• 9.372.496 stemmen

Showgirls (1995)

Drama / Erotiek | 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elizabeth Berkley, Gina Gershon en Kyle MacLachlan

Releasedatum: 15 februari 1996

Plot Showgirls

"Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin."

Nomi Malone komt al liftend aan in Las Vegas. Ze maakt er kennis met Molly en gaat als danseuse aan de slag in de beruchte Cheetah Club. Na een lap-dance met Zack Carey, grote meneer van de Stardust, krijgt ze een rol aangeboden in een groteske show. Ze ontmoet ook Cristal Connors, de leading lady van de show en een biseksuele drugs snuivende schoonheid. Ondertussen schrijft ene Jim een nummer voor haar en geraakt haar vriendin in serieuze problemen. Nomi's ster rijst echter pijlsnel en als ze haar kans ziet om Cristals rol over te nemen aarzelt ze geen moment.

Cristal Connors

Molly Abrams

James Smith

Henrietta 'Mama' Bazoom

Phil Newkirk

Mr. Karlman

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Showgirls is zeker niet Verhoeven's beste, maar om hem de slechtste film van 1995 te noemen vind ik overdreven. Ik vind een slechte Verhoeven is nog altijd niet echt slecht. Het is een zeer vakkundig gemaakte films met prachtige wijde shots waar veel regisseurs een puntje aan kunnen zuigen. Daarbij is het verhaaltje flinterdun, wat duidelijk het minpunt is van deze film. En blote tieten? Dat hoort nu eenmaal bij Showgirls. Als je daar niet tegen kunt moet je gewoon je dvd-speler uitzetten of de televisie, want ja, mensen, die kunnen uit!! 3 *.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

AmazingPP schreef:

sterker, critici noemden het de slechtste film ooit gemaakt.

avatar van gotti

Dat zijn dan gefrusteerde mensen die wilden dat ze half het talent hadden dat Verhoeven heeft. D'r zijn 1001 slechtere films op te noemen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Helemaal mee eens !!!!!

avatar van aawillemsen

aawillemsen

b.v. costa, volle maan en de zeemeerman whahahahaha!

Leuk om te zien maar oh zo slechte films!

Amerika kan trouwens ook niet tegen bloot, doen alsof ze heilig zijn, maar ja waar komen de meeste sex schandalen vandaan?

En wat een gedoe over janet toen, dan vind ik het nog niet zo gek dat deze film werd afgekraakt!

Maar het zeker niet de slechste echt niet!

1 van de Slechste vond ik toch echt die Spice Girls film!!!

avatar van Reinbo

matthijs_013 schreef:

sterker, critici noemden het de slechtste film ooit gemaakt.

Daarom heten ze ook critici. Denk dat ik deze film na herziening maar eens op 4* ga zetten. Knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk provocerend.

avatar van Redlop

Redlop

Reinbo schreef:

...Knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk profocerend.

Vraag me alleen af of je die mening ook was toegedaan als het geen provocerende Verhoeven-film was.

avatar van Reinbo

Laat ik eerlijk zeggen misschien van niet, maar ik vraag me dan op mijn beurt weer af of het dan ook een knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk provocerend was geworden.

avatar van Redlop

Redlop

Laat ik dan eerlijk zeggen, dat ik het daar ergens wel mee eens ben, maar nog steeds niet weet of Verhoeven met deze film iets heeft willen vertellen of dat hij om te overleven in Hollywood zich genoodzaakt zag om zijn reputatie te (s)exploiteren.

avatar van Horrordude

Horrordude

is dit met dat kind uit Saved By The bell ??

avatar van MXO

MXO

Ja!

avatar van BobdH

BobdH

Redlop schreef:

...maar nog steeds niet weet of Verhoeven met deze film iets heeft willen vertellen of dat hij om te overleven in Hollywood zich genoodzaakt zag om zijn reputatie te (s)exploiteren.

Hij heeft eens gezegd dat Showgirls met name een experiment was. Inderdaad ook 'hoe ver kan ik gaan in Amerika qua sex?', en 'hoe slecht/fout kun je een film wel niet maken?'

Waarschijnlijk was het vanuit zijn kant een experiment; wanneer de mannen zich niet kunnen beroepen op 'ik ga voor het verhaal', gaan ze dan openlijk naar zo'n film in de bioscoop?' Daarnaast heeft de man gewoon een fascinatie voor het vrouwelijk lichaam.

avatar van cornelis

cornelis

Redlop schreef:

Verhoeven had op dat moment 3 box office hits op rij gescoord, dus hij had best wat te kiezen. En hij koos dit.

