Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Wes Anderson
Met onder meer: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham en Mathieu Amalric
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 13 maart 2014
Donderdag 5 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot The Grand Budapest Hotel
"A murder case of Madam D. with enormous wealth and the most outrageous events surrounding her sudden death!"
'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.
Monsieur Gustave H.
Albert Henckels
Ludwig
Young Author
Bij Wes Anderson:
Na het succes van Moonrise Kingdom is Anderson alweer bezig met een nieuw project. Hiervoor heeft hij Johnny Depp, Owen Wilson, Bill Murray, Edward Norton, Jude Law, Jeff Goldblum, Adrien Brody, Willem Dafoe en Angela Lansbury benaderd.
Heerlijke cast lijkt me zo!
Ataloona
Nieuwe film van Anderson zal The Grand Budapest Hotel gaan heten en wordt het eerste Andersonproject in Europa. Johnny Depp is het eerste bevestigde castlid, nu maar hopen dat in ieder geval Murray, Wilson, Dafoe en Goldblum ook weer van de partij zijn. De andere genoemde namen misstaan ook niet:
Johnny Depp tekent voor Wes Anderson-film | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
danuz
Als de nieuwe film zo goed wordt als Hotel Chevalier, zitten we goed.
jarno1975 (moderator series)
Anderson heeft inmiddels bevestigt dat Johnny Depp niet in The Grand Budapest Hotel zal zitten.
anne J
Ik wacht met smart totdat The Grand Budapest Hotel toegevoegd kan worden aan MM... Ik check te vaak of er al een poster is haha.
De poster van Wes Anderson's nieuwste film The Grand Budapest Hotel (2014) - imdb.com
The Grand Budapest Hotel Movie Poster - Internet Movie Poster Awards Gallery - impawards.com
Trailer (Youtube HD) van 'The Grand Budapest Hotel'
danuz
Fijne trailer weer. Typisch Anderson natuurlijk (decors, timing, humor), maar ik heb er toch weer zin in!
jarno1975 (moderator series)
Weer zo'n typische Anderson film. Trailer is ook weer leuk.
Beleefd hoogstwaarschijnlijk zijn première op het film festival van Berlijn begin februari. Film is ook in Duitsland opgenomen.
mjk87 (moderator films)
Fiennes
Ronan
Dit is er een om naar uit te kijken.
anne J
Wat heb ik hier enorme zin in!
Anderson is one of my favs als je het hebt over stijl en de trailer looks zeer zeker promising...!
titia
Ik heb genoten van de film. Heerlijk cartoonish en absurde humor. Ik hou er van! Had me niet van te voren op de film ingelezen, dus wist niet wie er mee zouden spelen. Heb wel zitten "aftikken" of zijn min of meer standaard acteurs in de film zouden zitten.
Adrien Brody....check, Bill Murray...check....Owen Wilson...check
Flat Eric
Een heerlijke vrolijke film tegen het absurde aan!
Ik vond hem erg origineel en vooral heel komisch, met een grappig verhaal, en een leuke cast met overtrokken personages. Mooie felle kleuren in het hotel werden afgewisseld met sprookjesachtige winterlandschappen. Ow en wat zagen de Mendl cakejes er heerlijk uit! Doe mij ook maar zo een doosje
Ik verliet de bios met een blij gevoel.
Aanrader!!
Number23
Geweldig genoten.
Na vooral 'The Life Aquatic with Steve Zissou' en 'Moonrise Kingdom' zou je me fan kunnen noemen van Wes Anderson. Heerlijke films maakt die man, zo ook deze. Kleurrijk, absurd, vol met humor en je wordt er warm van. Formidabele cast ook met Fiennes als leading man. Maar bijna alle personages (gespeeld door veel van Anderson's regulars) zijn een genot voor het oog. Dafoe, Brody, Keitel, Norton, Goldblum, stuk voor stuk brachten ze een grote glimlach op mijn gezicht.
anne J
@Flat Eric: De bios verliet je met een blij gevoel? Maar hij is nog niet eens in de bios. Ik wil hem ook zien!
Hoe heb je dat gedaan?
Illum Sphere
Op het festival van Berlijn was hij al te zien, dus ik denk dat hij het daar heeft gezien.

Komedie 'The Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson morgen op televisie

Drie willekeurige aanraders die je vanaf vandaag alleen op Disney+ ziet

Vijf films met een indrukwekkende ensemblecast

O.J.: Made in America

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014

The Wolf of Wall Street
Biografie / Komedie, 2013
hoteleastern europeschilderenauteurwartimevuurgevechtdiefstalbellboy mentor protégé relationshipeuropeanhotel lobbyrenaissance painting jaren 60jaren 30