• 9.377.028 stemmen

Oorsprong: Canada / Luxemburg / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sarik Andreasyan

Met onder meer: Hayden Christensen, Adrien Brody en Akon

Plot American Heist

"Brothers in arms for life."

Frankie (Adrien Brody) en James (Hayden Christensen) zijn twee broers met een veelbewogen verleden. De een worstelt zich een weg naar normaliteit en de ander is pas vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer de een de ander meesleept in een noodlottige bankoverval door een bende gevaarlijke criminelen, onder leiding van Sugar (Akon), wordt de loyaliteit van de broers danig op de proef gesteld.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Matige clichérijke film over twee broers wiens lotten bepaald worden door verkeerde keuzes. Brody is ontzettend verkeerd gecast en irriteert als domme crimineel, terwijl Chistensen de rol van aardappel glansrijk vertolkt. Akon is lachwekkend, ondanks zijn kleine bijrol.

Toch is de film redelijk verzorgd en geen totale aanfluiting. Echter waarschijnlijk wel binnen een dag vergeten, zo generiek als The American Heist is. Gelukkig kun je later altijd MM checken, om te voorkomen dat je dergelijke vehikes onverhoopt een tweede kijkbeurt geeft.

avatar van Nohands

Nohands

Tenenkrommende B film.....vooral de heist zelf schaamteloos uitspraken/gebeurtenissen uit HEAT en The Town gestolen..... Adrien Brody speelt ook verschrikkelijk over the top, Hayden Christensen kwam nog redelijk serieus over maar kon ook de film niet redden...

avatar van filmkul

filmkul

Matige film. Beetje bij elkaar gejat en daardoor verre van origineel. De aanloop naar de overval duurt te lang door allerlei clichématige subplotjes. De overval zelf zorgt voor enige spanning, maar verzuipt uiteindelijk in bij elkaar gejat "sentiment". Akon is een aanfluiting, Brody miscast en Christensen zet standaard werk neer. Puntje van ergernis: Ook in deze film wordt er omhoog geschoten terwijl de inslagen laag zijn (waarom let men daar niet op?). 1.5/2.0

avatar van Brabants

Brabants

Voor een actiefilm slaat de regisseur de plank finaal mis en lijkt het meer een zwakzinnig drama. Voor een film waarvan de titel o.a. uit heist bestaat, duurt het behoorlijk lang voordat deze roof uiteindelijk uitgevoerd wordt. Van enige voorbereiding is ook geen sprake en er wordt eigenlijk alleen maar ingezoomd op de relatie tussen de twee broers. Helaas werkte dit voor geen meter want er was nauwelijks sprake van chemie tussen Hayden Christensen en Adrien Brody. Hun relatie als broers zit erg ongelukkig(figuurlijke zin) in mekaar en kent dan ook nauwelijks karakterontwikkeling. Een simpel en voordehand liggend subplot met uiteraard een meisje in het spel zet ook geen zoden aan de dijk en al met al is het een beschamende productie. Ik geef de film 1 ster voor de knappe scene met de helikoptercrash.

avatar van Serpicos

Serpicos

Begon best redelijk, maar werd naarmate de tijd vorderde alsmaar amateuristischer. Het plot is wel zeer matig, voorspelbaar en is totaal niet origineel/fris gebracht. Niet te vaak, maar soms heb ik wel zin om eens een actiefilm te zien, zoals vandaag, maar uiteindelijk is het dus niet meer als een toch wel kleurloze B-film met als enige pluspunt de aanwezigheid van 2 bekende gezichten.

avatar van blurp194

blurp194

Formulewerkje.

Van Brody had ik wel wat meer verwacht eigenlijk, en wellicht had er wat meer van het psychologische spelletje tussen hem en zijn filmbroertje Christensen gemaakt kunnen worden. Blijft nu wat vlak en met wat twijfelachtig op de rand van overacting in de sleutelscenes. Tijdens de bankoverval verdwijnt dat wel wat naar de achtergrond in de actie, maar daar irriteert de slechte CGI bij de helikopter dan weer wat. Het einde maakt dan wel weer een klein beetje goed met de lompheid van de afloop.

