Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 26 september 2013
Bekijk via Netflix
Plot 2 Guns
"2 Guns, 1 Bank."
Een agent van de narcoticabrigade en een undercoveragent van de inlichtingendienst van de marine hebben de taak gekregen om een onderzoek naar elkaar in te stellen. Tot ze ontdekken dat ze in de val zijn gelokt door de maffia - dezelfde organisatie waarvan de twee mannen dachten dat ze geld stalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- 2 Guns (MusicMeter)
Jessup
Chief Lucas
Dr. Ken
kalehein
Netjes. Snel, flitsend echter na een half uur redelijk voorspelbaar. Desalnietemin goed te volgen, maar zéker ook te pruimen.
Zalige film. Actie is goed. Maar de humor in de film is nog beter.
Mark Wahlberg en Denzel Washington doen het beide erg goed.
De humor laat me het ergste vrezen ....
huiguh
Lekkere vlotte film die je niet al te serieus moet nemen.
Denzel zet zoals gewoonlijk weer een prima rol neer, maar Mark Wahlberg vind ik echt een verschrikkelijk slechte acteur. Mag van mij weer gaan zingen...
Captain Pervert
Een film die beter is dan de trailer doet vermoeden.
De trailer belooft een cheesy buddyflick met de gebruikelijke haatliefdeverhouding die heel losjes door een plot met drugs, kartels en wetsdienaren heen banjeren. Toegegeven, dat gebeurt ook wel een beetje. Maar de dialogen, situaties en visuele stijl geeft de film nèt dat beetje extra.
Ik mag zowel Denzel als Markymark graag zien spelen. Beide spelen nooit in een intens slechte film, dus compleet weggegooide tijd zou het niet worden. Integendeel, het verhaal zit hier en daar leuk in elkaar en beide heren hebben er plezier in.
Er zit redelijk wat humor in, wat zeker niet storend is, maar op het moment dat het verhaal een serieus randje krijgt, realiseer je je dat dit geen impact op je heeft doordat de balans toch iets teveel naar comedy uitslaat.
3,5 sterren
johnrambo
Luchtig actiefilmpje die met een korrel zout genomen mag worden. De film bevat de nodige "humor", maar helaas kon ik er geen moment om lachen. Acteerwerk van zowel Mark Wahlberg als Denzel Washington was zoals gebruikelijk in orde. Al met al de moeite waard om te bekijken, maar waarschijnlijk snel weer vergeten.
Highlander12
Gewoon een lekkere actiefilm met 2 zeer goeie acteurs. Niet echt vernieuwend of verrassend maar kijkt lekker weg.
joyceny
Eigenlijk een hele leuke film. Denzel kan het nog steeds, zoals we eigenlijk gewend zijn van hem.
Mark vind ik in geen enkele film eigenlijk een goede rol spelen. Maar in deze film is dit zijn beste rol tot nu toe. Vermakkelijke film
filmkul
Redelijke actie komedie. Hoewel het lijkt of alleen Wahlberg in een komedie speelt. Dat is ook het manko aan de film. Zodra Wahlberg in beeld verschijnt is er wat humor. Is hij er niet dan wordt de film te stijf en te serieus waardoor de film niet echt een keuze maakt tussen een actie komedie of een serieuze misdaadfilm. Verder doen de acteurs hun werk. Washington blijft een prima acteur. Leuk om Olmos weer eens aan het werk te zien. 2.5/3.0
HALVE TAMME. (moderator series)
Wahlberg is in mijn ogen altijd goed,en ja,Washington
is gewoon een baas.
Goede combi die twee in een zeer vermakelijke film.
Maryama
Van mij krijgt deze film een dikke 5 echt weer eens genoten van een goed verhaal, top acteurs geen slechtwoord voor te vinden!!! Echt een aanrader ?
snarfje5508
Film zonder pretenties maar wel gedragen door twee goede acteurs. Met name Washington blijft voor mij een favouriet. Gewoon een lekker actiefilm met een vleugje humor. Waanzinnig verhaal maar who cares ?
Chelsea94
Ik hou van Mark en ik hou van Dezenl.
Ik vond dit een erg leuke film, heb zeker gelachen om dat gebitch tussen die 2.
Niet echt een bijzondere actiefilm, maar door de fijne acteurs toch veel genietbaarder dan de meeste van die doorsneecrap.
Heb toch wel veel liever Denzel en Wahlberg dan van die Expendables nitwits.
Left4Dead
Rommelig, heen en weer, door elkaar en mist compleet een timeline. Dat zijn woorden die me bij deze film te binnen schieten. Het verhaal is eenvoudig, men steelt 43 miljoen om vervolgens door iedereen achtervolgt te worden. Dan blijven er twee vragen over, van wie is het geld nu eenmaal en wie speelt vuil spel.
