• 9.369.469 stemmen

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Jung Huh

Met onder meer: Son Hyun-joo, Moon Jeong-hee en Jeon Mi-seon

Gesproken taal: Koreaans

• Bioscoop Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Drachten)

Plot Sum-bakk-og-jil

"Stop peeping at me."

Seong-soo, een succesvolle zakenman die samenwoont met de perfecte familie in een luxe appartement, heeft geheimen over zijn enige broer. Op een dag bezoekt hij zijn broer nadat hij een telefoontje kreeg dat hij vermist werd en ziet bij aankomst vreemde symbolen door het hele huis. Ook ontmoet hij Joo-hee die zijn broer kent en vreest dat hij haar en haar dochter begluurt. Seong-soo realiseert zich dat de symbolen staan voor getallen en geslacht en bij terugkomst ziet hij een bekend symbool geschreven naast de bel van zijn eigen huis.

avatar van tattoobob

tattoobob

Hmmm...dit lijkt mij weer een lekkere Z-K thriller....papa is weer benieuwd!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch weer een sterke thriller uit Z-K .....eigenlijk elke keer als ik een film heb gezien uit dat land,begin ik met die zin..beetje eentonig maar het blijft ook allemaal goed wat er daar vandaan komt.

Lekkere thriller met een goed te volgen verhaal en spannende momenten.Het bloed in deze film is dit keer wat minder aanwezig maar dat mag de sinistere sfeer miet drukken.

Tja....tis weer een aanrader

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ja typische Koreaanse degelijkheid Mooi geschoten plaatjes (vooral de gebouwen van buitenaf, zoals het aftandse appartement dat belicht is met slechts één lantaarnpaal), een zorgvuldige soundtrack en een verrassende ontknoping.

Het is alleen doodzonde dat die onthulling te vroeg komt waardoor het mysterie en de spanning grotendeels wegvallen. Daarvóór is het prima te doen; een sterke eerste helft met flink wat spanning tijdens de scènes met het personage met de helm. Erg jammer dat de toedracht niet tot later wordt bewaard..en vind de vrouw geen angst inboezemen, had er graag meer dan 3/3,5* aan gegeven.

avatar van bjerik76

bjerik76

Film begint goed.

de sfeer in het begin in de vervallen woonwijk zet al gelijk een griezelig effect neer.

Ook blijft het vrij lang een raadsel hoe alles nou in elkaar zit.

Acteerprestaties zijn prima, alleen had ik op het eind geen medelijden meer met het kind ( vanwege haar irritant gekrijs.)

prima filmpje rondom een mysterieus vervallen appartementencomplex.