• 9.374.631 stemmen

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

Avontuur / Fantasy | 107 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Thor Freudenthal

Met onder meer: Logan Lerman, Nathan Fillion en Jake Abel

Releasedatum: 15 augustus 2013

Plot Percy Jackson: Sea of Monsters

"Where There Are Gods, There Are Monsters."

Percy en zijn vrienden Grover, Annabeth en Tyson, moeten het Gulden Vlies terug zien te halen van het eiland van de cyclopen. Ze moeten hierin slagen voor het eind van de zomer anders zal het Half-Blood kamp vernietigd worden. Maar eerst ontdekt Percy een verbluffend geheim over zijn familie. Een geheim waardoor hij twijfelt of het een eer of gewoon een wrede grap is om Poseidons zoon te zijn.

Percy Jackson

Young Thalia

Chris Rodriguez

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Percy Jackson: Sea of Monsters is een mythisch avontuur welke het eerste deel absoluut overtreft. Percy is hier niet meer de jonge puber die nog moet wennen aan het feit dat Poseidon zijn vader is. De film wordt in dezelfde stijl als zijn voorganger verteld, hetgeen het herkenbaar maakt. Helaas is het achterliggende verhaal niet bijster origineel. Kort gezegd is Percy Jackson: Sea of Monsters de zoveelste film over de Griekse Goden. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de film op eigen benen weet te staan en het is gelukkig geen remake van het eerste deel. De 3D effecten voegen een aardige beleving toe, maar zijn niet spectaculair. Wellicht klinkt bovenstaande negatief, maar geloof mij, dat is het niet. Het is zo vermakelijk dat de tijd voorbij vliegt en voor je het weet ben je aan het einde van de rit beland.

avatar van rep_robert

Percy Jackson: Sea of Monsters is gelijkwaardig aan het eerste deel. Het plot is redelijk inwisselbaar en af en toe ook niet al te logisch(vanaf minuut 1), maar in het Young Adult Fantasy genre weet deze film prima te overtuigen. De acteurs doen hun ding, Daddario en Rambin zien er goed uit om de mannelijke kijkers ook te plezieren en kent de film de nodige luchtige en actievolle momenten om je geboeid te houden. Ook het geschetste universum met halfgoden en dergelijke ligt mij wel. Tevens is de film iets minder kitcherig dan in het eerste deel.

Verwacht niet een al te grote spanningsboog, daarvoor is de doelgroep waarschijnlijk te jong. De te ondernemen hobbels worden relatief eenvoudig genomen, hetzelfde geldt ook voor de machtige Kronos op het einde, die toch makkelijk wordt verslagen door Percy. Dat is eigenlijk het grootste hekelpunt: de climax stelt niet heel veel voor. Vooral wanneer ze op een cruciaal moment nog eens met elkaar gaan knuffelen.

De special effects zijn ook niet top notch en kunnen op enkele momenten niet mee anno 2013(het varen op dat mythische zeepaard). Ook het 3D was uiteraard weer waardeloos eerste klas, maar daar raak je (helaas) aan gewend.

Gelukkig hindert dit de algemene ervaring van de film niet. Heb toch wel een zwakte voor dit soort films.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Percy Jackson; Sea of Monsters, is een redelijke
avonturen-fantasy film. Het had naar mijn mening iets teveel elementen, waardoor ik het gevoel had overspoeld te worden door allerlei creaties, 'monsters'. Er zit dan ook een enorme vaart in de film. De prophecy, ging mij daardoor iets te snel.

Ik vind deze deel meer diepgang hebben dan deel 1, acceptatie van de broer, opoffering van het meisje etc. Het begin vind ik dan ook erg mooi ingeleid, met uitleg over de boom.

Het eind laat ruimte open voor een vervolg, waar ik toch wel naar uitkijk. I'm a sucker for this kind of movies.

avatar van candycandy2

candycandy2

Wat een slechte film zeg. Bah!!!!

avatar van taborano

taborano

Matig is het juiste woord, en dat in bijna alles. Acteren, special effects, verhaaltje, het is het allemaal net niet.

avatar van MRDammann

MRDammann

Jammer, eerste deel was nog wel aardig, maar in het tweede deel gaat het niveau erg omlaag. Het acteerspel is niet best en het verhaal is ook totaal niet boeiend. Voorspelbaar en je voelt alles aankomen. De actie is gelukkig wel goed en ik blijf het gegeven van kinderen die halfgoden zijn nog steeds leuk gevonden. Humor is daarentegen wel weer erg slecht. De enige leuke grap was van Fillion die refereerde naar Firefly.

avatar van filmkul

filmkul

Leuk vervolg op deel 1. Luchtige film voor jeugdige fantasy liefhebbers. Het verhaal is voorspelbaar, de actie goed en best goeie special effects. De vaart zit er goed in waardoor de film geen moment verveeld. De acteurs zijn gemiddeld maar dat stoort niet.

