• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: James Wong

Met onder meer: Jet Li, Carla Gugino en Delroy Lindo

Releasedatum: 14 februari 2002

Plot The One

"Stealing the power of the universes one by one."

Agent Gabriel Yulaw wordt geconfronteerd met een kwaadaardige versie van zichzelf die ontsnapt is uit een parallel universum. Hij is van plan Gabriel te vermoorden, om zo zijn krachten over te kunnen nemen.

Gabe Law / Gabriel Yulaw / Lawless

Prison Warden

Sgt. Siegel

avatar van Capo Regime

Capo Regime

het verhaal is iets te nep voor me, maar actie is goed. de film is wel wat aan de kort kant vind ik

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie film van Jet Li, kon wel beter maar is toch leuk om hem een keer te kijken. krijgt een 3* van mij.

Goodfella schreef:

Z-acteur Li

Hopelijk ondertussen al wat ouder en wijzer geworden Goodfella ?

Half vermakelijke B-film dit. Geef het nog twintig jaar en de erg matige sfx worden verexcuseerd met "ach, het is al zo'n oude film", en dit wordt volgens mij wel zo'n filmpje met hetzelfde imago als een Robocop oid. Vermakelijke onzin prul dat niet al te serieus genomen moet worden en met genoeg actie om niet te vervelen.

Toch zie ik Li veel liever in HK spelen. Niet alleen zijn de choreografieën daar veel mooier, ook het camerawerk is veel beter afgestemd op de vechtscenes. Daar loopt het hier af en toe wel mis, hoewel Wong zich nog mooi inhoudt met het over-editen van de vechtscenes.

De muziek is wel storend, verder weinig goed maar niet vervelend filmpje.

avatar van M_D

M_D

Te overdreven en het verhaal is ook niks.

avatar van MarkFish

MarkFish

Niet geloofwaardig, matig geacteerd, maar toch wel vermakelijk. Actie is goed, het verhaal leuk bedacht, maar matig uitgewerkt. Toch kon deze film me wel boeien tot het einde.

avatar van bvonk

bvonk

tuurlijk is dit niet geloofwaardig! het is een Actie/Science-Fiction maar net als fase off (ook compleet ongeloofwaardig) vind ik dit wel een fijn filmpje om te bekijken.

4.0

avatar van Anjin

Anjin

altijd lekkuh Jet Li

avatar van metaledje

metaledje

best vermakelijk,niet speciaal, maar als jet li fan(vooral zijn vechtstijl) is dit wel te waarderen, al vind ik(meestal) die toekomstig blijkende snufjes in films erg suf, die klote muziek in de film paste erook absoluut niet bij,maakt het wel ietsje minder, toch maar een 3tje

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vind dit een geweldige film.

Het is jammer dat er op de één of ander manier zo'n B-sfeertje in hangt, want met wat meer diepgang in de plot had er meer uit gehaald kunnen worden. De actiescènes zijn er goed genoeg voor, en in tegenstelling tot veel andere regisseurs is het mooi overzichtelijk in beeld gebracht.

Hier en daar nog wat hilariteit: de lijkschouwers die lullen over films met lesbo's en shemales, en natuurlijk als je ziet welke Law's Yulaw allemaal heeft vermoord, de ene is nog meer gay dan de andere. Echt geweldig.

Ooit gaf ik 3.0, nu 3.5.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

'The One' wordt kwalitatief genekt door de continu in slow-motion afgespeelde actiescènes en het matig uitgewerkte verhaal waar veel meer had in gezeten. Jet Li is wel goed in vorm, maar het uitgangspunt van de film (Li vs. Li) valt toch tegen.

Desondanks heb ik me anderhalf uur lang zeer vermaakt en zien de special effects tijdens het reizen tussen universa, in tegenstelling tot de effecten in de gevechtssènes, er wél goed uit. > 3.5*

avatar van otherfool

otherfool

Jammer dat het niet onaardige uitgangspunt verzandt in 13 in een dozijn achtervolgingen en obligate schiet- en knokpartijen. Li zelf is kleurloos, en dat kunnen we eigenlijk van de hele film zeggen.

1,5*.

avatar van ramtin

ramtin

ik vond de verhaal juist erg origineel, en de soundtrack vond ik er ook bij passen.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Verhaal is origineel, de vechtscènes zijn leuk maar het heeft weinig met de vechtkunsten van Jet Li te maken (meer de montagekunsten van de crew). Wel knap trouwens dat ze een dergelijk film maken voor een budget van 20 miljoen dollar (ik had het viervoudige verwacht eerder).

De extra's maken trouwens veel duidelijk, in plaats dat ze dat dan gewoon uitleggen in de film. De extra's zijn ook best lachwekkend, ze zitten elkaar allemaal de hemel in de prijzen en het wordt net gedaan alsof het de nieuwe matrix-film is met een briljant verhaal. Eigenlijk is het niets bijzonders,

Vermakelijke film. 3*

Qua special effects waarin mensen niet in de lucht vliegen, is dit 1 van de beste films van Jet Li.

*4.0*

avatar van Materny

Materny

Toch maar eens kijken vanavond misschien.

Aangezien dit de man word achter Dbz 2008 ben ik wel benieuwd naar hoe hij dit heeft uitgevoerd.

avatar van Leno

Leno

Matige actiefilm met non stop actie, kogels en explosies. De actiescenes zijn even amusant maar gaan vrij snel vervelen. Hierbij is ook overduidelijk dat er veel met kabels is gewerkt, die gelukkig nog net wel digitaal zijn weggepoetst.

