- Home
Geregisseerd door: Tom McCarthy
Met onder meer: Adam Sandler, Steve Buscemi en Dan Stevens
Releasedatum: 12 maart 2015
Plot The Cobbler
"Saving the neighborhood one sole at a time."
Een schoenmaker van de vierde generatie ontdekt in de kelder van zijn vader een magische naaimachine die ervoor zorgt dat hij in de persoon kan veranderen waarvan hij de schoenen draagt. Hierdoor gaat hij op een reis van zelfontdekking en leert hij het belang van familie door de magie van het gezegde 'in iemand anders zijn schoenen staan'. Dit zorgt niet alleen voor een verandering in zijn wereld maar ook in die om hem heen.
Max Simkin
Goldman
Anna O'Hara
Macy
John Lee Hooker
Ik heb een tijdje bij een schoenmaker gewerkt en mijn broer is erg gedreven in het vak, dus ik vond het op zich wel leuk om herkenbare dingen terug te zien. Zoals bijvoorbeeld de gedaantewisselingen nadat hij een dergelijk paar schoenen was ingestapt, daar had ik zelf ook altijd veel plezier mee. Ik denk alleen dat de regisseur wat overmoedig is geweest want op een gegeven moment ontstaat er een misdaadplot en verdwijnen de mogelijkheden. Ik had 'm liever nog wat vaker op laconieke wijze van persoon zien ruilen en die travestiet vond ik nou niet het meest aangename personage om tegenaan te kijken. Toch is het wel een boeiend concept en werd het met enige overtuiging naar voren gebracht. Steve Buscemi speelt zoals verwacht weer aangenaam en ik ben er tevens aan herinnert dat hij een vrij eigenaardige stemklank bezit. Het feit dat Buscemi, hier de eigenaar van een augurkenzaak, in feite de vader was van Max vond ik dan weer twijfelachtig. Ook de 'affaire' met Carmen (Melonie Diaz) vond ik niet heel erg overtuigend neergezet. Al bij al best redelijk met hier en daar een grappige scène.
Leuke van McCarthy.
Na The Station Agent een beetje uit het oog verloren, maar nu hij weer boven water komt met wat bekendere acteurs toch maar weer eens opgepikt. En geen spijt van gehad moet ik zeggen, ook dit is weer een lichtelijk weird maar zeer smakelijk filmpje.
Het begin is een beetje depri, had al schrik dat dit weer een dramedy uit een dozijn zou worden. Gelukkig neemt de film een vreemde en erg leuke wending, waarna het de hele speelduur lang gissen blijft welke richting McCarthy nu net uit wil.
Sandler laat zien dat hij meer kan dan enkel boertige typetjes spelen (niet de eerste keer trouwens, maar hij laat tussen dit soort rollen wel veel tijd), Buscemi, Hoffman en Method Man zijn ook zeer te pruimen. Wel een beetje persoonsverwarring wanneer Barkin enorm hard op familie van Cameron (Diaz) lijkt, terwijl de échte Diaz in deze film iemand anders is.
Film schiet een aantal kanten op, maar dat maakt het net leuk. Uiteindelijk is het toch vooral warm en luchtig. Erg fijn einde ook, soort van sprookjesachtig, low-key Batman einde dat deze film best goed kan hebben. McCarthy doet het goed, misschien toch maar eens z'n vorige films meepikken.
joolstein
Gewoon een leuke film! Mijn eerste film van Adam Sandler (tenminste bewust misschien dat ik weleens iets half op tv heb gezien). Het verhaal sprak me aan en ja dan kijk je de film! Het is een echte goodfeelmovie. De film heeft de vibe van "It Could Happen to You". Die film met Nicolas Cage. Alleen was Cobbler wel een stuk voorspelbaarder.
Brabants
Interessante film om Adam Sandler weer eens in een andere rol te zien, dan we van hem gewend zijn. Echt vreselijk slecht was deze film nou ook weer niet, maar dat het een goede film was, dat lijkt mij zeker van niet. Het begint als een traag op gang komende komedie met als voedingsbodem fantasie en wijzigt al gauw door diverse subplots in een warrig geheel waardoor de film last krijgt van identiteitscrisis. Ondanks een vrij warrig script heb ik toch kunnen genieten van Adam Sandler, die uit zijn comfort zone treedt en hiermee toch een goede performance neerzet.
Kondoro
The Cobbler
The Cobbler.. Ja, een vreemde film leek het ons worden.. Een schoenmaker, nou wat moest daar nou uitkomen? En dan ook nog Adam Sandler erbij.. Oh god! Toch heeft de film ons erg vermaakt en kwa verveling hoefde je ver te zoeken. Normaal als mijn moeder onze hond gaat uit laten en ze vind hem niet echt veel aan dan mag de film door spelen. Zelf zij vroeg nu of hij op pauze mocht... Ook nieuw
. Ik heb me zeker niet verveeld onder de film. Soms werd hij een beetje te dramatisch maar goed dat maakt opzich verder ook niet uit!
