• 9.374.148 stemmen

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

Avontuur / Fantasy | 107 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Thor Freudenthal

Met onder meer: Logan Lerman, Nathan Fillion en Jake Abel

Releasedatum: 15 augustus 2013

Plot Percy Jackson: Sea of Monsters

"Where There Are Gods, There Are Monsters."

Percy en zijn vrienden Grover, Annabeth en Tyson, moeten het Gulden Vlies terug zien te halen van het eiland van de cyclopen. Ze moeten hierin slagen voor het eind van de zomer anders zal het Half-Blood kamp vernietigd worden. Maar eerst ontdekt Percy een verbluffend geheim over zijn familie. Een geheim waardoor hij twijfelt of het een eer of gewoon een wrede grap is om Poseidons zoon te zijn.

Percy Jackson

Young Thalia

Chris Rodriguez

avatar van neli123

neli123

Heb zojuist de trailer bekeken.

Lijkt me op het eerste oog een beetje een domper.

Ben zelf een groot fan van de boeken, maar volgens mij gaan ze de serie helemaal uitmelken.

Zie veel uitgemolken scene's. En er zal vast veel worden bij bedacht. (was ook zo bij de laatste Narnia film)

Het irritantste vind ik dat sommige acteurs gewoon zijn vervangen. Ik vond deel 1 best een leuke film. Maar dit wordt vast een commercieel filmpje. Ook erg raar dat je drie jaar later het vervolg gaat zitten maken. Kijk naar de Hunger Games en The Hobbit. Die doen ongeveer elk jaar een nieuwe film. Dan blijft de kijker geïnteresseerd.

Logan Lerman heeft ook niet echt meer de uitsraling die hij had in The Lightning Thief.

Maar ja, heb alleen nog maar de trailer gezien. Misschien valt het allemaal best mee.

avatar van disneystore

disneystore

Dit ziet er echt lachwekkend slecht uit.. Een soort High School Musical met Griekse goden.. swag

avatar van Thorongil

Thorongil

Trailer 2 is uit. Moet zeggen, het ziet er nog niet zo slecht uit.

avatar van JayW

JayW

Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord, wist niet dat er een deel 1bestond en ik ken de boeken ook niet. Dus daar kan ik niet over oordelen. De trailer die ik gezien heb ziet er wel leuk uit, alleen misschien wat kinderlijk. Al met al, zou ik hem wel willen zien omdat ik wel van een beetje fantasie-achtige films hou.

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Heb de eerste gezien en die was leuk, maar niet veel bijzonders in dit genre. Deze film lijkt een stuk spectaculairder, ik ben toch wel benieuwd!

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Moet je de eerste hebben gezien om deze film te begrijpen? Deel 1 sprak me niet zo aan maar deze wel.

avatar van theonering

theonering

Prima film, ik heb me geen moment verveeld, luchtig verhaal, weinig diepgang, maar dat heeft deze film ook niet zo nodig. De film voelt een beetje aan als een mengeling van meerdere verhalen (Narnia, Harry Potter, X-men enz.).

Ik heb de eerste film een tijd geleden een keer gezien, wist hier nog maar weinig van, was niet bekend met de personages maar ik kon het zonder moeite volgen.

Misschien is deze film geen uitblinker in zijn genre, maar deze film vermaakt zijn volle speelduur.

Ik heb niks te klagen over deze film, gewoon verstand op nul en kijken maar.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Percy Jackson: Sea of Monsters is een mythisch avontuur welke het eerste deel absoluut overtreft. Percy is hier niet meer de jonge puber die nog moet wennen aan het feit dat Poseidon zijn vader is. De film wordt in dezelfde stijl als zijn voorganger verteld, hetgeen het herkenbaar maakt. Helaas is het achterliggende verhaal niet bijster origineel. Kort gezegd is Percy Jackson: Sea of Monsters de zoveelste film over de Griekse Goden. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de film op eigen benen weet te staan en het is gelukkig geen remake van het eerste deel. De 3D effecten voegen een aardige beleving toe, maar zijn niet spectaculair. Wellicht klinkt bovenstaande negatief, maar geloof mij, dat is het niet. Het is zo vermakelijk dat de tijd voorbij vliegt en voor je het weet ben je aan het einde van de rit beland.

