• 9.372.292 stemmen

Geregisseerd door: William Eubank

Met onder meer: Laurence Fishburne, Brenton Thwaites en Lin Shaye

Plot The Signal

"R U Agitated?"

Nic en Jonah zijn eerstejaars studenten die een grote passie delen: hacken. Terwijl ze door Nevada rijden met Nic's vriendin Haley, volgen ze de aanwijzingen van een rivaliserende hacker genaamd Nomad, naar een locatie 300 kilometer verderop. Na een angstaanjagende confrontatie met Nomad, midden in de woestijn, komen ze weer bij bewustzijn in gevangenschap. Terwijl ze proberen te achterhalen wat de reden van hun opsluiting is, ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een veel groter complot.

Haley Peterson

Boy Playing Claw Game

Hazmat 1

avatar van stevebravo

stevebravo

Geniale film hoor.. en het is helemaal niet zo'n slecht einde..
mooie meid ook zeg die er in speelt!
Die laatste 3 seconden van die film geeft ook echt een totaal andere kijk een soort fantasie waar ik ook wel eens mee speel
Ik denk wel eens dat ik op afstand wordt bestuurd door mezelf

avatar van Tijnn

Tijnn

Deze film heeft mij geboeid van begin tot eind.

Heerlijk eindelijk eens iets anders, waardoor je nadat je hem hebt gezien niet zeker weet of je de film in het algemeen of alleen het einde juist wel of niet goed vond.

Weer eens wat anders & daardoor dus een aanrader.

avatar van nlanaconda

nlanaconda

Wat een film is dit dan weer. De lovende reacties hier deden mij de film doen kijken.

Van begin tot eind was het spannend en ik dacht de hele tijd... WTF... Wat is er toch allemaal aan de hand? Hoe zit het in elkaar?

Maar als de film is afgelopen weet je nog niets. Ja, ze zitten op een ruimteschip... Maar waarom? Hoe kwamen ze daar? Wat is er gebeurd nadat ze in dat huis gingen zoeken naar Nomad? Wat heeft dat ruimteschip er mee te maken?
En die benen en armen? Waarom werd er op ze getest? Waarom zij? Waarom uberhaupt die armen en benen....

Ik snap er weinig van. Als aan het einde van de film de vragen beantwoord werden was het een hele goede film maar ik ben niet zo van de films waarbij je achteraf met een dozijn vragen blijft steken.

avatar van Leno

Leno

Leuke, spannende film die na verloop van tijd wel wat vragen opvraagt en zich op een gegeven natuurlijk bloot moet geven, wat bijna altijd een teleurstelling is. Ook bij deze film is dat een beetje het geval, desondanks blijft de film tot het einde vermakelijk, met een aardige eindshot.

avatar van Jediron

Jediron

Sorry, maar ik vind de film juist tegenvallen. Ten eerste vond ik de "1st encounter" nogal tegenvallen en het vervolg in gevangenschap duurt me veels te lang, waarschijnlijk omdat het nogal saai is neergezet.

Nu is het niet meer dan een doorsnee SF Film, nog net drie sterren maar het houd niet over.

avatar van trueblood

trueblood

heb hem afgezet Waar ik naar heb zitten kijken ik weet het echt niet

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Ik had geen flauw idee waar deze film uiteindelijk over ging. Als je de filmaffiche bekijkt, kan je toch veronderstellen dat het iets met SF te maken zal hebben. Dat het uiteindelijk zo’n briljante film zou zijn had ik helemaal niet verwacht. Vergeleken met andere grootse SciFi’s is deze “The Signal” wel van een kleiner kaliber, wat waarschijnlijk ook wel te wijten zal zijn aan het kleine budget (4 Miljoen Dollar). Maar ondanks dit kleine budget, heeft deze niet onaardig indie SF een aantal zeer geslaagde momenten met hallucinante speciale effecten.

