• 9.384.404 stemmen

Genre: Horror / Drama

Geregisseerd door: Jeremy Gardner

Met onder meer: Jeremy Gardner, Adam Cronheim en Alana O'Brien

Plot The Battery

"In a land ravaged by the undead, Ben and Mickey must learn to survive... each other."

Op het platteland van Connecticut proberen honkballers Ben en Mickey een zombieplaag te overleven. Noodgedwongen vormen ze een battery: een catcher en een pitcher die samenwerken om de batter, de slagman, te slim af te zijn. Waarbij de slagman in dit geval synoniem staat aan de zombie. Stoere Ben en zachtaardige Mickey verschillen regelmatig van mening over de te volgen koers.

avatar van Kondoro

Kondoro

Met een budget van maar zesduizend dollar kun je niet veel verwachten. En ook ik was wat misleidt aangezien de film echt erg hoog scoort op IMDb waar ik de score totaal niet snap. Ook op Letterboxd scoort de film onwijs hoog, misschien ben ik dan toch iets té kritisch geweest? Wat mij eigenlijk heel erg tegen stond was de tijdsduur, die 100 minuten is echt iets té veel van het goede, want Gardner weet dat maar amper op te vullen en komt dan met echt een lading en vooral saaie opvulscene waar we één van de tweede hoofdpersonages met ene hoofdtelefoon zien, die eigenlijk ook helemaal niks aan het doen waren.

Na vijftig minuten kwam er eindelijk wat schot in de zaak, en kwamen er ook steeds meer "zombies" in voor, die qua aankleding nou ook niet zó bijzonder waren. Toch wel geinig dat ik elke keer een film zie waarvan ik dacht dat het niet gekker kon, maar toen ik Mickey zag masten op een zombie die tegen het raam van zijn auto aan stond te schuren, vond ik het allemaal best vreemd.

Qua verhaal is het allemaal ook niet zo boeiend hoor. Ik ken ook geen honkbal dus het is allemaal leuk en aardig, maar ik zie geen connecties. Zoals ik al zei kwamen er rond het einde wel wat meer zombies in voor, ik waardeer vooral het feit hoe Gardner hier toch van een onwijs laag budget een aardig C-filmpje wist neer te zetten. Toch duurt het allemaal wel gewoon heel lang, en zit er maar weinig in, en dat vond ik toch een afknapper.