Met dat simpele verhaal hoeft het niet rommelig te worden, het verhaal is al uitgemolken dus voorbeelden waren er al genoeg.
Denzel en Mark mogen het rommeltje aan elkaar plakken, Denzel als bikkel en Mark als humorrist. Jammer want allebeide smaken komen er niet echt uit, het is mat. Ben fan van Denzel maar hier heeft hij zijn goede doen echt niet te pakken, hij is redelijk meer niet. Ben absoluut geen fan van Mark, hoe hij de humor altijd brengt pakt me gewoon niet. Btw ik heb nog geen rol ontdekt waarin de kerel echt uitblinkt.
Bijna twee uur mogen de helden (die schijnbaar uit een comic zijn gehaald maar hun capes waren vergeten) ons vermaken. De twee bundelen hun expertise om hun hachje te redden en achter de badguys aan te gaan. Het is gewoon een opeenvolging van achtervolging, gevangen worden, er van door gaan en nogmaals en nogmaals. Het is actie op en top, dat kun je gerust stellen, maar niet de actie om het puntje van de stoel op te gaan zoeken.
Fijn was het om Edward James Olmos weer eens te zien. Ik vond hem echt top in Miami Vice, weinig tekst en een kop als buskruit was de perfecte combi, hier heeft hij meer tekst en ja ook wat meer kilo's wat geen probleem is. Paula Patton is een zeer mooie verschijning, dat hebben we weer kunnen aanschouwen en hoe.
Beeld en geluid waren prima daar heb ik verder geen problemen mee gehad. Het script en editing daarin tegen zijn ronduit slecht te noemen, het zijn aan elkaar geplakte actiemomenten. Het acteren dus matig en het verhaal zelf niet bijzonder te noemen. De soundtrack is er ook geen om nou op cd thuis te hebben en de humor is matig.
Tot nu toe heeft Baltasar Kormákur me alleen met Inhale kunnen verbazen, deze prent komt op een zesje uit omdat alles niet een mooi geheel is geworden en storende fouten/elementen bevat. Zoals eerder genoemd is: het A-team gehalte is volop aanwezig.
ribas123
heerlijke film. Kijkt lekker weg. Mooie vrouw! goed geacteerd. Ziet er gewoon goed uit!! aanrader!
dwid
Toppertje, erg vermakelijk !
Vooral de scenes tussen Wahlberg en Denzal waren genieten !
Precies wat ik dacht , waarom toch altijd die humor ? Verder nog wel te doen maar de film is zo typisch Amerikaans bijvoorbeeld dat de vrouw naakt op Washington gaat zitten en dat het haar dan precies over de borsten valt...
missl
Humor komt totaal niet over in deze film. Iets wat jammer is want het zijn wel leuke acteurs, het verhaaltje is ook wel prima. Maar hier had wel meer ingezeten, nu is het een tegenvaller. En duurt lang.
Uier
- 2006 berichten
Erg vermakelijke actie comedy, die helaas soms verzand in de vergezochtheid van het plot.
boemboem27
prima filmpje.
van alles wat humor,aktie.
uitstekende acteurs ,aardig verhaaltje,wat wil je nog meer...
aanrader.
Insignificance
Vermoeiend scenario. Er is zoveel aan de hand dat het na verloop van tijd allemaal nauwelijks nog boeit. Temeer omdat het op andere vlakken ook niet bepaald bol staat van de franje. Veel is afhankelijk van het centrale duo, maar Washington maakt een ietwat fletse indruk. Wahlberg heeft nog wel eens iets leuks te zeggen en te doen, kan dat ook gewoon goed en heeft zo verreweg de aardigste rol te pakken.
Vrouwelijk schoon is er in de vormen van Paula Patton. Als ze dan eens even gaat acteren, blijkt dat ze er niet veel van kan. In het Umfeld moeten Olmos en Paxton het dan doen, maar daar krijgen ze niet iets om handen dat een blijvende indruk achterlaat. De film probeert op allerlei manieren cool c.q. grappig voor de dag te komen, maar het is meestentijds onvoldoende om de aandacht klemvast te houden.
Iemand als Christopher McQuarrie zou met dit materiaal waarschijnlijk wat beter uit de voeten kunnen dan Kormákur, die z'n film maar geen eigen smoel of enige bravado weet mee te geven. Zelfs over het geweld kan je alleen maar je schouders ophalen. Russisch Roulette is allang niet meer spannend. Zonder dat het ergens echt vervelend wordt, blijft het al met al bij een modaal en onbeduidend actiefilmpje.
ikkegoemikke
You're my people and we have a code. You fight for the guy that's fighting next to you.
