• 9.378.100 stemmen

Met onder meer: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Viola Davis

Releasedatum: 19 september 2013

Plot Prisoners

"Every moment matters."

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Keller Dover

Detective Loki

Nancy Birch

Grace Dover

Franklin Birch

Holly Jones

Alex Jones

Eliza Birch

Ik sluit me helemaal aan bij de recensie van Madecineman.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Erg goed drama waar ik na zoveel positieve kritieken niet meer omheen kon. Gelukkig kwamen de hoge verwachtingen ook uit.

Met name het acteerwerk is erg goed. Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman verbazen me elke keer weer, ook nu weer. Acteergeweld van de bovenste plank.

Tel daarbij op de uitstekend vertolkte bijrollen en met het acteerwerk zit het wel snor. Zeer belangrijk in een film die afhankelijk is van hoe het vertelde verhaal vertolkt wordt.

Want het verhaal is goed doordacht en boeiend van begin tot eind. Hoofdvraag van de film is hoe ver je mag gaan om je vermiste kind terug te vinden.

Als kijker wordt je heen en weer geslingerd in je oordeel daarover. Sterk gedaan van Villeneuve.

De film ontkomt echter niet aan bepaalde clichés, maar dat stoorde me niet. Dankzij uitmuntend acteerwerk en een prachtig verteld verhaal met een perfect daarbij horende sfeer deel ik vier dikke sterren uit!

avatar van Thomas83

Thomas83

Een lange zit, maar ook een zeer aangename. Eigenlijk elke minuut van de film genoten. De introductie van de twee gelukkige gezinnetjes bij wijze van emotionele investering in de personages is niet eens zo lang, maar precies lang genoeg om effectief te zijn. Op zich heb ik ook niet zo veel nodig om meegesleept te worden door een plot als dit. En hier wordt het allemaal nog best verrassend uitgewerkt. Spannend van begin tot eind.

De cinematografie mag er ook echt zijn. Prachtig aangenaam zonder opsmuk. Lekker somber en grauw. De acteurs maken het ook de moeite waard. Jackman is prima, maar blinkt ook weer niet uit vind ik. Hij heeft de laatste jaren de nodige complimenten ontvangen, maar ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit ergens echt fantastisch vond spelen. Wat mij betreft is Gyllenhaal hier de echte uitblinker in een rol van een agent die qua personage wel lijkt op hoofdpersoon Keller, maar het totaal anders aanpakt. Ook Dano en Leo spelen interessante rollen waar wat meer achter zit dan je aanvankelijk misschien denkt. Leuk ook hoe de acteurs vrij lastig te herkennen zijn als je niet oplet.

Heel interessant is dat sowieso, hoe elk personage zijn achtergrond heeft maar anders op gebeurtenissen en omstandigheden reageert. Wat dat betreft is de film aangenaam genuanceerd en intelligent. De acties van de personages leveren aardige morele discussies op, en heb niet het idee dat de film hier zelf partij in wil kiezen. Alleen al hierdoor steekt Prisoners ver uit boven de gemiddelde kidnapfilm. Een goed geschreven script houdt het allemaal ook tweeëneenhalf uur spannend, en dat is een knappe prestatie. Het ene dwaalspoor is misschien wat geloofwaardiger dan het ander, maar geen een komt volkomen uit de lucht vallen. 4.0*.

avatar van pindope

pindope

Helaas niet mijn soort film... Duurde te lang en soms best slecht

avatar van stinissen

Geweldige film die samen met Rush (2013) (I) en Captain Phillips (2013) voor mijn tot nu toe de beste films van 2013 zijn. Een prachtig meeslepend verhaal somber en grauw opgenomen. De film bezit het nodige drama en op momenten ijzig spannend . De cast was fenomenaal een Hugh Jackman die bijna niet was te herkennen (kapsel en baard) als de wanhopige vader Keller Dover en natuurlijk Jake Gyllenhaal als Detective Loki die een soort gelijke rol had als in Zodiac (2007) . Verder nog rollen van karakter speelster Viola Davis als Nancy Birch en de sympathieke Terrence Howard als haar man. Ook de kleine rol van Maria Bello vond ik top ik volg die vrouw al sinds E.R. Verder nog prima rollen van een bijna onherkenbare Melissa Leo en Paul Dano , kortom een echte aanrader die me ruim twee en een half uur op het puntje van mijn stoel deed zitten.

avatar van Montorsi

Montorsi

stinissen schreef:

een Hugh Jackman die bijna niet was te herkennen (kapsel en baard)

avatar van stinissen

Montorsi schreef:

Heeft Jackman ook wel eens geen baard dan?