Matigjes, zeg maar. Wel leuk om Jordana Brewster even langs te zien komen.

avatar van schram101

schram101

Oei. Dit was wel erg slecht. Enorm matig plot, Brody in een weinig opzienbarende rol en Christensen is ook niet de beste acteur, dat wisten we wel. Hoe vaak we een heist al hebben gezien inmiddels, goed uitgewerkt kan het nog altijd wel boeiend zijn. American Heist slaagt daar niet in. Vrijwel alles oogt goedkoop, met de dialogen voorop. Nu kun je je afvragen of je dat mag verwachten bij een film uit dit segment, maar amuseren doet de film in ieder geval nauwelijks..

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“It was always me and you against the world.”

Verwacht je een goede film nadat je opgemerkt hebt wie de hoofdrollen spelen, dan kan ik je nu al waarschuwen. Dit is een bedroevend slechte film. Adrien Brody, Oscar winnaar voor zijn schitterende prestatie in “The Pianist”, en Christensen, die ontegenzeggelijk een virtuoos is in het hanteren van een lichtzwaard maar een présence tentoonspreidt die zonder probleem overtroffen wordt door pakweg Chewbacca, zijn dus geen garantie om er een genietbare film van te maken. De filmaffiche op zijn eigen is sowieso al een aanwijzing dat het een fletse B-film zou zijn. En hoezeer de beide heren ook getatoeëerd zijn en een woordenschat gebruiken die een gemiddelde kwajongen laat verbleken, komen ze toch nog altijd over als twee zachte eitjes.

Recensie hier ...

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

Wat een ongelooflijk matige film gezien de casting, geen moment puntje van mn stoel gezeten, Briana krijgt dan puntje erbij omdat ze er lekker uit ziet, voor de rest slaapverwekkende film

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tegenvallende actiefilm over een bankoverval. Op die overval na is het saai en is er vrijwel geen actie, spannend word het al helemaal nergens. Het acteerwerk is matig, daar kunnen ook de bekende namen uit de cast geen verandering in brengen.

avatar van Theunissen

Wat een waardeloze dertien in een dozijn Actie / Misdaad film is dit, waarvan het verhaal niet weet te boeien en ook nooit opgang weet te komen. Zo is het eerste uur gewoon zeer saai tot zelfs slaapverwekkend.

Qua verhaal lijkt deze film in eerste instantie (veel auto's, draait om een misdaad en natuurlijk de rol van Jordana Brewster) op een soort van "Fast and Furious" achtige film, maar dan zonder "Fast" (voor deze film is "Slow" eerder van toepassing) en "Furious" (je kan wel boos worden op jezelf, als je deze film kijkt) maar wel met "Fast and Furious" actrice Jordana Brewster (in de rol van Emily die verliefd wordt op hoofdrolspeler James en ze werkt als telefoniste op een politiebureau), die schijnbaar patent heeft op soort gelijke rollen in dit soort films. M.b.t. de eerder genoemde film "Fast and Furious", zou acteur Hayden Christensen eventueel een opvolger kunnen zijn voor wijlen Paul Walker als er nog nieuwe delen van gaan komen, maar dan moet hij wel beter acteren dan in deze film. Ik wil niet zeggen "veel beter" want Paul Walker was natuurlijk ook geen top-acteur.

In dit flauwe verhaal draait het om de broers Frankie (waardeloos gespeeld door de bekende acteur Adrien Brody) en James (matig gespeeld door Hayden Christensen) met een crimineel verleden en die ook in de gevangenis hebben gezeten, waarvan Frankie het langst en hij is ook pas vrijgelaten. Hayden werkt als een automonteur in een autogarage en probeert er het beste van het maken. Zijn geluk lijkt te keren als hij kennis maakt met Emily, die hij nog van vroeger kon en waarmee hij ook een soort van relatie had, die met haar auto (een Fiat ) langskomt om die te laten repareren en waarop hij weer verliefd wordt (zij overigens ook weer op hem). Op dat moment betrekt (min of meer onder dwang) zijn broer Frankie hem bij een noodlottige bank bankoverval geleidt door een bende gevaarlijke criminelen, die onder leiding staat van een zekere Sugar (matig gespeeld door Akon). Hierdoor wordt de loyaliteit van de broers danig op de proef gesteld en daar draait het dan om in dit verhaal en vooral tijdens de bankoverval, die niet bepaald succesvol verloopt.

