Showgirls (1995)
Genre: Drama / Erotiek
Speelduur: 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Elizabeth Berkley, Gina Gershon en Kyle MacLachlan
Releasedatum: 15 februari 1996
Plot Showgirls
"Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin."
Nomi Malone komt al liftend aan in Las Vegas. Ze maakt er kennis met Molly en gaat als danseuse aan de slag in de beruchte Cheetah Club. Na een lap-dance met Zack Carey, grote meneer van de Stardust, krijgt ze een rol aangeboden in een groteske show. Ze ontmoet ook Cristal Connors, de leading lady van de show en een biseksuele drugs snuivende schoonheid. Ondertussen schrijft ene Jim een nummer voor haar en geraakt haar vriendin in serieuze problemen. Nomi's ster rijst echter pijlsnel en als ze haar kans ziet om Cristals rol over te nemen aarzelt ze geen moment.
Nomi Malone
Henrietta 'Mama' Bazoom
Phil Newkirk
Mr. Karlman
AmazingPP
Showgirls is zeker niet Verhoeven's beste, maar om hem de slechtste film van 1995 te noemen vind ik overdreven. Ik vind een slechte Verhoeven is nog altijd niet echt slecht. Het is een zeer vakkundig gemaakte films met prachtige wijde shots waar veel regisseurs een puntje aan kunnen zuigen. Daarbij is het verhaaltje flinterdun, wat duidelijk het minpunt is van deze film. En blote tieten? Dat hoort nu eenmaal bij Showgirls. Als je daar niet tegen kunt moet je gewoon je dvd-speler uitzetten of de televisie, want ja, mensen, die kunnen uit!! 3 *.
matthijs_013
sterker, critici noemden het de slechtste film ooit gemaakt.
Dat zijn dan gefrusteerde mensen die wilden dat ze half het talent hadden dat Verhoeven heeft. D'r zijn 1001 slechtere films op te noemen.
aawillemsen
b.v. costa, volle maan en de zeemeerman whahahahaha!
Leuk om te zien maar oh zo slechte films!
Amerika kan trouwens ook niet tegen bloot, doen alsof ze heilig zijn, maar ja waar komen de meeste sex schandalen vandaan?
En wat een gedoe over janet toen, dan vind ik het nog niet zo gek dat deze film werd afgekraakt!
Maar het zeker niet de slechste echt niet!
1 van de Slechste vond ik toch echt die Spice Girls film!!!
sterker, critici noemden het de slechtste film ooit gemaakt.
Daarom heten ze ook critici.
Denk dat ik deze film na herziening maar eens op 4* ga zetten. Knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk provocerend.
Redlop
...Knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk profocerend.
Vraag me alleen af of je die mening ook was toegedaan als het geen provocerende Verhoeven-film was.
Laat ik eerlijk zeggen misschien van niet, maar ik vraag me dan op mijn beurt weer af of het dan ook een knap gemaakt stukje entertainment en heerlijk provocerend was geworden.
Redlop
Laat ik dan eerlijk zeggen, dat ik het daar ergens wel mee eens ben, maar nog steeds niet weet of Verhoeven met deze film iets heeft willen vertellen of dat hij om te overleven in Hollywood zich genoodzaakt zag om zijn reputatie te (s)exploiteren.
BobdH
...maar nog steeds niet weet of Verhoeven met deze film iets heeft willen vertellen of dat hij om te overleven in Hollywood zich genoodzaakt zag om zijn reputatie te (s)exploiteren.
Hij heeft eens gezegd dat Showgirls met name een experiment was. Inderdaad ook 'hoe ver kan ik gaan in Amerika qua sex?', en 'hoe slecht/fout kun je een film wel niet maken?'
Waarschijnlijk was het vanuit zijn kant een experiment; wanneer de mannen zich niet kunnen beroepen op 'ik ga voor het verhaal', gaan ze dan openlijk naar zo'n film in de bioscoop?' Daarnaast heeft de man gewoon een fascinatie voor het vrouwelijk lichaam.
cornelis
