• 9.176.759 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Kurt Russell, Jason Scott Lee en Connie Nielsen

Plot Soldier

"The best soldier they ever created just became their worst nightmare."

In een futuristische samenleving worden mensen bij hun geboorte geselecteerd om soldaat te worden, om vervolgens tot onmenselijke moordmachines getraind te worden. Eén van de meest succesvolle en oudste soldaten moet de strijd aan met een nieuwe lading soldaten, waarna hij dood gewaand wordt. Zijn lichaam wordt achtergelaten op een afgelegen kolonie-planeet, waar hij andere aspecten van het leven leert te waarderen. Maar uiteindelijk zal hij de strijd met de nieuwe soldaten toch weer aan moeten gaan om zijn nieuwe thuis te verdedigen.

avatar van jipt

jipt

Nog zo'n wanproduct van W.S. Anderson! 1.5*

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een prima verhaal en genoeg aktie.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Degelijke actie films,,,soms wat pulpy,,,.

Maar zonder capsones ,,,,

Maar het kan zijn dat het film aanbod toen wat mager was en ik moest kiezen tussen het matige aanbod in de videotheek ,,en dan keek dit tussen de troep lekker weg,,

Maar dus nogmaals : degelijke ,,,fijne. Actie .

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Mooi gemaakte sf actiefilm, met Kurt Russell als de zwijgzame maar geharde soldaat. Het verhaal is wel traag want na bijna 1 uur komt de echte actie erin maar die is wel bruut. Deze film is voor mij echt zo'n jeugdsentiment film ik was toen 20 toen hij uitkwam maar nu 19 jaar later is hij nog steeds goed te doen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Herziening, Kurt is zo gortdroog in deze film dat het soms bij mij op de lachspieren werkt, terwijl dat niet de bedoeling was van de regisseur. Ik vind Russell een geweldig acteur, en ik zal niet zeggen dat hij het hier slecht doet ofzo (het past nou eenmaal bij de rol die hij speelt) maar toch werkt het onbedoeld humoristisch. Nee doe mij toch maar Kurt als Snake Plissken.

avatar van Supernatural

Supernatural

een leuke film met kurt russell.heb me prima vermaakt.ik heb hem al vaker gezien maar hij blijft leuk.in de film word er idd weinig gesproken door russell dat heeft wel wat vind ik.

avatar van blackwolves

blackwolves

prima kurt russel in sterke sf film

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Typisch jaren 90 anderhalf uren film

Aardig mee vermaakt maar geen blockbuster materiaal