Ellen Barkin komt mij erg bekend voor.. Maar waarvan weet ik niet meer.. Ik vond het haar matigjes doen. Kon er mee door zeg maar. Steve Buscemi komt er ook in voor, opzich wel leuk! Dustin Hoffman ook leuk om terug te zien. Dascha Polanco onze enige echte Orange in the new black actrice, haha! En ja dan heb je Adam Sandler ook nog, kon er mee door. Af en toe beetje irritatie maar ging goed.
Het verhaal vond ik leuk en het sprak me echt wel aan. Het concept was zeker ook niet verkeerd en ik heb me over de gehele film wel vermaakt. Ook geinig gedaan met de schoenen dat hij dan kan veranderen. Leuk om een avondje mee te vullen!
Flat Eric
"Try walking in my shoes.You'll stumble in my footsteps"
Sympathieke comedy waarin Sandler eens een keer een minder onnozele rol speelt. Vooral het begin is erg leuk met de verandering in de diverse verschillende personen. Het is een grappig uitgangspunt en leuk uitgewerkt.
brabusRUS
Heerlijke poster!
Leuke film. Heerlijke setting, origineel idee en af en toe een hilarische Sandler (dode man in de auto
). Belushi paste er ook goed bij. Het joodse muziek door de film paste perfect bij deze film en gaf de film een typisch 'Joodse buurt in NYC' sfeertje. Alleen Sandler maakte, zoals vaker in zijn films, idiote situatie mee waar ik mij soms aan ergerde.
Hermannus
Sandler is niet mijn favoriete speler, deze film bevestigd dat weer eens. Een betere casting voor de hoofdrol had deze flm behoorlijk opgekrikt. Het verhaal is bijzonder, maar slecht uitgewerkt. Buscemi, Hoffman en Barkin zijn gevangen in dit in slaap sussende drama / komedie. Jammer, had zoveel meer in gezeten.
ikkegoemikke
“He had no idea who I was.
I could be anybody I want.
This is great.”
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n grote Adam Sandler fan. Ik vind hem niet bepaald grappig. Ik kan niet zo precies aanduiden wat er me stoort, maar zijn nonchalance en ongeïnteresseerdheid beginnen me na een tijdje wel serieus op mijn zenuwen te werken. Ik kan me niet herinneren dat ik bij “Blended” of “Click” ook maar één keer heb geglimlacht. Het lijkt telkens alsof hij zijn zogezegd grappige dialoogjes uit zijn mouw schudt en sporadisch iets er tussenin zwiert met zo’n air en uitdrukking op zijn gezicht waaruit je kan opmaken dat hij ineens tot het besef komt dat het toch eens tijd wordt om iets humorvol te zeggen (ook al beperkt die humor zich soms tot het laten van een wind). Ook lijken zijn films telkens als eindconclusie een waardevolle levensles naar voren te brengen. Nee, Sandler is niet mijn favoriete komiek. Maar hier in “The Cobbler” viel hij reuze mee. Ik betrapte me zelfs op een glimlachje nu en dan. Het uiteindelijke eindresultaat is echter redelijk zwak en rommelig. Maar doordat Sandler hier een poging waagt om iets serieuzer te lijken en ik gespaard bleef van onnozele Sandler-humor, en het redelijk sprookjesachtig overkwam, was het al bij al niet zo'n vreselijke film.
Volledige recensie hier
AFCALS
Prima hoor, niet interessant of boeiend, ook niet vervelend om te zien. Leuke film om met de familie te kijken.
Het einde zag je natuurlijk al van mijlenver aankomen, maar dat doet wat mij betreft niks af aan de film als geheel.
Soms vraag ik mezelf af of Sandler in het echte leven veel verschilt van zijn personages. Omdat ie bijna al zijn personages hetzelfde acteert..
Leuk om Hoffman, Buscemi en Method Man even te zien.
Aardige film waarin een schoenmaker erachter komt dat een oude naaimachine bijzondere krachten heeft. Een leuk gegeven dat vooral tijdens de eerste helft goed uitgewerkt wordt. Als tijdens de tweede helft het plot geïntroduceerd wordt, wordt de film net iets minder boeiend. Verder wel een prima opbouw en Adam Sandler in een voor hem zeer ingetogen rol.
Leland Palmer
Na het prachtige 'Station Agent' had ik wat meer verwacht van deze nieuwe McCarthy. Ik zat tijdens het kijken de hele tijd te denken dat met dit concept echt veel meer gedaan had kunnen worden. Dat Buscemi de vader was is ook zo voorspelbaar als wat. Niks bijzonders deze prent, maar best aardig voor een keer.
