Loving Pablo (2017)
Misdaad / Biografie
123 minuten
geregisseerd door Fernando León de Aranoa
met Javier Bardem, Penélope Cruz en Peter Sarsgaard
De film vertelt het waargebeurde verhaal van Pablo Escobar. Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. Daarnaast had hij een onwaarschijnlijke liefdesrelatie met zijn tegenpool, een glamoureuze tv-presentatrice genaamd Virginia Vallejo.
TRAILER
Het enige positieve is Bardem die inderdaad Escobar heel aardig speelt maar verder kun je inderdaad veel beter Narcos nog eens kijken. Deze film voegt werkelijk niets toe.
Deze film voelt dan ook een beetje als een slap aftreksel van die serie, al moet ik zeggen dat ik me nog prima vermaakt heb.
Javier Bardem en Penelope Cruz doen het gewoon uitstekend als resp. Pablo en Vallejo. Het enige wat onwennig overkomt is de taal die ze spreken. Gebrekkig Engels met een Spaans accent, en dan sommige korte zinnetjes wel weer in het Spaans, dat voelde niet goed.
Verder moet het hele levensverhaal verteld worden in een kleine twee uur en, zeker als je de serie hebt gekeken, dat is gewoon te kort.
Wel heb ik me goed vermaakt, er zitten uitstekende scènes in en het is visueel ook allemaal prima in orde.
Voldoende.
Ditmaal volgen we het inmiddels bekend geworden verhaal vanuit de verslaggeefster waar Pablo Escobar een relatie mee heeft. Of dit iets toevoegt? Voor mij persoonlijk niet omdat de film in grote lijnen Narcos volgt, en geen eigen smoel heeft. Ruimte genoeg om van deze Netflix serie af te wijken was er namelijk genoeg. Van Colombianen zelf hoorde ik dat de Colombiaanse serie El Patrón del Mal, veel dieper op het leven van Pablo inging dan dat de Netflix serie dit deed. Zelf heb ik deze serie niet gezien maar de makers hadden er voor kunnen kiezen om de nadruk meer op andere punten te leggen dan een focus te leggen op het verhaal zoals wij deze inmiddels al goed genoeg kennen.
Hoewel Javier Bardem een goede Pablo neerzette vond ik Cruz wat gebrekkig. Op de een of andere manier overtuigde zij mij nooit helemaal met haar rol, en nadat er in Narcos wel gewoon Spaans gesproken werd haalde de Engelse taal mij ook heel de tijd uit het verhaal. Amerikaanse films doen dit bijna constant, maar wanneer de Netflix serie dit anders deed, en je ook zelf een bezoekje aan Colombia gebracht hebt, gaat je dit toch meer storen. Na de aftiteling vroeg ik mij af of ik na deze film nog nieuwe dingen wist die ik eerst nog niet wist, maar die conclusie lijkt mij na deze review wel duidelijk.