• 9.377.126 stemmen

Gesproken taal: Engels, Nederlands, Arabisch, Frans en Turks

Releasedatum: 19 september 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Wolf

Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.

Was inderdaad Utrecht.

Iron Maiden schreef:

Enige minpunt wat voor mij afbreuk deed aan de film was het feit dat Majid z'n hand word gebroken/gekneusd op het einde en hij als nog met gemak de partij wint. De partij was sowieso snel afgelopen, er word zo naartoe geleefd en dit had wel iets beter gebracht kunnen worden. Ik doe zelf ook wedstrijden in kickboksen en ik ken niemand die na zo'n 'behandeling' in de kleedkamer vooraf nog kan presteren in de ring.

Dit was voor mij ook totaal onbegrijpelijk.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Een Marokkaan in de hoofdrol en het gaat ook nog eens over kickboksen, dus het moet wel over Badr Hari gaan. Aanzetten tot geweld? De hoofdrolspeler verliest alles (wordt zelfs vermoord, zo vul ik de laatste scène in). Dus hoe zet dit dan aan tot geweld? Die berichten hier af en toe, haha.

Een heerlijk grauwe film van Nederlandse bodem. Hierdoor heeft het zwart-wit gebruik me ook totaal niet gestoord, het heeft zelfs een meerwaarde. Het acteerwerk (van vrijwel iedereen) is zeer goed en komt realistisch over. Ik hoop dan ook dat Nederlandse acteurs en actrices hier naar kijken en eens stoppen met het toneel acteerwerk.

PS: Wie was dat meisje eigenlijk? Mooi paar bo... ogen heeft zij zeg.

avatar van Thomas83

Thomas83

Hier was ik al een tijdje erg benieuwd naar. Een grauw misdaaddrama in zwart-wit, zo worden ze in Nederland niet veel gemaakt. Het zwart-wit wende hier wel snel en deed veel voor de sfeer, al vind ik de film niet eens zo heel hard en grauw. In een dergelijke film mag van mij het geweld nog net wat harder eigenlijk.

Kenzari maakt wel echt indruk met zijn rol. Al krijg ik van zijn personage nooit echt hoogte. Zijn drijfveren worden me nooit helemaal duidelijk, waardoor ik me toch niet helemaal in kon leven in hem. Mij overtuig je ook niet door dan ietwat makkelijk op te voeren, zoals een doodzieke oudere broer, die relatie met het kleine broertje en ouders en de fouten vrienden. Die Bo Maerten is wel prachtig, maar eigenlijk voegt ook zij niet zoveel toe. Personages en hun verhaallijntjes hangen er toch een klein beetje bij vaak in deze film. Verder vond ik wat situaties soms wat te geschreven of cliché aanvoelen.

Toch is Wolf wel een goede film geworden, want het is allemaal bijzonder vermakelijk en lekker sfeervol, en mooi geschoten ook op momenten. Ook de soundtrack is heel aardig. Een einde als in deze film hebben we wel vaker gezien, maar het is allemaal op zich prima. Alleen vraag je je afhoe Majid zijn gevecht met zijn verwonding aan zijn hand nog zo makkelijk kan winnen, en ik vind het een slechte keuze om opeens die vader en het broertje binnen te laten lopen. Komt een beetje uit het niets, en juist als Majid voor de winst was gegaan zonder hun erbij had hij een glimpje van een interessante drijfveer kunnen tonen.

Nu klink ik nog best kritisch, maar over het algemeen heb ik juist erg genoten van een zeer vermakelijke film. Het alleen een echt heel goede film kunnen worden, en dat is een gemiste kans vind ik. Maar het talent van Taihuttu is overduidelijk, en ik verwacht nog wel meer moois van hem. Rabat stond al een tijd op de lijst, maar die wil ik toch gauw eens zien nu. 3.5*.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Kenzari is inderdaad verbluffend.

avatar van Alonzo

Alonzo

De film heeft me verrast. De film heeft allemaal clichés die je kunt bedenken. Wat ik vooral mooi vind is vooral de manier waarop de film is gefilmd. Zwart-wit maar dan op een rauwe manier. Geeft net even een harde ondertoon aan de film. Voor Nederlandse begrippen vind ik het een goede film.

Natuurlijk heeft Marwan terecht een gouden kalf ervoor gewonnen.

avatar van Rickyman

Rickyman

Het zwart/wit gebruik is hier perfect gedaan en geeft de film een meerwaarde.

Een goeie Nederlandse film met een beetje voorspelbaar en doorsnee crimi-verhaaltje, maar spannend en goed geacteerd.

avatar van Koen87

Koen87

Best een prima misdaadfilmpje wat nergens (positieve noch negatieve) uitschieters kent. Het verhaal had echter wat meer ballen mogen hebben alsmede had het tempo hoger mogen liggen.

avatar van perceived

perceived

Sterk spul!