Mescaline
Leuk verhaaltje en vooral in de eerste helft van de film ook een leuke uitvoering, Sandler lijkt hier wel op zijn plaats te zijn en ook de rol van Buscemi is erg leuk.
Het acteer niveau is over het algemeen gewoon prima in deze prent, alleen had ik sterk het idee dat ze hier meer uit hadden kunnen halen.
Als ik bijvoorbeeld in iedereen had kunnen veranderen had ik er meer een slaatje uitgeslagen dan Sandler dat doet, dit gegeven had wel wat meer uitgediept mogen worden.
Het is een vermakelijke film die lekker wegkijkt, helaas wat voorspelbaar maar dat zijn de meeste hedendaagse comedy (Hollywood) filmpjes wel.. Gewoon leuk kijkvoer waar je niet teveel van moet verwachten.
tommykonijn
Wel een Adam Sandler film, maar geen Happy Madison productie.. Dat is ook alweer een tijdje geleden. Sowieso sprak het verhaal me wel aan, dus ik was op zich wel benieuwd. Al deden de vele negatieve commentaren dat enthousiasme wel weer een beetje temperen.
De film is wel wat serieuzer dan de standaard Happy Madison, maar verwacht geen nieuwe Punch-Drunk Love of Reign over Me. Het is wel degelijk deels komisch en er zit ook een flinke dosis fantasy in. Het zijn eigenlijk drie genres die bij elkaar komen en ik moet zeggen: dat pakt zeer degelijk uit. Er wordt gezocht naar een soort evenwicht, waardoor het niet té flauw of té dramatisch wordt.
Adam Sandler speelt zijn aangenaam rustige personage met overtuiging. Er valt wat mij betreft niks aan te merken op zijn acteerwerk, noch dat van de andere castleden. Steve Buscemi en Dustin Hoffman hebben ook leuke bijrolletjes. Wat ik vooral leuk vind aan The Cobbler is dat het een redelijk uitzonderlijke film is. Het verhaal wijkt af van de standaard en lijkt creatief bedacht. Toch is het niet een en al feest. De film gaat soms net wat te ver met het crime plotje. Het wringt zich in allerlei bochten en lijkt daardoor soms in de knel te komen. Het werd niet saai, maar bij vlagen wel wat ongeloofwaardig; zelfs voor een film met fantasy elementen.
Op zich ben ik het er mee eens dat er misschien nog meer met het gegeven van 'schoenen passen' had kunnen worden gedaan. Anderzijds was het misschien ook een beetje eentonig geworden als de film daarin was blijven hangen. Ik was ruim tevreden met de ideeën die we hier te zien krijgen. Ik heb genoeg gelachen en het, enigszins sentimentele, moment waar de moeder herenigd wordt met de vader van Max vond ik ook niet storend. Het einde zag ik persoonlijk totaal niet aankomen, maar ik vond het leuk bedacht.
The Cobbler is geen meesterwerk, maar wel absoluut een vermakelijke zit. Ik waardeer de originaliteit van de film, ondanks dat misschien niet alles even goed overkomt. Soms is het allemaal een beetje vreemd, maar dat maakt het eigenlijk ook wel weer leuk. Adam mag dit soort aparte filmpjes van mij vaker doen.
jippie2010
Ik zou zo graag hier een voldoende voor willen geven,
maar daarvoor zitten er teveel schoonheidsfoutjes in.
Op zich een prettige keuze dat ze voorzichtig zijn met de hoeveelheid komedie, maar het drama was helaas te oppervlakkig uitgewerkt.
Het concept is relatief origineel te noemen, maar de verschillende verhaallijnen worden te gescheiden van elkaar gebracht en komen niet mooi samen. Het einde was in mijn ogen wel redelijk voorspelbaar en Hoffman speelde maar matigjes.
Jammer! *2,5
mrklm
Max Simkin [Adam Sandler] is eigenaar van een schoenmakerij in New York die al generaties lang in de familie is en ontdekt dat hij letterlijk in figuurlijk in de schoenen van zijn klanten kan lopen als hij hun schoenen aantrekt. Hij realiseert zich dat hij daarmee hun levens zowel positief als negatief kan beïnvloeden, maar worstelt met de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. Sandler is sympathiek in de hoofdrol, maar McCarthy en coscenarist Paul Sado slagen er onvoldoende in om de kansen die het interessante basisgegeven biedt te grijpen. Niet onaardig, maar vooral een gemiste kans.

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Camp X-Ray
Drama, 2014

Man Up
Komedie / Romantiek, 2015
new york citygang leadercobbler jewish familybody switchshoeslower east sidejewish neighborhoodmagical