- Home
Geregisseerd door: William Eubank
Met onder meer: Laurence Fishburne, Brenton Thwaites en Lin Shaye
Plot The Signal
"R U Agitated?"
Nic en Jonah zijn eerstejaars studenten die een grote passie delen: hacken. Terwijl ze door Nevada rijden met Nic's vriendin Haley, volgen ze de aanwijzingen van een rivaliserende hacker genaamd Nomad, naar een locatie 300 kilometer verderop. Na een angstaanjagende confrontatie met Nomad, midden in de woestijn, komen ze weer bij bewustzijn in gevangenschap. Terwijl ze proberen te achterhalen wat de reden van hun opsluiting is, ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een veel groter complot.
Nic Eastman
Boy Playing Claw Game
Hazmat 1
Hazmat 2
Leuk!
Eubank is een talent wat mij betreft. Met een beperkt budget maakt hij een fijne genrefilmpje dat zich niet beperkt tot de grenzen van één bepaald genre. Wat begint als horror wordt al snel scifi om te eindingen als een echte mind-fuck.
Audiovisueel zeer proper. Meestal schiet de CG bij dit soort producties tekort maar Eubank weet zelfs op het einde van de film nog uit te pakken. Helpt ook wel dat hij cinematograaf is, die kennen doorgaans de kneepjes van het vak.
Zitten veel leuke ideetjes in deze film, designs zien er tof uit, de look van de film is cool en het acteerwerk (behalve Fishburne dan) is meer dan behoorlijk. Waar de grote scifi producties het nog niet echt waarmaken, laat dit filmpje zien hoe het wél moet.
4.0* en een uitgebreide review
Macmanus
Nice
Wist niet zo goed wat te verwachten. Maar een meer dan prima film kreeg ik voorgeschoteld. Verhaal is lang genoeg mysterieus om leuk te blijven. Maar vooral de sfeer is top notch. Voor dit budget al helemaal sterk gedaan. Vind dat daar wel wat lof voor mag komen. De transformatie en de finale zijn toch erg indrukwekkend. Ook de cast is prima. Toch even afwachten wat ze voor de dag halen met een relatief laag budget. Maar het is dan ook gewoon een enthousiast gemaakte film van jonge gasten. Geen flauwigheden, geen rare lange speelduur. Waardeer ik wel.
Qua pacing hier en daar wat hick ups. Maar nergens erg genoeg om je te gaan vervelen of irriteren. Die Eubank mag verder gaan. Wel benieuwd naar zijn andere film. Zal niet de eerste keer zijn dat de genrefilm een veel te lage score krijgt.
4 sterren.
tattoobob
Leuke verassing deze film zeg...met zulk soort film word dit genre veel leuker,al zitten er in deze film wel meerdere genres verborgen.
Een film die onschuldig begint maar waar je langzaam tot zeker heerlijk ingezogen word..best een originele film ook in het visuele gedeelte.
Acteerwerk ook niets op aan te merken...ook leuk om Fishburne weer eens in een betere film te zien.
Een film die je zeker de volgende dag nog niet vergeten bent en dat is tegenwoordig al heel wat.
Aanrader
Shinobi
"Did I find what I was looking for?"
Ongebruikelijke film over een welbekend gegeven.
In eerste instantie dacht ik naar een film te kijken over hackers die een road trip maken om wraak te nemen, maar dat pakt even anders uit zeg. Wat volgt is een intrigerende gang van zaken gehuld in een wolk van mysterie. Alleen jammer dat het geheel hier en daar kampt met wat pacing problemen.
Gelukkig is het visueel in orde, met name in het laatste halfuur gaan alle remmen los. Weliswaar zijn het op zichzelf staande scènes zonder echte samenhang, maar het is gewoonweg genieten geblazen om een aantal toffe en bovenal originele ideeën te zien die elkaar opvolgen. Het is een prima opmaat voor een geweldige, 'mind-blowing' finale.
Al met al een redelijk verfrissende Sci-Fi om eens te zien, helaas schiet 'The Signal' narratief tekort.
3,0 Sterren.