avatar van rep_robert

Percy Jackson: Sea of Monsters is gelijkwaardig aan het eerste deel. Het plot is redelijk inwisselbaar en af en toe ook niet al te logisch(vanaf minuut 1), maar in het Young Adult Fantasy genre weet deze film prima te overtuigen. De acteurs doen hun ding, Daddario en Rambin zien er goed uit om de mannelijke kijkers ook te plezieren en kent de film de nodige luchtige en actievolle momenten om je geboeid te houden. Ook het geschetste universum met halfgoden en dergelijke ligt mij wel. Tevens is de film iets minder kitcherig dan in het eerste deel.

Verwacht niet een al te grote spanningsboog, daarvoor is de doelgroep waarschijnlijk te jong. De te ondernemen hobbels worden relatief eenvoudig genomen, hetzelfde geldt ook voor de machtige Kronos op het einde, die toch makkelijk wordt verslagen door Percy. Dat is eigenlijk het grootste hekelpunt: de climax stelt niet heel veel voor. Vooral wanneer ze op een cruciaal moment nog eens met elkaar gaan knuffelen.

De special effects zijn ook niet top notch en kunnen op enkele momenten niet mee anno 2013(het varen op dat mythische zeepaard). Ook het 3D was uiteraard weer waardeloos eerste klas, maar daar raak je (helaas) aan gewend.

Gelukkig hindert dit de algemene ervaring van de film niet. Heb toch wel een zwakte voor dit soort films.

avatar van shadow84

shadow84

Waar deel 1 veel actie, humor en een goed verhaal had slaan ze hier de plank volledig mis. de humor in de film is niet om over naar huis te schrijven. het verhaal is een beetje simpel zonder enige diepgang. De krachten van de goden komt amper ter spraken en worden ook bijna niet gebruikt dit zal wel zo zijn omdat er weinig in gevochten word. Het einde het gevecht met Kronos was ook zeer teleurstellen een paar klappen/stekken met het zwaard betekend al het einde. ook in dit gedeelte hadden ze verder in door kunnen gaan door er een echt gevecht van te maken.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Special effect zien er erg goed uit, maar verder valt het tegen. Het gaat allemaal veel te makkelijk voor de helden, zelfs tegen Kronos. Verder waren paar scènes gewoon niet leuk, zoals met de taxi en in fabriek.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Percy Jackson; Sea of Monsters, is een redelijke
avonturen-fantasy film. Het had naar mijn mening iets teveel elementen, waardoor ik het gevoel had overspoeld te worden door allerlei creaties, 'monsters'. Er zit dan ook een enorme vaart in de film. De prophecy, ging mij daardoor iets te snel.

Ik vind deze deel meer diepgang hebben dan deel 1, acceptatie van de broer, opoffering van het meisje etc. Het begin vind ik dan ook erg mooi ingeleid, met uitleg over de boom.

Het eind laat ruimte open voor een vervolg, waar ik toch wel naar uitkijk. I'm a sucker for this kind of movies.

avatar van schumacher

schumacher

Beter dan de 1ste film maar zo'n film is meer voor een zeer jong publiek vind ik en het is ook niet zo meteen mijn genre maar doordat ik deze toch beter vond dan de 1ste en me niet zitte vervelen heb heb ik toch een 3,5 gegeven.

Zaten ook een aantal grappige momenten in.

avatar van missy85

missy85

Goeie film, een aanrader. Mooi verhaal, vooral als je van dit genre houd natuurlijk.
De special effects waren mooi, acteren was prima. Alleen jammer dat je in de bioscoop alleen de keuze hebt uit 3D of niets.

