• 9.488.145 stemmen

Geregisseerd door: Jim Mickle

Met onder meer: Michael C. Hall, Sam Shepard en Don Johnson

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cold in July

"How many men can one bullet kill?"

Oost-Texas, 1989. Richard Dane, een gewone man, schiet uit zelfverdediging een man dood. Dan krijgt hij te maken met Ben Russel, een ruige ex-gevangene, en de vader van de man die Dane heeft neergeschoten. Russel is vastbesloten om de dood van zijn zoon te wreken. Maar dan neemt de zaak een bijzondere wending.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Boneka

Boneka

Prima film nu voor de tweede keer gezien met Nederlandse ondertiteling. Kijkt toch wat beter. Vond de twink leuk en verrassend en hij blijft boeien tot het eind. Wel wat traag maar dat is niet erg. Sam is er helaas niet meer. Cold in July heeft wel een wat vreemde titel. Beter was misschien geweest To Cover up of Under the Rug.

Film 3,5

Beeld. 4,5

Geluid 4,5

avatar van ZAP!

ZAP!

De score is tof, de cast en sfeer, ook prima, maar wie gelooft dat plot nou dat sterft van de ongeloofwaardigheden? Soms wil ik wel es wat voor lief nemen, maar dit blijft een lachertje.

En dat is jammer!

avatar van Warning

Warning

Bijzonder en bizar plot, van een wraakfilm naar een snuff movie. Met Don Johnson kwam er wel wat nodige luchtigheid bij.

avatar van Daan258

Daan258

Nu, na heel wat jaren, Cold in July voor de tweede keer bekeken en helaas wist de film me ook deze keer niet echt te vermaken.

Laat ik beginnen met de positieve punten. De jaren 80-vibe en de bijbehorende sfeer worden erg mooi neergezet. Ook de cinematografie ziet er verzorgd uit en weet regelmatig indruk te maken. Daarnaast leveren de acteurs stuk voor stuk sterk werk af en valt daar eigenlijk weinig op aan te merken.

Helaas wegen voor mij de minpunten zwaarder. De film is simpelweg te traag. Normaal gesproken heb ik daar niet zo snel moeite mee, maar bij een speelduur van bijna twee uur merkte ik dat mijn aandacht steeds verder verslapte. Ik werd regelmatig afgeleid en na verloop van tijd begon het verhaal me steeds minder te boeien.

En dat vind ik eigenlijk het grootste gemis, want ik denk dat er hier in potentie veel meer in had gezeten. De sfeer, het acteerwerk en de visuele stijl zijn allemaal dik in orde, maar het uiteindelijke resultaat wist mij helaas onvoldoende mee te slepen. Jammer, want Cold in July had voor mij absoluut meer kunnen zijn.

Gezien op SkyShowtime. Kon deze nog niet, maar Michael C Hall trok mijn aandacht, die ik uiteraard ken van de geweldige serie Dexter. Rauwe misdaadthriller met een duister sfeertje en heerlijke soundtrack wat zo uit de synthesizer kamer van Carpenter lijkt te komen. Begint deed me denken aan Cape Fear met de Niro, maar dan neemt de film een hele andere wending. Blijft boeiend tot het einde.