• 9.371.620 stemmen

Geregisseerd door: Benny Chan

Met onder meer: Louis Koo, Ching Wan Lau en Nick Cheung

Gesproken taal: Kantonees

Plot Sao Du

"There is no calm before the storm"

Sean Lau werkt samen met zijn vrienden, de loyale rechercheur Wai en de heetgebakerde undercoveragent Chao, bij de narcoticabrigade van Thailand. Hun doel: het neerhalen van de gevreesde drugsbaron Eight-Faced Buddha. Maar wanneer de operatie verkeerd afloopt komt de vriendschap van de drie op het spel te staan.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Afsluitende film van het filmfestival van Rome.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Actie met een zeer hoog drama gehalte. Met name het drama gehalte vond ik erg overdone en storend overkomen (vaak tussen de actie scenes door en gepaard met de sound/muziek in de film). Rommelig is misschien beter op zijn plek. Maar goed, acteer en camerawerk waren verders wel ok.

Matig.

Toch wel zin in. Benny Chan's zijn meestal geen grootse meesterwerken, maar voor wat dure actie en leuke HK acteurs zit je bij hem meestal wel goed. Met Koo en Lau in de hoofdrollen hoop ik toch op een 3.5-je. Nick Cheung zie ik dan iets minder zitten, maar toch.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Onderhond schreef:

wat dure actie en leuke HK acteurs zit je bij hem meestal wel goed.

Nee maar met het "magische trio" (de vrij bekende koppen dan) was ook verders niets mis mee, uitstekend acteerwerk maar er zit een bepaalde twist in de film (beetje 2-delig) wat mij ook totaal niet beviel.

Maar goed. Jij bent meer met dit soort films thuis (gezien jouw recensies, opvattingen en meningen) dus ik lees het graag

Ik hou de komende updates bij deze film dan ook nog wel staan

Wat ik ervan verwacht had.

Benny Chan is uitermate geschikt voor dit soort werk. Veel verrassingen biedt de film niet voor trouwe HK kijkers, maar voor een slicke actiefilm zit je wel aan het juiste adres.

Koo en Lau overtuigen, maar dat kan ook moeilijk anders gezien hun rollen. Cheung vond ik in de eerste helft de zwakste schakel, maar in het tweede uur krijgt z'n rol een flink zetje en weet hij zich daar aardig aan op te trekken. Verder een typisch politie/mollen verhaaltje, waar HK blijkbaar zo gek op is. Een paar twists om de boel op te leuken, al denk ik niet dat iemand er stijl van achterover zal vallen.

Visueel erg verzorgd. Intro was indrukwekkend, verder vooral de actiescenes die er positief uitspringen. Mooie decors en veel destructief stijlvol geweld. Verder inderdaad wel wat te dramatisch, vooral naar het einde toe, soundtrack incluis. Chan had er beter 15 minuutjes af kunnen snijden en zich iets meer gefocused houden op de actie, drama werkt toch nooit écht goed in dit soort films en zeker niet wanneer het zo aangedikt wordt.

Maar het staat een vermakelijk middagje absoluut niet in de weg. Chan lijkt z'n oudere vorm weer wat teruggevonden te hebben na twee mindere films.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Brotherhood Turns Into Rivalry." ... " !!!

Heerlijke Aziatische Actiefilm !!! "The White Storm" is een Actiefilm vanuit Hongkong.

De regie was voor Benny Chan die er een Actiefilm van gemaakt heeft doorspekt met heel wat

melodrama elementen .., wat uiteraard te zien was in het verhaal en zich vertaalde in de soundtrack. Visueel was het werkelijk smullen met opvallend camerawerk.