Wanyika
Ik heb gisteren de moeite gedaan deze film helemaal te bekijken, ik zie dan ook graag Laurence Fishburne spelen, maar op het einde weet ik niet of ik de film nu goed vond of slecht. Het einde had ik nu niet echt verwacht, ik had eigenlijk niks verwacht van de film. Het kijkt vlot, maar niks om te bekijken in de bioscoop. Er is nog altijd dat leeg gevoel na het bekijken van de film , alsof het nog niet af was.
blurp194
Leuk en verfrissend.
Het plot is misschien hier en daar wat onvolledig, maar slaagt er wel prima in om de kijker een paar verrassingen te bezorgen waardoor het mij niet stoorde dat het tempo af en toe wat onevenwichtig is. De af en toe wat groezelige beelden dragen leuk bij aan de sfeer, de CGI is misschien wat simpel maar wel origineel en daardoor eigenlijk juist beter dan alle overdreven geweld dat de laatste tijd zo in de mode is.
Veel voor mij onbekende namen, maar wel goed gespeeld. Laurence Fishburne eigenlijk als enige bekende is altijd leuk in zo'n soort rol.
Cl@udi@
Veel belovend met Laurens Fishburne.
Ik ging er eens goed voor zitten. In eerste instantie dacht ik net als anderen hierboven dat de hackers hun hacker gingen opzoeken. Het ging echter een heel andere kant op. Ik kan natuurlijik niet zeggen welke kant, maar het bleef allemaal heel vaag. De actie scenes waren goed in elkaar gezet, maar om nou te zeggen wauw wat een top film nee.
Ik heb hem alleen afgekeken om te zien wat er zou gebeuren. Dat viel zwaar tegen. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik deze film niet in de bios heb gezien want dan had ik spijt van mijn geld.
Voor een avondje vermaak zeg ik oke, maar alleen als er echt niets anders is.
Brabants
Film met een tweedeling van het verhaal, waarbij het eerste deel(de cross country trip) als bekend en veelbelovend aanvoelt. Wat er volgt vanaf de steriele ziekenhuisachtige faciliteit tot het einde van de film heeft een geheel andere dimensie. visueel lijkt het dan allemaal mooi, maar in feite zijn de beelden slechts vertraagd(slow motion overbelast) en telkens repetitief van aard. De theatrale muziek zal verder niets onthullen, aangezien je als kijker steeds bezig bent te denken of je nu naar een roadfilm, alien kidnapfilm of romantisch liefdesdrama aan het kijken bent. Het dropping shot in het ander gebouw zou de mindfuck van een conclusie moeten zijn, maar in feite niets anders dan een eind aan een warrig geheel van William Eubank.
r.spronk
Verrassend goede film en dat komt vooral door de rol van Laurence Fishburne, de opbouw/ spanning en de special effects.
Het verhaal wordt precies goed opgebouwd - steeds net genoeg en vooral niet overdreven. De film begint ogenschijnlijk betekenisloos waardoor ik er niet veel van verwachtte.
Wanneer de 3 ontwaken in het laboratorium komt er een mysterieuze en beklemmende sfeer in de film. De spanning bouwt op naar het eind met een climax en een twist die ik niet helemaal zag aankomen, waarbij ik het wel jammer vond dat er naar mijn gevoeg iets te veel niet uitgelegd bleef.
Sterke Sciencefiction / Thriller met een lekker mysterieus verhaal welke ook nog eens weet te boeien en geregeld zelfs spannend is.
Het verhaal begint misschien wat traag, maar zit verder wel goed in elkaar en zeker qua spanningsopbouw en uitvoering. De sfeer is ook lekker mysterieus en ook de beperkte cast doet het prima en overtuigend. Dat geldt met name voor Laurence Fishburne (als Damon, overigens een leuke hint in de naam welke van toepassing is op de film) en Brenton Thwaites (als Nic). Doordat het verhaal zo lekker mysterieus is, wordt je ook geregeld in de war gebracht en weet je ook niet hoe de vork in de steel zit. Dat wordt pas op het einde echt duidelijk (je had het eigenlijk wel kunnen raden) en vond ik heel goed en sterk gevonden en ook wel verrassend. Het verklaart ook gelijk veel dingen in het verhaal. Zoals de opmerking van Jonah (leuk gespeeld door Beau Knapp) die zegt dat ze ergens in het gebied zitten van Area 51 (vanwege de tatoeage waarvan hij denkt dat het coördinaten zijn) en daar gebruikt worden voor testdoeleinden. In principe had hij daar wel gelijk in, alleen niet qua locatie en betekenis van de tatoeage.
