. Dat is een duf film cliché natuurlijk. gelukkig pikt het daarna weer goed op.
john mcclane 2
Nima Fakhrara - Nomad
The Signal - Soundtrack :: 20 Nomad - YouTube
Genieten geblazen. Ook de rest valt via deze link te vinden.
Dikke 4*!
Kan nummer helaas zelf niet op spotify vinden.
Ben erg benieuwd
(verwijderd)
Ik gebruik geen Spotify dus kan je daar verder ook niet bij helpen, sorry.
neverlandnmymind
Vond het film verrassend goed eigenlijk. Maar zoals hier ook al eens vermeld is vond ik een aantal scene's raar en misplaatst. Ik zou deze film zeker aanraden voor de mensen die hem nog niet gezien hebben je zal zeker geen spijt van hebben, maar je moet natuurlijk van de genre houden.
john mcclane 2
Bij vlagen wat saai, hier en daar wat vreemd.maar grotendeels goed te doen,doordat je de hele tijd afvraagt hoe de vork in de steel zit.
Waar door je je aandacht er goed bij wil houden.
Het einde geeft mede door wat wrede actie scene's voldoening , ondanks dat je wel met wat vragen achter blijft .
DjFrankie
Eigenlijk wel een goed gevoel over gehouden van deze film. Niks mis mee.
FlorisV
Prima film, spannend, boeiend en mysterieus. Mooi gefilmd en aangenaam tempo, met daarbij prima acteerprestaties van vooral de jongere acteurs.
Het einde is misschien wat over de top en slaat de verkeerde toon aan, zowel qua muziek als qua plotafwikkeling. Maar over het geheel een geweldige en originele sf-film die in de verte misschien af en toe aan District 9 doet denken. De karakters zijn niet te vlak maar heel menselijk.
Ik vroeg me alleen af hoe Nic zijn benen heeft beschadigd...bij het oversteken van het water?
flaphead
Zeer aardige sf-thriller, hoewel er zeker ook andere genres aangetipt worden. De film boeit van de eerste tot de laatste minuut, met flink wat spanning (soms zelfs wat eng) en vooral een enorme bak mysterie. Het ademt een fijn moeilijke sfeer, er is prima acteerwerk van jonge mensen (Fishburne is érg statisch) en bovenal is het cinematografisch om te smullen, ondanks dat je ziet dat het geen groot budget heeft. Het zit hem dan ook niet in CGI, maar in mooie slomo's en goede beeldvorming.
Het mysterieuze gehalte schiet wellicht wel wat door, daar moet je tegen kunnen. Niet alle eindjes worden aan elkaar geknoopt, sommige dingen zijn echt voor sake of mystery en hebben geen logische verklaring. Sommige karakterkeuzes voelen ook onlogisch aan (hallo, práát eens met elkaar). Ik vraag me af hoelang de regisseur en de schrijver hebben zitten twijfelen om het slot te maken zoals het nu is. Misschien iets té en niet helemaal passend, aan de andere kant best gedurfd. Het voelt hoe dan ook fris aan in dit genre.
(verwijderd)
Halfje erbij. Wat was dit weer lekker zeg. Heb al eens een flinke review geschreven maar doe het nog maar eens, dit moeten echt meer mensen zien.
Het plot mag dan wel gebakken lucht zijn, ik zie het constant symbolisch. Hoe een obsessie voor een onzinnig iets je zo neer kan halen wordt eigenlijk briljant weergegeven in The Signal. Zoiets kunnen omzetten in realiteit lukt me misschien bij geen één film zo goed en makkelijk als deze.
De rode draad die ik hierboven al noem, wordt bijgestaan door een belangrijk subplot. De fijne romance, die eigenlijk puur gedragen wordt door de geweldige Brenton Thwaites en Olivia Cooke die veel inhoud in hun karakter stoppen. Doodgewone studenten met herkenbare problemen maar toch zo boeiend. Dit zal zonder twijfel ook te maken hebben met mijn huidige vergelijkbare leeftijd, anders zul je het misschien niet zo bijzonder bestempelen als ik het doe.
De film heeft één minder kwartiertje en dat is het onverklaarbare Sci-Fi gedeelte in het onderzoekscentrum zelf, dat je ook ziet op de poster die totaal niet representatief is. Deze film heeft op het eerste oog eigenlijk niks wat mij trekt, blij dat ik hem 2,5 jaar geleden toch gekeken heb om wat voor reden dan ook.
Een audiovisuele parel ook nog eens, dat is wat deze film zo bijzonder maakt uitendelijk. De road trip langs de prachtige landschappen met herkenbare tankstation-pauzes. Die dromerige slomo's door het bos, langs het water, op de kermis laat in de avond. Allen zo mooi om te zien en op het laatst ook nog eens die heerlijke afwisseling met actie en spanning. Dat alles afgesloten met de scène wanneer Nic ontdekt dat Damon Nomad is die ik nu weer het liefst 10 keer bekijk. De allerlaatste scène had voor mij niet gehoeven, maar op dat moment ben ik al voldaan. Nic wakker wordend na een droom had eigenlijk de af en toe onzinnige Sci-Fi elementen helemaal goed gemaakt en ook het symbolische van de film versterkt. Maar ach, het zij zo.
The Signal wordt, opnieuw, het hele anderhalf uur door bijgestaan door één van de meest rakende soundtracks ooit.
Ik hoop dat wanneer ik The Signal over 2,5 jaar weer een kans geef er meer recensies tussen staan dan dit keer het geval was. Alathir, Zwolle84 en John Milton, jullie zijn 3 van die gebruikers waarvan ik heel benieuwd ben naar jullie mening aangezien ik jullie recensies erg graag lees.
John Milton
Thanks ?
Zal eens kijken of ik hem op kan scharrelen en tijd maken. Hij stond niet op mijn radar...
Zwolle84
Dank je, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem ooit al snel heb afgezet...
(verwijderd)
Serieus? Het begin is fantastisch.
Toch ook niet meteen dé film die ik John Milton of Zwolle84 zou aanraden. Wat niet meteen wil zeggen dat het negatief zou moeten uitvallen.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+