De cast acteert naar behoren en past in deze stijlvolle Actiefilm die op tijd en stond trakteerden

op een geweldige actie-scène !

avatar van gauke

gauke

Deze huiveringwekkende mix van een actiethriller (politie tegen drugsbende), schuld-wraakdrama en een verhaal over drie vrienden was de zoveelste Infernal Affairs kloon. Op zichzelf bijzonder onderhoudend, maar eerlijk gezegd vond ik het verwarrende script (een teveel aan plotwendingen) aan de middelmatige en kitsch-ige kant. Het dilemma dat halverwege opdook was het hoogtepunt van de film. De cast acteerde, zoals gebruikelijk, uitstekend.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

HK-films, soms pakken ze mij en soms helemaal niet, Soa Du bevind zich voor mij ergens daar tussenin. In principe kan ik dat ook wel gemakkelijk verklaren door de film in voor- en nadelen op te splitsen.

Allereerst de pluspunten maar:

- Benny Chan heeft een actiefilm willen maken en is daar op vele momenten aardig in geslaagd. Er zitten een aantal mooie shots in de prent en een aantal stunts tussen waar ik toch wel even van opkeek.

- De cast (de hoofdcrew wel te verstaan) deed het over het algemeen aardig goed, een aantal bekende namen die de film serieus leken op te pakken.

- De soundtrack zwengelde de actie flink op en deed daarmee tijdens de actie goed zijn werk.

- De regie heeft een paar leuke locaties uitgezocht, daarnaast zorgde het voor een paar mooie stukken opnamen.

En dan de minpunten, en die zijn er zeker:

- Meteen valt op dat Chan de weg naar Rome betrad, wat is dit verhaal toch al uitgekauwd zeg.

- Het script is een rammelend fenomeen met wel heel erg vreemde plotwendingen waarbij ik mijn wenkbrauwen flink opgetrokken heb, bijna zover om de prent eruit te gaan knallen. Rommelig, iets te veel hooi op de vork.

- Het acteerwerk is op kleine momenten gewoon slecht te noemen, dat had niet gehoeven.

- Het dramagehalte is te ver doorgedreven, echt veel te ver en dat zal zwaar in mijn beoordeling meegenomen worden.

- 140 minuten is in mijn ogen zeker een 20 tot 45 minuten teveel van het goede, kwam het verhaal niet altijd ten goede.

Maar wat ik helemaal niet snapte was het feit wat de Amerikanen (Interpol) nu weer moesten in deze HK-Film, zal wel iets met financiering van de film te maken hebben. De verschrikkelijke ijdelheid van het volkje komt ook nog eens versterkt langs door Amazing Grace te moeten aanhoren. Ik heb het idee gekregen dat de regisseur iets teveel Hollywood wilde projecteren en vergat dat hij bezig was met een HK-film, jammer.

Voor de actieliefhebber zal deze prent veel te bieden hebben, een ieder die graag een leuk origineel verhaal zoekt zal bedrogen uitkomen.

Mijn beoordeling komt niet verder dan 2,5**. Vooral door de slechte plotwendingen en het dramagehalte dat iets te diep wil raken maar daar geen kwaliteit voor bood. Leuke "leeghoofd" ontspanning voor een keer maar zeker niet voor een herhaling vatbaar.

avatar van Alathir

Alathir

Leuke Benny Chan film. Naast de verwachte actie in feite een verhaal over vriendschap. De drama pakte me wel niet echt, maar ik ben wel vrij impressed van de vriendschap van het trio. Ik had over de gehele twee uur wat meer actie verwacht, maar het gebrek aan actie wordt eigenlijk vooral op het einde goed gemaakt. Soundtrack vond ik zeker een meerwaarde. In het begin moest ik er wat inkomen maar gaandeweg kijkt de film vlot weg. De speelduur is wat lang voor een actiefilm maar het verhaal heeft natuurlijk ook tijd nodig om verteld te worden. Ik had zelf niet echt last van de speelduur. Toch dacht ik even na 1u50 zoiets dat de film afgelopen was. De keuze in het midden van de film, waar één van de hoofdrolspelers voorgezet wordt, is zonder twijfel het hoogtepunt van de film al vond ik het best grappig dat Einstein op het einde aan flarden geschoten werd. 3.5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Drie collega's van de narcotica brigade leiden in Thailand een operatie om de machtige nieuwe drugskoning van de gouden driehoek om te brengen, Eight Faced Buddha genaamd, die Hong Kong met wit poeder overspoelt. De eerste helft was het beste stuk, dat eindigt in grandioze actie. Daarna herneemt het plot vijf jaar later en komen de twists naar boven maar ook de nodige sentimentele pauzes. De vriendschap tussen de drie agenten was een sterk ingebouwd element in de film, en het is dan ook daarrond dat de dramatische momenten om gaan. Het is zeker geen non stop actiefilm, maar wanneer de actie losbarst is het telkens intens. Misschien een klein beetje te lang maar dit was echt wel een vermakelijke film.