Zowel het verhaal als de uitvoering ervan is beroerd en het verhaal weet ook totaal niet te boeien of te vermaken en omdat het verhaal zo saai, flauw en traag is kom je ook niet in de ban van het verhaal en voel je ook niets voor de acteurs en actrices (eigenlijk maar eentje). Qua acteurs speelt in deze film de bekende acteur Adrien Brody (in de rol van broer Frankie) mee, maar de laatste jaren gaat het flink bergafwaarts met zijn filmcarrière en in deze film moet hij zelfs huilend teksten zeggen zoals:

"Ze hebben me genaaid. Ze naaiden me in mijn reet met tandpasta"

Buiten deze beroerde tekst (lijkt wel reclame voor "Anaal-B" tandpasta), speelde hij zelf ook zeer beroerd en dat was eigenlijk ook van toepassing op de gehele cast. In de laatste 30 minuten van het verhaal komt dan eindelijk actie als de bankoverval begint, maar die actie (soms best hard) kon deze film niet meer redden en bestond eigenlijk ook alleen maar uit pief paf poef actie. De scene met de politiehelikopter daarin, is nog het meest spectaculaire. En het achterlijke einde (zeker m.b.t. wat Emily deed) was eigenlijk net zo slecht als de hele film. Ik moest wel nog even glimlachen om de scene op de bruiloft, het zal in ieder geval een bruiloft zijn om nooit te vergeten en zeker voor de bruid

Al mat al niet meer dan een waardeloze en slaapverwekkende dertien in een dozijn Actie / Misdaad film, welke het aankijken niet waard is. Er valt over deze film ook helemaal niets positiefs te vertellen, behalve dan dat ik Katie (gespeeld door Elena Sanchez) met haar streeptrui wel een mooie verschijning vond. Haar rol stelde wel niets voor, want ze is enkel een figurant tijdens de bankoverval (ze wordt wel nog even gegijzeld).

P.S. dit zal waarschijnlijk mijn laatste film in 2015 zijn, welke een review van mij krijgt. Op naar 2016 !

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

Tja...het is het net niet. Waar ik meteen al moeite mee heb is dat de hoofdrol spelers broers zijn, maar totaal niet op elkaar lijken. Echt Wesley Snipes en Woody Harrelson leken nog meer als broers op elkaar in Money Train. Eigenlijk had de film nog een uurtje langer moeten duren, want ergens moet hij toch gepakt worden en die klopjacht is nu net leuk. Hij kan niet zomaar zijn vrijheid tegemoet zijn gewandeld. De ambulance broeder gaf al aan dat hij niet een gijzelaar was. Als Jordana Brewster geen antwoord geeft dan meld hij dat toch ergens anders. Hij is ook familie van de dader. De politie komt zo wel bij hem uit. Hij is bont en blauw, dat kun je geen 4 weken verbergen. En zijn bloed ligt op plaats delict van die kopstoot. En Jordana Brewster zullen ze toch ook wel ondervragen, waarom ze jankend weg liep terwijl de stad in rep en roer is. Een beetje recherche heeft één plus één zo bij elkaar opgeteld toch.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Het grootste vraagteken bij 'American Heist' is hoe een karakteracteur als Adrien Brody in een B-film van Hayden Christensen terecht komt. Een antwoord wordt niet gegeven. In de plaats probeert 'American Heist' een statement te maken wat betreft clichés en onzin. Want de overval uit de titel mag dan wel netjes geschoten zijn, het stelt totaal niets voor. Spanning en originaliteit zijn ver zoek. Bandwerk en een hoop onlogische aspecten sleuren de film daarentegen naar een bedroevend einde.