Al met al is dit best een verrassend goede film, met eigenlijk ook nog best een origineel verhaal. De film keek ook nog eens lekker weg en duurt ook niet echt lang.
P.S. "je bent in contact gekomen met een B.B.E.". Dat staat niet voor "Bijzondere Bijstands Eenheid", maar voor "Buitenaardse Biologische Eenheid"
Aanvankelijk intrigerend maar uiteindelijk nogal saai SF-werkje. De opzet is prima en de jonge cast is uitstekend, maar na een half uur knap opgebouwde spanning is het wel zo'n beetje gedaan met de pret. Het middenstuk is behoorlijk doorbijten. Tegen het einde heeft de film nog wel een paar verrassingen in petto, maar dan is de boel niet echt meer vlot te trekken. Jammer, want er zijn her en der wel wat toffe ideëen en visueel is alles piekfijn in orde, ondanks het lage budget.
Phoenix
Uiteindelijk wat minder extravagant dan Love en daardoor eigenlijk ook gewoon wat minder. Leuk sci-fi verhaaltje dat rustig voortkabbelt en af en toe weer lekker uitpakt met schitterende gruismodderroetslomo's die Eubank als handelsmerk lijkt te willen krijgen. Echt fantastisch om te zien hoe alle deeltjes in HD over je beeld dwarrelen.
Waar ik bij z'n vorige het achterliggende, wat meer filosofische (en dus ook pretentieuze) gedoe goed kon hebben, vond ik dat hier een beetje ontbreken. Het hele aliens testen met aardlingen en area 51 is toch van een iets lager niveau. Klap op de vuurpijl is daarbij het anagram Nomad/Damon wat eigenlijk zó stompzinnig en voor de hand liggend is dat je er geen rekening mee houdt en daarom niet ziet aankomen. Eigenlijk ergens ook wel gedurfd, dat wel.
3.5* dan maar. Maar als Eubank nog eens uit de bocht vliegt met een écht goed scenario kan hij een meesterwerkje maken.
Tijnn
Deze film heeft mij geboeid van begin tot eind.
Heerlijk eindelijk eens iets anders, waardoor je nadat je hem hebt gezien niet zeker weet of je de film in het algemeen of alleen het einde juist wel of niet goed vond.
Weer eens wat anders & daardoor dus een aanrader.
Leno
Leuke, spannende film die na verloop van tijd wel wat vragen opvraagt en zich op een gegeven natuurlijk bloot moet geven, wat bijna altijd een teleurstelling is. Ook bij deze film is dat een beetje het geval, desondanks blijft de film tot het einde vermakelijk, met een aardige eindshot.
ikkegoemikke
Ik had geen flauw idee waar deze film uiteindelijk over ging. Als je de filmaffiche bekijkt, kan je toch veronderstellen dat het iets met SF te maken zal hebben. Dat het uiteindelijk zo’n briljante film zou zijn had ik helemaal niet verwacht. Vergeleken met andere grootse SciFi’s is deze “The Signal” wel van een kleiner kaliber, wat waarschijnlijk ook wel te wijten zal zijn aan het kleine budget (4 Miljoen Dollar). Maar ondanks dit kleine budget, heeft deze niet onaardig indie SF een aantal zeer geslaagde momenten met hallucinante speciale effecten.
Filmkriebel
Vreemde film, heel vreemd zelfs; het einde verklaart natuurlijk (bijna) alles. Deze film deed me in dat opzicht wat aan Dark City denken. Knappe nette regie met zalige slomo's, bizarre situaties en zelfs flink wat actie en special effects. De roadmovie ontmoet de alien abduction en superheldenfilm , al is dit meer een kusje dan een omhelzing. Wel enkele onlogische stukken : waarom toont Fishburne een foto met die alien in de boom? Dit slaat nergens op. Net als die scène met de koe. En waar doelt Damons opmerking op dat ze "besmet" zijn? . Veel van die onsamenhangende dingen, maar ook een heleboel fijne stukken die wel mooi in het plaatje passen. The Signal dingt voor de titel van "origineelste film van het jaar" bij mij.
