• 9.378.285 stemmen

Monsters, Inc. (2001)

Animatie / Komedie | 92 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Monsters en Co.

Geregisseerd door: Pete Docter, David Silverman en Lee Unkrich

Met onder meer: Billy Crystal, John Goodman en Steve Buscemi

IMDb beoordeling: 8,1 (1.062.920)

Releasedatum: 7 februari 2002

Plot Monsters, Inc.

"We scare because we care."

Monsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk een kind mee teruggebracht, wat tot grote chaos leidt.

Sullivan (stemrol)

Celia (stemrol)

Roz (stemrol)

Yeti (stemrol)

Jeff Fungus (stemrol)

Needleman / Smitty (stemrol)

avatar van ..TannemaaT..

..TannemaaT..

Briljant

Het voorstukje "For the Birds" is helemaal grandioos en bloopers ook waanzinnig.

Film zelf is vond ik ook heel leuk

. . . * * * * . . .

avatar van Halve_ZOL

Halve_ZOL

ik ga hem zo kijken, ben erg benieuwd. zeker na jullie reacties

avatar van Halve_ZOL

Halve_ZOL

het was een hele leuke film

goed, origineel en sterk uitgewerkt verhaal.

avatar van V

V

Errug leuk, met hilarische bloopers als toetje.

avatar van Beejeej

Beejeej

die bloopers zijn inderdaad erg sterk

avatar van V

V

V schreef:

Errug leuk, met hilarische bloopers als toetje.

Na herziening van een 'errug leuk' naar een 'verschrikkelijk leuk'. Voor mij is dit de animatiefilm.

De diversiteit aan maffe, geniale creaturen, het heerlijke fantasieverhaal (vol menselijke emotie) en de fantastische stemmenacteurs (met als hoogtepunt John Goodman ) maken dit tot een geweldige film.

Daarom van 4* naar 4,5*

avatar van Wouter

Goed idee, leuke karakters.
De leukste computeranimatiefilm die ik tot nu toe zag.
Ik was even de weg kwijt omdat ik niet begreep hoe de twee monsters de weg terug uit Nepal konden vinden, maar dat zou wel eens aan mij kunnen liggen.
Ik houd het op 3,5, maar ga misschien wel eens naar 4.

Jammer dat de teaser niet op de (goedkope!) dvd staat.

avatar van Wolverine

Wolverine

Wouter schreef:

Goed idee, leuke karakters.
De leukste computeranimatiefilm die ik tot nu toe zag.
Ik houd het op 3,5, maar ga misschien wel eens naar 4.

Jammer dat de teaser niet op de (goedkope!) dvd staat.

de 2 monstertjes kwamen beneden in het dorp van de himalaya waar de hele nacht de lichten aansprongen met schreeuwende kinderen, via deze deuren konden ze weer terug .

avatar van prisje

prisje

een leuke film ik dacht eerst alleen maar voor kleine kindere maar dat viel reuzen mee

avatar van cell

cell

leuke film zo zie je maar weer je hoeft niet bang tezijn in het donker

avatar van gemaster

gemaster

Beste animatiefilm die ik heb gezien. Het verhaal is erg goed uitgewerkt, de stemmen zijn zeer goed(vooral Goodman inderdaad) en die bloopers zijn natuurlijk heel erg grappig. Ik heb hem zelfs in de bioscoop gezien omdat ik toendertijd wilde ontsnappen aan de carnavalstijd. 4,5 ster.

avatar van radiohead

radiohead

een goede film een beetje kleuterachtig soms heel grappig dat stuk in die tent waar mike en sulley gaan eten en boo gewoon zeer goed een 5

avatar van pjotr

pjotr

Arlg...na deze zoveelste overtreding ga ik de leestekenpolitie maar eens bellen.....:)

avatar van its my life

its my life

goede film soms een beetje kinderachtig maar dat mag bij zo film een 4.5

avatar van The One Ring

The One Ring

Voor mij de minste Pixarfilm, maar hij heeft wel het origineelste verhaal. Het zag er allemaal wel leuk uit en zo, maar het was toch een stuk kinderlijker dan de andere Pixarfilms.

***

avatar van Flash1494

Flash1494

Hilarische beste animatie film tot nu toe van Pixar.

Humor is zeer goed en ook na de 4e keer kijken lig ik nog steeds in een deuk. Blijft geboeid door de vele personages en de twee hoofd personages: Mike & Sully zijn zeer comisch.

Het eind is inderdaad met die bloopers knijter goed:P!

Krijgt van mij 4.5*

avatar van soekenahh

soekenahh

4* De humor, de krankzinninge personages, Idioot verhaal, Oogverblindende animaties. Deze film is in 1 woord geniaal!

avatar van HiLL

HiLL

heel erg leuk..en mooi gemaakt

avatar van Jan on fire

Jan on fire

ja weer een leuke hoor!!

Vooral de vlaamse stemmen zijn weer veel leuker dan de nederlandse! Vond deze veel leuker dan Finding Nemo

avatar van E V

E V

Hele leuke animatie film.

Vooral voor kinderen is ie geweldig,

avatar van NERD

NERD

Erg sterke humor, heb regelmatig in een deuk gelegen. Ik denk dat van alle computeranimatie/komedie films die de laatste jaren verschenen zijn deze toch wel de meest volwassen (en voor mij persoonlijk geslaagde) humor heeft.

Overigens betekent dat zeker niet dat de film niet geschikt is voor de kleintjes, lijkt mij dat die het ook zeker wel naar hun zin zullen hebben bij deze film.

3,5 sterren

avatar van The One Ring

The One Ring

NERD schreef:

3,5 sterren

Grappig, want ik vond deze film van alle Pixarfilms juist het meest op kinderen gericht en de minst volwassen humor hebben.

Tonari no Yamada-kun al gezien ?

The One Ring schreef:

Vreemd, ik had het tegenovergestelde.

avatar van West

West

Deze film vind ik erg leuk. Wat een kwaliteit over-all. Mijn favoriete Pixar-film, beter verhaal en leuker dan bijvoorbeeld Nemo.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Prachtige film, superleuk origineel verhaal en heel mooie animaties. Geen negatief woord over te zeggen;

4,5 *!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

West schreef:

beter verhaal en leuker dan bijvoorbeeld Nemo.

Ik ben met al het goede eens wat hierboven staat, maar hoe goed en leuk deze film ook is, aan Finding Nemo kan hij niet tippen..

avatar van Calimero

Calimero

Ik vond de film heel erg lief vooral dat kleine meisje.

Wat zijn monstertjes eigenlijk lief he

avatar van spuit11

spuit11

Vond dit toch een van de mindere animatiefilms die ik gezien heb, vond de humor ook minder scherp als in Shrek of Finding Nemo en Ice age. De stemmen zijn wel prima gedaan. 3*

avatar van Wouter

De leukste van alle computer-animatiefilms, vind ik.