• 9.377.064 stemmen

Geregisseerd door: Anton Corbijn

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 september 2014

Plot A Most Wanted Man

'A Most Wanted Man' speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.

Van Twitter:

abzagt schreef:

Breaking News: PHILIP SEYMOUR HOFFMAN IN FINAL NEGOTIATIONS TO STAR IN ANTON CORBIJN’S A MOST WANTED MAN. Zag vandaag doc. over AC

Dat zou mooi zijn zeg als dat zou doorgaan!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

starbright boy schreef:

Ab Zagt trouwens nooit al te serieus nemen. Die lult iets te vaak maar wat.

Ja, maar Ab Zagt heeft dus deze documentaire gezien:

Anton Corbijn Inside Out (2012)

Dan zal Corbijn dat hebben gezegd.

Seymour Hoffman in nieuwe Corbijn-film | nu.nl/film

Het Britse blad Empire meldt dinsdag dat Corbijn en de Oscarwinnaar er bijna uit zijn.

A Most Wanted Man (2013) - IMDb

De opnames van A Most Wanted Man (2013) zijn eind september gestart in Hamburg.

Anton Corbijn begonnen met derde speelfilm | nu.nl/film

Plot:

When a half-Chechen, half-Russian, tortured half-to-death immigrant turns up in Hamburg's Islamic community, laying claim to his father's ill gotten fortune, both German and US security agencies take a close interest: as the clock ticks down and the stakes rise, the race is on to establish this most wanted man's true identity - oppressed victim or destruction-bent extremist?

Cast o.a.: Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Robin Wright, Daniel Brühl

Het wachten is op de eerste still / teaserposter...

Ontzettend benieuwd naar!

Ja, dit ziet er wel erg interessant uit.

nilserr

Hier heb ik echt zin in! Hoffman en Dafoe zijn natuurlijk geweldige acteurs en er zorgt geen regisseur voor mooiere beelden dan Anton Corbijn. Kom maar op dus.

avatar van laundromat

laundromat

Kom daar door! Vooral Control is een topper! En natuurlijk Philip Seymour Hoffman

avatar van kinjutsu

kinjutsu

avatar van Chr.s

Chr.s

Verwijderd. Was niet officieel.

nilserr

Eerste reacties vanaf Sundance zeer wisselend. Het blijkt (gelukkig!) weer een film te zijn waar de mainstream afhaakt en veel aan eigen interpretatie wordt overgelaten.

Review A Most Wanted Man

Ik ben onverminderd nieuwsgierig naar deze film!

avatar van Eraser2

Eraser2

Dit is een van de laatste rollen van Hoffman. Wat een tragisch bericht. Ik ben benieuwd naar de film, ik had er tot vandaag nog niets van gehoord. Een nieuwe Corbijn vind ik echter altijd interessant.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

nilserr

Hmm, jammer dat ze zo'n trailer weer een Hollywood draai moeten meegeven. Ik heb niet het idee dat dit werkelijk de sfeer van de film is. Verder ziet het er goed uit, op de Duitse accenten na...

avatar van dimi303

dimi303

A most wanted man opent dit jaar het FFO, voor het eerst een internationale productie als opener in Oostende!

Bron

avatar van alberts722

alberts722

Hoffman en Dafoe zijn geweldig in deze wat trage spionagefilm. Verhaal is ok, alleen worden de karakters te weinig uitgediept. Vooral het personage van Hoffman. Hij speelt voortreffelijk, maar je leeft nooit echt mee met de hoofdrolspeler. Dat is jammer, want het verhaal is verder goed. Helaas, had hier meer van verwacht.

avatar van eboman21

eboman21

Boeiende film! Blijft erg lang mysterieus en spannend!

Toch vind ik het tweede deel, richting het einde van de film, een stuk minder.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Vakwerk! Zeer goede film, Anton Corbijn wordt met elke film steeds beter. Topper! Natuurlijk wordt deze film ook vooral gedragen door het werk van Philip Seymour Hoffman. Blijft nog altijd een enorm verlies dat hij dit jaar is overleden.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

nilserr schreef:

Ja, want 't is idd. 't 'mainstream' publiek dat massaal afreist naar een filmfestival als Sundance.....

nilserr

Ik refereerde puur uit een toen gepubliceerde recensie (volgens mij Variety), waarin dit gezegd werd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Tja, als je daar verder niet naar refereert snap ik niet precies hoe je verwacht dat iedereen dat weet. Overigens heb ik Variety's recensie doorgenomen en daar dingt ie de doorsnee bioscoopganger niet in af; enkel dat mensen (lees: iedereen) hun verwachtingen moeten aanpassen als ze liever een spionage-film zien als bijv. de Jack Ryan reeks.

...this decidedly low-pulse endeavor will put off viewers who like their spy thrillers with a bit more oomph, but should court plenty of intrigue among discerning arthouse-goers who see the name “John le Carre” and know what they’re in for.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Anton Corbijn dus. Dan heb je hoge verwachtingen. Man man man, wat een tergend trage niet boeiende film was dat zeg. Alleen de laatste 10 minuten konden mijn aandacht trekken.

Het spionagethriller genre is niet per definitie mijn favo genre maar ik ging zonder voorkennis verwachtingsvol en open de bios in om vervolgens gedesillusioneerd en vooral erg slaperig de zaal weer te verlaten. Niet mysterieus en niet spannend, wel actueel.

Als het de bedoeling was om een grauwe morsige sfeer neer te zetten in de film dan is dat Corbijn in ieder geval wél gelukt...

avatar van cordiacovens

cordiacovens

A Most Wanted Man is de nieuwste film van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn, maar die je vooral bijblijft omdat het de laatste film is van Philip Seymour Hoffman. Dit zegt echter niets over de kwaliteit van de film, de film is namelijk erg goed. Corbijn weet namelijk een film af te leveren die subtiel, stijlvol en spannend is. Corbijn geeft Philip Seymour Hoffman een waardig afscheid.

‘A Most Wanted Man’ Review | Filmtakers

avatar van Richardus

Richardus

Deze krijg ik vandaag helaas niet in de première te zien; eindigt me te laat en overlapt met Kreutzweg. Maar ik ga er vanuit dat deze wel vanuit mijn bieb te huren gaat zijn over een jaartje ik ben wel benieuwd naar de combi Hoffman-Corbijn.

avatar van Safaci

Safaci

Flat Eric schreef:

Exactly my thoughts. Alleen het laatste kwartier was boeiend. De rest was traag en saai. Er gebeurde te weinig dat enigszins dat me kon boeien. De sfeer, daarentegen, is wel goed neergezet door Corbijn.

avatar van Timotei

Timotei

Een erg dun verhaallijn, waarbij het vrij duidelijk is waar het verhaal naartoe gaat.

Erg droevig om Seymour in z'n laatste rol te zien spelen op een manier waarop je zijn zelfmoord goed kan indenken...

Al met al had er echt meer uit dit verhaal gehaald kunnen worden, Seymour krikt het geheel nog een beetje omhoog.

avatar van Timotei

Timotei

cordiacovens schreef:

‘A Most Wanted Man’ Review | Filmtakers

Waarin vind jij hem subtiel en stijlvol als ik vragen mag?