mjk87 (moderator films)
Best aardig, vooral door het redelijke spel, het bijzonder aantrekkelijke meisje en sowieso de hele look van de film met leuke kleuren, een kille stilering die goed past en best heel wat sfeer zo. Het verhaal zelf is minder; je blijft je afvragen wat er nu precies is gebeurd en je hebt wel een aantal scenario's maar het duurt me te lang voor er ook maar iets van een antwoord komt. En dat antwoord had ik ook al wel bedacht als optie (zij het met 2 of 3 andere mogelijkheden). Dat is dus ergens wel jammer. Verder zitten er ook wel een aantal scènes in die het tempo omlaag halen en de slow-motion wordt net iets te vaak gebruikt. Maar geinig tussendoortje. 3,0*
Echelon2013
Wat een baggerfilm. Ik kan gewoon niet begrijpen dat er mensen zijn die hier lopen te verkondigen dat ze 1 of ander spannend, goed verhaal hebben kunnen ontdekken. De acteerprestaties van Laurence Fishburne waren gruwelijk slecht. Ik kan er geen goed woord over zeggen buiten gewoon bevestigen wat ze op andere websites al hebben aangekaart. Goedkoop, ongeloofwaardig, evenveel gaten als clichés en bij wijlen had ik het gevoel naar dialogen te kijken uit Blair Witch Project, Paranormal activities en The Matrix.
Naar mijn normen is genialiteit toch heel wat anders. En het einde? Te belachelijk om er woorden aan vuil te maken. Een kreupele die met bionische superbenen met zijn gezicht tegen glas loopt en ontdekt dat hij op een ruimteschip zit?
wendyvortex
Niet teveel waarde hechten aan geloofwaardigheid en dan is dit toch wel een lekker vlotte, aangename SF-thriller, met wat geheimzinnige overheids-labatoria en achtervolgingen.
Tuurlijk, allemaal een beetje her en der vandaan gejat, maar het is een lekker brouwsel geworden.
jippie2010
Wat een heerlijke film!
Ik hou er wel van als alles niet meteen weggegeven wordt,
en dat er een dusdanig eind is waarmee je met je eigen fantasie nog verschillende kanten op kunt.
Geen hapklare brokken dus.
Daardoor heb ik er erg van genoten, en nodigt het uit om het nogmaals te bekijken. *4.0
Lady_Chantal
Ik vond dit echt een vage film! De titel al niet echt passend na mijn mening. En in voorstukjes zag ik iemand in het water liggen met stroompleisters op zijn lichaam. Dit de hele film niet gezien..
Het begin was leuk. Dat ze een hacker hadden en een road trip gingen maken en de hacker probeerden te vinden. Dat leek me wel wat. Tot de film een ommekeer kreeg van een leuke film na een horror (in het huis) en uiteindelijk gewoon een vage film werd en je er niks meer van snapt. Dan ga je zelf allemaal dingen bedenken hoe de film zou kunnen gaan en wat er zou kunnen gebeuren. Je word gewoon op het verkeerde pad gezet.
Dat het "maanmannetje" zijn helm af deed en zichzelf kenbaar maakte, was voor mij echt de grootste wtf moment.
Verder een te groot open eind. Wat gebeurd er met Holey? Hoe nu verder met Nic? En dergelijk...
boozebelly
- 1905 stemmen
Gebakken lucht.
De film stelt zich mysterieus op en het verhaal op zich heeft ook best wel potentie, maar het komt allemaal voor geen porem over.
De spanning komt totaal niet uit de verf en dat is vooral te wijten aan het vlakke acteerwerk.
Er zit totaal geen overtuiging in, er is amper chemie tussen de cast en iedereen draait zodoende maar wat op de automatische piloot. Zelfs Laurence Fisburne loopt erbij van: "het moet allemaal maar, want hey, ik ben tenslotte nog altijd Laurence Fisburne".
Beetje krachteloos vaag doen om het vaag doen... 2.0*
arno74
Poster zag er spannend uit, maar daarmee heb je alle spanning eigenlijk ook wel gehad. The Signal is een typische B-film over een breed front. Het is duidelijk gericht op de jeugd. Jammer genoeg heeft men geen enkele poging ondernomen om een beetje kwaliteit in de film te brengen. Script en acteerwerk zijn ronduit slecht. Het script gaat nergens over en zit vol met gaten, het "acteerwerk" moet het hebben van de Bella-looks van de actrice en de naam en het gezicht van Laurence Fishburne, dat ze ook enige acteerprestaties moesten leveren stond duidelijk niet in het contract.