avatar van frolunda

frolunda

Boeiend actie misdaad drama dat ondanks zijn niet geringe lengte vrijwel geen moment verveeld maar ook een aantal keer behoorlijk uit de bocht vliegt.

The White Storm (2013, originele titel Sao Du) vertelt het verhaal van drie gezworen kameraden, nu in dienst bij de recherche te Hong Kong. Één daarvan, So Kin-chow (Louis Koo) werkt al enkele jaren undercover en probeert samen met zijn vrienden de grote Thaise drughandelaar Eight-faced Buddha ten val te brengen. Tegelijkertijd gaat hij steeds meer gebukt onder de stress, zeker als ook nog zijn vrouw zwanger blijkt te zijn.

Geen onaardig uitgangspunt en het minste wat je van the White Storm kan zeggen is dat de film voor het grootste deel erg onderhoudend is. De beelden zijn vaak erg fraai, regisseur Benny Chan (onder andere bekend van Invisible Target, New Police Story, Connected, Call of Heroes en helaas vorig jaar overleden) weet goed de balans te vinden tussen actie en drama en hanteert een vlot en aangenaam tempo en het acteren van de drie hoofdrolspelers, respectievelijk Nick Cheung, Louis Koo en Ching Wan Lau (of Sean Lau) is best sterk.

Het zijn dan ook niet de minsten, al moet ik er wel bij vermelden dat ik Lau in Mad Detective (2007), Overheard (2009) en Call of Heroes (2016) overtuigender vond.

Iets waar wellicht het soms onlogische, met als gevolg enkele wel erg onwaarschijnlijke gebeurtenissen, verhaal debet aan is. Het is allemaal erg vermakelijk, dat geef ik toe, maar iets meer realisme had denk ik toch een betere film opgeleverd. Datzelfde geldt min of meer voor sommige schokkende situaties die wel erg overdreven werden neergezet in mijn beleving, wat meer ingetogen scenes hadden the White Storm waarschijnlijk ook goed gedaan.

Ondanks deze mankementen waren de ruim twee uur toch meer dan de moeite waard, al had er uiteindelijk toch wel wat meer ingezeten.

avatar van mrklm

mrklm

So-Kin Chow [Louis Koo] is woedend wanneer van hogerhand op het allerlaatste moment wordt besloten dat hij zijn rol als undercover agent in een drugskartel moet verlengen. Zijn vrouw is hoogzwanger en nu moet hij naar Bangkok afreizen omdat hij daar de grootste drugsbaron (en krijgsheer) genaamd Eight-faced Buddha [Hoi-Pang Lo] zou kunnen ontmaskeren. Hij weet zich weliswaar gesteund door zijn collega’s en beste vrienden Ma Ho-tin [Ching Wan Lau] en Cheung Tsz-wai [Nick Cheung]. Maar door een foute beslissing komt één van de mannen om het leven en wordt de operatie beëindigd. Jaren later dient zich een nieuwe kans aan om Eight-Face Buddha op te rollen en wraak te nemen. Stijlvol geregisseerde actiethriller met fraaie cinematografie van Anthony Pun die op exemplarische wijze gebruik maakt van kleur om de dramatiek van de nachtelijke scènes de verhogen. Marc Ma maakt indruk als de onberekenbare Dune Kun en er is een indrukwekkende finale. Enig minpunt is het aangedikte sentiment in de dramatische scènes.