Prima tussendoortje voor jong en oud. 3.0

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Pijnlijk. Het is dat ik wel hou van mythologische wezens en er visueel nog wat te beleven valt maar verder is het niks. Het script is ronduit lachwekkend, soms te kinderlijk, soms te serieus.. ik wil er eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken. Cast stelt ook nogal teleur - waarschijnlijk mede door dat script / die dialogen.

avatar van james_cameron

Het zal wel nooit wat worden met de Percy Jackson-reeks, vrees ik. Het eerste deel was al behoorlijk suf; deze tweede film is van hetzelfde laken een pak. Slap verhaal, matige akteurs, weinig bijzondere special effects. Naar het einde toe wordt één en ander gelukkig wel steeds spectaculairder, zodat de verveling niet toeslaat, maar uiteindelijk houdt het niet bepaald over. Nee, ik kan me niet voorstellen dat een studiobaas het groene licht zal geven voor nog een derde deel.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik vond dit deel minder slaapverwekkend als het eerste deel.

Alleen het blijft een pijnlijke poging om het gat wat Harry Potter achterliet te dichten.

Waar HP voor volwassenen ook nog leuk was, is PJ dat zeker niet.

Kinderlijke verfilming met te volwassen thema's. Zowel voor volwassen

als (jonge) kinderen niet geschikt. *2.5

avatar van Zeriel

Zeriel

Wel aardige animaties; de glas-in-lood-sequentie was opmerkelijk origineel. Deel 1 was ten minste nog redelijk vermakelijk. Dit is echt pulp.

De Griekse Mythologie zit vol krachtige verhalen, laat ze daarvan afblijven met hun poten, of op zijn minst een beetje de best doen om een sterk verhaal neer te zetten ipv deze mythologie-porno.

avatar van MacHop

MacHop

Minder dan de vorige maar nog steeds vermakelijke familiefilm voor een regenachtige zondagmiddag. Verwacht geen hoogstaande cultuur of het niveau van Harry Potter of Lord of the Rings, maar des al niet te min toch wel onderhoudend en mooi gemaakt.

avatar van Thorongil

Thorongil

Vandaag bekeken en vond de film leuk.

Zat meer actie in dan de vorige en het plot was coherenter vond ik.

Special effects in orde en de toevoeging van Tyson en Clarisse aan de cast was ook een pluspunt.

Het komt allemaal wat minder geforceerd over en je ziet dat ze wat meer acteerervaring hebben opgedaan.

Moet de 1e film eigenlijk dringend eens herzien. Fijn vertier, middenmoter in het fantasy-genre.

Van mijn part mag deel 3 komen.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend avontuur/familie/fantasie film...

Uitstekend mooi gemaakte fantasie film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima vervolg...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heerlijk genoten...

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Deel 1 moet ik nog eens zien bedenk ik me net. Gelukkig kon ik het allemaal prima volgen, omdat alles wat je moet weten eigenlijk al in het begin wordt gezegd. Hierdoor wist ik eigenlijk gelijk al zo'n beetje wat ik nou precies gemist had.

Lerman doet het best leuk als Percy Jackson. De effecten zijn van houterig naar best ok. Verhaal is wel boeiend om te volgen, en er zit duidelijk genoeg spektakel in om te blijven boeien. Vooral enkele scenes springen eruit, Charybdis bijvoorbeeld, maar ook de reuzedemon in het einde met het pretpark.

Uiteindelijk is de film best vermakelijk, er gebeurd genoeg. Jammer van de vaak wat houterige effecten en niet al te best acteerwerk van de mensen om Lerman heen. Best aangeraden voor een vlot en vermakelijke Fantasyfilm.

avatar van joolstein

joolstein

In de eerste Percy Jackson-film bleek dat het titelpersonage een halfgod was, een nazaat van de Griekse zeegod Poseidon. Nu, nadat de veiligheid van het kamp wordt bedreigd, gaat hij op zoek naar het Gulden Vlies terwijl hij wordt geplaagd door een profetie en zijn eigen onzekerheden. Dit was een redelijk vermakelijke film vanwege de Visuals, de actie en de chemie van de cast. Hoewel het verhaal voorspelbaar is, is het niet verschrikkelijk, en het einde van de film vormt een mooi op maat voor een eventueel derde deel. Ook is er een groot hebben we dat niet eerder gezien in Harry Potter gevoel maar dan met diverse bekende en minder bekende personen uit de Griekse mythologie. In tegenstelling tot de eerste film lopen de avonturen en gebeurtenissen wat vloeiender in elkaar over en wordt het verhaal wat geleidelijker opgebouwd tot aan de grote ontknoping. Daardoor is deze film wat beter. Wel jammer dat alles zo familie-vriendelijk wordt gehouden!

avatar van mrklm

mrklm

Camp Half-Blood, waar Percy Jackson [Logan Lerman] en andere halfgoden wonen en trainen, werd lange tijd beschermd door een onzichtbare barrière. Nu is de grond daar om onverklaarbare redenen zo vergiftigd dat het kamp blootstaat aan allerlei gevaren. Een delegatie van het kamp doet daarom een poging om het Gulden Vlies te vinden, zodat ze de barrière kunnen herstellen. Maar ze krijgen concurrentie van Luke [Jake Abel], die met enkele andere afvallige halfgoden het Gulden Vlies in handen wil krijgen om de macht van de Goden over te nemen. De race tegen de tijd brengt ze naar de Sea of Monsters, ook bekend als de Bermuda Driehoek, waar het ene na het andere gevaar op ze wacht. Routinematig vervolg op het origineel komt het beste tot zijn recht op het grote scherm, want het moet het vooral hebben van een hoop special effects aan aanverwante herrie. Daarbij helpt het natuurlijk niet dat de kwaliteit van de CGI nogal wat te wensen overlaat en dat de pogingen tot humor volledig mislukken.