Slecht script, slechte regie, slecht acteerwerk. 1*
leatherhead
Hmm, aardig.
Het eerste uur, zo'n beetje totaan de ontsnapping was zonder meer het beste. Lekker mysterieus, en doordat je constant met allerlei vragen zit blijft het boeiend. Soms wat clichématig, zoals dat stukje in dat huis, wat overkwam als een soort mislukte poging tot horror, maar over het algemeen erg sterk. Audiovisueel is het ook allemaal keurig, dus dat helpt ook al veel mee.
Helaas wordt het na de ontsnapping allemaal steeds iets minder boeiend eigenlijk. Snap echt niet waar al die onzinnige plottwists en ingewikkelddoenerij nou voor nodig is. Sowieso nogal vaak een probleem bij veel science-fiction films wat mij betreft, waarschijnlijk dat het genre me daarom niet zo ligt. Bij de scene waarin die gast zijn masker af deed zat ik al met m'n ogen te rollen, en de uiteindelijke eindscene daarna vond ik nog flauwer. Wat het gelukkig wel nog enigszins red, zijn wederom de visuals en de special effects. Zeker die slow-motion scenes zagen er erg mooi uit.
Krappe 3,0* hiervoor. Film die zeker zijn sterke momenten kent, vermakelijk is, maar wel wat beter had kunnen zijn.
Roger Thornhill
Ik was zelf al blij dat dit weer eens een film is die me tot de laatste seconden geïnteresseerd en vooral geïntrigeerd hield – vaak eindigt een tot dan toe boeiende film toch met een achtervolging en/of knokpartij tussen held en schurk (Elysium) gevolgd door een ondubbelzinnig happy end. Dat deze film die valkuil wist te omzeilen is al heel wat, en de sfeer, de visuals en de FX doen de rest. Geen briljante hoogvlieger, wel een verrassend goede en ambitieuze subtopper.
Redelijke film waarin drie vrienden op zoek gaan naar een hacker in de woestijn. De mix van aardig wat genres werkt goed hier en maakt de film onvoorspelbaar. Wel wat langdradig hier en daar. Sfeervol in beeld gebracht zonder dat het echt spannend wordt. Tegen het einde een aantal mooie shots.
brabusRUS
Matige poster, waardoor ik de film bijna niet heb gekeken. Gelukkig na het zien van de reviews hier op MM toch maar gekeken. Ik ben blij dat ik 'm gezien heb! Hele aparte film, waar ik mijn geen enkele minuut heb verveeld. Paar dingen vond ik wel raar, maar dat heeft mijn plezier niet beperkt.
Dikke 3.5*
FlorisV
Prima film, spannend, boeiend en mysterieus. Mooi gefilmd en aangenaam tempo, met daarbij prima acteerprestaties van vooral de jongere acteurs.
Het einde is misschien wat over de top en slaat de verkeerde toon aan, zowel qua muziek als qua plotafwikkeling. Maar over het geheel een geweldige en originele sf-film die in de verte misschien af en toe aan District 9 doet denken. De karakters zijn niet te vlak maar heel menselijk.
Ik vroeg me alleen af hoe Nic zijn benen heeft beschadigd...bij het oversteken van het water?
flaphead
Zeer aardige sf-thriller, hoewel er zeker ook andere genres aangetipt worden. De film boeit van de eerste tot de laatste minuut, met flink wat spanning (soms zelfs wat eng) en vooral een enorme bak mysterie. Het ademt een fijn moeilijke sfeer, er is prima acteerwerk van jonge mensen (Fishburne is érg statisch) en bovenal is het cinematografisch om te smullen, ondanks dat je ziet dat het geen groot budget heeft. Het zit hem dan ook niet in CGI, maar in mooie slomo's en goede beeldvorming.