Ben blij dat ik dit eindelijk weer eens over een Nederlandse film kan zeggen. Al helemaal wat multiculti-films betreft, die neigen vaak naar bagatalisering en (anti)clichés. Bij de vorige film van deze regisseur Rabat bekroop met dat gevoel ook een beetje. Dan is Wolf een stuk realistischer. Harder maar tegelijkertijd ook een stuk menselijker. Voornaamste minpunt(je) is die ene scene in de boksring, wat al eerder wordt aangehaald. Zwaar ongeloofwaardig, maar het breekt de film niet.

Strakke regie, prima plot, geloofwaardig acteerwerk, fijne soundtrack + het mooie zwart/wit geschoten beeld, dat van een zeldzaam toegevoegde waarde is, bombardeert Wolf tot één van de beste Nederlandse films die de afgelopen 10 jaar zijn verschenen. 8/10*

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Heel verrassend en uniek voor de nederlandse film , sterkste punt is de cast die volledig ontdaan is van het reguliere gooise wanstaltige nep , wat deze film constant spanning bezorgt die ook in zwart/wit heerlijk is om te zien.

Had nog langer mogen duren van mij.

De harde straatsfeer stroomt van het doek af.

Een topper.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Harde realistische film van de straat. 3.5

avatar van Fortune

Fortune

Die maffiabaas in dat cafeetje vind ik wel behoorlijk ongeloofwaardig of slecht spelen.

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Goeie film maar het pakte mij niet echt, daarom dus een 3. Als ik 2.75 kon stemmen deed ik dat, want het is wel een voldoende.

avatar van Noodless

Noodless

Rauwe, grimmige misdaadfilm van Nederlandse bodem die zeker de aandacht verdiend tussen al die doorsnee Amerikaanse producties waarvan de realistische benadering ver te zoeken is. Dat de hele film in zwart-wit is geschoten, verdiend op zich al een pluim. Het benadert daardoor nog meer die rauwe sfeer. Het acteerwerk is degelijk en de actiescènes zijn lekker ruw gefilmd. Het verhaal bevat wel heel wat clichés en is redelijk voorspelbaar. Het slot komt uiteindelijk toch wat abrupt over ( de gemene zet van zijn vriend blijft voor hem een vraagteken) en vooral de ongeloofwaardigheid in de ring lijkt niet zo vanzelfsprekend. Toch een behoorlijke Nederlandse film ! 6,5/10

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En....nogmaals: Nederland gaat gewoonweg de goede kant op kwa films, en zeker het jaar 2013 staat bol van de genomineerde successen uit ons vaderland; met films als Borgman en De Wederopstanding van een Klootzak (en Black Out het jaar ervoor) waren allebei ook echt fantastisch en goed doordacht, met oneliners die ik ook niet zo snel ben tegengekomen in NL-films. Je zou haast denken dat, nu de creativiteit in Nederland zelf gewoon behoorlijk begint te vervagen, het in de Nederlandse filmwereld gewoon als een raket de lucht in schiet. En daar mag Wolf nu dus ook bij... en wat een film! En dan ook nog in Zwart Wit geschoten, wat elke shot nog donkerder en guurder maakt. Taihuttu had hier overduidelijk een ode aan La Haine.

Van regisseur Taihuttu heb ik Rabat nog niet gezien, maar dat ga ik nog wel snel doen. Alvast begonnen met deze, want hier was ik al behoorlijk benieuwd naar. En Wolf schetst hier gewoon een keihard, en rauw portret van Turkse en Marokkaanse jongeren in een achterstandswijk, iets waar de grote leider Geert zo zijn momentopnametjes van maakt en waar Shownews en Pownews er nog een handje bij helpen. Wolf weet hier nog het complexe situatie bloot te geven. Ik maak hierbij ook kennis met Kenzari, die ik nu wel een van de beste Nederlandse acteurs kan noemen. Hij zet hier een overtuigende rol neer als Majid, die zijn leven weer probeert op te bouwen na een celstraf...aldus in de ogen van zijn omgeving en zijn werkgever. Met zijn baldadige naïeve vriendje Adil (ook erg sterke en naive rol van Amar) houd hij zich nog voornamelijk bezig met kruimeldiefstal en gaat hij weer de boksring in om zo al zijn stress kwijt te raken. De boksleraar word hier ook erg goed neergezet door Raymond Thiry. Ook volgen we zijn schrijnende thuissituatie en zijn band met zijn jongere broertje. Een van zijn toernooien lijkt interesse te hebben gewekt bij de Turkse maffiabaas Hakan, die hem al gouw een aanbod doet om hem mee te helpen met zijn drugspraktijken en andere louche opdrachten, waarbij het in het begin allemaal helemaal goed "lijkt" te gaan...