Recensie "The Signal"

avatar van area51

area51

Er zijn echt geen kapitalen nodig om een goede sci-fi film te maken .Dit is het beste voorbeeld. Soms hapert de uitvoering een beetje , maar het geheel is toch geweldig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vreemde film, heel vreemd zelfs; het einde verklaart natuurlijk (bijna) alles. Deze film deed me in dat opzicht wat aan Dark City denken. Knappe nette regie met zalige slomo's, bizarre situaties en zelfs flink wat actie en special effects. De roadmovie ontmoet de alien abduction en superheldenfilm , al is dit meer een kusje dan een omhelzing. Wel enkele onlogische stukken : waarom toont Fishburne een foto met die alien in de boom? Dit slaat nergens op. Net als die scène met de koe. En waar doelt Damons opmerking op dat ze "besmet" zijn? . Veel van die onsamenhangende dingen, maar ook een heleboel fijne stukken die wel mooi in het plaatje passen. The Signal dingt voor de titel van "origineelste film van het jaar" bij mij.

avatar van Thomas83

Thomas83

Komt dit even als een aangename verrassing. Ik vond dat plot wel interessant klinken en daarom leek deze film me wel een aangenaam tussendoortje. Maar dan blijkt het gewoon een van de betere films te zijn die ik heb gezien dit jaar. Een schoolvoorbeeld hoe een film ontzettend veel doet met een zeer beperkt budget en een beperkte speelduur. En alles ziet er gewoon nog piekfijn uit. Mooie locaties en zelfs de special-effects zien er nog heel aardig uit. Beter dan in menig film met een megabudget durf ik zelfs te stellen. En als iets niet getoond kan worden zonder het budget te overschrijden kiest de film er gewoon voor dat te ontwijken. Dat valt wel op, maar ik vond het totaal niet storend.

Verder wordt er ook sterk gebruik gemaakt van geluid en muziek, en wat betreft de cinematografie is vooral de montage erg fraai. Al die slowmotion ziet er goed uit en past nog prima in de film. Al wordt het op het einde even iets teveel gebruikt misschien.

Het verhaal steekt daarnaast ook goed in elkaar. Al vanaf het begin weet je niet helemaal wat er allemaal aan de hand is en dat heeft zijn effect. Ook zijn de personages goed uitgediept zonder er expliciet veel aandacht aan te besteden. De acteurs doen het heel behoorlijk. Zowel de jonge als de ervaren Fishburne. Leuk om hem weer eens te zien in een sciencefictionfilm (hoewel de film onder nog meer genres valt in te delen). En weer in een mysterieuze rol. Al is dat wel zo'n beetje de enige die hij kan spelen volgens mij.

Qua spanning is het ook een geslaagde film en zelfs het dramatische gedeelte werkt nog heel behoorlijk. Richting het einde lijken ze het misschien net iets teveel aan te dikken en gooien ze er nog enkele clichés in, maar ook dat past allemaal nog prima, en de onthulling op het einde is niet per se heel verrassend maar wel sterk uitgevoerd. 4.0*.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Gisteren voor de 2e keer gekeken en ik vond het nog een betere film als de eerste keer. Dit vind ik nou echt een goeie science fiction film, het verhaal op zich kijk lekker weg, het is vanaf het begin tot het einde toe boeiend, tenminste voor mij. Deze komt in ieder geval in m'n persoonlijke SF top 10.

DwarreI

Wat een lovende recensies voor dit prul.

Wat een prulrecensie voor deze leuke film.

DwarreI

Nagenoeg alles komt ongeloofwaardig en goedkoop op me over in The Signal. Het is de regisseur niet gelukt om het lage budget te verbloemen en ook het alles behalve overtuigende acteerwerk weerhield me ervan om ook maar een beetje gegrepen te worden door deze film. Na een aantal goedkope schrikeffecten deed de foto van de alien die door de bomen gluurt me definitief de das om en het steeds absurder wordende script wist op een gegeven moment enkel nog op mijn lachspieren te werken, helaas. Een aantal mooie slow-motion scènes naar het einde toe hebben me van de minimale score afgehouden.

Stukken beter

DwarreI

Denk je dat ik Love van dezelfde regisseur wel zou kunnen waarderen of zal dat ook op een teleurstelling voor me uitdraaien?

Oef ... Love is een film met aardig wat mankementen, die wat mij betreft goed gemaskeerd werden door Eubank. Maar als je deze niet goed vond zou ik hem niet zomaar aanraden. Anderzijds is Love een uniek filmpje dat enkel daarom al ieders aandacht verdient, maar ik zou hem zeker niet met al te hoge verwachtingen gaan zien als ik jou was.

