• 9.375.377 stemmen

Met onder meer: Wende Snijders, Sascha Alexander Geršak en Barry Atsma

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 19 februari 2015

Plot Zurich

In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen.

avatar van Decec

Decec

Een matige drama film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

(geen bekende regie Sacha Polak)...

avatar van BBarbie

BBarbie

Na het belabberde Hemel (2012) eigenlijk tegen beter weten in Sacha Polak toch maar een tweede kans gegeven. Ik had me de moeite kunnen besparen. Het is een donkere, bijzonder sombere film, die voorbij glijdt zonder je te raken.

avatar van jordorientje

jordorientje

Allereerst, ik dacht dat ik al die tijd naar Hadewych Minis had zitten kijken. Bizar hoe ze op elkaar lijken. Wende had zo het brunette zusje van Minis kunnen zijn.

Over de film.. Tja.. Ik weet niet of ik hem wel heb begrepen. Dus haar man krijgt een ongeluk en dan komt ze erachter dat hij vreemdging? Hoe kwam ze daar eigenlijk achter? Dat stuk heb ik namelijk gemist. Vervolgens geeft ze haar dochter af bij wie? En waarom? Dat snapte ik ook niet. En daarna verliest ze haar dochter bij een ongeluk? Of was dat niet het verhaal waar die nieuwe vriend van haar het over had? Tot slot neemt ze zijn hond mee, die wordt aangereden en komt te overlijden. En dat is het?

Ik vond het dus erg chaotisch. En ik stoorde me vreselijk aan die 3 talen: Engels Duits en Nederlands. Hou er gewoon 1 aan!
En dan nog te zwijgen over het volume, daarmee ben ik het volledig eens met Richardus en McSavah het was niet te verstaan! Ze praten alsof ze op de gang staan met de deur dicht. En dan komt er ineens een liedje en is het meteen te hard.

Rare film. Toch een voldoende nog.

avatar van Fisico

Fisico

Niet zo'n beste film. Het had een interessante roadmovie kunnen worden, maar het was alles behalve evenwichtig. Erg slordig uitgewerkt omdat ik het gevoel had dat er van de hak op de tak werd gesprongen. De matige montage droeg er toe bij dat het niet zo interessant was. Rommelig werd het toen te pas en te onpas van heden naar verleden werd gesprongen en omgekeerd.

Vaagheid bedroop me ook. Wat was in godsnaam de bedoeling van die cheetah in de openingsscène? En vele scènes werden gewoon abrupt beëindigd, hoewel ik er graag meer wou over weten. De hoofdactrice deed het wel behoorlijk, aan haar heeft het alvast niet gelegen.

Op zich heb ik er niets op tegen dat een regisseur zijn kijkers aan het werk zet, maar met deze losse brokjes kon ik eerlijk gezegd niet veel.