Daar heb je een punt maar deze baard was toch wel meer baard dan in andere films.

avatar van 606

Montorsi schreef:

Heeft Jackman ook wel eens geen baard dan?

Ja hoor in de X-men films Deception (2008), Scoop (2006), Van Helsing (2004), Swordfish (2001)

avatar van horizons

horizons

In The Fountain heeft hij een baard en geen baard en zelfs kaal hoofd.

avatar van mikeholland

mikeholland

Top film. Spannend, misleidend, goed geacteerd.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Heerlijke thriller van hoog niveau.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Erg goede film met een spannend verhaal, helaas duurt de film veel te lang en is het wel heeeeel erg traag.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Wat een verrassende film. Erg spannend. Zelfs als je zelf geen kinderen hebt kun je je heel goed inleven in de hoofdpersoon, de absolute machteloosheid en woede en frustratie was heel erg invoelbaar. De troosteloze druilerige omgeving versterkte dat gevoel.

Deze film had volgens mij weinig publiciteit gekregen maar is absoluut een aanrader.

avatar van Re73

Re73

Had eerder even heel kort gelezen waar deze over ging maar was voor de rest blanco.

Vanmiddag na een half uur afgezet... Niet omdat de film tegenviel maar juist integendeel. Deze film verdiende mijn volledige aandacht en aangezien ik na een half uur al de klasse zag van deze film.wist ik zeker dat mijn vrouw deze film ook wilde zien. Vanavond dus het eerste half uur opnieuw bekeken met de volle aandacht en vrouw.

Topfilm die nog lang zal nadreunen, enigszins passend in de lijn van the Changeling. Beide creepy sfeertje en min of meer hetzelfde thema.

O'ja Hugh Jackman... regelmatig dacht ik tijdens de film waar ken ik die gast ,blunder maar ook ik zag het dus niet ......of zal het de klasse zijn van Hugh hier een volledig ander personage neer te zetten?

Voor nu even 4.5 * en die geef ik zelden. Geen 5 omdat dit geen film is die ik vaker zal gaan kijken.

avatar van james_cameron

Het zat er natuurlijk dik in dat de canadese regisseur Denis Villeneuve na het sterke en verrassende Incendies een Hollywood-film aangeboden zou krijgen. Het pakt zoals gewoonlijk wisselvallig uit. De film begint intrigerend en spannend, met uitstekend akteerwerk van de hele cast, maar naar het einde toe worden er helaas flink wat kansen gemist en zakt het geheel weg in voorspelbare en uitgekauwde toestanden. Jammer, want de grimmige sfeer is goed getroffen, het camerawerk van Roger Deakins is prachtig en het script wordt grotendeels intelligent uitgewerkt.

avatar van overmars89

overmars89

Prisoners, een thriller die boeiend is tot het eind. De filmervaring tot het eind is uitermate intens. Gyllenhaal, Terrence Howard en ja ook Hugh Jackman acteren zeer overtuigend. Vond de clue van het verhaal niet zo sterk als de ervaring tijdens het verhaal, maar het is ook geen dooddoener.

Zeker een aanrader!

Ik ga trouwens Paul Dano na deze film in de gaten houden. Na eerst een ijzersterke rol gespeeld te hebben in 'There Will Be Blood' vond ik hem nu weer een erg opmerkelijke rol spelen en dat in positieve zin.

avatar van jim jim

jim jim

Niet bijzonder, wel lang

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

[quote]ikkegoemikke schreef:

Pray for the best, but prepare for the worst.