DwarreI

Ik ga die dan wel een keer kijken met lage verwachtingen, wordt ik misschien wel aangenaam verrast

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Het einde blijft door mijn hoofd spoken... zo surreëel. . Ik denk net als mcdaktari dat dit een film is om te herzien. Goed mogelijk dat je er nog meer uithaalt dan bij de eerste kijkbeurt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Best aardig, vooral door het redelijke spel, het bijzonder aantrekkelijke meisje en sowieso de hele look van de film met leuke kleuren, een kille stilering die goed past en best heel wat sfeer zo. Het verhaal zelf is minder; je blijft je afvragen wat er nu precies is gebeurd en je hebt wel een aantal scenario's maar het duurt me te lang voor er ook maar iets van een antwoord komt. En dat antwoord had ik ook al wel bedacht als optie (zij het met 2 of 3 andere mogelijkheden). Dat is dus ergens wel jammer. Verder zitten er ook wel een aantal scènes in die het tempo omlaag halen en de slow-motion wordt net iets te vaak gebruikt. Maar geinig tussendoortje. 3,0*

avatar van erikvdven

erikvdven

Ik vond de film wel okee. In het begin vond ik 'm kei spannend, goed verhaal enzo, ook het acteerwerk was verder wel top! Maar ik vond het einde wat tegenvallen, ik had daar meer van verwacht.

avatar van eduard

eduard

Gewoon een k@t film. Slecht geacteerd en alleen de nieuwsgierigheid liet me de film afkijken. Maar ik had het al voorspeld in het midden hoe het in elkaar zat maar dan nog was het niks.

avatar van Echelon2013

Echelon2013

Wat een baggerfilm. Ik kan gewoon niet begrijpen dat er mensen zijn die hier lopen te verkondigen dat ze 1 of ander spannend, goed verhaal hebben kunnen ontdekken. De acteerprestaties van Laurence Fishburne waren gruwelijk slecht. Ik kan er geen goed woord over zeggen buiten gewoon bevestigen wat ze op andere websites al hebben aangekaart. Goedkoop, ongeloofwaardig, evenveel gaten als clichés en bij wijlen had ik het gevoel naar dialogen te kijken uit Blair Witch Project, Paranormal activities en The Matrix.
Naar mijn normen is genialiteit toch heel wat anders. En het einde? Te belachelijk om er woorden aan vuil te maken. Een kreupele die met bionische superbenen met zijn gezicht tegen glas loopt en ontdekt dat hij op een ruimteschip zit?

avatar van Stephan

Stephan

Bij het einde dacht ik: "Druuna: Morbus Gravis".

Voor de kenners.

Prima film.

avatar van Noud

Noud

Wellicht moet ik hem nog een keer bekijken, want er zitten genoeg stukken in dat je denkt 'waarom en hoe'.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Niet teveel waarde hechten aan geloofwaardigheid en dan is dit toch wel een lekker vlotte, aangename SF-thriller, met wat geheimzinnige overheids-labatoria en achtervolgingen.

Tuurlijk, allemaal een beetje her en der vandaan gejat, maar het is een lekker brouwsel geworden.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Goede en vooral apparte film. Een film niet voor iedereen blijkbaar. Love it or hate it maar ik hou van dit soort eigenaardige films.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een heerlijke film!

Ik hou er wel van als alles niet meteen weggegeven wordt,

en dat er een dusdanig eind is waarmee je met je eigen fantasie nog verschillende kanten op kunt.

Geen hapklare brokken dus.

Daardoor heb ik er erg van genoten, en nodigt het uit om het nogmaals te bekijken. *4.0

avatar van Ricardos

Ricardos

Niet mijn ding. Te vaag.

avatar van D-pulse

D-pulse

Prima film! Helaas wordt op het einde vrij abrupt een twist ingezet die het waard was om eerder in te zetten. Echt een film die het verdient om nog eens gezien te worden, er zitten veel kleine, subtiele hints in de film die de grotere plot dienen. Als je op internet wat besprekingen gaat nalezen over de opzet van het verhaal dan zie je dat er wel degelijk goed is nagedacht over het verhaal en de manier waarop het aangekleed is. Special effects die het verhaal dienen en niet de hoofdmoot vormen van de film, aangenaam! Kortom, een sf film die je doet nadenken over hoe het in elkaar zit, dat lijkt me toch een geslaagde film.