Verhoeven had op dat moment 3 box office hits op rij gescoord, dus hij had best wat te kiezen. En hij koos dit.
In ieder geval niet zondermeer op safe gespeeld dus.
Franky38
Leuke film zelf ook anderhalve week in Las Vegas geweest in zulke clubjes vandaar dat deze film leuke herinneringen bij me terug brengt.
otherfool
D'r zijn 1001 slechtere films op te noemen.
Ik kom er misschien op 5...
Wat een janboeltje deze film, vreselijk geacteerd (zelfs Gershon bakt er niks van), stupide verhaaltje... een afgang voor Verhoeven.
0,5*.
Olaf K.
Door de voltallige Amerikaanse pers afgedaan als een mislukte, seksistische, overgeacteerde draak, maar ik heb hem twee keer met veel plezier gezien. De film is niet gelukt omdat het verhaal echt veel te weinig substantie heeft, maar Verhoevens poging om een ranzige moderne versie te maken van All about Eve en om dat te doen met een dosis ironie en camp die er voor mij haast te dik opligt maar door de amerikaanse critici gewoon niet gezien wordt, vind ik bewonderenswaardig. Als werkelijk iedereen in de film overacteert, zelfs Kyle Maclachlan, zou je dan niet eens de moeite nemen om je af te vragen of het misschien expres gedaan is, en waarom? Het is leuk om op imdb.com de reakties van reviewers te lezen en dat geldt eigenlijk nog meer voor Starship Troopers, ook zo neegesabeld; daar springt pas echt in het oog hoezeer het publiek echt intelligenter kan zijn en meer gelaagdheid kan zien dan een gemiddelde criticus. Starship Troopers vind ik overigens wel een geslaagde film.
Quido
De fout bij deze film is inderdaad het veel te matige verhaal. Dat had Verhoeven ook moeten zien, kun je achteraf zeggen. Doet ie nu waarschijnlijk ook.
%%%%%%
Vond wel een heel appart verhaal.Maar het is toch niet mijn soort films.1,5 sterren
Quentin
Er zijn dus blijkbaar twee verschillende versies van de Nederlandse dvd met dezelfde hoes. Vandaag de dvd nogmaals aangeschaft en deze versie heeft dus wel div. extra's; audiocommentaar, interviews, featurette, B-roll en trailers.
Quido
Dat audiocommentaar is weer prachtig. Een voorbeeld: samen met de scenarioschrijver Joe Eszterhas heeft Verhoeven verschillende striptenten bezocht en de lap-dance was daar in opkomst. Beiden wisten niet wat het was, dus stelde een van de meisjes voor om het te laten zien. Joe Eszterhas ging eerst: "Joe kwam glunderend naar buiten toe en zei 'Paul, dat moet je meemaken, dit is het thema van de film'. Nou ja, toen ging ik dus ook naar binnen toe en daar werd ik gelapdáááánced. Niet zo verschillend van wat je op de film hier ziet, zonder orgasme helaas."

Quentin
Waarschijnlijk wel, maar aangezien het niet op de hoes vermeld staat zou ik de dvd even in de winkel proberen te testen.
ik vind hem eerlijk gezegd niet zo slecht.........
Ik ook niet een zeven
mikey
ik vind hem eerlijk gezegd niet zo slecht.........
Tun-89
Lekker vermakelijke film, mooie dames en soms wat pikante scenés
Zeker waard voor een avondje op de bank, vind ik.
Barrie vd Laan
Al dat naakt kwam me een beetje de neus uit. Het verhaal is matig en dat acteren van Berkley was ook niet veel soeps. 2 sterren.
sedje
Al dat naakt in een normale speelfilm, ja kan niet anders dit is een paul verhoeven film!
Barrie vd Laan
Nee joh, dat is niet waar. Meestal heeft naak wel een functie in een film. Zeker in die van Paul Verhoeven. Maar dit was juist een film waar naakt de hoofdrol had en het verhaal een bijrol had. Dit in tegenstelling tot zijn andere films.

Showgirls 2: Penny's from Heaven
2011
1 reactie

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Sleuth
Mystery / Thriller, 1972