Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels, Nederlands, Arabisch, Frans en Turks
Releasedatum: 19 september 2013
Bekijk via Videoland
Plot Wolf
Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.
Majid
Sergio
Baris
Father
laundromat
Paar interviews gelezen/gezien met Kenzari over hoe hij zich heeft voorbereid. Niet alleen fysiek met Arie Boomsma, maar ook op de rol zelf. Dat hij een paar maand in Utrecht is gaan wonen om accent en type onder de knie te krijgen. Vind ik echt cool. Ben wel benieuwd naar de film.
Redlop
Zeer matig commercieel cliché. Het acteerwerk maakte het wel overtuigend.
Redlop
Ja. De Marokkaanse gangster tot held verheffen. Marocplotatie als dat woord bestaat. Het verhaal is een plat cliché.
Iron Maiden
Waarom vind jij dat hij als held word gezien?
Hij doet gewoon waar hij goed in is en wat hij nodig heeft om te overleven.
De film kiest nergens zijn kant.
Redlop
Nou zijn sympathieke kanten worden wel benadrukt. Op het eind kiest hij ervoor om dat duel niet te verliezen, nogal overdreven sentiment.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Ja. De Marokkaanse gangster tot held verheffen.
Flauwekul. Dat het de hoofdpersoon is wil niet zeggen dat we als kijker geacht worden sympathie met hem te krijgen. Integendeel... Regisseur Taihattu wilde juist de keerzijde laten zien van de zonnige kant van de multiculturele samenleving die hij in Rabat liet zien.
timbo_
Vraag is natuurlijk niet wat Taihuttu wil, maar hoe het op kijker over komt. Kan me goed voorstellen dat er een groep jonkies is dat deze gangster wel degelijk romantiseert na de film
John Lee Hooker
Redelijk Nederlands drama waarin een buitenlander zijn baantje in de bloemenfabriek onderhand beu wordt en door zijn vrienden meegesleurd wordt bij hun criminele daden. Daarnaast blijkt hij goed te kunnen boksen waar hij tevens wat geld mee kan verdienen en hij probeert het intieme contact met zijn vroegere liefje Tessa in stand te houden. Ook ligt zijn broer in het ziekenhuis die hij verschillende malen opzoekt.
De keuze voor zwart/wit kan ik wel waarderen; het zorgt voor een wat meer betrokken en realistische sfeer. De acteurs speelden hun rol prima. Wel had ik wat twijfels bij het accent van Cahit Ölmez (Andy Garcia look-a-like) want dit klonk iets te Hollands. Ook die Surinamer aan de tafel viel wat buiten de toon. De manier van vertellen en de wijze waarop het in elkaar zit kwam ietwat rommelig op me over. Dan weer de vriendin, dan weer de boze coach, dan weer de boze neger, dan weer een overval; het ene leek niet veel belangrijk dan het andere. Niet per definitie heel erg storend maar dit voorkomt wel dat ik echt onder de indruk raakte en zo blijft ook die laatste bokswedstrijd vrij doorsnee zonder kleffe handen te krijgen. Toch ook wel opvallend dat de blote tieten weer vrolijk door het beeld vliegen; in menig ander land was het bij een dergelijke scène buiten beeld gebleven.
Kijkt lekker weg maar blinkt niet echt uit en dat vind ik jammer aangezien de middelen er voor aanwezig waren.
The One Ring
Jim Taihuttu is wat mij betreft een blijvertje. Net als Rabat is Wolf niet bijzonder origineel en heeft het niet echt nieuwe dingen te zeggen over de multiculturele samenleving, maar dat wordt gecompenseerd door de goede, grotendeels geloofwaardige uitwerking, goede acteerprestaties en vooral hier ook fijne regie. Dat groezelige zwart-wit (in tegenstelling tot La Haine's, gestileerde zwart-wit), pakt prima uit.
Een verheerlijking van de Marokkaanse gangster zoals Redlop hier in ziet zie ik niet. Kenzari speelt vooral een sukkel met een agressieprobleem die nogal wat domme keuzes maakt, maar ook enkele goede. Ik vond het een genuanceerd portret, meer zo dan in Rabat, maar toch ver verwijdert van een heldenfilm. Sommige dramatische stukjes hadden niet gehoeven van mij, zoals het wat te nadrukkelijke subplot rond Dchar. De aanwezigheid van vader en broertje bij die laatste match was ook overbodig; dat Majid dat gevecht bewust gewonnen zou hebben zou ik zonder ook geloofd hebben en zou wat krachtiger zijn. Dat zijn echter de enige misstapjes in een verder goede film.