Vooral dat gekleurde zeepaard dat halverwege de film zat, vond ik erg mooi gemaakt =)

Zeker de moeite waard!

avatar van missl

missl

Percy Jackson heeft na zijn vorige avontuur maar weinig gedaan waardoor hij binnen zijn school niet zo lekker meer ligt. Hij moet wat gaan doen want nu verliest hij telkens van een meisje en dat moet je gewoon niet willen. Op een dag komt de school in gevaar want er ligt al jaren een meisje onder een boom en die gaat bijna dood. Percy wordt natuurlijk niet gekozen maar dat meisje wel. Dan gebeurd er vanalles en daar is de ‘grote verrassing’ en vechten ze tegen een trol. Ik vond deel 1 al een beetje flauw, deel 2doet hier nog een schepje bovenop. Het ziet er allemaal wel vet uit overigens

avatar van Dominootje

Dominootje

Als Lerman volger moest ik deze uiteraard ook zien en het eerste deel beloofde ook wel wat.

Alleen is het niet helemaal waargemaakt.

In dit vervolg miste ik vooral de actie (dit kwam pas in het tweede gedeelte) verder waren er allerlei hints naar het e

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

Leuke film. Maar vond deel 1 wel beter.

avatar van candycandy2

candycandy2

Wat een slechte film zeg. Bah!!!!

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Logan Lerman(Percy) klonk echt als Keanu Reeves

avatar van Yugnav

Yugnav

Erg matig allemaal. Het acteerwerk, het verhaal, de special effects, allemaal matig. Vooral met die grappig bedoelde cycloop wordt de plank volledig mis geslagen. Duidelijk een film voor een jonger publiek. Wil eigenlijk een 5,5 geven, net een voldoende. Aangezien dat hier niet gaat, toch maar een 3, omdat ik het geen onvoldoende vond. Maar ik denk dat ik deze film over een week weer vergeten ben, net zoals de eerste van deze reeks.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben altijd wel in voor dit soort films...zo ook deze...

Weliswaar geen fantasiefilm van de bovenste plank..maar ik heb me er prima mee vermaakt.

Ik zal de volgende film zeker weer bekijken!!!

avatar van Lurtz

Lurtz

Mooie aftiteling.

avatar van taborano

taborano

Matig is het juiste woord, en dat in bijna alles. Acteren, special effects, verhaaltje, het is het allemaal net niet.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Echte kinderfilm, matig acteerwerk, slap verhaal en zeker op het einde.

avatar van MRDammann

MRDammann

Jammer, eerste deel was nog wel aardig, maar in het tweede deel gaat het niveau erg omlaag. Het acteerspel is niet best en het verhaal is ook totaal niet boeiend. Voorspelbaar en je voelt alles aankomen. De actie is gelukkig wel goed en ik blijf het gegeven van kinderen die halfgoden zijn nog steeds leuk gevonden. Humor is daarentegen wel weer erg slecht. De enige leuke grap was van Fillion die refereerde naar Firefly.

avatar van the new guy

the new guy

Ergens dacht ik dat ik deel 1 best leuk vond, tot ik mijn 1.5* zag net. Nee, deze is zo mogelijk nóg slechter. De humor ontbreekt, het verhaal gaat van de hak op de tak en het acteerwerk van iedereen behalve die Grover is belabberd. Laat dit aub het laatste deel zijn en laat de Griekse Goden met rust, die verhalen zijn veel te mooi om te vertolken als pulp.

avatar van stinissen

Leuk voor de kleintjes onder ons.

avatar van filmkul

filmkul

Leuk vervolg op deel 1. Luchtige film voor jeugdige fantasy liefhebbers. Het verhaal is voorspelbaar, de actie goed en best goeie special effects. De vaart zit er goed in waardoor de film geen moment verveeld. De acteurs zijn gemiddeld maar dat stoort niet.

Prima tussendoortje voor jong en oud. 3.0

avatar van skipy05

skipy05

De film viel me tegen. Gij was zelf vrij slecht.

De 1ste was een heel pak beter. Verhaal is flauw.

Acteurs doen het niet slecht.