Het mysterieuze gehalte schiet wellicht wel wat door, daar moet je tegen kunnen. Niet alle eindjes worden aan elkaar geknoopt, sommige dingen zijn echt voor sake of mystery en hebben geen logische verklaring. Sommige karakterkeuzes voelen ook onlogisch aan (hallo, práát eens met elkaar). Ik vraag me af hoelang de regisseur en de schrijver hebben zitten twijfelen om het slot te maken zoals het nu is. Misschien iets té en niet helemaal passend, aan de andere kant best gedurfd. Het voelt hoe dan ook fris aan in dit genre.
Alathir
Ik heb hem bekeken Teejey. Het is absoluut een film die durft, maar de vraag die je je kan stellen is: ben je daar als kijker mee opgezet? Deze vraag kan ik niet direct met 'ja' of 'nee' beantwoorden.
Wat we al direct kunnen opmerken is dat The Signal visueel op bepaalde momenten verbluffend sterk uit de hoek weet te komen, zeker als we het budget in rekening nemen. Je kan dan alleen maar zeggen "hoedje af". Ongetwijfeld doet The Signal veel goed op het vlak van FX, maar er is ook een moment in het begin dat we bijna in een found footage film belanden en dat is zeker durven. Het is ten slotte een erg groot contrast met wat we bijvoorbeeld aan het einde krijgen. Ik vind het lastig om te zeggen dat ik geïrriteerd was hierdoor aangezien ik found footage meestal wel kan appreciëren als het schokkende camerawerk meevalt. Dat viel hier wel degelijk heel goed mee.
Ook qua soundtrack is de film best intrigerend want samen met het mysterie ben je wel benieuwd hoe de film verder gaat. In de tweede fase van de film, eenmaal dat Nic (Brenton Thwaites) en zijn vrienden in het onderzoekscentrum belanden, verliest de film een beetje zijn grip. De pacing zit niet altijd even lekker hier en de locatie wordt al snel eentonig. Dit proberen ze wel wat op te beuren door kleur te brengen door bijvoorbeeld de gehele kamer in het rood te hullen wat op zich een leuke afwisseling was. Je wordt hier net als de hoofdpersoon gedeeltelijk aan je lot overgelaten. Wie zijn deze "mensen"? Wat doen ze hier? Wanneer er dan de meest banale vragen worden gesteld door Lawrence Fishburne denk je echt van wat in hemelsnaam is hier aan de hand? Stukje bij beetje wordt er wel een tip(je) van de sluier gelicht, maar er blijft een deel zeker voor interpretatie vatbaar en er zijn zaken gebeurd met Jonah en Haley waar je nooit een antwoord op krijgt. Hoe is Jonah aan dat beschermende pak gekomen? Je kan het wel raden natuurlijk, hij was een onderzoeker te slim af en hop hij is met die meneer zijn pak weg. Ook hetgeen er aan de hand is met Haley is nogal ... onduidelijk? Nog een vraag die ik me stel... zit er een betekenis achter de beginscène waar Nic aan een kind uitlegt hoe hij moet spelen en hem een dollar geeft?
In de derde fase, dat eigenlijk één grote ontsnapping moet voorstellen, krijgen we zeker nog een speciaal einde waaruit dus volgens mij blijkt dat ze vanaf hun eerste ontmoeting met Nomad op een buitenaards ruimtestation zaten. Of zitten ze in een soort van artificiële intelligentie met Lawrence Fishburne als verpersoonlijking? Moet ik Nic zien als een soort virus? Is Nic een personage die belandt is in een videogame? Het is me echt niet duidelijk eigenlijk. Het probleem is misschien ook dat ik zo goed als niks weet van hacken en zelfs met een herziening niet veel ga bijleren. Nu goed, moest The Signal ooit een herziening krijgen kan ik hem best nu al goede punten geven. 4* dus, op het gebied van entertaining een te hoog cijfer (eerder 3*) maar de film is wel origineel in concept en zet aan tot nadenken (of een vorm van gokken wat er nu aan de hand is
maxcomthrilla
Erg mooi vormgegeven film met een prikkelend, mysterieuze sfeer die uiteindelijk uitmondt in een fraaie actiefilm. Wat begint als een roadmovie wordt al snel een klein bevreemdend spektakelstuk, waarin antwoorden ontbreken maar waar de regisseur er goed in slaagt om een ongemakkelijke sfeer van onbehagen op te roepen. 4*

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

TT3D: Closer to the Edge