Al DeNiro
Cahit Olmez is normaal een van mijn favo acteurs, maar hier is hij inderdaad beetje miscast. Niet zo zeer door zijn accent, maar er gaat gewoon weinig dreiging van hem uit en dat hoort wel bij eenmaffiabaas. Ze konden beter die oude man (Brader Torun) van Van God Los nemen.
jumpstylemovie
Mijn leraar is uitvoerend producent van deze film. Hij heeft vannacht niet veel slaap gekregen na de bekendmaking van de nominaties gisteravond
cordiacovens
Wolf is een film waarvan er in Nederland te weinig worden gemaakt.Een eerlijke en rauwe film met een boodschap. Een zwart-witte film die laat zien dat deze situaties zeker niet alleen maar zwart-wit zijn...
Lees hele review op www.filmtakers.com
Jellevisser
Gister in de bios gezien, ik vond het een fantastische film.
Heel goed acteerwerk, goed verhaal en het zwart-wit beeld versterkt de geloofwaardigheid.
Ben het niet eens met de eerdere reacties dat de hoofdpersoon geromantiseerd wordt. Juist niet. De keerzijden worden komen ook genoeg aan 't bod in deze film. Dat er eventueel een klein groepje jonge kinderen is die de boel wel romantiseert zegt meer over deze 'jonkies' dan over de film.
danuz
Best een fijne film, alhoewel ik er toch veel net iets te geforceerde plotontwikkelingen in zag. Wat mij betreft had Taihuttu het allemaal net iets kleiner kunnen houden (en daardoor 'realistischer'?). Maar Kenzari is een prima acteur, de film ziet er lekker en de sfeer is prima. Van mij had er nog iets meer nadruk mogen liggen op de soundtrack overigens, want zo'n muziekaal intermezzo (Sjaak & Appa - Stuntman) ergens op de helft van de film hakte er wel in!
wwelover
Weer een hele sterke film van Jim Taihuttu. De keuze voor zwart/wit is een hele goede geweest voor deze film. De muziek is ook uitstekend, net als bij Rabat. Ik ben blij dat hij met zijn films afstand doet van die overdreven multi-culti films als Shouf Shouf. Marwin Kenzari speelt echt ijzersterk, en die Gouden Kalf is meer dan terecht. Pakkend van begin tot eind.
goldberg68
Een hele goede nederlands/marokaanse film over de onderwereld van nederland ik vond het verhaal en de hoofdpersoon heel veel weg hebben van Badr Hari zijn leven denk ik.
topfilm heb me heel goed vermaakt.
mijn cijfer 4.5
Flat Eric
Ik heb niks met de bokswereld en ging dan ook met weinig verwachtingen naar deze film. Ik was blij verrast want het is een goede film. Doordat de film geheel in zwart wit is gefilmd geeft het net wat meer extra rauwheid mee die al in het verhaal zit. Het einde van de film is multi interpretabel en dat vond ik zeer geslaagd.
jumpstylemovie
Topfilm. Misschien wel één van de beste nederlandse films die ik ooit gezien heb. Realistische aanpak, goed acteerwerk, bijzondere sfeer dankzij het gebruik maken van zwart-wit. Doodzonde dat dit soort projecten amper aandacht verwerven terwijl kutfilms als Verliefd op Ibiza er met het grote geld vandoor gaan.
admiraal
Wil hem graag zien maar helaas nog nergens te bekennen
Je kunt hem inmiddels kopen in iTunes: iTunes - Films - Wolf - itunes.apple.com
Flat Eric
Hoe kan je het einde nou multi interpretabel vinden?
In de zin van wie komt er in het eindshot binnen, duh.
Brabants
Standaard verhaal met mooie zwart/wit beelden en met Marwan Kenzari een goede acteur voor de hoofdrol in deze film. Acteerwerk in het algemeen voldoende maar niet echt uitmuntend. De film werkt een standaard verhaal af over een allochtoon die moeite heeft zich aan te passen. Los daarvan een kickbokser die zowel binnen als buiten de ring zijn agressie moeilijk onder bedwang kan houden. Het verveeld niet maar is zeker geen hoogvlieger,

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen