• 9.374.478 stemmen

Will Success Spoil Rock Hunter? (1957)

Komedie / Romantiek | 93 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Oh! For a Man!

Geregisseerd door: Frank Tashlin

Met onder meer: Tony Randall, Jayne Mansfield en Betsy Drake

Plot Will Success Spoil Rock Hunter?

"Man, oh man, oh Mansfield!"

Rock Hunter werkt onderaan de ladder bij een marketingbureau. Totdat hij het geniale idee krijgt een aantrekkelijke filmdiva te strikken voor een lipstick-reclame. Helaas wordt zijn aanwezigheid bij haar in de pers opgeblazen en wordt hij gezien als haar nieuwe vriendje. Zijn werkgever wil vervolgens dat hij haar live op TV ten huwelijk vraagt, maar Rock heeft er weinig zin in en zijn verloofde is woedend.

Rockwell P. Hunter / zichzelf

Bobo Branigansky

Calypso Singer

T.V. Interviewer

avatar van scorsese

Goeie film over een reclameman die een bekende actrice wil inzetten voor een reclame over lipstick. Een leuk plot dat ook prima is uitgewerkt en waarin genoeg gebeurd. Een behoorlijk vlot tempo en hier en daar komt het grappig uit de hoek (zoals de sneer naar tv op de helft van de film). Tony Randall en Jayne Mansfield brengen het leuk (alhoewel het gilletje van die laatste wel wat irritant wordt).

avatar van Mescaline

Mescaline

Iets meer dan een jaar geleden nog gezien maar ik had nu al weer zin in deze film! Heerlijke sfeer en een Tony Randall die er zichtbaar veel plezier in had, en dat kan je hem zeker niet kwalijk nemen met meerdere leuke actrices tegen over hem. Jayne Mansfield natuurlijk in het bijzonder.

Het vrij simpele verhaaltje is op een zeer creatieve manier uitgewerkt, iets wat ik bijvoorbeeld ook zag bij The Girl Can't Help It van dezelfde regisseur.

Misschien niet echt een bijzondere film, maar de fijne sfeer is erg verslavend!

Van 3,5 naar een 4!