Mijn echtgenote wou nog eens een thriller kijken. En een thriller heeft ze dan ook wel echt gekregen. Want bij een thriller van zulk hoog niveau als “Prisoners” , surft mijn echtgenote nerveus het internet af om het plot te lezen en begint ze zenuwachtig te worden en verontwaardigt te zeggen dat alles veel te lang duurt en vreselijk uitgerokken werd.

“Prisoners” is dan ook een nagelbijter van jewelste en eigenlijk een mix van een psychologisch drama, met een bloedstollende suspense en een scheutje horror erbij.

Schitterend review van een schitterende ( jaaa ) nagelbijter,

en kreeg van mij een plek in mijn persoonlijke top 10.

Voor mij ook, DE film van dit jaar.

avatar van freek_93

freek_93

Enorm goede film die de gehele speelduur spannend blijft! Een echte aanrader. Jackman speelt goed en ook Gyllenhaal mag er zeker wezen. Top film.

avatar van goirle

goirle

Voordat ik de film checkte werd ik door mijn vrienden nieuwsgierig gemaakt. Mijn vrienden hadden compleet gelijk, wat een topper! Beste film van de afgelopen 2 jaar voor mij!

Film duurd veel te lang en is ook nog eens voorspelbaar, het einde zag ik al na 'n uur aankomen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Verhoogt naar de volle 5*

Beste amerikaanse film van het jaar!!

avatar van peterjohn

peterjohn

Ja, ijzersterk vond ik 'm. Goed spel, mooi camerawerk en een degelijk, spannend verhaal.

avatar van 3din

3din

Man o man, wat een spannende film was dit. Echt zeer goed geacteerd. Hier mogen ze meer van maken.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Ben de film gaan zien omdat Hugh Jackman een baard had.

Fantastische thriller. Knap als een film met bovengemiddelde speelduur van begin tot einde weet te intrigeren.

avatar van Resh

Resh

Wat een spannende film van begin tot eind! Ook het acteerwerk was erg goed. En ook ik had Hugh Jackman niet herkend haha. Mijn vriendin wou een spannende film kijken..nou die heeft ze gekregen ook. Prisoners is overduidelijk de beste film van dit jaar!

avatar van analist

analist

In tijden zo geen spannende film gezien, je word meegezogen in het verhaal en voor je het weer zijn er al 2 uren gepasseerd ! Deze film moet je echt gezien hebben als filmliefhebber.

avatar van Daan258

Daan258

Top film.
De film duurde 150 min maar voor me gevoel zat ik na een uur al naar de aftiteling te kijken, de tijd vloog echt voorbij.
Vanaf het moment dat de film begon heeft ie mij echt tot het eind weten te boeien door het fantastisch spannend verhaal en het geweldige acteerwerk van de ijzersterke cast.
Het einde van de film vond ik ook erg leuk gedaan, wat het is eigenlijk aan de kijker hoe het verhaal afloopt.

Al met al een fantastische film die echt geen moment verveeld.

Een dikke 4,0*
Zeker een aanrader.

avatar van scorepio

scorepio

Een van de beste films die ik dat jaar mocht aanschouwen.

De film duurt idd lang maar dat had ik pas door nadat de film gedaan was.

Sterke punten:

-acteerprestaties

-originele aanpak verhaal

-verhaal zat ook goed inéén.

-sfeer

mindere punten:

- einde te snel afgewerkt toz de lange speelduur.

-sommige gebeurtenissen vond ik nogal ongeloofwaardig.

conclusie : 4 sterren !

avatar van EliasZ

EliasZ

Prima thriller!

+ Sterke cast en goed gespeeld

+ De film pakt je vanaf het begin

+ Goede wendingen en einde

- Met dit soort films is het heel makkelijk om de kijker op het verkeerde spoor te zetten

- Niet erg origineel verhaal: ontvoering van kind(eren), vader voor meneer de agent spelen etc

- Ondanks dat de film je goed vasthoudt is het toch net iets te lang

Persoonlijk vind ik The Lovely Bones (2009) beter. Ongeveer hetzelfde verhaal maar de uitvoering veel origineler en prachtige beelden. Ook een stuk korter zie ik nu.