Het verhaal is stupide en het acteerwerk zeer matig, maar daar draait het natuurlijk niet om in een dergelijke film. Toch is het verhaal te mager en de actiescenes te masaal aanwezig om te kunnen boeien.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

idee wel leuk maar de film was rommelig het zat neit goed in elkaar

avatar van ramtin

ramtin

Materny schreef:

Toch maar eens kijken vanavond misschien.

dbz 2008?? wat zeg je me nou??..komt er een dbz film uit??..daar geloof ik niks van

avatar van seth gecko

seth gecko

nogal van de pot gerukt dun plot gemengd met knullige dialogen en geinige actie die een leuk ontspannend nobrainer resultaatje had kunnen opleveren ware het niet van de tenenkrullende metal die te pas en vooral te onpas de boel begeleid.

avatar van Resh

Resh

verhaal valt tegen maar de actie in tegendeel zijn masterlijk

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Op zich een vette film, leuk idee waardoor personages "superkrachten" hebben. Aantal coole vechtscenes maar over het algemeen te weinig vind ik.

De scene zoals in de garage van de gevangenis waar jet li die bewakers in slowmotion in elkaar slaat is erg vet. Als ze meer van dat in de film hadden gedaan was het een topper geweest. jammer.

avatar van film88888

film88888

Wong heeft al bewezen dat hij met zijn Final Destination zeer coole over the top spectaculaire films maakt, en met The One is dat zeker het zelfde.

Jet Li vond in deze toch wel redelijk goed acteren. Ook leuk dat Statham weer er in mee speelt, en ook hier is hij weer helemaal lekker bezig.

Verhaal is zeer slap, maar dit soort films kijk je toch gewoon voor de coole actie, en special effects.

Elke vecht scene was voor mij genieten.

Ik zou zeggen hele dikke 3,0 maar ondanks de mooie actie scene's toch maar een kleine 3,5

Zeker geen slechte film.

avatar van jackie chan

jackie chan

'Kijk liever Twin Dragons.

Jackie vs Jackie.. En daar is het eigenlijk veel simpeler maar wel stukken beter

Jet Li is wel goed maar het is een teveel een acteurtje als Schwartsenegger, Siegel, Willis. En tja dan al die slow motion is beetje storend.

Geef mij Twin Dragons maar!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

WAT EEN ONZIN!!! Na 30 minuten gekeken te hebben (waarvan 15 met tegenzin) TV op een andere zender gezte!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

otherfool schreef:

1,5*.

Eigenlijk niks meer aan toe te voegen, behalve dan dat ik de actie(vecht)scenes té overdreven vond.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige en best vermakelijke scifi-actie prent. met een leuke rol van jet li, die het vecht en stuntwerk aangenaam voorschoteld. het verhaal is verder niks speciaals, en zelfs een beetje vergezocht. maar voor hersenloos entertainment gaat hij ermee door. 2 sterren.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Orgineel verhaal...tot zo ver.. ik kan me herinneren dat Jean Claude van damme ook een keer een dubbel rol in een film speelt.. weet niet meer hoe de film heet maar dat verhaal kwam op het zelfde neer. Ik vond de actie wel leuk maar de spanning zat er volledig niet in en daarom had ik de film niet eens afgekeken. Vond jet li wel redelijk acteren maar kon niet zeggen dat hij van het doek springt.
Het budget zat er wel in tot zo ver ik had gekeken. Bijv het begin: Wanneer hij sneller als de rest is

Mooi in elkaar gezet.

*2.0

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wat is er nou cooler dan Jet Li die tegen Jet Li vecht? Helemaal niks natuurlijk, en daarmee hebben we dan ook het meest positieve aan deze film wel te pakken. De actie zit strak in elkaar en de gevechten tussen de kwaadaardige dimensiereiziger versus zijn goedhartige zelf zijn leuk uitgewerkt. Maar voor de rest is het eigenlijk een film om te huilen zo slecht, met zijn verschrikkelijke slachtwerk in de editing, zijn acteerwerk dat beneden alle peil is en zijn verhaaltje dat echt helemaal nergens over gaat.

avatar van thunderball

thunderball

Destijds toen deze film uit kwam leek het me -wat ik er van zag en over las- niet veel.

Eindelijk gisteren hem dan toch maar eens een kans gegeven en bekeken.

Het plotgegeven, dat er van ieder persoon, in verschillende parallelen werelden, meerdere versies rondlopen en dat er 1 is die zich van de ene wereld naar de andere verplaatst, om zijn andere "ikken" te vermoorden en daardoor steeds sterker wordt, tot hijzelf nog alleen overblijft, is op zich leuk gevonden en kan een interessante film opleveren.

De uitwerking is echter vrij belabberd en ongeloofelijk doorsnee.

Je zit eigenlijk naar een b-film te kijken, ondanks de toch redelijk hoge productiewaarden.

Er wordt matig geacteerd met name door Statham en Li is een schim van wat hij in zijn beste Hong Kongse films is (Fearless, Hero etc..).

Het verhaal wordt uitermate rommelig verteld en alles matig in beeld gebracht. Voeg er bij de -in die tijd bijna verplichte- Matrix-effecten en je hebt alle cliche's bij een niet al te best actiewerkje, waarvan de amusementswaarde zeer gering is.

Een vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Het verhaal klinkt wel erg leuk.

Maar niet al te veel goede reacties hier...