menu

Loving Pablo (2017)

Alternatieve titel: Escobar

mijn stem
2,99 (146)
146 stemmen

Spanje / Bulgarije
Misdaad / Biografie
123 minuten

geregisseerd door Fernando León de Aranoa
met Javier Bardem, Penélope Cruz en Peter Sarsgaard

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Pablo Escobar. Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. Daarnaast had hij een onwaarschijnlijke liefdesrelatie met zijn tegenpool, een glamoureuze tv-presentatrice genaamd Virginia Vallejo.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=jo3tFeKFyMs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mrklm
2,5
De wat episodische structuur van deze biopic betekent dat er weinig dramatische opbouw is. Bardem is erg goed als Escobar, maar zijn karakter is ééndimensionaal en we komen onvoldoende te weten over hoe hij zijn positie als meest machtige kartelleider wist te verkrijgen. Uiteraard is er veel geweld, maar de actiescènes voelen meer al snel als een herhaling van zetten. Het scenario probeert teveel in te weinig tijd te vertellen en daardoor is het geheel wat oppervlakkig. De voice-over van Penélope Cruz klinkt bovendien erg mechanisch, waardoor de film zelden enerverend wordt. Enkele actiescènes zijn goed gefilmd, maar het hangt allemaal wat als los zand achter elkaar waardoor deze matige biopic niet beklijfd.

avatar van kos
2,0
kos
Deze film was al mislukt toen de makers besloten hadden om (uiteraard) Spaanstaligen te casten en die vervolgens een hele film lang Amerikaans in Colombia lieten spreken. Waanzin.

Het enige positieve is Bardem die inderdaad Escobar heel aardig speelt maar verder kun je inderdaad veel beter Narcos nog eens kijken. Deze film voegt werkelijk niets toe.

avatar van Brabants
2,0
Het charisma van Javier Bardem rijkt mijns inziens niet ver genoeg om Pablo te etaleren. Verder waren de wat oppervlakkig uitgezochte fragmenten uit het leven van deze cocaïne koning voor mij niet interessant genoeg om de film enigszins te kunnen waarderen.

avatar van Pazmaster
3,5
Prima film hoor. In hoeverre dit bekende verhaal echt accuraat is durf ik niet te zeggen maar in grote lijnen klopt het in ieder geval wel. Een goed spelende cast met Bardem die het uitstekend doet als Pablo, Cruz stelt zich wel een beetje aan maar niet zo erg dat ik me eraan stoorde. Verder gewoon een interessant verhaal over deze meedogenloze drugshandelaar, afperser en moordenaar. Ik vind het gemiddelde wat aan de lage kant voor een film van dit kaliber, maar smaken verschillen nou eenmaal zullen we maar denken. Ik vond 'm in ieder geval goed!

4,0
Zonder meer een goede film, kijkt gewoon lekker weg. En dat terwijl je best vraagtekens kunt plaatsen bij de vertelwijze van dit verhaal, want Loving Pablo is in het begin wel erg luchtig, neigt zelfs naar een lichte comedy in plaats van een enigszins objectief verslag over deze gruwelijke misdadiger. Pas later in de film veranderd de toon in uiterst grimmig en wordt er eindelijk meer de nadruk gelegd op de wandaden van deze vreselijke man. Met Bardems vertolking had ik wel wat moeite. Hij speelt Escobar aanvankelijk te veel als een typetje(steeds de nadruk op die dikke buik), een man waar je bijna niet kwaad op kan worden. Zou de film goed hebben gedaan als we meer een hekel hadden kunnen krijgen aan Escobar, moet wel gezegd dan Cruz de andere hoofdrol bijna ongemerkt uitstekend invult. Maar het grootste pluspunt is dat de regisseur zijn klassiekers kent en bovenal een toegankelijke misdaadfilm wilde afleveren, en dat is heel behoorlijk gelukt.

1,5
Slecht geacteerd, het lijkt wel een b-film.

avatar van martijn011
3,0
Zo'n hele slechte film is dit zeker niet. Het heeft alleen de pech dat op Netflix een weergaloze serie over Pablo Escobar staat, die uitgebreid ingaat op het leven van deze drugskoning.
Deze film voelt dan ook een beetje als een slap aftreksel van die serie, al moet ik zeggen dat ik me nog prima vermaakt heb.

Javier Bardem en Penelope Cruz doen het gewoon uitstekend als resp. Pablo en Vallejo. Het enige wat onwennig overkomt is de taal die ze spreken. Gebrekkig Engels met een Spaans accent, en dan sommige korte zinnetjes wel weer in het Spaans, dat voelde niet goed.
Verder moet het hele levensverhaal verteld worden in een kleine twee uur en, zeker als je de serie hebt gekeken, dat is gewoon te kort.
Wel heb ik me goed vermaakt, er zitten uitstekende scènes in en het is visueel ook allemaal prima in orde.
Voldoende.

avatar van K. V.
3,5
Deze film eens bekeken en vond het wel een prima film. Prima geacteerd en verder ook wel een boeiend verhaal. Een iets langere speelduur, maar er viel genoeg te beleven. Vond hem wel de moeite om gezien te hebben.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film over een bekende tv-presentatrice die een liefdesrelatie aangaat met een grote drugsbaas. Het inmiddels overbekende verhaal van Pablo Escobar gebaseerd op het boek van zijn maîtresse (maar de hoofdrol is duidelijk voor Pablo Escobar). De personages gaan niet echt de diepte in, maar dit wordt prima gemaskeerd door het prima acteerwerk van het echtpaar Bardem en Cruz. Onderhoudend van begin tot eind en meer dan genoeg goeie scenes.

avatar van El ralpho
2,0
geplaatst:
Overbodig

Ditmaal volgen we het inmiddels bekend geworden verhaal vanuit de verslaggeefster waar Pablo Escobar een relatie mee heeft. Of dit iets toevoegt? Voor mij persoonlijk niet omdat de film in grote lijnen Narcos volgt, en geen eigen smoel heeft. Ruimte genoeg om van deze Netflix serie af te wijken was er namelijk genoeg. Van Colombianen zelf hoorde ik dat de Colombiaanse serie El Patrón del Mal, veel dieper op het leven van Pablo inging dan dat de Netflix serie dit deed. Zelf heb ik deze serie niet gezien maar de makers hadden er voor kunnen kiezen om de nadruk meer op andere punten te leggen dan een focus te leggen op het verhaal zoals wij deze inmiddels al goed genoeg kennen.

Hoewel Javier Bardem een goede Pablo neerzette vond ik Cruz wat gebrekkig. Op de een of andere manier overtuigde zij mij nooit helemaal met haar rol, en nadat er in Narcos wel gewoon Spaans gesproken werd haalde de Engelse taal mij ook heel de tijd uit het verhaal. Amerikaanse films doen dit bijna constant, maar wanneer de Netflix serie dit anders deed, en je ook zelf een bezoekje aan Colombia gebracht hebt, gaat je dit toch meer storen. Na de aftiteling vroeg ik mij af of ik na deze film nog nieuwe dingen wist die ik eerst nog niet wist, maar die conclusie lijkt mij na deze review wel duidelijk.

2,0*

Gast
geplaatst: vandaag om 10:38 uur

geplaatst: vandaag om 10:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.