In ieder geval niet zondermeer op safe gespeeld dus.

avatar van Franky38

Franky38

Leuke film zelf ook anderhalve week in Las Vegas geweest in zulke clubjes vandaar dat deze film leuke herinneringen bij me terug brengt.

avatar van otherfool

otherfool

gotti schreef:

D'r zijn 1001 slechtere films op te noemen.

Ik kom er misschien op 5...

Wat een janboeltje deze film, vreselijk geacteerd (zelfs Gershon bakt er niks van), stupide verhaaltje... een afgang voor Verhoeven.

0,5*.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Door de voltallige Amerikaanse pers afgedaan als een mislukte, seksistische, overgeacteerde draak, maar ik heb hem twee keer met veel plezier gezien. De film is niet gelukt omdat het verhaal echt veel te weinig substantie heeft, maar Verhoevens poging om een ranzige moderne versie te maken van All about Eve en om dat te doen met een dosis ironie en camp die er voor mij haast te dik opligt maar door de amerikaanse critici gewoon niet gezien wordt, vind ik bewonderenswaardig. Als werkelijk iedereen in de film overacteert, zelfs Kyle Maclachlan, zou je dan niet eens de moeite nemen om je af te vragen of het misschien expres gedaan is, en waarom? Het is leuk om op imdb.com de reakties van reviewers te lezen en dat geldt eigenlijk nog meer voor Starship Troopers, ook zo neegesabeld; daar springt pas echt in het oog hoezeer het publiek echt intelligenter kan zijn en meer gelaagdheid kan zien dan een gemiddelde criticus. Starship Troopers vind ik overigens wel een geslaagde film.

avatar van Quido

Quido

De fout bij deze film is inderdaad het veel te matige verhaal. Dat had Verhoeven ook moeten zien, kun je achteraf zeggen. Doet ie nu waarschijnlijk ook.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond wel een heel appart verhaal.Maar het is toch niet mijn soort films.1,5 sterren

avatar van Quentin

Quentin

Er zijn dus blijkbaar twee verschillende versies van de Nederlandse dvd met dezelfde hoes. Vandaag de dvd nogmaals aangeschaft en deze versie heeft dus wel div. extra's; audiocommentaar, interviews, featurette, B-roll en trailers.

avatar van Quido

Quido

Dat audiocommentaar is weer prachtig. Een voorbeeld: samen met de scenarioschrijver Joe Eszterhas heeft Verhoeven verschillende striptenten bezocht en de lap-dance was daar in opkomst. Beiden wisten niet wat het was, dus stelde een van de meisjes voor om het te laten zien. Joe Eszterhas ging eerst: "Joe kwam glunderend naar buiten toe en zei 'Paul, dat moet je meemaken, dit is het thema van de film'. Nou ja, toen ging ik dus ook naar binnen toe en daar werd ik gelapdáááánced. Niet zo verschillend van wat je op de film hier ziet, zonder orgasme helaas."

avatar van gotti

Is dit op de dvd die bij de FRS bij de 2+1gratis actie ligt?

avatar van Quentin

Quentin

Waarschijnlijk wel, maar aangezien het niet op de hoes vermeld staat zou ik de dvd even in de winkel proberen te testen.

avatar van Nohands

avatar van mikey

mikey

Nohands schreef:

ik vind hem eerlijk gezegd niet zo slecht.........

Hij is in ieder geval interessant.

avatar van Tun-89

Tun-89

Lekker vermakelijke film, mooie dames en soms wat pikante scenés Zeker waard voor een avondje op de bank, vind ik.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Al dat naakt kwam me een beetje de neus uit. Het verhaal is matig en dat acteren van Berkley was ook niet veel soeps. 2 sterren.

avatar van sedje

sedje

Al dat naakt in een normale speelfilm, ja kan niet anders dit is een paul verhoeven film!

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

sedje schreef:

Nee joh, dat is niet waar. Meestal heeft naak wel een functie in een film. Zeker in die van Paul Verhoeven. Maar dit was juist een film waar naakt de hoofdrol had en het verhaal een bijrol had. Dit in tegenstelling tot zijn andere films.

avatar van Carcamel

Carcamel