Wat een actie/komedie moest voorstellen, bleek uiteindelijk een slaapverwekkende vertoning te zijn. Slaapverwekkend is dan letterlijk bedoeld. Het heeft me twee sessies gekost om deze uit te kijken want ik was in de helft ergens in slaap gedenderd. Zo intrigerend was deze film. Het is een vermoeiende film met een redelijk chaotisch in elkaar gestoken verhaal.
De actie bleef beperkt tot een bijster ongeïnspireerd vuurgevecht op het einde van de film. Ik had nog de ijdele hoop dat de woest uitziende stier nog een kleine rol zou krijgen om zijn frustraties uit te razen op Papi Greco. Spijtig genoeg was dit niet het geval. Dat had nochtans aardige beelden kunnen opleveren. De rest van de actie bleef beperkt tot wat stoerdoenerij.
De humor was ook ver te zoeken. Mijn grootvaders humor vond ik sterker dan wat de 2 heren hier tentoonspreiden. Nochtans ging mijn grootvaders humor niet verder dan de "Trek eens aan mijn vinger"-mop. Het was niet meer dan een kruisvuur van one-liners. Het olijke duo zat constant in een competitie om de coolste one-liner te spuien. Zelfs in situaties die zo uitzichtloos zijn en waar ze ondersteboven hangen te bengelen met een redelijk duister toekomstperspectief, trachten ze toch nog om op dat ultieme laatste moment nog grappig uit de hoek te komen. Bruce Willis deed dit trucje reeds vele jaren geleden in de eerste "Die Hard" films, maar hij was dan nog grappig.
Als bad ass kwam Denzel nog het beste uit de verf. Hij heeft er het uiterlijk en de uitstraling voor. Hij leek zo weg gelopen te zijn uit "Training Day" en "Safe house". Als je dan het traject bekijkt wat Washington heeft afgelegd, weet je op voorhand dat hij weer een oerdegelijke prestatie neerzet en dat hij iemand is die een film naar een hoger level kan optrekken. Dat laatste was vergeefse moeite bij deze prent.
Wahlberg daarentegen heeft niet de allures om er uit te zien als een keiharde kerel waar je beter geen problemen mee krijgt. Met zijn tandpasta smile en zijn engelengezicht is het eerder een vlotte kerel waar de vrouwen voor vallen. Hij komt bij mij ook steeds over als een pretentieuse snobistische doordrammer. Deze film ligt dan eigenlijk ook in de lijn van "Pain & Gain" waar hij ook een komische would-be actiefiguur in speelt. Deze laatste film viel ook niet in mijn smaak. Ik hoop dus dat hij eerder terugkeert naar een rol zoals hij vertolkte in "Contraband".
Paula Patton smukte de boel nog een beetje op met wat functioneel naakt, maar toen was het kalf al verdronken.
Het verhaal is, sinds het een verfilming is van een stripverhaal, niet diepgaand en soms onwezenlijk naïef. Dat de beide heren langs elke kaar opereren zonder dat ze van elkaar weten dat ze undercover werken , zou een mogelijkheid zijn om een interessante draai te geven aan deze film. Uiteindelijk werkte het meer op mijn zenuwen dan iets anders. Het verhaal verloopt dan op een uiterst creatieve manier verder : beide heren plannen een bankoverval om de drugsbaron een hak te zetten, om dan tot de vaststelling te komen dat ze weg zijn met het geld van de CIA, waarna ze die uiterst perfectionistische bende achter de hielen krijgen. Trouwens vond ik Earl , die belangrijke persoon van de CIA, nogal een psychopathisch wreed manneke die iedereen maar wat zat te folteren om die centen terug te krijgen. We eindigen dan met een knal en rond dwarrelende dollarbiljetten waarvan je dan al weet dat het niet de volledige som is die daar de lucht in vliegt. Niet bijster origineel dus.
Het beste en meest grappige moment in heel de film was bij het kippenschieten (Heel Greenpeace minnend Europa wel in alle staten). Op dat moment was Wahlberg op zijn best. Spijtig genoeg alleen dat korte ogenblik evenwel
analist
Hmm waar zag ik dit script nog passeren... Ja inderdaad The Departed
VforVictor
aardige actie/komedie met twee goed op inelkaar gespeelde acteurs. De actie was goed alleen het verhaal snapte ik niet veel van. ik weet wel dat ik me heb geamuseerd daarom 3 sterren.
Piratje
Denzel Washington en Mark Wahlberg maken de film en zorgen voor een vlotte actie en de nodige portie humor.
Een vrij aardige film die je laat genieten van een verhaal dat soms in een knoop geraakt, maar toch weer lustig op dreef blijft.
Dus van genoten.
3,5* plus.
Awasiku
Een leuke vlotte film ,simpel Verhaal , lekker portie Humor , nette Actie
Lekker gespeeld door Denzel Washington en Mark Wahlberg .
Ook ( altijd )leuk om terug te zien ; Bill Paxton & Edward James olmos
Avondvullend