Wolf is ook gewoonweg weer een verhaal over het leven binnen een criminele circuit wat ook automatisch een vicieuze cirkel wordt, maar het lijkt alsof Taihuttu politiek gezien ook nog wel diep gaat. Een van de sterkste momenten die de spijker op de kop sloeg was die scene waar Hakan dat verhaal verteld over zijn Nederlandse jeugdvriend. Ook het feit dat er ook discriminatie is tussen de Turken en Marokkanen wordt hierin uitgebreid geschetst en het lijkt er hierbij ook op alsof Taihuttu nergens achter staat. Die overval op die geldtransport was wel lekker spectaculair en bestede daarmee ook nog veel aandacht aan een toffe actie/achtervolging-scene. Ondertussen ook nog een sterk familieverhaal eromheen; Hoe die vader van Majid eerst hem een schande van de familie vond en wanneer hij dan ziet dat hij een bokstoernooi gewonnen heeft hem omhelst en die scene's met Majid's terminaal zieke broer, die ook zwaar op de maag lagen. De troosteloze Utrechtse achterbuurt-shots zorgde ook voor de toepasselijke sfeer, al had ik wel liever gewild dat ze Rotterdam-Zuid hadden gekozen, aangezien dat nog wel de beruchtste wijk van Nederland is.

Verder is Wolf gewoon een film die je moet zien en mag opvatten hoe je het zelf wil, maar dat is geheel op eigen risico.

avatar van Drifter

Drifter

Ik hou niet zo van loser films, heb hem in vier keer gezien omdat het mij allemaal te lang duurde en de richting overduidelijk was.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Niet een heel boeiende film, geheel in zwart-wit, cameraman met parkinson en vooral erg veel clichés over bepaalde bevolkingsgroepen. Bo Maerten en Raymond Thiry weten het nog kijkbaar te houden maar overall kun je 2 uur beter besteden dan kijken naar Wolf.

avatar van T.O.

T.O.

Prima film, mooi geschoten en goed acteerd. Qua verhaal en ontwikkelingen ontzettend onorigineel helaas.

avatar van Hannes791

Hannes791

zeker een half uur te lang, gedurende de film veel moeite om de aandacht erbij te houden

avatar van scorsese

Goeie film waarin een kickbokser steeds verder in de problemen komt als hij zich inlaat met de verkeerde mensen. Op zich een vrij standaard verhaal, maar de harde realiteit van het criminele wereldje wordt realistisch en rauw neergezet. Komt wat traag op gang, maar wordt gaandeweg wel beter.

avatar van de grunt

de grunt

Jammer van het einde.

Dit haalt bij mij de film met een halve ster naar beneden.

avatar van Charmides

Charmides

Eindelijk een weer Nederlandse film die je echt serieus kan nemen

avatar van pjmj

pjmj

Goede film, goede acteurs, maar ik knapte af op het feit dat hij in zwart-wit bleek te zijn. Ik vraag me nog steeds af waarom men dat gedaan heeft.

avatar van de grunt

de grunt

pjmj schreef:

Ik vond het zwart-wit juist erg veel toevoegen aan het beklemmende sfeertje.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

wolf

zwart wit. goede keuze.geeft de film een toepasselijke grauwe sfeer.

nederlandse films hebben vaak iets plat of zijn kneuterig.

dat gaat hier zeker niet op en dat is een plus.

films als shouf shouf,of het snitzel paradijs,zijn best aardig maar slaan soms door in ironie en wat grove humor.leuk hoor .maar het haalt het multi culti probleem uit zijn context,

want dat onderwerp word hier zeker belicht.

het is geen geheim dat criminaliteit een grote rol speelt bij de jonge generatie allochtonen.

deze film houd het scherp ,zonder nodeloze humor. sterker nog de film is bloed serieus.

het harde leven op de straat,de strugle ,hosselen.

het werd in mijn ogen ook niet verheerlijkt.

de acteurs zijn overtuigend,,,en raymond thiry is geknipt voor dit soort rollen met zijn wat gevaarlijke doorleefde kop."

erg veel sympathie wekken de mannen niet op.dat zal wellicht de bedoeling zijn.

de regiseur weet waar het over gaat,dat is duidelijk.ik ben erg benieuwd naar wat hij nog meer gaat brengen.

ik vond hem tijdens zomergasten ook erg interessant.

de gouden kalf is volkomen terecht gegaan naar deze film.

hij was ook in de race voor de european film award,,,,

mocht helaas niet zo wezen.

avatar van U96

U96

heel sterke film, één van de beste Nederlandse films die ik afgelopen jaren heb gezien, het stoorde me geen moment dat deze film in het Z/W is hij deed mij spontaan denken aan La Haine (1995), ik vind dat je als je een echte filmfreak bent deze film moet gezien hebben, deze film bewijst dat we in de lage landen heel goeie films kunnen maken en waar je terecht fier kan zijn, deze film is gewoon TOP!!!! ......en oja het einde is perfect en licht open voor nog een vervolg (en ik hoop verdomd dat het er komt)!!!

avatar van psychopath

Jammer dat ik zwart/wit films 100x niks vind

Waarom niet?

avatar van psychopath

psychopath

Hmm moeilijk uit te leggen. Ik hou gewoon van kleuren in een film, al is het maar een specifieke filter die bij de film past maar zwart/wit neh, zwart wit is voor flashbacks of oude films vind ik.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Zie het zwart/wit ook als een filter wat bij deze film past, het draagt bij aan de grauwe sfeer van Wolf.